Opel Astra 1.4 2006 godiste

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ilija_Cvorovic

#1 Opel Astra 1.4 2006 godiste

Post by Ilija_Cvorovic »

Kakvo iskustvo imate sa Opel Astrom 1.4 2006 godiste? Naime, radi se o benzinskom motoru od 90 KS. Zanima pouzdanost u odnosu na dizel verziju. Potrosnja i nije toliko bitna. Ujedno me zanima i kvalitet ovih Astri.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Ja fakat ne znam je li se radi o istom motoru kao i iz Astre II ali je u Astri II 1,4 benzin 90KS motor, bio problematican (vjerovatno prenavijen motor).

Mozda su poradili na poboljsanju obzirom da je Opel u zadnje 4 godine na vrhunskoj kvaliteti izrade.

Vozio sam Astru 1.6 2005. i to je auto ekstra. Mp3 player u seriji i prelijepo uradjen auto. Zaista svaka pohvala.

Sto se tice 1.4 ne bih znao reci osim onog sto sam vec spomenuo.
urbanix

Post by urbanix »

Kvalitet nove Astre je na visokom nivou, a i sa 1.4 motorom nema problema. Jedino sto je tih 90ks za takvo auto preslabo, ima cak losije performanse od Golfa5 sa 75ks (jedino dostize vecu max.brzinu od oko 180km/h). Potrosnja je inace oko 7 litara, ako ga cijedis mozes spustiti na 6.
AdnanSA

#4 Astra i nije tako dobra

Post by AdnanSA »

Najbolje ti je da odes na Opel club forum.hr i tamo imaš pregršt informacija o Astri.
To je specijalizovani forum za Opele i sve ti piše o njima.
Sudeći po onome što se tamo piše svaki drugi vlasnik ima problema sa Astrom.
Ja vozim Astru 1,7 TD iz 2000 godine i uvijek neko sranj... sa tim autom.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Jesi im'o problema sa boschpumpom? Me's'cini da je njoj boschpumpa bolna tacka - puno sam ih vidio na oglasima sa k.o. pumpama goriva al' motor k'o motor je perfektan.

"Dedo" tog 1,7D motora je bio prvo ugradjivan u Opel Kadetta, moji su imali 2 auta sa tim motorom i fakat je masina kao masina nepoderiva.
Prste u projektovanju je imao japanski ISUZU za kojeg koliko znam bije glas proizvodjaca odlicnih diesel motora. Al' eto. Opel k'o Opel, pitam se samo kakav glas bije njihova auta u zadnje 4 godine obzirom da im je kvaliteta navodno na vrhunskom nivou.
AdnanSA

Post by AdnanSA »

Jesam imao problema.Stradala elektronika Bosch pumpe.Auto samo stane odojedanput i ni makac.Popravka kostala 600 eura.Navodno dosta Opelovih motora ima probleme sa Bosch pumpom i to 2.0 DI,2.0 DTI i ovaj 1,7 TD.
Za ove Isuzu DTI sa 55 KW neznam kako je.
Inace ovaj 1,7 TD je preslab za Astru G karavan koja je teska 1300 kg.
Samo 68 KS nije dovoljno i potrosnja je prilicno visoka. Sada mi trosi preko 8 litara u gradu. U njegovoj knjizi i pise toliko 8 l u gradu.
Sto me je začudilo je i potrosnja ulja. U knjizi pise da je normalna potrosnja 0,075 l ulja na 100 km.Ti bi znaćilo 7,5 dl na hiljadu km.Pa to je kao VW sa poderanim karikama.
Opel definitivno nije dobar u pravljenju dizelskih motora.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

AdnanSA wrote:Jesam imao problema.Stradala elektronika Bosch pumpe.Auto samo stane odojedanput i ni makac.Popravka kostala 600 eura.Navodno dosta Opelovih motora ima probleme sa Bosch pumpom i to 2.0 DI,2.0 DTI i ovaj 1,7 TD.
Za ove Isuzu DTI sa 55 KW neznam kako je.
Inace ovaj 1,7 TD je preslab za Astru G karavan koja je teska 1300 kg.
Samo 68 KS nije dovoljno i potrosnja je prilicno visoka. Sada mi trosi preko 8 litara u gradu. U njegovoj knjizi i pise toliko 8 l u gradu.
Sto me je začudilo je i potrosnja ulja. U knjizi pise da je normalna potrosnja 0,075 l ulja na 100 km.Ti bi znaćilo 7,5 dl na hiljadu km.Pa to je kao VW sa poderanim karikama.
Opel definitivno nije dobar u pravljenju dizelskih motora
.
Hehe, mene na ovoj drugoj temi naribaše zato što sam se našalio da Opelov DTI troši više ulja nego benzina :-)

Bez zezana, to što oni propisuju je da se ograde od prigovora, VW npr. za neke motore propisuje i do 1 l/1000 km. Ali budimo realni, svako auto koje troši preko 0,25-0,3 l/1000 km ili je čitava serija problematična (što je kod Opela vjerovatno slučaj) ili su karike propale.
Post Reply