Oni su ubijali Sarajevo

User avatar
Energy_star
Posts: 13
Joined: 07/01/2013 12:10
Location: Starmo

#801 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Energy_star » 12/02/2013 15:06

LBVIEW wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
varijabilni wrote: nije uopšte idiotizam. probaj da shvatiš kontekst tog vremena gdje su usijane glave na vrhuncu. i gdje je jedna rijec mogla da prouzrokuje katastrofu a kamoli ubijanje ljudi. kad se lavina zakotrljala bilo je kasno. ponavljam, ne opravdavam ali to su cinjenice.

ali je tome doprinijela i druga strana. ako juka nekome odvede oca ili neki njegov siluje neciju sestru ili majku ili ako se o tome samo proturi glasina koja ne mora biti istinita, to se na drugoj strani odmah cuje i dodatno preuvelica. anarhija je vladala pocetkom rata i bilo je svakakvih vijesti, ima ih i sada a kamoli u aprilu i maju 1992. ovi su imali nadmoc u artiljeriji i bolje polozaje i lupali su ne obaziruci se na civile, nikakvih moralnih normi tu nije bilo.
Kao prvo, ne može meni, koji sam u to vrijeme već dobrano bio punoljetan, jedan golobradi balavac, koji '92. nije ni znao da sam postoji, objašnjavati šta je bilo i govoriti da shvatim kontekst tog vremena. Stvar je u tome da sam ja sve to doživio i osjetio na svojoj koži, dok si ti o svemu tome saznao iz izvještaja Riste Djoge i ostalog novinarskog smeća ili na guslarskim večerima deda milojka. I sad ti, balavac napumpane glave i mozga ispranog velikosrpskom ideologijom dođeš ovdje meni da objašnjavaš šta se desilo!?? Ti meni sad objašnjavaš šta su činjenice?? Eeej, čovječe, koji idiotizam!!!
Kao drugo, samo kompletan idiot može tvrditi kako je rat počeo zbog ubijenog svata na Baščaršiji, ali to pumpanje mozga dolazi upravo iz istih onih medijskih huškača koji su objavljivali kako se u Sarajevu srpska nejač baca kao hrana lavovima. Raspravljati sa takvim zombijima nema nikakvog smisla niti svrhe.
Kao treće, spominješ Dobrovoljačku i Skenderiju. Šta se to desilo u Dobrovoljačkoj? Ratni zločin? Pa čak tri međunarodna suda ( sud u Haagu, sud u Londonu i sud u Beču) jasno su utvrdili da je kolona tzv JNA u Dobrovoljačkoj bila legitimna vojna meta! I šta sad tebi nije jasno? Kad je u pitanu Skenderija: četničke formacije u sadejstvu sa tzv JNA pokušale su zauzeti zgradu Predsjedništva i presječi grad na dva dijela. Naišli su na runjav nos, dobro ga popušili i dobili po ušima! I sad se taj VOJNIČKI poraz prikazuje kao ratni zločin? Čak su i mrtve vojnike iz te bitke dodali kao nastradale u Dobrovoljačkoj, manipulišući na taj način ukupnim brojem nastradalih (iako je general Kukanjac lično potvrdio kako je u Dobrovoljačkoj poginulo ukupno 4 pripadnika tzv JNA).Kompletan idiotizam, čovječe!!!
I na kraju, ako sam ne možeš uvidjeti koje idiotizme pišeš, teško će ti bilo ko to objasniti ili nacrtati.
:thumbup:

Tipicna salonska prica, pozivanje na okolnosti,kontekst, "uzarenu atmosferu" i sl. ublehe. A napravili zlocin s predumisljajem ogromnih razmjera, od Foce do Prijedora, gdje nije bilo grada koji su okupirali a da nisu nad civilima nesrpske nacionalnosti pocinili masone zlocine i/ili ih zatvorili u logore gdje su se nad njima izivljavali. :x
Ne znam koliko presuda sto domacih sudova za ratne zlocine sto Haskog Tribunal-a,a gdje se jasno vidi matrica sistematskog zlocina nad nesrbima, prvenstveno Bosnjacima, u okviru udruzenog zlocinackog poduhvata do genocida(presudeno i za vijek vijekova dokumentirano od strane istih sudskih instanci) nije dovoljno za urazumljivanje tog bolesnog mentalnog sklopa.Samo, zbog nas samih i nase djece, ponavljati unedogled, a ovim gore kjm, nek kmece o islamsko-vatikanskoj uroti protiv "naroda najpravednijeg".
Sto se tice teme, i objavljivanja slika ovih volova sto okrecu volove i zalijevaju brljom, dok nisane na grad, ne treba stati samo na Sarajevu, vec istu prosiriti ina ostatak BiH.
:thumbup:
I to sa naslovom "Oni su ubijali Bosnu i Hercegovinu


varijabilni
Posts: 339
Joined: 31/01/2013 14:55

#802 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni » 12/02/2013 15:09

duh_sa_sjekirom wrote: Kako ne opravdavaš? Pa sam kažeš da je onaj pucao uz tenka ili minobacača jer su mu javili kako mu je neki rođak nastradao! Znači, opravdanje za ubijanje civila i rušeje grada je neprovjerena informacija o smrti nekog rođaka tenkiste ili minobacačlije! Ti buncaš, dečko!

Za ostalo se obrati Tužilaštvu BiH i traži relevantnu informaciju, siguran sam da ćeš je dobiti.
naporan si, sve sam objasnio fino u prethodnim postovima nema potrebe da se ponavljam.

a ovo drugo, obracaju se porodice jos od aprila 1992. pa evo do danas nista.

someone_
Posts: 306
Joined: 26/12/2006 15:03

#803 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by someone_ » 12/02/2013 15:13

varijabilni wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
varijabilni wrote:
za zločine u istočnoj bosni se sudi nekim tipovima, mnogi su i osuđeni. ratko mladic je u hagu, batko je u zatvoru, neke generali su osudjeni za granatiranje sarajeva. sta je sa ubicama iz velikog parka?

a ovo drugo, hoćeš da razumom opravdam rat kao nerazumno stanje? nema tu razuma.
Znaš li imena ubijenih? Znaš li kad se to desilo? Ima li svjedoka? Jesi li se obratio Tužilaštvu BiH po tom pitanju?
Nema razuma, ali nema ni opravdanja, a ti uporno sve to pravdaš!!!
Nema tog zdravog razuma koji može opravdati 2000 nevine i nedužno ubijene djece!!! i 10000 nedužnih civila!!!
Kad to shvatiš, valjda ćeš progledati....
ja ti nisam kriv sto ti interpretiras kako ti odgovara. rekao sam vec da ne opravdam.
evo imena:

Milivoje (Ilije) Lalović, rođen 17. aprila 1951. godine, Đorđe (Spase) Bjelica (6. maja 1970), Dragomir (Miladina) Đerić (19. decembra 1943), Vlajko Golubović (8. januara 1970), Nedeljko (Božidara) Vujičić (18. januara 1969), Zoran (Marinka) Marković (27. septembra 1957), Miladin (Jove) Vukumanović (26. jul 1957) i Stevan (Mirka) Đokanović (15. maja 1952)
Valaj je i bilo vrijeme da se okrenes temi. Neka si postavio listu onih koji su ubijali grad. Evo sa jednog od tvojih izvora:

Дана 22. априла 1992. године у сарајевском насељу Добриња дошло је до пуцања гусјенице на транспортеру српске ЈНА у којем су се налазили војници резервног састава те војске: Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

Znaci nije Veliki Park, znaci nisu civili. Lazes fasisto!

ikota
Posts: 273
Joined: 30/07/2012 19:15

#804 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota » 12/02/2013 15:17

serbska mašta

User avatar
duh_sa_sjekirom
Posts: 2754
Joined: 24/05/2007 17:50
Location: tamo gdje se vali lome...

#805 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by duh_sa_sjekirom » 12/02/2013 15:19

varijabilni wrote:
naporan si, sve sam objasnio fino u prethodnim postovima nema potrebe da se ponavljam.

a ovo drugo, obracaju se porodice jos od aprila 1992. pa evo do danas nista.
Šta si objasnio?
Pravdaš sistematsko ubijanje djece i civila, gađanje bolnica i porodilišta i rušenje grada? Izjednačavaš one koji su napadali sa onima koji su se branili? Opravdavaš postavljanje i upotrebu tenkova i teške artiljerije na brda oko grada? Dokazuješ kako je ratko mladić borac za pravdu?
Znaš li ti uopće o čemu pišeš i šta hoćeš da kažeš?
Jeftini i providni pokušaji mijenjanja i falsifikovanja historije više nikada neće proći!!! Dovoljno smo se naslušali velikosrpskih laži i podvala. Postoje hiljade i hiljade čvrstih i neoborivih dokaza, tako da ti je posao zaista uzaludan, i đaba trošiš svoje mladalačko vrijeme. Bilo bi ti pametnije da nađeš kakvog ženskinja i provodiš kvalitetnije svoje vrijeme...

User avatar
karanana
Posts: 39830
Joined: 26/02/2004 00:00

#806 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by karanana » 12/02/2013 15:19

pa i napisao je na prethodnoj stranici "streljane vojnike". nije reko civile.

Alkos
Posts: 2580
Joined: 08/10/2007 14:12
Location: Sarajevo;Centar

#807 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Alkos » 12/02/2013 15:21

varijabilni wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
varijabilni wrote: ti si totalno promašio temu.
čak me nisi ni uvrijedio.
A jel'? Šta sam konkretno promašio?
P.S. Nisam ni imao namjeru vrijeđati.
reakcija nekoga ko ima tenk i nalazi se na brdu ili ima top, minobacač u trenutku kad sazna da je poginuo neki njegov rodjak, drug, saborac je da ce tim tenkom rokati po gradu. boli njega sta ce reci neki sud u hagu 20 godina kasnije. u tom trenutku nema suda. kao sto sud nije postojao za streljane vojnike u velikom parku. pardon, postojao je prijeki sud. e tako je onda i mladic sudio po nekoj svojoj pravdi.
:shock: :shock:

Ovom "fiksnom" ste ocigledno postavili sliku na nekoj od prethodnih strana, pa ga malo dotaklo...

Na ovom klipu mozemo vidjeti kako su se vojnici sa "brda i planina" ponašali kada bi primili vijest o smrti nekog rodjaka, druga, saborca... Nakon toga, duboko povrijedjeni, pomucenog uma i razuma, u silnom bijesu i afektu bi ispalili koju granatu ili koji metak na grad i civile: http://www.youtube.com/watch?v=5GXuF4HNwIc

Posebno hvala ovim kvaziborcima sa knjizicama ARBiH! FUJ! Ako ste uopste borci neka vas je stid brace, kolega, drugova, komsija i prijatelja koji su dali tijelove tijela i zivote za ovu drzavu, jer su branili svoje domove i porodice od najezde pijanih i bradatih silovatelja, ubica i spodoba koji bi da su imali priliku i sišli u grad pobili sve što hoda na dvije noge, popalili, silovali, popljačkali... Čast izuzecima, kojih je bilo na svim stranama. Kao što kod nas ima Caco, tako i kod njih ima Srđan!!!

Drzava vam nije nista dala, izdala vas je na kraju, razumijem sve, rat su zakuhali oni koji sad broje pare koje izvlace iz silnih podruma, jastucnica, sa raznih offshore racuna i narod dijele još više... Ali da dozivim da procitam da ti isti opravdavaju sve one zlocine, izivljavanje nad gradom, ubijanjem nase djece, jer eto "nisu svi isti, oni su natjerani".

I sad ocekujem da mi neko prijeti sa knjizicom ARBiH i da se kladimo u 3.000€... Drug, ti slobodno napravi rupu u toj knjizici i nabij je na qrac, tebi na sramotu sve sto si napisao.

varijabilni
Posts: 339
Joined: 31/01/2013 14:55

#808 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni » 12/02/2013 15:22

someone_ wrote:
Valaj je i bilo vrijeme da se okrenes temi. Neka si postavio listu onih koji su ubijali grad. Evo sa jednog od tvojih izvora:

Дана 22. априла 1992. године у сарајевском насељу Добриња дошло је до пуцања гусјенице на транспортеру српске ЈНА у којем су се налазили војници резервног састава те војске: Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

Znaci nije Veliki Park, znaci nisu civili. Lazes fasisto!
gdje sam rekao da su civili? streljanje zarobljenika je ratni zlocin. i jeste veliki park ma koliko se vi trudili da prikrijete istinu.

http://www.bhdani.com/arhiva/250/t25007.shtml

a sad se izvini.

someone_
Posts: 306
Joined: 26/12/2006 15:03

#809 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by someone_ » 12/02/2013 15:23

karanana wrote:pa i napisao je na prethodnoj stranici "streljane vojnike". nije reko civile.
Ne mogu da upratim sve. Ovdje jesam brzobpleto odgovorio i nisam procitao cijeli text. Zlocinci trebaju odgovarati sa svake strane, ali to ne opravdava fasisticku ideju etnickog ciscenja.

Alkos
Posts: 2580
Joined: 08/10/2007 14:12
Location: Sarajevo;Centar

#810 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Alkos » 12/02/2013 15:28

varijabilni wrote:
someone_ wrote:
Valaj je i bilo vrijeme da se okrenes temi. Neka si postavio listu onih koji su ubijali grad. Evo sa jednog od tvojih izvora:

Дана 22. априла 1992. године у сарајевском насељу Добриња дошло је до пуцања гусјенице на транспортеру српске ЈНА у којем су се налазили војници резервног састава те војске: Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

Znaci nije Veliki Park, znaci nisu civili. Lazes fasisto!
gdje sam rekao da su civili? streljanje zarobljenika je ratni zlocin. i jeste veliki park ma koliko se vi trudili da prikrijete istinu.

http://www.bhdani.com/arhiva/250/t25007.shtml

a sad se izvini.

http://www.djecasarajeva.ba/index.php?o ... ak-ubijene..

izvini se ti!!

varijabilni
Posts: 339
Joined: 31/01/2013 14:55

#811 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni » 12/02/2013 15:29

someone_ wrote:
karanana wrote:pa i napisao je na prethodnoj stranici "streljane vojnike". nije reko civile.
Ne mogu da upratim sve. Ovdje jesam brzobpleto odgovorio i nisam procitao cijeli text. Zlocinci trebaju odgovarati sa svake strane, ali to ne opravdava fasisticku ideju etnickog ciscenja.
mozes onda misliti kako su oni s brda brzopleto povlacili kanap sto nahuskani od riste djoge, sto poneseni stvarnim razvojem dogadjaja, jos sila udarila u glavu...

varijabilni
Posts: 339
Joined: 31/01/2013 14:55

#812 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni » 12/02/2013 15:34

zasta da se izvinem? nikoga ja nisam ubio. niti sam doprinio ratu na bilo koji nacin.

inace, interesantan je ovaj spisak.

na spisku je vanja vuk, koja je ubijena skupa sa svojim rodjakom u svom stanu u hrasnom od strane bosnjackih kriiminalaca.
na spisku je ponjevic natasa koja je u julu 1992. odvedena iz svog stana na skenderiji skupa sa svojim momkom predragom gojkovicem. oboje ubijeni.

sva se ova djeca vode da su ih srbi ubili. ko ce se izviniti srbima za to i ko zna sta sve jos ima a da se ne zna.


gurabija78
Posts: 1242
Joined: 03/06/2008 15:24

#814 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by gurabija78 » 12/02/2013 15:41

varijabilni wrote:
someone_ wrote:
Valaj je i bilo vrijeme da se okrenes temi. Neka si postavio listu onih koji su ubijali grad. Evo sa jednog od tvojih izvora:

Дана 22. априла 1992. године у сарајевском насељу Добриња дошло је до пуцања гусјенице на транспортеру српске ЈНА у којем су се налазили војници резервног састава те војске: Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

Znaci nije Veliki Park, znaci nisu civili. Lazes fasisto!
gdje sam rekao da su civili? streljanje zarobljenika je ratni zlocin. i jeste veliki park ma koliko se vi trudili da prikrijete istinu.

http://www.bhdani.com/arhiva/250/t25007.shtml

a sad se izvini.
fakat si naporan! tema je "oni su ubijali sarajevo", gdje je cilj da se imenom i prezimenom, likom i djelom, označe svi oni koji su učestvovali u opsadi grada u kojoj je ubijeno 1500 djece i 12000 građana Sarajeva! Ti si dao odličan doprinos temi objavljivanjem imena 8 takvih vojnika koji su sad pod zemljom. Ako je ubistvo tih vojnika okarakterisano kao ratni zločin, onda ljudi koji su ga počinili trebaju da odgovaraju, i to je nesporno i ako imaš dokaze ko bi to mogao biti niko ti ne brani da potražiš zadovoljštinu kod nadležnih organa.
Ja intimno mislim da ih nije trebalo pobiti i pokopati u tajnosti već javno objesiti u tzv. "aleji snajpera" čisto da bi likovi sa slika sa prve strane ove teme mogli vidjeti šta se može desiti kad iz sokolačko-romanijske kolibe kreneš liječiti frustracije prema ljudima u urbanoj sredini.

gurabija78
Posts: 1242
Joined: 03/06/2008 15:24

#815 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by gurabija78 » 12/02/2013 15:45

varijabilni wrote:
zasta da se izvinem? nikoga ja nisam ubio. niti sam doprinio ratu na bilo koji nacin.

inace, interesantan je ovaj spisak.

na spisku je vanja vuk, koja je ubijena skupa sa svojim rodjakom u svom stanu u hrasnom od strane bosnjackih kriiminalaca.
na spisku je ponjevic natasa koja je u julu 1992. odvedena iz svog stana na skenderiji skupa sa svojim momkom predragom gojkovicem. oboje ubijeni.

sva se ova djeca vode da su ih srbi ubili. ko ce se izviniti srbima za to i ko zna sta sve jos ima a da se ne zna.
radi se o spisku ubijene djece u ratu.... ne srba, ne muslimana, ne hrvata, kineza .... nego djece! imaš li ti dijete? je li ono svjesno da je srbin??
a ako već i mrtve stavljamo u torove, na spisku ubijenih srba u Sarajevu za koje se tvrdi da su stradali po logorima, kazanima ili gdje već ne, ima masa meni poznatih imena, od onih koji su razneseni granatama poslanih sa srpskih položaja sa brda oko Sarajeva, do onih koji su stradali na markalama ( ah da, to su Sarajlije same sebe gađale), do onih koji su umrli od gladi jer su im sunarodnjaci držali grad u opsadi bez hrane, struje, vode.....

varijabilni
Posts: 339
Joined: 31/01/2013 14:55

#816 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni » 12/02/2013 15:47

pa gledam dalje ovaj spisak...

http://www.djecasarajeva.ba/index.php?o ... ak-ubijene.

i na njemu nalazim dvojicu koji su poginuli na zuci kao vikicevi specijalci.

pa jedan poginuo kao pripadnik hvo-a... dvojica 1975. a treći 1974. godište. poginuli 1993.

ako su poginuli kao punoljetni u vojsci onda nisu djeca. a ako su djeca ko ih je mobilisao u vojsku?

bolesno je kakvim se manipulacijama ljudi služe.

Alkos
Posts: 2580
Joined: 08/10/2007 14:12
Location: Sarajevo;Centar

#817 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Alkos » 12/02/2013 15:50

varijabilni wrote:
zasta da se izvinem? nikoga ja nisam ubio. niti sam doprinio ratu na bilo koji nacin.

inace, interesantan je ovaj spisak.

na spisku je vanja vuk, koja je ubijena skupa sa svojim rodjakom u svom stanu u hrasnom od strane bosnjackih kriiminalaca.
na spisku je ponjevic natasa koja je u julu 1992. odvedena iz svog stana na skenderiji skupa sa svojim momkom predragom gojkovicem. oboje ubijeni.

sva se ova djeca vode da su ih srbi ubili. ko ce se izviniti srbima za to i ko zna sta sve jos ima a da se ne zna.
Izvinut ce se neko i odgovarat ce, ali ti si supak i licemjer jer si se na spisku sa preko 1.500 djece uhvatio za tri imena. Zar ih treba razvrstavati poimenice, zar i djecu treba da dijelimo na ove i one? Fuj! Stid neka te... Eto, ima i djece koju su ubijale budale poput Cace, ali ima i djece koju su ubijale budale poput tih sto ih branis, i takvih je mnogo više. Kad "tvoji" ne zele da priznaju velike zlocine (Markale, Kapija, Srebrenica, Alipasino i da ne nabrajam Istocnu Bosnu), zar ocekujes da neko sa ove strane to uradi. To isto ko da su se Jevreji prvi izvinuli Svabama jer eto u ratu uvijek ima zlocina na svim stranama. Da se ja pitam davno bi ban dobio zbog takvih stavova.

Za mene je zlocin zlocin da se razumijemo, ali isto tako zlocini se ne mogu izjednacavati i ne mogu imati istu tezinu, i to poznaje svaki sud i pravna praksa (zato postoji mjera kazne). Zlocinac je zlocinac, ali nije isto ubiti jednog covjeka i streljati 1000 ljudi u jednom danu!!!!

User avatar
GandalfSivi
Posts: 10223
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#818 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by GandalfSivi » 12/02/2013 15:51

Rekoh negdje prije 20 strana, dvoje budala sjebase dobru temu. Izgleda administracija na zescem odmoru ovdje...

User avatar
Dionysios
Posts: 601
Joined: 18/06/2010 16:23

#819 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Dionysios » 12/02/2013 15:53

“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”

dudlov
Posts: 1492
Joined: 25/10/2010 11:46
Location: sarajevo

#820 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by dudlov » 12/02/2013 15:53

varijabilni wrote:pa gledam dalje ovaj spisak...

http://www.djecasarajeva.ba/index.php?o ... ak-ubijene.

i na njemu nalazim dvojicu koji su poginuli na zuci kao vikicevi specijalci.

pa jedan poginuo kao pripadnik hvo-a... dvojica 1975. a treći 1974. godište. poginuli 1993.

ako su poginuli kao punoljetni u vojsci onda nisu djeca. a ako su djeca ko ih je mobilisao u vojsku?

bolesno je kakvim se manipulacijama ljudi služe.
Daj imena. Pusti rekla kazala

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2

varijabilni
Posts: 339
Joined: 31/01/2013 14:55

#821 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni » 12/02/2013 15:56

Alkos wrote:
Izvinut ce se neko i odgovarat ce, ali ti si supak i licemjer jer si se na spisku sa preko 1.500 djece uhvatio za tri imena. Zar ih treba razvrstavati poimenice, zar i djecu treba da dijelimo na ove i one? Fuj! Stid neka te... Eto, ima i djece koju su ubijale budale poput Cace, ali ima i djece koju su ubijale budale poput tih sto ih branis, i takvih je mnogo više. Kad "tvoji" ne zele da priznaju velike zlocine (Markale, Kapija, Srebrenica, Alipasino i da ne nabrajam Istocnu Bosnu), zar ocekujes da neko sa ove strane to uradi. To isto ko da su se Jevreji prvi izvinuli Svabama jer eto u ratu uvijek ima zlocina na svim stranama. Da se ja pitam davno bi ban dobio zbog takvih stavova.

Za mene je zlocin zlocin da se razumijemo, ali isto tako zlocini se ne mogu izjednacavati i ne mogu imati istu tezinu, i to poznaje svaki sud i pravna praksa (zato postoji mjera kazne). Zlocinac je zlocinac, ali nije isto ubiti jednog covjeka i streljati 1000 ljudi u jednom danu!!!!
nisam ja supak i licemjer nego su ovi sto su sastavljali spisak lazovi. uporno se barata "podatkom" o djeci koju je agresor s brda ubio a kad se zarovi u spisak na prvi pogled se nadje nesto sto ne odgovara toj već sada "opšteprihvaćenoj istini".
zločin je zločin a manipulacija mrtvom djecom je nešto najodvratnije i nabezobraznije, najmonstruoznije što se može dogoditi.
neka se pored imena svakog djeteta napiše datum, vrijeme, mjesto i uzrok smrti. pa ako se ispostavi da je od hiljadu djece 998 ubijeno od strane srba u redu ali nek se zna i za to dvoje kako su nastradali.
ovo ko radi neka ga stid i sram bude!

User avatar
ljevoruki
Posts: 3990
Joined: 20/05/2011 22:49

#822 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ljevoruki » 12/02/2013 15:57

Ne znam zast odgovarate svim ovim "saloncima" koji uporno pokusavaju da izjednace borce koji su branili Sarajevo i zivotinje i nemani koji su ga napali.
Nismo isti, nikad nismo ni bili, niti cemo biti, mi smo se branili, vodili smo odbrambeni rat, vi ste bili agresori i zlocinci. :x
Podrzavam ovu temu, treba prozvati sve one koji su bili u cetnicima a danas mozda hodaju slobodno po Sarajevu ili cak i rade u njemu. Zagorcati im zivot, staviti ih na rub srama, nazvati stvari svojim pravim imenom.
:x

pOZz
Posts: 1853
Joined: 22/10/2007 18:01
Location: Sarajevo

#823 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by pOZz » 12/02/2013 15:57

GandalfSivi wrote:Rekoh negdje prije 20 strana, dvoje budala sjebase dobru temu. Izgleda administracija na zescem odmoru ovdje...
Žalosno.

User avatar
fantom slobode
Posts: 9023
Joined: 07/09/2006 15:24

#824 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by fantom slobode » 12/02/2013 15:58

varijabilni wrote:pa gledam dalje ovaj spisak...

http://www.djecasarajeva.ba/index.php?o ... ak-ubijene.

i na njemu nalazim dvojicu koji su poginuli na zuci kao vikicevi specijalci.

pa jedan poginuo kao pripadnik hvo-a... dvojica 1975. a treći 1974. godište. poginuli 1993.

ako su poginuli kao punoljetni u vojsci onda nisu djeca. a ako su djeca ko ih je mobilisao u vojsku?

bolesno je kakvim se manipulacijama ljudi služe.
otkud ti znas gdje ko poginuo? A koliko shvatih javljas se iz sumske, je li ti to poslom ovdje?

Hajde malo pregledaj spiskove svojih uzora, onih sto su vas uspavali, pa nikako da se probudite i shvatite kakvo su zlo pocinili na ovim prostorima. Ostavi se ti djece Sarajeva. Idi placi za onima sto su zeljeli da pljackaju, pale, maltretiraju i ubijaju, pa im je to doslo glave. Prati te liste, svjestan da je to bila posljednja sansa i da iduceg puta nema, osim u majcicu Srbiju.

Bolesno je ono sto se vrti u glavama svih vitaminiziranih, odavno i nikako da ih popusti.

User avatar
Dionysios
Posts: 601
Joined: 18/06/2010 16:23

#825 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Dionysios » 12/02/2013 15:59

varijabilni wrote:
Alkos wrote:
Izvinut ce se neko i odgovarat ce, ali ti si supak i licemjer jer si se na spisku sa preko 1.500 djece uhvatio za tri imena. Zar ih treba razvrstavati poimenice, zar i djecu treba da dijelimo na ove i one? Fuj! Stid neka te... Eto, ima i djece koju su ubijale budale poput Cace, ali ima i djece koju su ubijale budale poput tih sto ih branis, i takvih je mnogo više. Kad "tvoji" ne zele da priznaju velike zlocine (Markale, Kapija, Srebrenica, Alipasino i da ne nabrajam Istocnu Bosnu), zar ocekujes da neko sa ove strane to uradi. To isto ko da su se Jevreji prvi izvinuli Svabama jer eto u ratu uvijek ima zlocina na svim stranama. Da se ja pitam davno bi ban dobio zbog takvih stavova.

Za mene je zlocin zlocin da se razumijemo, ali isto tako zlocini se ne mogu izjednacavati i ne mogu imati istu tezinu, i to poznaje svaki sud i pravna praksa (zato postoji mjera kazne). Zlocinac je zlocinac, ali nije isto ubiti jednog covjeka i streljati 1000 ljudi u jednom danu!!!!
nisam ja supak i licemjer nego su ovi sto su sastavljali spisak lazovi. uporno se barata "podatkom" o djeci koju je agresor s brda ubio a kad se zarovi u spisak na prvi pogled se nadje nesto sto ne odgovara toj već sada "opšteprihvaćenoj istini".
zločin je zločin a manipulacija mrtvom djecom je nešto najodvratnije i nabezobraznije, najmonstruoznije što se može dogoditi.
neka se pored imena svakog djeteta napiše datum, vrijeme, mjesto i uzrok smrti. pa ako se ispostavi da je od hiljadu djece 998 ubijeno od strane srba u redu ali nek se zna i za to dvoje kako su nastradali.
ovo ko radi neka ga stid i sram bude!
mogo bi nam onda malo pokazati i spisak 10 000 ubijenih srba u Sarajevu :D

Opis zrtve, ime i prezime: Nešo, taksista iz Nedzarica :D

Post Reply