Opcija "prijavi se na oglas" na posao.ba

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ivory_eyes

#1 Opcija "prijavi se na oglas" na posao.ba

Post by ivory_eyes »

Izvinjavam se ako je već bila ova tema, ali ja je nisam uspjela naći preko pretrage.

Zanima me kako izgleda poslodavcu ovakav način prijave. Kako se preko ove opcije šalje CV? Da li poslodavac dobije podatke koji se nalaze na našem profilu ili dobije CV koji se može uploadovati u rubrici "dokumenti"? Ne znam koliko ova pitanja zvuče glupo a njihov odgovor očigledan, ali meni je to sve poprilično nejasno.

Nadam se da će mi neko moći pojasniti sve ovo. :)
mali_balon

#2 Re: Opcija "prijavi se na oglas" na posao.ba

Post by mali_balon »

Prijavljivao se preko te opcije i za neke pozicije me zvali isti dan, a neke po isteku konkursa. Nemam otvoren profil na posao ba, znaci uploadijem CV.
ivory_eyes

#3 Re: Opcija "prijavi se na oglas" na posao.ba

Post by ivory_eyes »

A gdje ga tacno uploadujes?
mali_balon

#4 Re: Opcija "prijavi se na oglas" na posao.ba

Post by mali_balon »

Otvoris oglas, kliknes "prijavi se na oglas", otvori ti se kao "formular" popunis ime prezime, mail, broj telefona i ispod imas opciju dodaj biografiju ti kliknes dodaj, izbaci ti odakle da je dodas, nadjes biografiju,kliknes open, on je doda, ispod kliknes plavo "dugme" prijavi se na oglas, otvori ti opciju dodavanja motivacionog pisma, ako hoces dodas a ko ne kliknes da si zavrsila i gotovo.
drndalo

#5 Re: Opcija "prijavi se na oglas" na posao.ba

Post by drndalo »

Kad smo vec kod toga, jesi li probavao to isto od kada su promijenili izgled stranice? Men'scini da sada automatski salje prijavu sa pohranjenim CV-em, ima samo mogucnost propratnog pisma, ali pisati, nista kao attachment. A ne dopusta mi promjenu CV-a, ili ja ne znam... :? :roll:
ivory_eyes

#6 Re: Opcija "prijavi se na oglas" na posao.ba

Post by ivory_eyes »

mali_balon wrote:Otvoris oglas, kliknes "prijavi se na oglas", otvori ti se kao "formular" popunis ime prezime, mail, broj telefona i ispod imas opciju dodaj biografiju ti kliknes dodaj, izbaci ti odakle da je dodas, nadjes biografiju,kliknes open, on je doda, ispod kliknes plavo "dugme" prijavi se na oglas, otvori ti opciju dodavanja motivacionog pisma, ako hoces dodas a ko ne kliknes da si zavrsila i gotovo.
Nije sad tako. Inace bi mi bilo sve jasno.
drndalo wrote:Kad smo vec kod toga, jesi li probavao to isto od kada su promijenili izgled stranice? Men'scini da sada automatski salje prijavu sa pohranjenim CV-em, ima samo mogucnost propratnog pisma, ali pisati, nista kao attachment. A ne dopusta mi promjenu CV-a, ili ja ne znam... :? :roll:
Ovo

Izgleda da sad automatski salje CV koji se generise kad ispunis one podatke na profilu, sto se meni uopste ne svidja. Kod vjestina npr treba da upises nivo znanja i godine iskustva sto kod nekih nema previse smisla (drustvenih i organizacijskih :/ ). Ima tu i drugih stvari sto su mi bezveze ali eto.

I ne znam koja je svrha stavljanja CV-a u rubriku "dokumenti". Nadam se da ce ovo vratiti na kako je prije bilo.
mali_balon

#7 Re: Opcija "prijavi se na oglas" na posao.ba

Post by mali_balon »

Ja gore opisani postupak radim bez logiranja tj. nemam otvoren acc. na posao.ba.
Neki dan sam se tako prijavio na jedan konkurs. A nekoliko puta kada sam se tako prijavio su me i zvali. Govorim o vremenskom periodu sa novom stranicom.
ivory_eyes

#8 Re: Opcija "prijavi se na oglas" na posao.ba

Post by ivory_eyes »

Izvini, nisam se ti bila dobro shvatila. Sada vidim da moze i tako. :D
Hvala!
mali_balon

#9 Re: Opcija "prijavi se na oglas" na posao.ba

Post by mali_balon »

Bitno je smo se shvatili :D . Ja namjerno necu da otvaram acc ne mogu vise da pamitim sifre :D
ivory_eyes

#10 Re: Opcija "prijavi se na oglas" na posao.ba

Post by ivory_eyes »

Ionako je ovakva prijava mnoogoooo bolja :D
Platformas

#11 Re: Opcija "prijavi se na oglas" na posao.ba

Post by Platformas »

Zna li neko gdje se izgubila ona opcija da markiras odredjena zanimanja i onda kada u toj oblasti bude objavljen oglas, tebi dodje e-mail.
Post Reply