ObiVan wrote:Moram priznati da je ovo vise nego smijesno. Cuj online peticija za ukidanje RS-a. Fakat smo mi interesantan narod, nikada nas nije dosadno posmatrati. Nasa najveca sansa bi bila da od drzave napravimo veliki BiG BROTHER Show i pustimo citav svijet da gleda kako i sta mi sve radimo. Od penzionera do studenata, od portira do velikih nasih politicara. Ma to bi bio kultni show. Peticijom protiv RS? Sto da ne?! Pa kad smo vec tu, onda sto ne idemo odmah. Peticijom za cisce ulice. Peticijom za manje vrana u gradu. Peticijom protiv droge. Peticijom protiv maloljetnicke delikvencije. Peticijom za autoput. Peticijom protiv nogometnog saveza. Peticijom protiv nepravde. Ovo je super i mozes pisati u nedogled. Samo jednom kliknes i nadas se. Bolje je od lota i kladionice. Ispuni te pravo. Ko nesto si uradio. Peticijom za vecu platu. Peticijom za zdravlje. Ma peticija za sve. Peticija da igramo nekad na nekom prvenstvu. Peticija da nas nekad prime ili ako nam se ne svidi peticija da nas ne prime u EU. Ali posto je tema ova peticija za ukidanje RS-a, da ne odlutam previse od teme. Koja budala vjeruje da ova peticija ne da moze ukinuti RS, nego postize i jedan milijarditi dio pozitivnog razvoja po tom pitanju. Koja budala? Najveca vrijednost te, kao i vecine peticija jeste taj klik koji cujete kada pritisnete dugme na vasem mishu. E to vam je peticija. Vise cete uraditi ako pomognete nekoj starijoj osobi oko sebe, ako se brinete za poznanike i nepoznanike, ako po ko zna koji put kazem drzite do izgleda vaseg haustora, okoline. Ako vam je do nekih promjena, izdvojite nesto para pa posadite koje drvce, jer sume su nam jedno od najvecih vrijednosti sto imamo, a polako ce i one nestati. Nemojte se klikovima boriti protiv necega, nego pokusajte biti korisni. Ovo sa klikom je gore od onoga kada u Batmanu upale onaj signala pa ga zovu da im pomogne. Pa sto uvijek neko treci ? Budi ti taj koji nesto promijeni. Nije nista premalo, dovoljno je nesto. Prostom matematikom je dovoljno sabirati i mnoziti to nesto i dobiti cemo puno sto sta, a od klikova i slicnih akcija cemo dobiti jedno veliko nista. Milijardu klikova za ukidanje RS-a, milijardu razloga da se RS jos vise zabetonira, da populaciju u tom entitetu jos vise vezete za ideju RS-a. Posto je u trendu, evo i ja cu predloziti.Peticija da se ne borimo vise peticijama. Ima sto miliona alternativa. Vrijednije je pokloniti nekom osmijeh nego se sprdaciti sa zivotom na taj nacin. Jel sad trebam da kliknem za ukidanje RS-a ili ne?
Ko je rekao da ne treba raditi to sto ti kazes??Naravno, prvo oko sebe pa onda dalje..I procitaj post, mozda vidis negdje ono:"Mozda ne znaci mnogo.."
I vidis, i ti dok si pisao ovoliko mogao si nesto korisnije uraditi, i sto kazes, drvo jedno zasaditi..
Pa niko nikog ne tjera da nesto radi!Ako ti se svidja ideja, ok...Ako ne, onda opet ok!
I jasno mi je da ima onih koji su protiv ideje jedinstvene BiH i takvi jedva cekaju da neko nesto kaze, pa da oni mogu braniti svoju "vjekovima staru domovinu"

...