Online kupovina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
krava

#1 Online kupovina

Post by krava »

Da li ste kupovali nesto preko interneta...?
Koliko ste platili postarinu?
Koliko ste cekali na isporuku?

Znam da npr. amazon.com i victoriassecret.com dostavljaju u BiH..
koje jos stranice i kakva su vasa iskustva?

Hvala
:)
Tisina

Post by Tisina »

ja znam da imas preko neta od nedavno e-shop za dvd naslove, jedini prkeo art company, nisam probala jer je nov,ali garantuju brzu dostavu

http://www.art-company.co.ba/eshop/
violentjack

Post by violentjack »

:P :P Ja jesam ali ne mogu reci sta :lol: :lol: :lol:
demagog

Post by demagog »

Ja sam narucivao nesto sa amazon.com za moju rodbinu u Sarajevu. Ja doduse zivim u USA i platio sam americkom kreditnom karticom ali sam im dao adresu u Sarajevu da posalju robu i nije bilo nikakvih problema.

Vjerujem da ce ti svako ili skoro svako poslati narudzbu u Bosnu jer njima je bitno da dobiju pare a svejedno im je koju ce adresu napisati na paketu.

Dodatak: postarina je bila oko 10 dolara.
krava

Post by krava »

ma ne salju svi...na nekim stranicama sam vidjela da uopste ne salju za bosnu..
10 dolara i nije tako puno....

hvala na odgovoru :)
car-x

Post by car-x »

ja sam par put koristio online kupovinu.. i uglavnom pozitivna iskustva..
neke kupovine preko e-bay-a nisu bile bas naj, sto zbog kvalitete robe, sto zbog nedostatka zelje da kupljeno salju u bosnu..

kod interliber.com sam narucivo knjige, placo austrijskom kreditnom, a dao adresu u bosni i svaki put je doslo bez problema i uz minimalne troskove postarine (ne znam sad tacno, ali mislim da je nesto oko 2 marke).. da ne govorimo o super cijeni, kad interliberove dolarske pretvoris u eure :-)
eto

Post by eto »

amazon je kul - ja sam narucila preko njih i nije mi stiglo nakon jedno 3 sedmice, i ja im napisala mejl, i oni poslali novo besplatno, a u medjuvremenu mi stiglo i ono staro, tako da sam dobila duplo, i oni mi rekli da nema veze, da dam drugo u humanitarne svrhe ako mi ne treba :)
Hart

Post by Hart »

narucio jednom preko amazona knjige (prije 3 godine) i dobio plativsi nekakav razuman shipment (cini mi se 20tak KM).... nazalost, jos uvijek tek rijetki isporucuju robu u BiH a tu je i stalni rizik zbog zloupotrebe kreditnih kartica (koliko god da koriste 'secure protocols').... :roll:
eto

Post by eto »

da, uvijek postoji taj rizik od zloupotrebe, al ako ti slucajno neko zloupotrijebi kreditnu karticu preko interneta, ti se zalis banci i oni ti vrate pare - meni cak i raiffeisen vratili! tako da ne vidim problem :)
Hart

Post by Hart »

kravo, jel stvarno victoria's secret rade delivery u BiH?? :)
krava

Post by krava »

rade
eto ti super poklona za djevojku :D

a imas super stvariiiiiiiiiiiii, mada sve super izgleda da onim djevojkama tamo :-)
Hart

Post by Hart »

hvala za info... to fakat olaksava shopping, ne moram ici razgovarati s cudnim prodavacicama, dovoljno je gledati modele na internetu :D
Post Reply