Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Boze dragi sta je ovo??
Zahvalni su sto mogu dobijati lijekove sa esencijalne liste??
Ja na nekom seminaru pokusavao jednom svicarcu da objasnim probleme u nasoj zemlji. Nisam znao ni gdje da pocnem ni gdje da zavrsim. Mislim da mu nista nije
bilo jasno. Covjek samo slijegao ramenima i govorio ''bice bolje'' a vjerovatno u sebi mislio ''boze dragi gdje ovaj zivi''.
I ja bih se zahvalio u novinama vladi USA kada bi mi dali da besplatno dobijam lijekove sa esencijalne liste, a ne sto za svaki rokam po $30 i to sa toboze dobrim osiguranjem.
Ma to je PRAVO a ne PRIVILEGIJA... isto recimo da sad penzionerima kojima su davno obecali davati po 10 maraka, stvarno i pocnu davati te pare, a oni naprave miting podrske Vladi ili im se barem javno zahvale u novinama...
Jazavac pred sudom, Pero Kočić wrote:Vala carevini, našoj premilostivoj Zemljanoj vladi i slavnom sudu, što sam i ovi malo snage očuvo! Vala im đe čuli i ne čuli!....Pritisnulo nas dobro sa sviju strana; od nekakve silne smo se miline umrtvili pa jedva dišemo...
Uporedi!
Nisu baš tako naivni ovi iz Kaćuna, Lugova i Pridola.
Jazavac pred sudom, Pero Kočić wrote:Vala carevini, našoj premilostivoj Zemljanoj vladi i slavnom sudu, što sam i ovi malo snage očuvo! Vala im đe čuli i ne čuli!....Pritisnulo nas dobro sa sviju strana; od nekakve silne smo se miline umrtvili pa jedva dišemo...
Uporedi!
Nisu baš tako naivni ovi iz Kaćuna, Lugova i Pridola.
I ja mislim (ili se barem nadam) da je to upravo to na sta ti aludiras!
tech10 wrote:I ja bih se zahvalio u novinama vladi USA kada bi mi dali da besplatno dobijam lijekove sa esencijalne liste, a ne sto za svaki rokam po $30 i to sa toboze dobrim osiguranjem.
Idi u Californiju kad bodybuilder uvede sad zdravstveno za sve(navodno).
Upravo tako moj @Vodenjak, nikako potcjenjivati ove što su se "sklonili" u mala mjesta, mjesne zajednice. Prije desetak dana sam nešto porodično riješio u jednoj MZ BPK. 60 km od Gž. Sve telefonom, ljubazni, sve odrade, poslao novac za takse poštom. Perfektno. Nikoga nisam poznavao ili nešto drugo, ala protekcija i mito. Ja se iznenadio.
Mogao bih i ja dati oglas zahvale za tu MZ i Mjesni ured.