ono,Animozitet
- senzibilni
#1 ono,Animozitet
Animozitet,to je u nauci kad imas negativan odnos spram dosljaka
U raji to znaci biti smrad jer ne mozes doslu smisliti,
Meni je svejedno,vidim ljudi se snasli. Imaju sve .Ja sam se rodio u Sarajevu kad je bilo do Marin Dvora
Nisam ja ljubomoran nedo bog.Iso sam ja u skole razne ,ali to vise ne vazi
Ljudi se skucili,stanovi ,aute,lova ,veze niko ne radi nista,izlasci ,zene ,droga,imaju neke i diplome.
Stare raje nema izginuli,pomrli osiromasili ,bolesni ,poludili.
Ja se nisam umio snac,nemam nista,osim jedne violine,i papagaja i stan od babe umrlog
U nastavku bi trebo citirat par filozofa po ovom pitanju,necu
Sto kaze jeda moj komsija J.....
Zivili
Meni je svejedno,vidim ljudi se snasli. Imaju sve .Ja sam se rodio u Sarajevu kad je bilo do Marin Dvora
Ljudi se skucili,stanovi ,aute,lova ,veze niko ne radi nista,izlasci ,zene ,droga,imaju neke i diplome.
Ja se nisam umio snac,nemam nista,osim jedne violine,i papagaja i stan od babe umrlog
Zivili
- insomnia78
#2 Re: ono,Animozitet
Dosli divlji i otjerali pitome
- Drvosjeca iz Dejcica
#3 Re: ono,Animozitet
Jel' i u Francuskoj isto?insomnia78 wrote:Dosli divlji i otjerali pitome
- insomnia78
#4 Re: ono,Animozitet
Normala. Divi neme. Vidi mi glOve
- pustopoljina
#5 Re: ono,Animozitet
umro bowie,lemmy kilmister, prince, cohen,george michael
zive rihanna, kanye west, justin beaber, britni i taylor swift...
zive rihanna, kanye west, justin beaber, britni i taylor swift...
- Drvosjeca iz Dejcica
#6 Re: ono,Animozitet
A jbg, tako ti je to, i ti si istjerao nekoga.insomnia78 wrote:Normala. Divi neme. Vidi mi glOve
- tranquil
#7 Re: ono,Animozitet
* Marijin dvorasenzibilni wrote:Ja sam se rodio u Sarajevu kad je bilo do Marin Dvora
- seln
#8 Re: ono,Animozitet
"Animozitet" ne znaci negativan stav glede dosljaka, vec generalno negativan stav prema bilo kome.senzibilni wrote:Animozitet,to je u nauci kad imas negativan odnos spram dosljaka
Zivili
Posto je Sarajevo 1945 imalo nekih 50.000 stanovnika, pred rat su vjerovatno dvije trecine bili doslje ili djeca doslja.
Hajde, istjerajmo to do kraja, posaljimo kuci sve ciji preci nisu bili u Sarajevu prije 1945.. ili bolje 1918... ne, bolje 1878...
Ah, da ne zaboravim: jesi ljubomoran. Da si se i ti snasao, drugu bi pjesmu pjevao.
Last edited by seln on 27/12/2016 14:41, edited 1 time in total.
- seln
#9 Re: ono,Animozitet
Nije niko nikoga istjerao (osim ako to nije ucinio silom), vec je to tipicni nacin razmisljanja, koji je jedan njemacki kabaretist fino opisao:Drvosjeca iz Dejcica wrote:A jbg, tako ti je to, i ti si istjerao nekoga.insomnia78 wrote:Normala. Divi neme. Vidi mi glOve
"Tek sam 6 mjeseci u Berlinu, a vec mrzim sve koji su dosli poslije mene".
- zavezata-vreca
#10 Re: ono,Animozitet
šta če papak došo iz foće i nešta glumi. treba to sve vratiti natrag.
- senzibilni
#11 Re: ono,Animozitet
Što se tice Sarajeva kao nužnog zla, to je drugi par rukava i posljedica idiotske centralističke politike koja je sve sterala baš tu, a to nikome ne odgovara. Ni Sarajlijama ni doseljenicima, valjda je taj detalj jasan bez suvišnog objašnjavanja. I u tom kontekstu Sarajevo sasvim sigurno jest žrtva.
Sto se tice " ljubomore" .valjda pisac zna sto govori
-
Juni
#12 Re: ono,Animozitet
tranquil wrote:* Marijin dvorasenzibilni wrote:Ja sam se rodio u Sarajevu kad je bilo do Marin Dvora
- Drvosjeca iz Dejcica
#13 Re: ono,Animozitet
Da, da, centrlizovani smo u mp3.senzibilni wrote:Što se tice Sarajeva kao nužnog zla, to je drugi par rukava i posljedica idiotske centralističke politike koja je sve sterala baš tu, a to nikome ne odgovara. Ni Sarajlijama ni doseljenicima, valjda je taj detalj jasan bez suvišnog objašnjavanja. I u tom kontekstu Sarajevo sasvim sigurno jest žrtva.
- Drvosjeca iz Dejcica
#14 Re: ono,Animozitet
E ako nisi rođen kod gume što gori onda nisi pravi Sarajlija.Juni wrote:tranquil wrote:* Marijin dvorasenzibilni wrote:Ja sam se rodio u Sarajevu kad je bilo do Marin DvoraMarindvor vazda bilo
- Krokodajl
#15 Re: ono,Animozitet
Prodaje priče Francuzima da je Brie bolji od Camemberta, navija za Montpellier u ragbi ligi, mali ti čita rin tin tina (ako je narastao do te dobi).insomnia78 wrote:Normala. Divi neme. Vidi mi glOve
A pošten Francuz što je tu prije tebe ne može kupiti kartu da posjeti familiju u Kamerun i Tunis
- tranquil
#16 Re: ono,Animozitet
Da, može i to, pravilno je Marijin dvor a kolokvijalno je prihvatljivo i Marindvor kao neka vrsta skraćenice. Ali Marin Dvor ne dolazi u obzir niti u jednoj varijanti, impliciralo bi da je ime gospođe Braun bilo "Mara", što nije slučaj.Juni wrote:tranquil wrote:* Marijin dvorasenzibilni wrote:Ja sam se rodio u Sarajevu kad je bilo do Marin DvoraMarindvor vazda bilo
-
Heller
#17 Re: ono,Animozitet
Tamo gdje romulanci peku kobaje u dva ujutroDrvosjeca iz Dejcica wrote: E ako nisi rođen kod gume što gori onda nisi pravi Sarajlija.
- insomnia78
#18 Re: RE: Re: ono,Animozitet
[emoji23]Krokodajl wrote:Prodaje priče Francuzima da je Brie bolji od Camemberta, navija za Montpellier u ragbi ligi, mali ti čita rin tin tina (ako je narastao do te dobi).insomnia78 wrote:Normala. Divi neme. Vidi mi glOve
A pošten Francuz što je tu prije tebe ne može kupiti kartu da posjeti familiju u Kamerun i Tunis![]()
![]()
- senzibilni
#19 Re: ono,Animozitet
Ta kultura laži koja je proizvela kulturu smrti, traži vrijeme da bi dokrajčila sudbinu. Još joj treba samo malo i onda, i da hoće, nema ko da se vrati i nema gdje, ni zašto da se vrati . Sve to zarad animoziteta prema Srbima
Iole pametnom dosta.
Iole pametnom dosta.
- seln
#20 Re: ono,Animozitet
senzibilni wrote:Ta kultura laži koja je proizvela kulturu smrti, traži vrijeme da bi dokrajčila sudbinu. Još joj treba samo malo i onda, i da hoće, nema ko da se vrati i nema gdje, ni zašto da se vrati . Sve to zarad animoziteta prema Srbima
Iole pametnom dosta.
- stakasa
#21 Re: ono,Animozitet
ONO i DSZ?senzibilni wrote:Animozitet,to je u nauci kad imas negativan odnos spram dosljaka
Zivili
- insomnia78
#22 Re: ono,Animozitet
Tacno sam znao da su Srbi umjesani
- Drvosjeca iz Dejcica
#23 Re: ono,Animozitet
Misliš četnicima, toj pravoslavnoj varijanti Al Nusre.senzibilni wrote:Ta kultura laži koja je proizvela kulturu smrti, traži vrijeme da bi dokrajčila sudbinu. Još joj treba samo malo i onda, i da hoće, nema ko da se vrati i nema gdje, ni zašto da se vrati . Sve to zarad animoziteta prema Srbima
Iole pametnom dosta.
- O'zone
- Globalni moderator
#24 Re: ono,Animozitet
Ma ja, sve je do došlja