madner wrote:240 000 donja granica.
Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
- vivaldi
#51 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
- madner
#52 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
vivaldi wrote:madner wrote:240 000 donja granica.bog si
-
StupskaBitanga
#53 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
2014 politički haos tek počinje
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#54 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
Problem je što će vladajuća šestorka pokupiti 80 % ukupnog biračkog tijela. Nigdje nije tako nesrazmjeran odnos vlasti i opozicije kao kod nas. Stoga će biti teško procijeniti rezultate.vivaldi wrote:moja procjena je izmedju 50 i 80 hiljada. Od 80 do 100 bi bio fenomenalan rezultat, a preko toga apsolutna senzacijamadner wrote:Upravo zato ce izdominirat bezlicnu masu u kontra taboru.
Mislim da Željko neće dobiti one sigurne SDP-ovske glasove koji ih održavaju sve ove godine , niti će uzeti dio baze SDA-u. Vjerovatno će on uzeti sve ove "sitne" glasove i pokušati prodrijeti do onih koji ne glasaju....
- Danguba
#55 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
hoce li tu biti pokajnika...tvsabina wrote: Problem je što će vladajuća šestorka pokupiti 80 % ukupnog biračkog tijela. Nigdje nije tako nesrazmjeran odnos vlasti i opozicije kao kod nas. Stoga će biti teško procijeniti rezultate.
Mislim da Željko neće dobiti one sigurne SDP-ovske glasove koji ih održavaju sve ove godine , niti će uzeti dio baze SDA-u. Vjerovatno će on uzeti sve ove "sitne" glasove i pokušati prodrijeti do onih koji ne glasaju....
-
citizenx
#56 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
Glasao sam za SDP i ocekivao neke promjene ali nikada uzasnije nisam prosao na svim zivotnim poljima.
Koliko ja pratim do sada SBiH su jedini koji su napravili istinsku reformu u svojim redovima ocistili stranku od parazita koji su definitivno kaljali obraz.
Izgubiti na izborima nije obavezno losa stvar sto su oni i dokazali reformirajuci totalno svoje redove sto do sada niti jedna stranka nije ucinila,to mi je za svaku pohvalu.
Koliko me pamcenje sluzi nikada nisu trgovali sa BiH o tome nisam ni razmisljao do nisam bio zatece ovim SDP-ovim ispadima uzas.....
Stoga necu glasati za DF iz jednog razloga H.Vajzovic u skupstini KS podrzava neke kriminalne stavove na racun zaposljavanja kcerke od strane vladajuce koalicije,a Komsic mudro suti nece nista da poduzme po tom pitanju strasno!!!
SBB nebih komentarisao to mi je dno dna tako da od toga nista...
Onaj Kojevic mi je beton fakat je cool lik ali tu se sva prica zavrsava stoga nista ni od njega,jer jedna lasta ne cini proljece.
Definitivno sam protiv apstinencije zato moj glas 2014 ako nastave u ovom tonu dajem SBiH
Koliko ja pratim do sada SBiH su jedini koji su napravili istinsku reformu u svojim redovima ocistili stranku od parazita koji su definitivno kaljali obraz.
Izgubiti na izborima nije obavezno losa stvar sto su oni i dokazali reformirajuci totalno svoje redove sto do sada niti jedna stranka nije ucinila,to mi je za svaku pohvalu.
Koliko me pamcenje sluzi nikada nisu trgovali sa BiH o tome nisam ni razmisljao do nisam bio zatece ovim SDP-ovim ispadima uzas.....
Stoga necu glasati za DF iz jednog razloga H.Vajzovic u skupstini KS podrzava neke kriminalne stavove na racun zaposljavanja kcerke od strane vladajuce koalicije,a Komsic mudro suti nece nista da poduzme po tom pitanju strasno!!!
SBB nebih komentarisao to mi je dno dna tako da od toga nista...
Onaj Kojevic mi je beton fakat je cool lik ali tu se sva prica zavrsava stoga nista ni od njega,jer jedna lasta ne cini proljece.
Definitivno sam protiv apstinencije zato moj glas 2014 ako nastave u ovom tonu dajem SBiH
- vivaldi
#57 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
sdp je velika stranka, zaposlili su oni hrpu ljudi, a ti su pupcanom vrpcom vezani za sdp.tvsabina wrote:Problem je što će vladajuća šestorka pokupiti 80 % ukupnog biračkog tijela. Nigdje nije tako nesrazmjeran odnos vlasti i opozicije kao kod nas. Stoga će biti teško procijeniti rezultate.
sad kad to spomenuh, prilicno je nevjerovatno da zeljko nikog zivog nije uspio povuci za sobom kad je otisao
za sitne i apstinene se slazem, kao i za sestorku
- akcid
#58 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
tvsabina wrote:Problem je što će vladajuća šestorka pokupiti 80 % ukupnog biračkog tijela. Nigdje nije tako nesrazmjeran odnos vlasti i opozicije kao kod nas. Stoga će biti teško procijeniti rezultate.
Skoro 40% glasača ne izlaze na izbore...
- Prpa.ba
#59 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
Povlaci se nekoliko (ali samo nekoliko) imena koja bi mogla preci u DF ili se barem distancirati od SDP-a u jeku predizborne kampanje. Licno sumnjam u to, a i DF radi prilicno solidan posao sa izgradnjom stranacke infrastrukture znajuci da im nedostaje ljudstva i finansija. Po meni, sve to mogu iskoristiti kao dodatni adut u predizbornoj kampanji, a i potpuno izbjegavaju da ih se prozove "SDP-2" sto bi odbilo odredjene glasace.vivaldi wrote:sad kad to spomenuh, prilicno je nevjerovatno da zeljko nikog zivog nije uspio povuci za sobom kad je otisao![]()
- vivaldi
#60 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
ma ja sam cuo, ne za price vec i konkretna imena jos u startu, ali se nista nije desilo.Prpa.ba wrote:Povlaci se nekoliko (ali samo nekoliko) imena koja bi mogla preci u DF ili se barem distancirati od SDP-a u jeku predizborne kampanje. Licno sumnjam u to, a i DF radi prilicno solidan posao sa izgradnjom stranacke infrastrukture znajuci da im nedostaje ljudstva i finansija. Po meni, sve to mogu iskoristiti kao dodatni adut u predizbornoj kampanji, a i potpuno izbjegavaju da ih se prozove "SDP-2" sto bi odbilo odredjene glasace.vivaldi wrote:sad kad to spomenuh, prilicno je nevjerovatno da zeljko nikog zivog nije uspio povuci za sobom kad je otisao![]()
-
mali_balon
#61 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
Znaci idemo dalje, glasao za SDP, nisu uspijeli izganjati zakon o porijeklu imovine, vozdrica, sad ce neko pa bili koalicija ovo ono, ne zanima me, idemo dalje, da vidimo sta ce ko drugi ponuditi. Blizu sam DF ali da jos vidim face, naravno i da ih cujem.
- akcid
#62 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
"SDP imena" koja su u SDP su učinila ništa do sada i koja nisu uspjela izdići svoju sposobnost iznad i ispred Lagumdžijine klike i ne trebaju prelaziti u DFPrpa.ba wrote:Povlaci se nekoliko (ali samo nekoliko) imena koja bi mogla preci u DF ili se barem distancirati od SDP-a u jeku predizborne kampanje. Licno sumnjam u to, a i DF radi prilicno solidan posao sa izgradnjom stranacke infrastrukture znajuci da im nedostaje ljudstva i finansija. Po meni, sve to mogu iskoristiti kao dodatni adut u predizbornoj kampanji, a i potpuno izbjegavaju da ih se prozove "SDP-2" sto bi odbilo odredjene glasace.vivaldi wrote:sad kad to spomenuh, prilicno je nevjerovatno da zeljko nikog zivog nije uspio povuci za sobom kad je otisao![]()
- Vasco da Gama
#63 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
hdz mora biti u vlasti jer tako kaze angela merkel.
a sumnjam da bi zeljko u koaliciju sa hdz-om. znaci sda+sdp+hdz, nasa stranka ispada bitan faktor.
nije li ironicno da zeljko ako hoce na vlast cak i da osvoji 35% glasova mora traziti legitimne hrvate da osnuje vlast?
a sumnjam da bi zeljko u koaliciju sa hdz-om. znaci sda+sdp+hdz, nasa stranka ispada bitan faktor.
nije li ironicno da zeljko ako hoce na vlast cak i da osvoji 35% glasova mora traziti legitimne hrvate da osnuje vlast?
- travnik
#64 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
Nije li ironično da se politička volja cijelog jednog naroda (gle čuda kao konstitutivnog) ignorira? Primjer: Bošnjaci i RS. Upitno je i za Hrvate u FBiH, ali slučaj Bošnjaka u RS-u je eklatantan primjer. Bošnjake predstavljaju Bošnjaci iz DNS-a (stranka M. Pavića koji ne dozvoljava obilježaanje zločina u Prijedoru) i iz SNSD-a (negiraju genocid). Namjerno ne spominjem Hrvate u RS-u, jer na žalost, tamo Hrvata više skoro da i nema.Vasco da Gama wrote:hdz mora biti u vlasti jer tako kaze angela merkel.
- torcida
#65 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
jadna mačko, šta stojanka neće izvući na vidjelo!?Prpa.ba wrote:Evo i kakvi su bili rezultati na forumu prije 3 godine, istini za volju- na vecem uzorku.LINK
stranka....glasova..procenat
SDA.........23.......8%
SZBiH.......17.......6%
HDZ.........5........2%
SDP.........111.....38%
SBB.........41.......14%
NS..........53.......18%
NSRZB......21.......7%
HSP.........0.........No votes
HDZ90......2.........1%
druga.......19.......7%
- torcida
#66 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
neće morati..ako recimo stoka sitnog zubala iz šb ponudi cca 1000KM za glas!Vasco da Gama wrote:hdz mora biti u vlasti jer tako kaze angela merkel.
što se tiče ostale priče. neovisno tko bude u vlasti (stari-''novi''), modus se neće promijeniti....daljnje zaduživanje, stagnacija i galoprianje ka dnu u svakom mogućem pogledu
-
citizenx
#67 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
Sudeci po ovoj anketi iz 2010 nije neko mjerilo stvarnog stanja glasackog tijela,ali ako se dede sa francuzicama i babe u crnom i one sa samijama nakace na net i otvore profile imat cemo stvarno stanje!!!

-
citizenx
#68 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
mali_balon wrote:Znaci idemo dalje, glasao za SDP, nisu uspijeli izganjati zakon o porijeklu imovine, vozdrica, sad ce neko pa bili koalicija ovo ono, ne zanima me, idemo dalje, da vidimo sta ce ko drugi ponuditi. Blizu sam DF ali da jos vidim face, naravno i da ih cujem.
Ma nemam pojma sta je pametno svi su zeljni promjena ali moze li glede politicke snage DF iznjeti bilo sta?!
Ili jos bolje pitanje sta je Komsic do sada uradio za BiH istrcano i izlizano pitanje ali ipak sta je uradio,i zasto bi sada nesto uradio ako nije u stanju zaustaviti Hanku V.u skupstini KS da ne podrzava Radeljasa i SDA?????
Zeljko je posten momak ali moje misljenje je da to nije dovoljno za dobrog politicara a pogotovo na vecem nivou on je u medjnunarodnim krugovima covjek bez uticaja anonimus klasicni.
Iskreno bojim se glasati za njega duge su 4 godine ali ove sada 4 od 2014 su presudne za BiH..
- Styling
#69 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
Obzirom da se u našoj državi svaki zakon mora izglasati u parlamentu BiH, logično je očekivati da ovakav zakon, koliko god on dobar bio, neće dobiti većinu u parlamentu jer su sve vođe parlamentarnih stranaka sumnjivi po ovom pitanju i imalo bi se šta kod njih istražiti. Možda bi neke stranke i glasale za ovaj zakon ali bi time dale apsolutnu podršku SDP-u i vjetar u krila pa su odlučile da ga opstruiraju.mali_balon wrote:Znaci idemo dalje, glasao za SDP, nisu uspijeli izganjati zakon o porijeklu imovine, vozdrica, sad ce neko pa bili koalicija ovo ono, ne zanima me, idemo dalje, da vidimo sta ce ko drugi ponuditi. Blizu sam DF ali da jos vidim face, naravno i da ih cujem.
Na primjeru ovog zakona možemo vidjeti da stranke na prvo mjesto stavljaju svoj interes, pa onda interes naroda.
Usvajanje ovog zakona nam je, btw, uslov za EU....ako ikada do tamo dobacimo.
- Prpa.ba
#70 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
Styling wrote:Obzirom da se u našoj državi svaki zakon mora izglasati u parlamentu BiH, logično je očekivati da ovakav zakon, koliko god on dobar bio, neće dobiti većinu u parlamentu jer su sve vođe parlamentarnih stranaka sumnjivi po ovom pitanju i imalo bi se šta kod njih istražiti. Možda bi neke stranke i glasale za ovaj zakon ali bi time dale apsolutnu podršku SDP-u i vjetar u krila pa su odlučile da ga opstruiraju.
Na primjeru ovog zakona možemo vidjeti da stranke na prvo mjesto stavljaju svoj interes, pa onda interes naroda.
Mi kao hocemo, ali nam oni kao ne daju.
- Styling
#71 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
OtprilikePrpa.ba wrote:Styling wrote:Obzirom da se u našoj državi svaki zakon mora izglasati u parlamentu BiH, logično je očekivati da ovakav zakon, koliko god on dobar bio, neće dobiti većinu u parlamentu jer su sve vođe parlamentarnih stranaka sumnjivi po ovom pitanju i imalo bi se šta kod njih istražiti. Možda bi neke stranke i glasale za ovaj zakon ali bi time dale apsolutnu podršku SDP-u i vjetar u krila pa su odlučile da ga opstruiraju.
Mi kao hocemo, ali nam oni kao ne daju.
- Vasco da Gama
#72 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
ne. to nije ironično. to je cinično. bitna razlika.travnik wrote:Nije li ironično da se politička volja cijelog jednog naroda (gle čuda kao konstitutivnog) ignorira? Primjer: Bošnjaci i RS. Upitno je i za Hrvate u FBiH, ali slučaj Bošnjaka u RS-u je eklatantan primjer. Bošnjake predstavljaju Bošnjaci iz DNS-a (stranka M. Pavića koji ne dozvoljava obilježaanje zločina u Prijedoru) i iz SNSD-a (negiraju genocid). Namjerno ne spominjem Hrvate u RS-u, jer na žalost, tamo Hrvata više skoro da i nema.Vasco da Gama wrote:hdz mora biti u vlasti jer tako kaze angela merkel.
-
Bosnjak333
#73 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
Lokalne izbore sam dosta dobro prognozirao tako da cu pokusati i ove(rado bih mijenjao dobro prognoziranje politicke scene za dobro prognoziranje rezultata u razlicitim sportovima da makar imam neke koristi od ovoga). 
Glupo je ocekivati da ce DF na ovim izborima napraviti neki znacajan rezultat.Krivac za to ce ponajvise biti Fahro koji je imao isti ulet sa svojom strankom pa onda razocarao birace.Najvise zbog toga narod nece polagati mnogo nade u DF jer se jednom vec opekao.Medjutim,mislim da ce na predstojecim opcim izborima DF ostvariti bolji rezultat od SBB,tj. imat ce vise glasova od njih.
SBiH ce osvojiti onoliko glasova koliko su do sada osvajale manje stranke poput SDU,NSRZB ili NS-a.Znaci,bit ce blizu da odu u zaborav.SBB ce zauzeti mjesto SBiH i osvojit ce priblizan broj glasova koje je ova stranka osvojila na izborima 2010.Fahro ce kancno otici sa BH politicke scene jer ce biti nebitan faktor.
DF i SDP ce imati priblizno isti broj glasova.Zeljko ce pokupiti nekih 20-ak % glasova SDP-a i dobar dio glasova SBB-a,SBiH i ostalih manjih stranaka.SDA ce dobiti isti broj glasova kao i na proslim opcim izborima.
Glupo je ocekivati da ce DF na ovim izborima napraviti neki znacajan rezultat.Krivac za to ce ponajvise biti Fahro koji je imao isti ulet sa svojom strankom pa onda razocarao birace.Najvise zbog toga narod nece polagati mnogo nade u DF jer se jednom vec opekao.Medjutim,mislim da ce na predstojecim opcim izborima DF ostvariti bolji rezultat od SBB,tj. imat ce vise glasova od njih.
SBiH ce osvojiti onoliko glasova koliko su do sada osvajale manje stranke poput SDU,NSRZB ili NS-a.Znaci,bit ce blizu da odu u zaborav.SBB ce zauzeti mjesto SBiH i osvojit ce priblizan broj glasova koje je ova stranka osvojila na izborima 2010.Fahro ce kancno otici sa BH politicke scene jer ce biti nebitan faktor.
DF i SDP ce imati priblizno isti broj glasova.Zeljko ce pokupiti nekih 20-ak % glasova SDP-a i dobar dio glasova SBB-a,SBiH i ostalih manjih stranaka.SDA ce dobiti isti broj glasova kao i na proslim opcim izborima.
-
Hafis
#74 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
Znači, idemo još dublje.
- vivaldi
#75 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni
jbg nije federacija, ali su ovo ipak prva istrazivanja poslije dugo vremena
BANJALUKA - SDS, SNSD i DNS bilježe rast popularnosti, dok PDP i ostale partije gube povjerenje građana, pokazalo je najnovije istraživanje agencije "IPSOS STRATEDŽIK MARKETING".
Ekskluzivno: SDS-u, SNSD-u i DNS-u raste popularnost
Istraživanje, koje je sprovedeno od 24. do 28. oktobra u Republici Srpskoj na uzorku od 1.005 ispitanika, pokazalo je da građani najviše povjerenja imaju u SNSD, odnosno 39,2 odsto opredijeljenih ispitanika bi glasalo za ovu partiju, što je u odnosu na istraživanje iz februara više za 2,5 odsto.
Rast popularnosti bilježi i SDS, za koji se u februaru opredijelilo 24,9 odsto ispitanika, dok je osam mjeseci kasnije za ovu partiju opredijeljeno 30 odsto ispitanih. Kada je u pitanju DNS, u ovu partiju ima povjerenje 7,5 odsto glasača, što je za 0,3 odsto više nego što je to bilo u februaru.
Pad povjerenja građana bilježi PDP, za koji bi glasalo svega 5,4 odsto građana, što je četiri odsto manje nego što je bilo u februaru ove godine.
Podaci istraživanja su pokazali da bi u slučaju da u toku sedmice budu održani parlamentarni izbori najveće povjerenje građana dobio SNSD, i to 39 odsto, zatim SDS 30 odsto, DNS osam odsto, PDP pet odsto, SNS i SP po tri odsto, SDA dva odsto, dok bi ostale partije dobile 10 odsto glasova.
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ek ... 16742.html
zasad izgleda ista meta isto odstojanje
BANJALUKA - SDS, SNSD i DNS bilježe rast popularnosti, dok PDP i ostale partije gube povjerenje građana, pokazalo je najnovije istraživanje agencije "IPSOS STRATEDŽIK MARKETING".
Ekskluzivno: SDS-u, SNSD-u i DNS-u raste popularnost
Istraživanje, koje je sprovedeno od 24. do 28. oktobra u Republici Srpskoj na uzorku od 1.005 ispitanika, pokazalo je da građani najviše povjerenja imaju u SNSD, odnosno 39,2 odsto opredijeljenih ispitanika bi glasalo za ovu partiju, što je u odnosu na istraživanje iz februara više za 2,5 odsto.
Rast popularnosti bilježi i SDS, za koji se u februaru opredijelilo 24,9 odsto ispitanika, dok je osam mjeseci kasnije za ovu partiju opredijeljeno 30 odsto ispitanih. Kada je u pitanju DNS, u ovu partiju ima povjerenje 7,5 odsto glasača, što je za 0,3 odsto više nego što je to bilo u februaru.
Pad povjerenja građana bilježi PDP, za koji bi glasalo svega 5,4 odsto građana, što je četiri odsto manje nego što je bilo u februaru ove godine.
Podaci istraživanja su pokazali da bi u slučaju da u toku sedmice budu održani parlamentarni izbori najveće povjerenje građana dobio SNSD, i to 39 odsto, zatim SDS 30 odsto, DNS osam odsto, PDP pet odsto, SNS i SP po tri odsto, SDA dva odsto, dok bi ostale partije dobile 10 odsto glasova.
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ek ... 16742.html
zasad izgleda ista meta isto odstojanje