ono nesto na oku

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
d2

#1 ono nesto na oku

Post by d2 »

elem na kapku sa vanjske strane mi se pojavio taj neki kao izrastak mozda 2-3 milimetra, mala bradavica, ne znam vec sta je, vidio sam to kod dosta ljudi, neko zivi s tim da mu i ne smeta odnosno ne uklanja to a neko i ukloni

elem ja sam kontao to ukloniti i saznao sam da se postupak zove kauterizacija, prema mojim saznanjima to se zavrsi za par minuta, valjda se samo tom nekom spravom pritisne to mjesto i to je to

u nalazu koji imam pise verruca palp. supš.oc.dex mislim da je to naziv za "to" moje sto mi je na kapku

znate li koga u sarajevu da to radi i eventualno cijenu ?

ako je neko radio kako izgleda procedura (posto ja samo nagadjam, nemam nikakve tacne informacije o tome), da li se nosi neki flaster nakon toga ili nesto ?

hvala 8-)
Ivy

#2 Re: ono nesto na oku

Post by Ivy »

jecmicak, jecmir ili cmicak :)

...za proceduru neam pojma... :-?
anais_nin

#3 Re: ono nesto na oku

Post by anais_nin »

Ivy wrote:jecmicak, jecmir ili cmicak :)

...za proceduru neam pojma... :-?

daleko od toga da sam ekspert u ovim stvarima, ali dosta sam sigurna da ova dijagnoza koju d2 navodi nije cmicak :) on je to dobro objasnio laickom terminologijom, vrsta bradavice....

d2 nemam podatke ko vrsi te procedure u Sarajevu, sigurna sam da ce ti neko od forumasa vec izaci u susret, vjerujem da ces imati vise metoda uklanjanja iste na raspolaganju.....koliko ja znam te bradavice su bezopasne uklanjaju se uglavnom iz estetskih razloga ili ako prave neku smetnju, a procedure uklanjanja su postale manje vise rutinske....
d2

#4 Re: ono nesto na oku

Post by d2 »

upravo tako anais_nin, meni to nesto ne smeta nego iz cisto estetskih razloga kad se ljubim i zatvorim oci da mi cura ne kaze eee a sta ti je to na kapku i tako pokvari romantiku :)

eto :)
Isaac

#5 Re: ono nesto na oku

Post by Isaac »

....
Last edited by Isaac on 24/11/2008 12:36, edited 1 time in total.
Skyfox

#6 Re: ono nesto na oku

Post by Skyfox »

meni se to pojavilo dva puta ali je i samo otpalo valjda prilikom trlanja oka rukom...

imam pored oka jednu koja nikako da spadne, naviknes se ali ako ima opcija za uklanjanje sto da ne...
Lace

#7 Re: ono nesto na oku

Post by Lace »

d2 wrote:upravo tako anais_nin, meni to nesto ne smeta nego iz cisto estetskih razloga kad se ljubim i zatvorim oci da mi cura ne kaze eee a sta ti je to na kapku i tako pokvari romantiku :)

nemoj stalno mjenjat cure :D :)
ArtefakT

#8 Re: ono nesto na oku

Post by ArtefakT »

Lagano pocinju i kod nas te esteske operacije... prvo bradavica pa onda usne itd. To je ko sa drogom ;)
d2

#9 Re: ono nesto na oku

Post by d2 »

Lace wrote:
d2 wrote:upravo tako anais_nin, meni to nesto ne smeta nego iz cisto estetskih razloga kad se ljubim i zatvorim oci da mi cura ne kaze eee a sta ti je to na kapku i tako pokvari romantiku :)

nemoj stalno mjenjat cure :D :)
kakvo stalno mijenjanje cura, ja od kako sam postao ozbiljan nisam imao veze krace od 3 godine, kako je krenulo umrijecu a necu uspjeti pronaci pravu sa ovom brzinom mijenjanja cura, moram to trajanje veza malo skratiti :) sljedecaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
d2

#10 Re: ono nesto na oku

Post by d2 »

ArtefakT wrote:Lagano pocinju i kod nas te esteske operacije... prvo bradavica pa onda usne itd. To je ko sa drogom ;)
aha ja sam se vec prijavio za penis enlargement :D

lezi crnac na plazi i u to mu dolazi sin,
tata, tada mogu li se igrati sa tvojom kitom
mozes sine ali nemoj daleko od obale
:lol:
Last edited by d2 on 17/03/2008 05:27, edited 1 time in total.
d2

#11 Re: ono nesto na oku

Post by d2 »

Isaac wrote:
d2 wrote:
znate li koga u sarajevu da to radi i eventualno cijenu ?

ako je neko radio kako izgleda procedura (posto ja samo nagadjam, nemam nikakve tacne informacije o tome), da li se nosi neki flaster nakon toga ili nesto ?

hvala 8-)
Ja sam to sredio u Zenici kod oftalmologa u opticarskoj radnji, nista komplikovano ili opasno. Bradavica se sprzi spravom koja na sebi ima zagrijan mali komad zice (slicno obicnoj sijalici, samo bez stakla :D). Ne traje duze od dvije-tri sekunde.

Platio 50 KM za tri bradavice.
hvala drug, takva mi je informacija trebala
alica.k

#12 Re: ono nesto na oku

Post by alica.k »

to mozes cak gore i na klinickom odradit, znam djevojku koja je dosla iz danske kod nas (jer joj mama gore radi) da skine to...
d2

#13 Re: ono nesto na oku

Post by d2 »

ma ko ce gore cekati vjecno na red, pohvatao sam par telefona od ovih kliknika nekakvih pa cu nazvati sutra
hvala
Post Reply