ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Maystor

#26 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by Maystor »

Ja kakvih sve budalastina ima na ovom forumu. Peticija za ukidanje RS? Strasno, nema sta!
RS se ne moze ukinuti; mozda za 500 godina ne bude u ovakvoj formi, ali sada ni u blizoj buducnosti od ukidanja nema nista. Kakve regije, kakav ustav Republike BiH, to su apsolutno neostvarivi prijedlozi.
Problem je sto mnogi ljudi ovdje misle da je RS problem za sve zivo, i da nista ne moze krenuti naprijed dok se RS ne ukine (nasjeli na Silajdzicevu suplju). A to nece niko iz ove generacije docekati. Treba se okrenuti zivotu, privredi, smijeniti ove kriminalce (brankovice, hece, izetbegovice, taju, semihu mamu divnu i ostala govna). Treba traziti izgradnju elektrana, puteva, ukidanje viza, poboljsanje standarda...
Mx

#27 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by Mx »

Novi_Nick wrote:Ovakva peticija za ukidanjem samo RS prema dajtonskom sporazumu ne moze nista pomoci.

Treba da se napravi peticija gde ce stajati da Bosanci/Hercegovci traze da se ukinu obadva vjestacka i silom nametnuta entiteta RS i Federacija te da se BiH teritorijalno na unutrasnjem planu podijeli jedino na decentralizovane regije te da se vrati na snagu jos uvijek vazeci (ali do daljnjeg suspendovani) ustav R BiH.

PS: Ta dva vjestacka entiteta su silom nametnuta i vecina gradjana Bosanaca i Hercegovaca nisu nikada dali svoj potpis da se oni stvore te su za njih automatski pravno nevazeci. Da bi pravno opstala ta dva entiteta moraju svi gradjani u BiH izaci na legalni referendum i izjasniti se da li su oni za ta dva entiteta ili ne. Ako se pokaze na legalnom referendumu da je vecina gradjana protiv ta dva entiteta onda se od MZ mora odmah traziti njihovo legalno ukidanje. Ne mogu samo politicari iz bilo kojeg naroda sami dogovarati o teritorijalnoj podijeli BiH na unutrasnjem planu bez odobrenja BH gradjana jer je to potpuno pravno nelegalno i to je izdaja i drzave i vecine njenih gradjana.
Ovo je odlicno rjesenje!
Hodidjed

#28 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by Hodidjed »

Novi_Nick wrote:Ovakva peticija za ukidanjem samo RS prema dajtonskom sporazumu ne moze nista pomoci.

Treba da se napravi peticija gde ce stajati da Bosanci/Hercegovci traze da se ukinu obadva vjestacka i silom nametnuta entiteta RS i Federacija te da se BiH teritorijalno na unutrasnjem planu podijeli jedino na decentralizovane regije te da se vrati na snagu jos uvijek vazeci (ali do daljnjeg suspendovani) ustav R BiH.

PS: Ta dva vjestacka entiteta su silom nametnuta i vecina gradjana Bosanaca i Hercegovaca nisu nikada dali svoj potpis da se oni stvore te su za njih automatski pravno nevazeci. Da bi pravno opstala ta dva entiteta moraju svi gradjani u BiH izaci na legalni referendum i izjasniti se da li su oni za ta dva entiteta ili ne. Ako se pokaze na legalnom referendumu da je vecina gradjana protiv ta dva entiteta onda se od MZ mora odmah traziti njihovo legalno ukidanje. Ne mogu samo politicari iz bilo kojeg naroda sami dogovarati o teritorijalnoj podijeli BiH na unutrasnjem planu bez odobrenja BH gradjana jer je to potpuno pravno nelegalno i to je izdaja i drzave i vecine njenih gradjana.
Dobro formulisano....ja bih potpisao, ali ne da Dodik.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#29 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by mIRCerka »

Tulumbice, jesi li ti provjerio ko je autor peticije? Necu ulaziti u to kako je nepismeno srocena, ali ocigledno ne pratis pisanje tog autora i kolega mu :D
_tulumba_

#30 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by _tulumba_ »

mIRCerka wrote:Tulumbice, jesi li ti provjerio ko je autor peticije? Necu ulaziti u to kako je nepismeno srocena, ali ocigledno ne pratis pisanje tog autora i kolega mu :D
mozda, ali i to je znak da nema veze za strankama i politicarima....
Sta cu sad, da ja prebijem onog lika sto je poceo peticiju jer je napravio "kardinalne" greske...
Vidim vecina vas se bas "zagrijala" za ovo, hallooo ljudi, niko nije rekao da ovo moze nesto promjeniti...

@silver, upravu si, ovdje covjek iznese ideju, i prije nego ljudi uopce o tome razmisle odmah automatski osudjuju...
Samo nisam siguran, ti ljudi kad toliko znaju i kad su toliko sposobni, kako mi se ne da nikad da upoznam takve i nigdje ih nema, k´o da se kriju negdje....Ali kad treba pustiti jezik, eeh tu ih niko ne moze nadjacati....

Mislim da sam napravio gresku u naslovu peticije, trebalo je da stoji "PETICIJA ZA TOTALNU DESTRUKCIJU BIH"...
Tad bi mnogi bili sretniji i zadovoljniji...
Last edited by _tulumba_ on 26/06/2008 14:21, edited 1 time in total.
mIRCerka

#31 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by mIRCerka »

_tulumba_ wrote:
mIRCerka wrote:Tulumbice, jesi li ti provjerio ko je autor peticije? Necu ulaziti u to kako je nepismeno srocena, ali ocigledno ne pratis pisanje tog autora i kolega mu :D
mozda, ali i to je znak da nema veze za strankama i politicarima....
Sta cu sad, da ja prebijem onog lika sto je poceo peticiju jer je napravio "kardinalne" greske...
Vidim vecina vas se bas "zagrijala" za ovo, hallooo ljudi, niko nije rekao da ovo moze nesto promjeniti...

@silver, upravu si, ovdje covjek iznese ideju, i prije nego ljudi uopce o tome razmisle odmah automatski osudjuju...
Samo nisam siguran, ti ljudi kad toliko znaju i kad su toliko sposobni, kako mi se ne da nikad da upoznam takve i nigdje ih nema, k´o da se kriju negdje....Ali kad treba pustiti jezik, eeh tu ih niko ne moze nadjacati....
I da Silver, ako se usudis pa das kritiku na neku ideju, obavezno ti kazu da si jezikacha i da samo pricas a nema te tamo negdje gdje treba :D

Tulumbice, skontaces jednog dana sta ti napisah ja. :D

A ti sad fino Ustav BiH u ruke pa nadji mehanizam za ukidanje entiteta, pa napravi peticiju i prva cu je potpisati.
lamija_SA

#32 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by lamija_SA »

Mislim da je ta formulacija "ukidanje RS" sasvim pogrešna. Šta da ukinemo RS, a da nam ostane Federacija? :?
Ni Federacija mi ne treba.

Mislim da kada se govori o ovome treba se navoditi "ukidanje entiteta", a ne "ukidanje RS" jer onda to Dodik uzme pod svoje i na sav glas viče kako je on ugrožen i kako mi hoćemo da ga "ukinemo".
_tulumba_

#33 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by _tulumba_ »

@mircerka...
super, odoh ja odmah po Ustav...neka si mi rekla sta mi je raditi...
Citate li vi ljudi uopce??Gdje pise da se moze promjeniti dzavno uredjenje peticijom???De, molim te, reci mi!!
Kritika koja nekog/nesto omalovazava razlikuje se od pozitivne kritike...
mIRCerka

#34 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by mIRCerka »

_tulumba_ wrote:@mircerka...
super, odoh ja odmah po Ustav...neka si mi rekla sta mi je raditi...
Citate li vi ljudi uopce??Gdje pise da se moze promjeniti dzavno uredjenje peticijom???De, molim te, reci mi!!
Kritika koja nekog/nesto omalovazava razlikuje se od pozitivne kritike...
Ko je napisao ista omalovazavajuce?
_tulumba_

#35 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by _tulumba_ »

lamija_SA wrote:Mislim da je ta formulacija "ukidanje RS" sasvim pogrešna. Šta da ukinemo RS, a da nam ostane Federacija? :?

Mislim da kada se govori o ovome treba se navoditi "ukidanje entiteta", a ne "ukidanje RS" jer onda to Dodik uzme pod svoje i na sav glas viče kako je on ugrožen i kako mi hoćemo da ga "ukinemo".

da, upravu si...
Naravno, kad bi se ukinula RS sigurno ne bi ostala Federacija, to se podrazumjeva...

Ali opet, vjerujem da bi neki htjeli da ostane Federacija i nakon sto se ukine RS. Posto vise ne bi postojala RS dali bi joj zvanicno ime "UKINUTA RS" i opet bi isti cirkus bio :D :D
Ben Akiba

#36 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by Ben Akiba »

Mx wrote:

Ovo je odlicno rjesenje!
Hoces reci da je juga u malom idealno rjesenje.Sa druge strane moje je misljenje da bas narod prati sta mu politicari pricaju.
I svi tkz ugrozeni vitalni nacionalni interesi sve je to ujdurma politicara.
A da je juga valjala svima,pa za koji smo onda klinac ratovali nego za mali dio onog nacionalnog.
Srbi su svoj dio dobili, e jednio su hrvati malo ispusili.
nikad_izvini

#37 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by nikad_izvini »

lamija_SA wrote:Mislim da je ta formulacija "ukidanje RS" sasvim pogrešna. Šta da ukinemo RS, a da nam ostane Federacija? :?

:thumbup:
Ben Akiba

#38 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by Ben Akiba »

DoradO wrote:
Ben Akiba wrote:
_tulumba_ wrote:kako ba ljudi odmah pocnete sve pljuvatii???
Kakva SBiH, SDA, BPS...To nema uopce veze sa ovim, niti sam ja ikakav clan tih stranaka...
Ti bi da ukines RS, a ni bosanski ne znas.
Prvo decko malo skole pa se onda trsi.Image
Nije dovoljno samo znati konektovati seImage
:lol: :lol: nidje veze

ako ti ovo ne odgovara ne potpisuj niko te ne tjera :!: ne zavadjaj narod ovdje bezveze

i molim te ako sam napravio neku gresku u gramatiki rekni mi
Uopce me ne cudi sto se ne razumijemoImage
Daj pricaj srpski pa da se razumijemo,i ne zavadjam narod nego njegovim istomiljenicima kazem " Okani se filandedrona" .
_tulumba_

#39 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by _tulumba_ »

Srbi su svoj dio dobili
u tome izgleda i jeste tvoj problem, jer bi mogli izgubiti ono sto su dobili (oteli) pa sad jbga svi oni koji zele jedinstvenu BiH su drzavni neprijatelji tzv. republike...
friman

#40 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by friman »

Ако ви мислите да ће ова петиција укинути РС или икако помоћи њеном укидању ево и ја ћи је потписати.
хахаха

Па било је и 300 000 потписа на петицији против независности такозване "Републике Косова"
па они и даље DE FACTO независни.
Maystor

#41 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by Maystor »

Sliver wrote:
Maystor wrote:Ja kakvih sve budalastina ima na ovom forumu. Peticija za ukidanje RS? Strasno, nema sta!
RS se ne moze ukinuti; mozda za 500 godina ne bude u ovakvoj formi, ali sada ni u blizoj buducnosti od ukidanja nema nista. Kakve regije, kakav ustav Republike BiH, to su apsolutno neostvarivi prijedlozi.
Problem je sto mnogi ljudi ovdje misle da je RS problem za sve zivo, i da nista ne moze krenuti naprijed dok se RS ne ukine (nasjeli na Silajdzicevu suplju). A to nece niko iz ove generacije docekati. Treba se okrenuti zivotu, privredi, smijeniti ove kriminalce (brankovice, hece, izetbegovice, taju, semihu mamu divnu i ostala govna). Treba traziti izgradnju elektrana, puteva, ukidanje viza, poboljsanje standarda...
Zaboravio si onog uhljupa, bjelosvjetskog prevaranta, Lagumdziju.
Pa nisam ga zaboravio, ali covjek nije na vlasti. Imao je svoju priliku, nije je iskoristio i izgubio svake naredne izbore. Isto to treba uraditi i gore nabrojanim, odjebat ih za sva vremena. Pa kad taj ciklus ponovimo par puta (mislim na kaznjavanje na izborima onih politicara koji su lose radili) slijedeci koji dodju razmislice o nekim stvarima.
Interesenatno je kako ova banda na vlasti uspjesno manipulise ljudima. Cim neko kaze nesto argumentovano protiv vlasti, oni (a i mnogi izmanipulisani ljudi) ga proglase komunistom, neprijateljem BiH itd.
simi5

#42 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by simi5 »

Kakvi ste naivni ko da imate 3 godine.

Nemoj bato plackis sto mama nema da ti kupi bone, vidi kako su ona deca nevaljala. Idi da se biješ sa njima umesto da tražiš svoju platu koju nemam odakle da ti isplatim.
cyprus

#43 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by cyprus »

:-) :-) :-)

Autoru je jasno da je RS moguće legalno ukinut samo voljom ljudi koji žive tamo? Ili ne? Može i nelegalno, ali to je trenutno u istoj ravni mogućnosti i realnosti kao i otcjepljenje :-) .
nihoniho

#44 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by nihoniho »

joj gluposti!
pa ovakve inicijative su po ovu drzavu jednako lose kao i one o otcjepljenju.
nego jeste, treba nas svaki dan podsjetiti na RS, da slucajno nekome ne padne na pamet da pokusa uspostaviti dijalog ili temelje pristojnog zivota.
wels

#45 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by wels »

Vec kad smo kod legalnog.
Ako je pravde legalan je svaki nacin koji bi uklonio entitete,pa i onaj koji bi ulkjucio upotrebu sile,sile koja bi iskjlucila djelovanje prema civilima.
Hamajlija

#46 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by Hamajlija »

Koji su ono dusmani napisali onakavu peticiju. ovdje ima vise budala nego normalnih. Zasto sebi skakati u stomak. Sve tvorevine nastale nasilnim putem, a narocito zlocinom kakav se desio na tertitoriji RS, su nestale same, neke prije, neke poslije.
RS nece uvijek ni Rusija podrzavati i stavljati se nanjenu strana. Kad ih koloniziraju, kad kupe za male pare, ono sto tamo valja,
igrace Srbi kako Rusi sviraju.
Rusi su nemilosrdni kad su njihovi interesi u pitanju. To su Srpkinje, poslije drugog svjetskog rata, osjetile na svojoj kozi.
Na hiljade Srpkinja je silovano od strane Rusa, kad su tjerali Nijemce iz Jugoslavije, u sklopu saveznickih snaga.
Poruke mrznje i netrpeljivosti, nisu nikako dobre po Bosnu i Hercegovinu. RS, medjunarodna zajednica nije stvorila, da bi je ukinula, nego da bi ovaj narod ovdje imala pod kontrolom. Da se ne bismo bavili napredkom i prosperitetom, oni su stavili, ovdje, kamen spoticanja da prave eksperiment sa narodom, u svim segmentima njegovog zivota.
Poruka EU je ovdje treba da se odvija evolucija, a ne revolucija, pa ko izdrzi. Ovdje ce pobjetiti oni ljudi koji budu mudriji, tolerantniji i oni koji vole ovo sto se zove Bosna i Hercegovina, pa imala ona i i RS. Nisu ni tamo sve losi ljudi. Oni koji su losi, kad BiH dodje na zelene grane, otici ce oni tamo gdje vise vole, neki u SAD, neki u Njemacku, neki u Srbiju ili Hrvatsku. A, mozda, neki i u Tursku. Turci igraju fatalan nogomet, pa ce moci za njih navijati.

Govor mrznje je ono sto nikome ne treba, a narocito onima koji hoce da grade bolju Bosnu i Hercegovinu.
Za istinom treba tragati i istinu treba iznositi, ali biti i samokritican.
Trazimo u ljudima ono sto je dobro, a ne samo zlo. Zlocama je najgore. Oni kadtad puknu od zloce i naprave, po sebe, nepopravljive greske. Svako ko se ponasa i ko ima stavove, kao recimo, Lepen, bude zigosan kao negativac. :-D
cyprus

#47 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by cyprus »

wels wrote:Vec kad smo kod legalnog.
Ako je pravde legalan je svaki nacin koji bi uklonio entitete,pa i onaj koji bi ulkjucio upotrebu sile,sile koja bi iskjlucila djelovanje prema civilima.
Kakve veze imaju pravda i legalnost?
pesak

#48 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by pesak »

Ben Akiba wrote:Ma vidi se po mentalnom sklopu,ne moze hari sa svakim.
A tu je i beretkicaImage
kad cujem "mentalni sklop" dodje mi da se ubijem. :-)

a sto se tice r.s, naravno da sam za ukidanje.
zlatan01

#49 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by zlatan01 »

Maystor wrote:Ja kakvih sve budalastina ima na ovom forumu. Peticija za ukidanje RS? Strasno, nema sta!
A ja upravo procitah Dodikovu izjavu da je Brankovic sposoban menadzer...nesto ranije procitah kako je onaj Bahtic izjavio slicno za Dodika...ma sjajno, evo topim se od miline...sve sposobniji do sposobnijeg...bolnice savremene i ne pretrpane (jer preventivna medicina je na svjetskom nivou), svi rade, niko nije bez krova nad glavom, fabrike na svakom koraku, nezaposlenost 0,03 %, ... evo neki dan nas Japan moli da ogranicimo proizvodnju auta (ekoloskih naravno) jer ovi ne mogu izdrzati konkurenciju...
pustopoljina

#50 Re: ONLINE PETICIJA ZA UKIDANJE R.S..

Post by pustopoljina »

peticija za ukidanje rs je glupa koliko i peticija za otcjepljenje rs...samo prebrojavanje neko i ostavljanje podataka...
svaki deseti potpisnik uzima ucesce u nagradnoj igri za dobijanje Iphone-a :lol:
Post Reply