Opel Antara 2.0 CDTI 2007
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
bokibl
#1 Opel Antara 2.0 CDTI 2007
Pozdrav! Iskocila mi je povoljna kupovina za Opel Antaru 2.0 CDTI 110kW 2007. godina i presao 180 000km. Auto je u stvarno odlicnom stanju, nije usminkan. Uradjen mu je veliki servis i zimske gume su mu presle otprilike 7000-8000. Auto fino i linearno vuce. Do sela imam makadamski put koji po zimi cesto nije prohodan tako lako. Ne treba mi auto da ga vozim off-road, ali takav neki slican auto mi odgovara. Auto kosta nesto vise od 7000 eura registrovan. Mjenjac mu jesta 5+R. Vozio sam ga i prilicno se za mene dobro ponasa, ne treba mi auto da ide kao nevrijeme, ali da kad treba da moze nekad povuci, sto je i uradio kada sam ga testirao. Danas bas malo ljudi zna za ovo auto, pa me ne zanimaju misljenja nekog ko se ne razumije toliko. Da li je kilometraza originalna ili ne to cu provjeriti, molim bez komentara staro 10 godina nije moguce da je preslo toliko. Zanima me kakav je auto k'o auto al' prvenstveno za ovo to mi treba, putovanja (magistralni i autoput), makadamski putevi, snijeg, blato, kisi. Kakav je motor u njemu ovaj 2.0 CDTI, molim da mi ljudi ne govore kako auto trosi 15 litara po gradu, danas sam se uvjerio da po gradu trosi 9.5l po gradu sto mi je i prihvatljivo. Da li mu je velika mana sto nema 6te brzine ili ne bas toliko? Hvala Vam unaprijed na odgovorima! Pozdrav!
-
gtc
#2 Re: Opel Antara 2.0 CDTI 2007
Motor je dizajniran od strane talijanskog VM Motori koji je specijalizovan za proizvodnju dizelskih motora. Njihove motore imas sada u Chrysleru koliko znam. GM je prodao svoj udio Fiatu prije nekoliko godina.
Model je razvijen na platformi koju koristi i Chevrolet Captiva i proizvodio se u Juznoj Koreji. Vecinu razvoja mislim da je radio GM Juzna Koreja sa nekim finalnim fazama koje je radio Opel. Generalno mozda dizajnom i kvalitetom pojedinih materijala malo zaostaje za Opelovom ponudom, pa radi toga nije postigao veci uspjeh na trzistu. Ne bi trebalo da ima nekih znacajnijih nedostataka s obzirom da su svi Chevrolet modeli na EU trzistu do prestanka prodaje bili razvijeni u Juznoj Koreji i tamo se proizvodili, a nisu imali znacajnijih nedostataka, osim sto su vecinom koristili nesto stariju Opelovu tehnologiju i imali prmalu razliku u cijeni u odnosu na Opel.
Model je razvijen na platformi koju koristi i Chevrolet Captiva i proizvodio se u Juznoj Koreji. Vecinu razvoja mislim da je radio GM Juzna Koreja sa nekim finalnim fazama koje je radio Opel. Generalno mozda dizajnom i kvalitetom pojedinih materijala malo zaostaje za Opelovom ponudom, pa radi toga nije postigao veci uspjeh na trzistu. Ne bi trebalo da ima nekih znacajnijih nedostataka s obzirom da su svi Chevrolet modeli na EU trzistu do prestanka prodaje bili razvijeni u Juznoj Koreji i tamo se proizvodili, a nisu imali znacajnijih nedostataka, osim sto su vecinom koristili nesto stariju Opelovu tehnologiju i imali prmalu razliku u cijeni u odnosu na Opel.
-
bokibl
#3 Re: Opel Antara 2.0 CDTI 2007
Hvala na odgovoru! Da li je potrosnja mnogo veca od 7 litara otvorene ceste?
-
gtc
#4 Re: Opel Antara 2.0 CDTI 2007
To ti ne bih znao reci jer nisam nikad vozio, ali znam dosta o Opelu, pa tako sam ti dao ove info 
- thekupus
#5 Re: Opel Antara 2.0 CDTI 2007
ako ti ja mogu pomoci ista, slobodno pitaj, imam antaru 2015. godiste, ali je to skroz drugo auto u odnosu na model iz 2007.