Pokušao sam do dođem do nekih podataka na internetu o tome na koji način se može vršiti online kupovina iz većine zemalja svijeta u BiH, ali nisam uspio.
Mene interesuje šta treba napraviti da bi neko iz recimo zapadne Evrope mogao da kupi proizvod iz BiH, koji je ponuđen na sajtu.
Da li se to može platiti Visa karticom i gdje treba da legnu ti novci da bi ih mogao podići?
Postoje li neki drugi načni plaćanja?
Koji su načni slanja kupljene robe kupcu?
Online kupovina iz svijeta u BiH
Moderator: anex
-
drastic
#2 Re: Online kupovina iz svijeta u BiH
ako nemas online store jedino paypal
-
doktorrr
#3 Re: Online kupovina iz svijeta u BiH
A koliko ja znam sa Paypal naloga ne možeš skinuti novac kod nas u BiH. To i nije najpoželjnija varijanta...
Ima li neka opcija da čovjek plati karticom na moj devizni račun ili tako nešto?
Ima li neka opcija da čovjek plati karticom na moj devizni račun ili tako nešto?
-
stidljiv
#4 Re: Online kupovina iz svijeta u BiH
Otvori account na www.moneybookers.com
Covjek ti tamo uplati karticom, ti taj novac sebi mozes prebaciti na devizni racun i to je to...
Sa paypalom jos uvijek ne mozes dobijati novac...samo slati...sto se tice BiH....
Covjek ti tamo uplati karticom, ti taj novac sebi mozes prebaciti na devizni racun i to je to...
Sa paypalom jos uvijek ne mozes dobijati novac...samo slati...sto se tice BiH....
-
bullmastiff
#5 Re: Online kupovina iz svijeta u BiH
e a da bi ta osoba uplatila na money bookers mora li taj kupac biti korisnik moneybookersa ili prkeo kartice uplati direktno na nas monesbookers racun?
- A-R-N-I
-
drastic
#7 Re: Online kupovina iz svijeta u BiH
odes u austiju i otvoris bank account Voiladoktorrr wrote:A koliko ja znam sa Paypal naloga ne možeš skinuti novac kod nas u BiH. To i nije najpoželjnija varijanta...
-
s_bjelava
#8 Re: Online kupovina iz svijeta u BiH
Malo off topic:
Postoji li mogucnost placanja rezija (struja, grijanje, plin.... putem interneta?
Postoji li mogucnost placanja rezija (struja, grijanje, plin.... putem interneta?
-
dariomiamigo
#9 Re: Online kupovina iz svijeta u BiH
Naravno ključan pojam je "Internet bankarstvo" , na tebi je d aizabereš banku. A stanje salda možeš provjeriti za: struju,vodu,toplane,rad i sl. na njihovim stranuicama postoje upute.s_bjelava wrote:Malo off topic: