OPĆINSKA ZEMLJA - GRADNJA NA ISTOJ

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sjecamse

#1 OPĆINSKA ZEMLJA - GRADNJA NA ISTOJ

Post by sjecamse »

Pozdrav svima i unaprijed se zahvaljujem na adekvatnom obrazloženju.

Naime, interesuje me da li i na koji način mogu da apliciram - dobijem informaciju o kupovini općinskog zemljišta kako bih na istom sagradio kućću kojoj bi krajnja namjena bila stanovanje, ne vikend opcija.

Pokušao sam da se informišem u općini centar u čijem je posjedu i zemljište, ali su me iz kadrovske službe uputili na njihovu web stranicu koja na žalost ili ne posjeduje informaciju o ovoj temi, ili sam ja poprilično :-? pa ne mogu da pronađem tu temu.

Uglavnom, ukoliko neko ima iskustva bio bih jako zahvalan za legitimnu informaciju.
Revolucionar ★

#2 Re: OPĆINSKA ZEMLJA - GRADNJA NA ISTOJ

Post by Revolucionar ★ »

Ništa dok ti se ne raspiše javni poziv za prodaju te zemlje. U suprotnom, zakonski su ograničeni za prodaju zemljišta u općinskom vlasništvu, pogotovo neposrednom pogodbom ..
sjecamse

#3 Re: OPĆINSKA ZEMLJA - GRADNJA NA ISTOJ

Post by sjecamse »

Revolucionar ★ wrote:Ništa dok ti se ne raspiše javni poziv za prodaju te zemlje. U suprotnom, zakonski su ograničeni za prodaju zemljišta u općinskom vlasništvu, pogotovo neposrednom pogodbom ..
Ukratko, hvala, kao sto sam i mislio. :thumbup:
ibi

#4 Re: OPĆINSKA ZEMLJA - GRADNJA NA ISTOJ

Post by ibi »

sjecamse wrote:
Revolucionar ★ wrote:Ništa dok ti se ne raspiše javni poziv za prodaju te zemlje. U suprotnom, zakonski su ograničeni za prodaju zemljišta u općinskom vlasništvu, pogotovo neposrednom pogodbom ..
Ukratko, hvala, kao sto sam i mislio. :thumbup:
Jedino da kontaktiras Redeljasa (BOSS), njemu Opcina proda zemlju za 50.000 KM, a onda Opcina istu tu zemlju kupi od njega za 1.000.000,00 KM.

Ili ako imas kakve veze sa strankama.
BJB

#5 Re: OPĆINSKA ZEMLJA - GRADNJA NA ISTOJ

Post by BJB »

sjecamse wrote:Pozdrav svima i unaprijed se zahvaljujem na adekvatnom obrazloženju.

Naime, interesuje me da li i na koji način mogu da apliciram - dobijem informaciju o kupovini općinskog zemljišta kako bih na istom sagradio kućću kojoj bi krajnja namjena bila stanovanje, ne vikend opcija.

Pokušao sam da se informišem u općini centar u čijem je posjedu i zemljište, ali su me iz kadrovske službe uputili na njihovu web stranicu koja na žalost ili ne posjeduje informaciju o ovoj temi, ili sam ja poprilično :-? pa ne mogu da pronađem tu temu.

Uglavnom, ukoliko neko ima iskustva bio bih jako zahvalan za legitimnu informaciju.
Napravis gdje hoces i sta hoces, a onda legaliziras k'o i svi ostali..
Da imam para tacno mi ispred opstine kucu pocela...
sjecamse

#6 Re: OPĆINSKA ZEMLJA - GRADNJA NA ISTOJ

Post by sjecamse »

Opcija i nije losa, samo sto mnogo ulazem u taj projekat, zelim da prodam stan i od tog novca da sagradim kucu. Zivjeti u neboderu 37 godina je postalo patnja, treba malo i disati.... :thumbup:
muminovic

#7 Re: OPĆINSKA ZEMLJA - GRADNJA NA ISTOJ

Post by muminovic »

sjecamse wrote:

Opcija i nije losa, samo sto mnogo ulazem u taj projekat, zelim da prodam stan i od tog novca da sagradim kucu. Zivjeti u neboderu 37 godina je postalo patnja, treba malo i disati.... :thumbup:
Imas mogucnost da angazujes Hrvacica ili Ismeta Hamzica mozes uzet neciju kucu koja je vec izgradjena na lokaciji koju hoces za sitne pare, samo renoviras...

Tako su vec 70 kuca ukrali ljudima... to je dobra opcija
Post Reply