opadanje kose

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Vedo99

Post by Vedo99 »

Ma nije pasa, nego ako sta radis u zivotu, radis kako treba ili nikako, ako imas problem, skontas sve kako izlijeciti ili nista. :D :D :D Minoksidil je genericni, ima vise kompanije sto ga prave, za Toppik ima ovaj glavni uzovnik. :P 8-) :lol: Znaci sve se moze naci u Sarajevu, ako treba savjet javi, haj pozdrav.
emir222

Post by emir222 »

filmas koliko je taj pulfid i kako se to digdje ne reklamira.gledo sam ja prije bosnalijekove preparate al to mi nista nije obecavalo ( i sad mi neobecava ).a ovo sa balegom mislim da cu preskocit :-) bar za sada.to neka ostane zadnji pokusaj..
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Odmah da vam kazem....ne pomaze nista....geni tu presuđuju ostalo je samo bacanje para i vremena ....
teco

Post by teco »

kriticarka_nikova wrote:Odmah da vam kazem....ne pomaze nista....geni tu presuđuju ostalo je samo bacanje para i vremena ....
transplatacija kose ti pomaze ali samo u slucaju da ti je prestala opadati kosa tj da je proces celavosti prosao tj do kraja se oblikovao.
kahro

Post by kahro »

NOVO :-) NOVO... Procitaj >ovo <
Lijeka bi moglo uskoro biti...
http://vijesti.bihlink.com/zdravlje/nap ... avosti.php
emir222

Post by emir222 »

ova istrazivanja su obecavajuca definitivno al kad ce ovo izaci kao lijek e to je glavno pitanje.a onda jos i kada ce doco kod nas posto vidimo da nam sve kasni sto godina.taj minox od neznam koje godine na trzistu i kazu da pomaze a kod nas se nista o njemu nezna.pa onda moramo balegom spasavat glavu :) .a mozda i ti fercera.imal ko slike prije i poslije :D .
Vedo99

Post by Vedo99 »

:roll: Ima slika puno, ako znas engleski, otidzi na http://www.rogaine.com, oni su ti prvi napravili minoxidil u 1988, i isto tako http://www.hairlosstalk.com. Ako neznas engleski ili hoces nasu radnju u sarajevu, idi na http://www.capello.biz i citaj na nasem, imaju slike prije i poslije. Fazon sa minoxom je sto uzme oko 4 mjeseca da pocne da radi, pa se nikom ne ceka i nevjeruje da radi, ali treba citati ove svjetske savjete doktora i dermatologa, jel treba da se pokrene rast kose i umanji DHT oko korijena, to je sto uzme vrijeme. Ali svako za sebe, ko hoce hoce, ko nece nece.

A onda Toppik ti je glavni da odma sve prekrijes, to je za 30 sekundi odma sve vidis kao je super, to nemoze niko da kaze da neradi, nek vidi kako Toppik prekrije i popuni i gotovo za minutu. Imaju i za to slike i video na tim web stranicama, samo se pospe, i uhvati se za svu kosu, to je extra, niko vise nemora biti celav. :P :P
zico

Post by zico »

Ma samo ti kupi novi automobil.Zaboraviti ćeš na kosu...

Pazi da ne dobiješ ćelave gume :lol:

P.S.

Hebote,al se javilo stručnjaka...
a u biti trebali ste mu samo reći da treba razgovarati sa psihologom
koji će mu objasniti da nije bolestan..osim možda na jednom mjestu
ali ipak po mom mišljenju samo akutno...
emir222

Post by emir222 »

Zico lave ja fakat nevidim sta ima loseg u tome ako covjek hoce da ima kose.fala bogu imam fin auto i to mi netreba a to za psihijatra isto nekontam.vjerovatno nemas problema sa kosom pa nekontas kako je to.i fala svima koji su pokusali pomoci pa i onima koji su pokusali ispasti smijesni...
kornjaca

#35 TOPPIK

Post by kornjaca »

:lol: Ja svoj TOPPIK kupujem kod frizera, Samir Toskic - Beta Frizerski Salon na Carsiji. Momci, super je stvar. Odavno mi opada kosa, i prije nekoliko mjeseci iso da se sisam, moj frizer tamo Samir, mi rekao za TOPPIK, i odma mi posuo da vidim na licu mjesta, jao stvar ubija, koda nikad celav nisam bio. :D :D Samo se pospe, i sama se kosa puni za minut, nemoze se primjetiti ma ni sa centimetra, buraz mi se zijanio kad sam se vratio kuci. Moze se staviti i lak i gel, a friz onda mozes praviti kako hoces, ja poceo da nosim ja jez, 8-) 8-) nisam mogo godinama. Samir, Samir!!! :lol:
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

daj ba pustite pricu za malo djecu....
cuj za minuta kosa poraste :-) pa da je tako nebi nijedan covjek celav bio :D
kornjaca

Post by kornjaca »

:D :-D :) Haha, dobar ti je koment. Nije sefe da je kosa porasla za minutu, nego su to mikrofiberi koji su ko vlakna, i to se pospe u kosu. Odma ti od jedne dlake izgleda koda je 100. Imaju slike i video o TOPPIK-u na internetu, da vidis kako se koristi, i kako izgleda. Uglavnom, nije ti to prava kosa, nego kad pospes (mikrofiberi - vlakna), izlgleda tacno ko prava, i nespada ni od kise ni vjetara. Kad se okupas samponom, ispere se sve, i onda se pocesljas opet stavis i gotovo. Nisam ni ja vjerovao kad mi reko frizer, a on donese i posuo mi da vidim, ja zamal nisam pao sa stolice, ma ekstra, haha. :lol: :lol: :lol:
strong69

Post by strong69 »

Ovi su se proizvodi poceli nenormalno reklamirati... Koji god sajt otvorim tamo Toppik...
Ali na stranu to... Minoksidil u vecoj koncentraciji moze oboriti krvni pritisak. Da bi se vidio efekat potrebno je najmanje 4 mjeseca. Kada prestane da se koristi nema stimulansa pa kosa prestaje da raste... I trebali bi da znate da je to rastvor cija se aktivna supstanca koristi za lijecenje visokog pritiska a kao nuspojava javlja se dlakavost, pa su to iskoristili za lijecenje opadanja kose...
Ovo je iz farmaceutike ukratko o ovom sastojku pa razmislite...
emir222

Post by emir222 »

Strong u pravu si to sto kazes i ja sam malo istrazivao na netu o minox-u neko je spomenuo hairlosstalk a na njom imas citavu istoriju minoxa.glavni mi je motiv da i to probam jer sam procitao hiljadu pisama u kojem ljudi govore da im je djelovao.a na trzistu je 20-30 godina pa da nije valjao nebi toliko bilo.a i FDA je odobren mislim da mi je to dovoljna sigurnost.
hehe kornjaca je dobar za Toppik.znam majstore i ja kad sam probo nisam mogao vjerovat da znam vise sa kompijuterom mogo sam slike stavit da raja vide al kontam to bi mogo i naplatit :-D ..
Tisina

Post by Tisina »

hos da ti prodam malo?
saim_adka

#41 Re: opadanje kose

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 25/01/2017 10:15, edited 1 time in total.
Vedo99

Post by Vedo99 »

Dobro je sto si to sebi rekao, ali nije to za sviju :( :( . Posebno kad ima pomoci da ti je puna kosa, sto ces se bezveze sisati nacelavo? Jasno je da je lakse za odrzavat, mozes se okupat, i nemoras ni peskir dirnut, suha ce ti biti glava :roll: . Isto tako, vecina momaka hoce da dobro izgledaju i da imaju dobru kosu. :x :x :x I kako ces preporuciti zenama da se sisaju na celavo? Procito sam da 25% zena isto celavi u sredini kose. Svako za sebe, sto se tice opadanja kose, konacno imaju preparati za pomoc, evo bas sam cito za ovaj TOPPIK i fibere za kosu, glavni preparat u Italiji, Njemackoj i Austriji za puniju kosu vec vise godina, a u americi vec preko 5, i na svijetu je glavni. Ja ga koristim duze vremena, nebi se nikad nacelavo osisao, za minut ga pospem i puna glava kose. Haj da ne reklamiram vazda, ko ima prorijedjenu kosu, pogledaj Toppik neces pogrijesiti, ima linkova pun Google a ima nasi linkova i na ovome forumu :lol:
Skaras

Post by Skaras »

:shock: Ja odavno losijeg primjera Internet-marketinga nevidjoh :-)
kornjaca

Post by kornjaca »

Vedo :-) , procitaj moju poruku iznad. Ja sam svoj TOPPIK nabavio kod Beta Frizerski Salon na Carsiji. Ima ih po frizerskim salonima sada po gradu isto ja mislim. :D
emir222

Post by emir222 »

saide definitvno kosa nema veze sa zenama.to sam se sto puta uvjerio cak i imam jerana koji voda dvije trebe a jedna za drugu znaju a frajer nema svije dlake na glavi.to je sve do price pristupa i ostalog.to je sve kako se covjek osjeca nekog pogadja gubitak kose recimo tebe ne.sve je individualno..
teco

Post by teco »

svako ko gleda vidi.ali ne vidi svako onako kako neko vidi.kod nekog je u ocima nesto onako a kod nekoga onako..pogledajte crnce.svi se sisaju na nulu i opet im dobro stoji,a stoji im dobro jer vecinom imaju lijepo gradjeno i misicavo tijelo.znaci ako si celav idi malo se nabildaj sisaj se kratko i bit ces frajer veci nego onaj sa kosom(doduse ne kod svake ali imat ces u svakom slucaju prolaza kod odredjene grupe zenske populacije)znaci akd jedan atribut izgubis moras ga zamijeniti sa nekim drugim koji c etaj manajk pokriti.i naravno moras biti samopouzdan inace niko ne zeli uplakanog i nesigurnog muskarca pored sebe.a to najbolje se pokazuje kroz smijeh i opustenost u drustvu zena.znaci zezaj se na tu svoju manjkavost daj do znanja da si svjestan toga ali da si iznad toga i da ti to ne smeta.na taj nacin one isto nece toliko primjetiti da si celav tj nece im to toliko smetati
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Vedo, jeste ti i emir u dogovoru, da bi povećali prodaju?:))) Gledam, 29.08. je rekao da će naručiti, a 31.08. super zadovoljan učincima, pa šta je to- nešto kao preparat iz Simpsonovih kad Homeru preko noći poraste griva?:))

I još niko da cijenu kaže:)
Vedo99

Post by Vedo99 »

Procitaj fino textove pa skontaj. Nemam sta ja da prodajem, vidis da ima po frizerajima po Sarajevu kupiti Toppik. Isto tako, nije da ti kosa raste, to nisi dobro procito, to su VLAKNA koja se priljepe za kosu i stoji dok se ne okupas samponom. Pise fino da cim pospes popuni se friz, nista ne raste, ali ti napuni da izgleda koda tije prava kosa. Pogledaj slike ili video ako neznas, pun ih je internet googliraj.
kornjaca

Post by kornjaca »

Alphonse, ja TOPPIK kupujem kod svog frizera za 49eura (mjesečno pakovanje). Malo se moram ogrebat od buraza, ali puno se bolje osječam kad nehodam ćelav po gradu, dao bi sad i 149, nema sekiracije :lol: .
izbjeglica_iz_besmisla

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

kornjaca wrote:Alphonse, ja TOPPIK kupujem kod svog frizera za 49eura (mjesečno pakovanje). Malo se moram ogrebat od buraza, ali puno se bolje osječam kad nehodam ćelav po gradu, dao bi sad i 149, nema sekiracije :lol: .

:shock:
Post Reply