Opadanje kose / prevencija
Moderator: anex
- Mirzareli
#1 Opadanje kose / prevencija
Eh ovako posto poprilicno u zadnje vrijeme gubim kosu interesuje me vase mislejnje ?! Da li postoji neki preparati ili prirodni ljek koji zaustvalja, usporava opadanje kose ili pak koji u dobroj mjeri vraca izgubljene dlake na glavi.Kada sam u pitanju ja i moj problem nije sigurno vezan za genetiku jer niko u porodici i familiji nema problema sa pomenutim problemom.Posto sam citao na dosta mjesta kada je u pitanju genetika da je to zavrsena stvar i da tu nema puno pomoci.Usput da pitam je li neko koristio ista iz kolekcije Fitoval (sampon,balsam,kapsule) i kakva su iskustava ? Pomagajte ...
Help

-
lacrima
#2 Re: Opadanje kose / prevencija
Naravno da postoji, posjetite dermatologa da vam uradi trihosken, možete to odraditi na Klinici za dermatovenerologiju UKCS, i da vam propiše terapiju. Ako je genetski, malo se može uraditi ali ipak može nešto, a ako je alopecija iz drugih razloga, imaju lijekovi i za to.
- Dr.medicine
#3 Re: Opadanje kose / prevencija
a možda ti tata, nije tata
šala
pa eno vidis fudu lutku našu (citaj deen) kako je chelav,a tajo mu ima kosu.
znam mnogo raje, i svima koji su je poceli gubiti................bome nisu nista uspjeli.
koristili su minidoksil lokalno, al uzaludno bacanje love
šala
pa eno vidis fudu lutku našu (citaj deen) kako je chelav,a tajo mu ima kosu.
znam mnogo raje, i svima koji su je poceli gubiti................bome nisu nista uspjeli.
koristili su minidoksil lokalno, al uzaludno bacanje love
-
lacrima
#4 Re: Opadanje kose / prevencija
U principu se prenosi preko ženske linije, žene su prenosioci ali ne ispoljavaju gen, tako da ako ti je djed s majčine strane bio ćelav, velika je vjerovatnoća da ćeš i ti. Nema to neke veze s ocem.
- Dr.medicine
- Mirzareli
#6 Re: Opadanje kose / prevencija
Ako moze pomoci i ublaziti neki prirodni ljek opadanje kose to je oky... Samo kompleksasi i budale bez samopouzdanja mogu ici na transplataciju koseDr.medicine wrote:http://cmg.rs/
evo bas mi danas na FB izleti reklama.ako ništa imas peronaliziranu periku
- Dr.medicine
#7 Re: Opadanje kose / prevencija
Mirzareli wrote:Ako moze pomoci i ublaziti neki prirodni ljek opadanje kose to je oky... Samo kompleksasi i budale bez samopouzdanja mogu ici na transplataciju koseDr.medicine wrote:http://cmg.rs/
evo bas mi danas na FB izleti reklama.ako ništa imas peronaliziranu periku...
mi smo imali profu, koji je ono nabacivao kosu sa strane i sa stražnje strane. joj reko kako li to izgleda kada puhne vjetar
a vidjao sam komsiju koji je to tako strucno nabacivao sa svih strana, da jarane ne bih ni skontao, da ga nisam vidio da je celav.
sad mi nije jasno da li nosi periku ili ne, al on kosu ima. mada kada se bolje covjek zagleda, vidi da te dlake vijugaju po cijeloj glavi
- titinho
#8 Re: Opadanje kose / prevencija
Meni je pomoglo ActivePlus proizvodi . Koristio sam do sada dva puta S+L njihove neke kao kapi koje stavljas na glavu prije i poslije kupanja.
to je njemacki prozivod,kupuje se u apotekama kosta oko 80KM.
meni je opadala bas kosa, nakon koristenja 2-3 sedmice prestala je opadati skroz. Onda sam tokom ljeta ponovo prestao i poceo gelove stavljati svakakve, losa hrana i stres naravno od faksa, pa je opet pocela opadat. Kupio prije 2 mjeseca opet i opet je prestala opadati. Sad idem kupiti po treci put jer kada sam i bio na pregledu u apoteci koji je organizovala ta firma sto snadbijeva ovim plusactive, tada mi je zena rekla da tretman traje 3 mjeseca i da mi kosa opada zbog masnog tjemena.
meni je opadala bas kosa, nakon koristenja 2-3 sedmice prestala je opadati skroz. Onda sam tokom ljeta ponovo prestao i poceo gelove stavljati svakakve, losa hrana i stres naravno od faksa, pa je opet pocela opadat. Kupio prije 2 mjeseca opet i opet je prestala opadati. Sad idem kupiti po treci put jer kada sam i bio na pregledu u apoteci koji je organizovala ta firma sto snadbijeva ovim plusactive, tada mi je zena rekla da tretman traje 3 mjeseca i da mi kosa opada zbog masnog tjemena.
- saiks
#9 Re: Opadanje kose / prevencija
daj sliku proizvodatitinho wrote:Meni je pomoglo ActivePlus proizvodi . Koristio sam do sada dva puta S+L njihove neke kao kapi koje stavljas na glavu prije i poslije kupanja.
- titinho
#10 Re: Opadanje kose / prevencija
http://www.vitalplusactive.com/hr/scalp-care.html ja koristim ovaj Fs+Cusaiks wrote:daj sliku proizvodatitinho wrote:Meni je pomoglo ActivePlus proizvodi . Koristio sam do sada dva puta S+L njihove neke kao kapi koje stavljas na glavu prije i poslije kupanja.
probaj, ja nisam nasao drugo rjesenje
- semmy
#11 Re: Opadanje kose / prevencija
Prijatelj koristi biofanelan i kune se u ovaj sampon, prestala mu opadat kosa i ne zeli mjenjati
https://www.labiosthetique.com/shampooing-bio-fanelan
-
klixo
#12 Re: Opadanje kose / prevencija
Najskuplje je najgore no1 rule.Mirzareli wrote:Eh ovako posto poprilicno u zadnje vrijeme gubim kosu interesuje me vase mislejnje ?! Da li postoji neki preparati ili prirodni ljek koji zaustvalja, usporava opadanje kose ili pak koji u dobroj mjeri vraca izgubljene dlake na glavi.Kada sam u pitanju ja i moj problem nije sigurno vezan za genetiku jer niko u porodici i familiji nema problema sa pomenutim problemom.Posto sam citao na dosta mjesta kada je u pitanju genetika da je to zavrsena stvar i da tu nema puno pomoci.Usput da pitam je li neko koristio ista iz kolekcije Fitoval (sampon,balsam,kapsule) i kakva su iskustava ? Pomagajte ...Help
![]()
Alin sampon crveni i plavi(losion).
Meni je pomoglo.
30 km oboje , 2-3 mjeseca.
- titinho
#13 Re: Opadanje kose / prevencija
ima li u sarajevu kupiti ?semmy wrote:Prijatelj koristi biofanelan i kune se u ovaj sampon, prestala mu opadat kosa i ne zeli mjenjati
- semmy
#14 Re: Opadanje kose / prevencija
Ima, ja koristim isto njihove sampone i maske..ima u frizerskom salonu u scc-utitinho wrote:ima li u sarajevu kupiti ?semmy wrote:Prijatelj koristi biofanelan i kune se u ovaj sampon, prestala mu opadat kosa i ne zeli mjenjati
-
Klitemnestraaa
#15 Re: Opadanje kose / prevencija
Ricinusovo ulje potice rast, kosta par marki. Ja sam za trepavice koristila i pocele su nove rasti, mada nista wow, genetika.
Isto znam kad obrijes glavu skroz da kao vise raste. To sam od zena cula.
-
klixo
#16 Re: Opadanje kose / prevencija
"Nikakvu vrstu ulja ne stavljati na kosu" - rijeci dermatologa kod kojeg sam bio.Klitemnestraaa wrote:Ricinusovo ulje potice rast, kosta par marki. Ja sam za trepavice koristila i pocele su nove rasti, mada nista wow, genetika.
-
necropolis
#17 Re: Opadanje kose / prevencija
Zanimljivo da niko konta da odredjeni zdravstveni problemi moze uzrokovati opadanje kose. Bez obzira sta stavljali na glavu i cime kosu prali, to nece potaknuti obnavljanje i rast nove kose ako imate nedostatak zeljeza tj anemiju koja je veoma podmukla bolest i njeno lijecenje zna trajati cijeli zivotni vijek, pa do nedostatka nekog vitamina, minerala itd.
Problem treba rijesiti u organizmu pa ce kosa rasti. Oci, nokti, kosa, jezik, sve je to ogledalo zdravlja
Problem treba rijesiti u organizmu pa ce kosa rasti. Oci, nokti, kosa, jezik, sve je to ogledalo zdravlja