OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
-
KENJAC
#1 OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Citam da od danas vlasnici opasnih pasa, rotvajler, pit bul.. itd moraju imat posebnu dozvolu za drzanje tih rasa! Nesto kao dozvola za nosenje oruzja sa svim psiho testovima ! Zasto??? Jednostavno zato sto u svakoj zemlji na svijetu je prica ista! Iskomleksirani nabildani ili nadrogirani "opasni momci" imaju ovu vrstu pasa- tek tako da se zna ko je ko!!! Dio folklora i nase Bosne cine ti majmuni sa zlatnim lancem oko svog i srebrenim oko dzukelinog vrata sto ne daju obicnim malim penzionerima da izvedu svoju unucad u park i da uzivaju zajedno sa njima! Da li je moguc slican zakon i u Bosni??
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
gdje si to procitao? to bi bilo super!
- Pietje_Bel
#3 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Pa kako je moguce kad policija bjezi od tih krupnijih kriminalaca ko davo od krsta. 
-
mIRCerka
#4 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
mozda neko konacno skonta da za svaku odluku treba i mehanizam sprovodjenja, koji bi ukljucivao recimo pistolje sa sredstvom za omamvljivanje ili uspavljivanje...Pietje_Bel wrote:Pa kako je moguce kad policija bjezi od tih krupnijih kriminalaca ko davo od krsta.
- chuchumbamayumbe
#5 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
A da li mislis da ce kompleksasima i bilderima biti problem nabaviti dozvolu za drzanje tih kerova?KENJAC wrote:Citam da od danas vlasnici opasnih pasa, rotvajler, pit bul.. itd moraju imat posebnu dozvolu za drzanje tih rasa! Nesto kao dozvola za nosenje oruzja sa svim psiho testovima ! Zasto??? Jednostavno zato sto u svakoj zemlji na svijetu je prica ista! Iskomleksirani nabildani ili nadrogirani "opasni momci" imaju ovu vrstu pasa- tek tako da se zna ko je ko!!! Dio folklora i nase Bosne cine ti majmuni sa zlatnim lancem oko svog i srebrenim oko dzukelinog vrata sto ne daju obicnim malim penzionerima da izvedu svoju unucad u park i da uzivaju zajedno sa njima! Da li je moguc slican zakon i u Bosni??
Ma daj ba, sve se to sredi jaranski, samo da znas...
-
KYLIE
#6 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
kad ce ljudi skontati da nisu jadni psi krivi ni opasni, to su takve predrasude o tim psima da je ljude nemoguce ubijediti da je sve do vaspitanja, i da rotvajler i pit bul mogu biti umiljatiji nego ijedna druga rasa, znam neke vlasnike pudlica koji su boze sacuvaj, ne znas jesu im gori psi ili oni
-
mIRCerka
#7 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Da, s tim da pudlica nema zubalo koje se vodi ko hladno oruzje. Niti se moze dresirati za borbe i klanja drugih VELIKIH pasa, ovaca i ljudi. Pudlu mozes nabiti nogom kao fudbalsku loptu..KYLIE wrote:kad ce ljudi skontati da nisu jadni psi krivi ni opasni, to su takve predrasude o tim psima da je ljude nemoguce ubijediti da je sve do vaspitanja, i da rotvajler i pit bul mogu biti umiljatiji nego ijedna druga rasa, znam neke vlasnike pudlica koji su boze sacuvaj, ne znas jesu im gori psi ili oni
meni se srce slomilo prekjuce kad sam na pauzu posla, lik vodi pitbula na lancu i sve ga suta nogom u glavu, a meni zlo...
ne ulazim u to jel pas napao nekoga ili nije, posto to ne znam, al me srce bolilo gledati momka kako ga shuta onako, pa kontam da skocim ja na momka, a kakve sam srece ebene jos bi mene pit prelomio u struku...
To sve treba registrovati i pomno pratiti, pogotovo raspolod.
- Dioda
#8 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Suze me zalisemIRCerka wrote:Da, s tim da pudlica nema zubalo koje se vodi ko hladno oruzje. Niti se moze dresirati za borbe i klanja drugih VELIKIH pasa, ovaca i ljudi. Pudlu mozes nabiti nogom kao fudbalsku loptu..KYLIE wrote:kad ce ljudi skontati da nisu jadni psi krivi ni opasni, to su takve predrasude o tim psima da je ljude nemoguce ubijediti da je sve do vaspitanja, i da rotvajler i pit bul mogu biti umiljatiji nego ijedna druga rasa, znam neke vlasnike pudlica koji su boze sacuvaj, ne znas jesu im gori psi ili oni
meni se srce slomilo prekjuce kad sam na pauzu posla, lik vodi pitbula na lancu i sve ga suta nogom u glavu, a meni zlo...
ne ulazim u to jel pas napao nekoga ili nije, posto to ne znam, al me srce bolilo gledati momka kako ga shuta onako, pa kontam da skocim ja na momka, a kakve sam srece ebene jos bi mene pit prelomio u struku...
-
mIRCerka
#9 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
oplacem i ja svaki dan od muke, sve i jedna zvijer na vilsonovom me voli, samo me komsinica crna pudlica napada, zaskoci me ko specijalac i skevce...a nisam joj nista uradila...
nego, gdje je to objavljeno? isla sam na http://www.vet.gov.ba i nema nista jos...
nego, gdje je to objavljeno? isla sam na http://www.vet.gov.ba i nema nista jos...
-
KYLIE
#10 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
pa nije ni covjek dobar kad ga neko zlostavlja, a kamoli pas, kad takvog psa krenes pomilovati, samo te iznenadjeno pogleda jer ocekuje da ga udaris, zalosno... i onda reaguje instinktivno, odbrambeno ujedom
definitivno sam za to da ljudi prolaze psiholosku procjenu prije nego im se dozvoli drzanje bilo kojeg ljubimca
definitivno sam za to da ljudi prolaze psiholosku procjenu prije nego im se dozvoli drzanje bilo kojeg ljubimca
-
KENJAC
#11 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Joj ja se praavo izvinjavam.. ali ... evo o cemu se radi! Ja to citam u FRANCUSKIM novinama i onda otvorim Sarajevo-x .com i zaboravim gdje se nalazim jer sam srcem i dusom uvijek u Bosni! Izvini na mojoj rasejanosti! Ali u svako slucaju zato i pitam je li moguce ovako sto u Bosni??mIRCerka wrote:oplacem i ja svaki dan od muke, sve i jedna zvijer na vilsonovom me voli, samo me komsinica crna pudlica napada, zaskoci me ko specijalac i skevce...a nisam joj nista uradila...
- tranquil
#12 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Što nas bolan navučeKENJAC wrote:Joj ja se praavo izvinjavam.. ali ... evo o cemu se radi! Ja to citam u FRANCUSKIM novinama i onda otvorim Sarajevo-x .com i zaboravim gdje se nalazim jer sam srcem i dusom uvijek u Bosni! Izvini na mojoj rasejanosti! Ali u svako slucaju zato i pitam je li moguce ovako sto u Bosni??mIRCerka wrote:oplacem i ja svaki dan od muke, sve i jedna zvijer na vilsonovom me voli, samo me komsinica crna pudlica napada, zaskoci me ko specijalac i skevce...a nisam joj nista uradila...
- olduser
#13 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
njegov prvi post na ovoj temiKENJAC wrote:Citam da od danas vlasnici opasnih pasa, rotvajler, pit bul.. itd moraju imat posebnu dozvolu za drzanje tih rasa! Nesto kao dozvola za nosenje oruzja sa svim psiho testovima ! Zasto??? Jednostavno zato sto u svakoj zemlji na svijetu je prica ista! Iskomleksirani nabildani ili nadrogirani "opasni momci" imaju ovu vrstu pasa- tek tako da se zna ko je ko!!! Dio folklora i nase Bosne cine ti majmuni sa zlatnim lancem oko svog i srebrenim oko dzukelinog vrata sto ne daju obicnim malim penzionerima da izvedu svoju unucad u park i da uzivaju zajedno sa njima! Da li je moguc slican zakon i u Bosni??
- tranquil
#14 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Promaklo šta ćešolduser wrote:njegov prvi post na ovoj temiKENJAC wrote:Citam da od danas vlasnici opasnih pasa, rotvajler, pit bul.. itd moraju imat posebnu dozvolu za drzanje tih rasa! Nesto kao dozvola za nosenje oruzja sa svim psiho testovima ! Zasto??? Jednostavno zato sto u svakoj zemlji na svijetu je prica ista! Iskomleksirani nabildani ili nadrogirani "opasni momci" imaju ovu vrstu pasa- tek tako da se zna ko je ko!!! Dio folklora i nase Bosne cine ti majmuni sa zlatnim lancem oko svog i srebrenim oko dzukelinog vrata sto ne daju obicnim malim penzionerima da izvedu svoju unucad u park i da uzivaju zajedno sa njima! Da li je moguc slican zakon i u Bosni??
- A-R-N-I
#15 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Nisu psi krivi nego ljudi, ni oruzije ne ubija nego ljudi!! Prvo zakon o zastiti i zabrani maltretiranja zivotinja, i savjest gradjana da prijavljuju takvo ponasanje neodgovornih vlasnika ( citaj kretena ) pasa...KENJAC wrote:Citam da od danas vlasnici opasnih pasa, rotvajler, pit bul.. itd moraju imat posebnu dozvolu za drzanje tih rasa! Nesto kao dozvola za nosenje oruzja sa svim psiho testovima ! Zasto??? Jednostavno zato sto u svakoj zemlji na svijetu je prica ista! Iskomleksirani nabildani ili nadrogirani "opasni momci" imaju ovu vrstu pasa- tek tako da se zna ko je ko!!! Dio folklora i nase Bosne cine ti majmuni sa zlatnim lancem oko svog i srebrenim oko dzukelinog vrata sto ne daju obicnim malim penzionerima da izvedu svoju unucad u park i da uzivaju zajedno sa njima! Da li je moguc slican zakon i u Bosni??
- Epitop
#16 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Ja sam samo primjetio da mali ljudi liječe svoje komplekse sa velikim i opasnim psima. Više njega voda onaj pas nego on psa.
Prvo treba ljekarski pregleda kod psihijatra i psihologa da se dobije dozvola za te pasmine i naravno one brnjice pod obavezno.
Prvo treba ljekarski pregleda kod psihijatra i psihologa da se dobije dozvola za te pasmine i naravno one brnjice pod obavezno.
- stickitout
#17 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
KAKAV GAZDA - TAAKAV PAS !!!!!!
- Luke Perry
#18 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
U nekim zemljama je zabranjeno drzanje takvih pasmina. Inace vlasnici pasa su cudni ljudi. Mislim ono skroz nepoznati ljudi koje i ne pozdravljam misle da je skroz OK da mi se njihov pas vrzma oko nogu, lize itd, on hoce samo da se igra. Nikad to necu shvatiti.
-
sabanss
#19 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Jel' ljudi il' pasa? (nema smajlija, najozbiljnije)mIRCerka wrote:[
- The Nightwatchman
#20 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
fantastično zapažanje. i ja se to pitam. najozbiljnije- bez smajlija.sabanss wrote:Jel' ljudi il' pasa? (nema smajlija, najozbiljnije)mIRCerka wrote:[
pade mi sad na pamet jedna pjesma Enesa Kiševića pa ću je postirati, a vezana je za temu, mada iz jedne druge perspektive:
do ljudi je bolan, do ljudi....PROFESOR POVIJESTI
Tražeći metaforu za zlodjela
počinjena u ratu,
profesor povijesti nikako nije mogao
pronaći riječ
kojom bi opisao zlo.
- Zvijeri! - dobacivali su učenici -
To su bile zvijeri!
- Ne, djeco. To su bili ljudi.
Zvijeri to nikada učinile ne bi.
To su bili ljudi.
Ljudi su to bili...
Dugo je sa stidom ponavljao u sebi.
Enes Kišević
- Pasiflora
#21 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Tacno!!!The Nightwatchman wrote: do ljudi je bolan, do ljudi....
U Svedskoj je zakon usvojen (mislim) prije par mjeseci i odnosi na svakoga ko odluci nabaviti bilo koju vrstu psa. I to je super! Kao sto nisu djeca za svakoga, tako nije ni pas. Ali o svemu ovome smo pricali na nekih proslih 5 - 6 tema na kucnim ljubimcima.
- Hodidjed
#22 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
To "sutanje nogom psa, u glavu" je dio dresure da pas bude sto opasniji.mIRCerka wrote:Da, s tim da pudlica nema zubalo koje se vodi ko hladno oruzje. Niti se moze dresirati za borbe i klanja drugih VELIKIH pasa, ovaca i ljudi. Pudlu mozes nabiti nogom kao fudbalsku loptu..KYLIE wrote:kad ce ljudi skontati da nisu jadni psi krivi ni opasni, to su takve predrasude o tim psima da je ljude nemoguce ubijediti da je sve do vaspitanja, i da rotvajler i pit bul mogu biti umiljatiji nego ijedna druga rasa, znam neke vlasnike pudlica koji su boze sacuvaj, ne znas jesu im gori psi ili oni
Zato treba gazdu, isto tako sutati u glavu. Pas bi nam bio zahvalan
- Hodidjed
#23 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Tacno.stickitout wrote:KAKAV GAZDA - TAAKAV PAS !!!!!!
Ako me napadne pas, ja necu psa, nego gazdu napast'.
- Hodidjed
#24 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Pas je drustveno bice kao i covjek i voli da je u doticaju sa ljudima. Ako ti se vrzma oko nogu, znaci da mu se dopadas. To shvati kao nesto pozitivno. Bolje i to, nego da te napada i laje na tebe. Psi osjete "ko je kakav".Luke Perry wrote:U nekim zemljama je zabranjeno drzanje takvih pasmina. Inace vlasnici pasa su cudni ljudi. Mislim ono skroz nepoznati ljudi koje i ne pozdravljam misle da je skroz OK da mi se njihov pas vrzma oko nogu, lize itd, on hoce samo da se igra. Nikad to necu shvatiti.
Shvatas li sad?
-
sabanss
#25 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Ne shvatam. Ja nisam pas i ne zelim se druziti sa psima. Sa ljudima opeta manje-vise i zelim. Ne treba mi niciji pas da slini po meni.Hodidjed wrote:Pas je drustveno bice kao i covjek i voli da je u doticaju sa ljudima. Ako ti se vrzma oko nogu, znaci da mu se dopadas. To shvati kao nesto pozitivno. Bolje i to, nego da te napada i laje na tebe. Psi osjete "ko je kakav".Luke Perry wrote:U nekim zemljama je zabranjeno drzanje takvih pasmina. Inace vlasnici pasa su cudni ljudi. Mislim ono skroz nepoznati ljudi koje i ne pozdravljam misle da je skroz OK da mi se njihov pas vrzma oko nogu, lize itd, on hoce samo da se igra. Nikad to necu shvatiti.
Shvatas li sad?