Opasna bolest ili ne?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ivan-tz

#1 Opasna bolest ili ne?

Post by ivan-tz »

Eh ovako. Imao bih jedno pitanje. Imao sam bolove jednu noc u otprilike lijevom dijelu stomaka pri dnu, ne znam kako bih vam objasnio onako laicki, kao otprilike gdje je slijepo crijevo na desnoj samo ovo ma lijevoj. I tu noc mi je bio jako jako visok tlak skoro 200 da sam zavrsio u bolnici. Medjutim radili su mi razne pretrage od abdomena stomaka do kolor doplera bubrega, ultrazvuk srca i slicno i nisu nista nasli. Barem tako kazu. Lezao sam sa nekim deckicem jos i mladjim od mene sa sasvim slicnim problemom. Ostavili su mi jos da uradim sintigrafiju bubrega i pustili me kuci. Medjutim ja i dalje osjetim povremene bolove u tom predjelu te me zna kao sinoc probuditi onako iznenada neka slabost, brz rad srca i onako neka blaga vrucina iako se to ne desava cesto. Pa me zanima zna li neko potencijalni problem?
Jetra, slezena, gusteraca, zucni i sluzni mjehur je prema doktorima navodno u potpunosti okej. Postoje neke sanse da nesto sa bubrezima nije okej ali to bi definitivno mogao znati nakon sintigrafije kako kazu jer je to jos ostalo ali oni svi nalazi prema njima su dobri osim sto je pisalo u jednom vidio sam na potencijalnu leziju u bubregu koju nisu otkrili za sada.
Medjutim kao sto rekoh ja se bas i ne osjecam tip top i imam te odredjene probleme pa ne znam sta da radim s obzirom da sam laik poprilicno za medicinu i ljudski organizam i da nisam nikada prije imao nikakvu posebnu bolest i da godinama nisam bio kod doktora.
Da li moze biti neki problem sa upalom recimo debelog crijeva ili nesto tako?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Opasna bolest ili ne?

Post by dr.gog »

Budi svjestan da ti za ovo na forumu čak ni ljekar ne može dati sasvim tačan, ili čak otprilike značajan odgovor...To je pitanje hirurgije i vještine pregleda abdomena.

Budi na oprezu i idi ljekaru odmah čim se stanje eventualno pogorša!
MikroBelaj

#3 Re: Opasna bolest ili ne?

Post by MikroBelaj »

Po meni iskusnom "bubreznom kamenjaru" to je kamen u bubregu,kod tebe izgleda sitniji pjesak koji po malo rezucka mokracni kanal,nego imal kakvih promjena u boji urina,imas li problema pri mokrenju?
I naravno..dosta muskaraca poslije 40-te ima kamenac u bubregu a da toga nije ni svjesno.,sad u kojim si ti godinama :D necu pitat
Post Reply