Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post Reply

Na izborima cu glasati za..

SDA
36
17%
SBB
7
3%
SBiH
11
5%
DF
73
35%
NS-SDU-LDS
22
11%
NSRzB
1
0%
SDP
29
14%
HDZ
6
3%
HDZ90
5
2%
Neka druga stranka
18
9%

Total votes: 208

dede merdzane

#26 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by dede merdzane »

Prpa.ba wrote: apstinenti su ionako irelevantni za politicku scenu, tako da sam ih namjerno izostavio.
Za ove sto nece glasati Prpa je fino objasnio. Vjerovatno ne mozes naci nekoga ko se 100% slaze sa tvojim politickim stavovima, ali postoje oni koji su makar blizi tome nego "oni drugi". Razocaras se u te, za dvije godine imas priliku da ispravis gresku.

Ne mogu da shvatim ljude kojima se pruza prilika da uticu na samu strukturu sistema i ne zele da to urade. Najlakse je sjediti i kukati.
Basvod

#27 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Basvod »

Zar postoji neka ozbiljna stranka a da nije bila u vlasti?
Potpuno je nebitno ko ce pobjediti, sve je to isto samo se vrti u krug.
Prpa.ba

#28 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Prpa.ba »

Basvod wrote:Zar postoji neka ozbiljna stranka a da nije bila u vlasti?
Kako se sve mainstream stranke oslanjaju u vecini svojih glasova na drzavnu birokratiju i sistem drzavne sadake koji su ujedno i najveci neprijatelji drzave, sasvim je logicno da se stranke razlikuju u par detalja i u nazivima. Sustinske promjene mogu doci samo kada nas MMF poklopi i kada sef umjesto drzavne birokratije postane strana drzavna birokratija. :D

EDIT: na vec pozamasnom uzorku od 61 forumasa, SDA ima najvise glasova. :shock: :mrgreen:
rajvosa1

#29 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by rajvosa1 »

Prpa.ba wrote:
Basvod wrote:Zar postoji neka ozbiljna stranka a da nije bila u vlasti?
Kako se sve mainstream stranke oslanjaju u vecini svojih glasova na drzavnu birokratiju i sistem drzavne sadake koji su ujedno i najveci neprijatelji drzave, sasvim je logicno da se stranke razlikuju u par detalja i u nazivima. Sustinske promjene mogu doci samo kada nas MMF poklopi i kada sef umjesto drzavne birokratije postane strana drzavna birokratija. :D

EDIT: na vec pozamasnom uzorku od 61 forumasa, SDA ima najvise glasova. :shock: :mrgreen:
Snaga SDA i jeste u okupljanju oko zajednickog interesa, zato clanstvo tako lako prelazi preko stvari s kojima se iskreno ne slaze, kao sporazum Tihic-Covic. Logika je- privatno pljuj po Tihiju zboga `izdaje`, ali dobro pazi da to ne laones da ne izgubis kakvo mjesto, polozaj, posao...
Prpa.ba

#30 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Prpa.ba »

Evo i kakvi su bili rezultati na forumu prije 3 godine, istini za volju- na vecem uzorku. :mrgreen: LINK

stranka....glasova..procenat
SDA.........23.......8%
SZBiH.......17.......6%
HDZ.........5........2%
SDP.........111.....38%
SBB.........41.......14%
NS..........53.......18%
NSRZB......21.......7%
HSP.........0.........No votes
HDZ90......2.........1%
druga.......19.......7%
Hajvan

#31 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Hajvan »

ja cu da apstiniram.
do sada sam uvije glasao- nema svrhe, zaista.
nek vam pare koje otimate kroz paušale, vijeća, upravne odbore druge budale izglasaju- ja necu....

uzgred, nema opcije APSTINIRAM OD GLASANJA

:mrgreen:
BHCluster

#32 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by BHCluster »

Hajvan wrote:ja cu da apstiniram.
nek vam pare koje otimate kroz paušale, vijeća, upravne odbore druge budale izglasaju- ja necu....

Bilo bi dobro da ta opcija postoji prilikom glasanja. Ali da su svi obavezni glasati, i ako bude ovih sto se "APSTINIRAJU OD GLASANJA" oda svi politicki subjekti koji su sudjelovali na izborima moraju povuci sa politicke scene zauvjek.
Paranoid

#33 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Paranoid »

.. apstinirao ili ne..dug koju koju je ova vlast povećala za mld, i onaj dug od prošlih vladajućih struktura se pripisuje svakom gradjaninu..pa i onima što apstiniraju..

...a ti i dalje apstiniraj..
Hajvan

#34 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Hajvan »

Paranoid wrote:

.. apstinirao ili ne..dug koju koju je ova vlast povećala za mld, i onaj dug od prošlih vladajućih struktura se pripisuje svakom gradjaninu..pa i onima što apstiniraju..

...a ti i dalje apstiniraj..

umijes li ti da citaš? :lol:
dakle , ja sam do sada glasao i ne vidim svrhu u tome vise. ja dakle ne apstiniram i dalje, nego cu tek da pocnem.

A to da cu ja da vracam dugove, hocu kroz porez... a njega se svojski trudim da svedem na najmanju mogucu mjeru. dakle, sto vise na crnom i sivom trzistu kupujme sve sto mogu...
Nedam pare, ni meni niko nije napravio okruzenje u kojem cu biti zaposlen i stvarati višak vrijednosti...ničim nisam obavezan za ovu nakaradu....
It_is_a_Leclerc

#35 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by It_is_a_Leclerc »

Glasat ću za DF, čisto zato što još jedino za njih nisam glasao.
Ako SDA pobijedi na slijedećim izborima, ja ću se preeliti na Madagaskar.

Mene pljačkati nećete, bando krimogena !
moranadruga

#36 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by moranadruga »

It_is_a_Leclerc wrote:Glasat ću za DF, čisto zato što još jedino za njih nisam glasao.

ako nemas, hoS pare za kartu. :D
moranadruga

#37 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by moranadruga »

NISAM GLASALA,NECU GLASATI....( ako neko ponudi toju, :roll: morebit da izadjem)
It_is_a_Leclerc

#38 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

moranadruga wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Glasat ću za DF, čisto zato što još jedino za njih nisam glasao.

ako nemas, hoS pare za kartu. :D
Naravno.

Ako pobijedi ova anti-bošnjačka partitokratska falanga koja sa Čovićem dogovora uskrsnuće Herceg Bosne na zgarištu Ahmića i drugih sela, jedino o čemu treba razmišljati je kako pobjeći i spasiti svoj, i imetak svoje porodice od ovih profesionalnih džeparoša.
Prpa.ba

#39 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Prpa.ba »

Neka ostane zabiljezeno da je Lagumdzija na danasnji dan prognozirao da ce SDP biti najjaca stranka u BiH nakon izbora 2014. godine. :lol: Istini za volju, ista osoba je smatrala da je trampa NG za Trnovo znacajan uspjeh na opcinskim izborima. :-D

Inace, procjena za septembar 2013 prakticno je identicna procjeni za august 2013, s tim da DF i HDZ biljeze blagi rast a SDA manji pad. Ostale stranke stabilno. :-D
vivaldi

#40 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by vivaldi »

obzirom na suljinu bolest, mislim da se sdp-u uprkos svemu smijesi ostanak u vlasti kao manjinskom partneru, jer bake nema sanse da napravi deal sa fahrom, sto ne bi bilo iskljuceno u slucaju tihog.
madner

#41 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by madner »

Df dominira 2014.

Izdaje crveno zelenih i unutrasnji obracuni u obje stranke = holandija.
vivaldi

#42 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by vivaldi »

madner wrote:Df dominira 2014.
ko sto ce bosanci na popisu :D
StupskaBitanga

#43 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by StupskaBitanga »

Gore će biti formirati vlast 2014 nego 2010
It_is_a_Leclerc

#44 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Jedini spas vidim u DF-u, kakvom takvom. Jer, ako se na vlast vrati SDA, onda je to konačni krah bošnjačke svijesti. Jer, onda smo na nivou paramecijuma koji nemaju mozga i ne mogu pamtiti.

Jbte, ljudi uništili sve i jednu firmu koju su mogli, rastjerali omladinu, uveli korpuciju kao matricu političkog djelovanja, a isti oni koji plaču po TV-u i psuju mater političarima ih biraju kao alternativu.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#45 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by JOINT_1921 »

Stvarno je tuga ko se nama nudi da izvede drzavu na pravi put... Najgore od svega svi ti koje biramo na kraju se dogovore oko pozicija, samo neki poslije izbora dobiju vise u odnosu na prethodne izbore a neki manje, i tako u krug... Svaka odluka zavisi od te "manjine", svaka odluka zavisi od svih, jer ovaj ima covjeka ovdje, onaj ondje, moraju se usaglasiti, pa cekamo ministre, primopredaje, vijeca, otkrivanja sta su to do sad oni bivsi lose uradili, pa cekamo budzet, pa cekamo penzije, plate, pa mmf, i svake godine isto...

Nema pametnih ljudi koji su okupljeni u jednoj stranci koji bi u slucaju svoje pobjede donijeli korjenite promjene iskljucivo samostalno cineci vlast... Ovako u koalicijama i u ovakvom "uredjenom" sistemu drzave svako se pita za nesto i svako moze opstruirati onog drugog vezano za nesto, tako da ne vidim apsolutno ni jednu mogucu opciju za koga glasati... Najbolje je pokusati izbjeci onu najmanje bolnu, npr. da neko nepismen, seljacina i sl. dodje na vlast, ali i tu nisi siguran, jer nakon 3 mjeseca nekoga ko radi dobro ce proglasiti nepodobnim i na njegovo mjesto instalirati ovcu koja mekece kako joj se kaze...

Rijesenje vidim u nametanju novog sistema glasanja, onih koji formiraju vladu, izbornog zakona, malo vise uticaja vanjskih saradnika u smislu vanjskih revizija, procesuiranja kaznenih dijela, vecih kazni za mito i korupciju, privredni kriminal, itd. itd. itd.
vivaldi

#46 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by vivaldi »

It_is_a_Leclerc wrote:Jedini spas vidim u DF-u
zeljko ima problem sto on ne moze ni s kim - ni sa hdz-ovima, ni sa miletom, ni sds-om, ni sa sdp-om...on nikome nije pozeljan partner, a sumnjam i da je baketu, obzirom kako ga je prije prco.

osim toga, sam za sebe rece da je i mz-u postao "slucaj komsic" tako da on ispod pola miliona glasova nema nikakvih sansi za vlast
madner

#47 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by madner »

Upravo zato ce izdominirat bezlicnu masu u kontra taboru.
vivaldi

#48 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by vivaldi »

madner wrote:Upravo zato ce izdominirat bezlicnu masu u kontra taboru.
moja procjena je izmedju 50 i 80 hiljada. Od 80 do 100 bi bio fenomenalan rezultat, a preko toga apsolutna senzacija
madner

#49 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by madner »

240 000 donja granica.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#50 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by JOINT_1921 »

Nema on apsolutno nikakvu politicku moc u ovoj vrsti nadmetanja sa vlastitom strankom, to provjereno ne prolazi dobro...
Post Reply