dijete zår ti nije vrijeme spavanja?ikota wrote:http://www.youtube.com/watch?v=mT10nO286hQ
al ove bi streljo!
Oni su ubijali Sarajevo
-
alanskoda
#551 Re: Oni su ubijali Sarajevo
-
alidedo
#552 Re: Oni su ubijali Sarajevo
PARANOJAOpusDei wrote:varijabilni wrote:
šta se smiješ jadan ne bio? vrelo bosne, sve srbi živjeli, mislim čak stopostotno da je to srpsko bilo. na vracima 90 posto su bili srbi. grbavica je bila izmijesana ali opet vecinski srpska. ilidza izmijesana ali naselja koja joj gravitiraju etnicki cista poput sokolovic kolonije koja je bosnjacka do osijeka koji je srpski. rajlovac, reljevo, uglavnom srpski. ilijas, vogosca izmijesani. lukavica sto posto srpska, vojkovici, kasindo, tilava... pale srpske, trebevic sve srpska sela...isto tako hreša, bulozi, mrkovici... eto to ti je sto okruzuje sarajevo.
- cyprus
#553 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Opet, ova tema teži da se spusti na nivo pojedinaca, dakle da se govori o imenima i prezimenima... OK, nemam ništa protiv, al da se onda govori argumentovano... Tj. da ako navodiš nečije ime i prezime onda da kažeš šta je taj čovjek uradio, i kakve dokaze ili svjedočanstva da priložiš... Samo učešće nekog pojedinca u toj vojsci, nije dovoljan razlog da nekoga proglasiš za zločinca...BHCluster wrote:to nemjenja cinjenicu da je ta vojska ubila preko 11000 sarajlija od cega preko 1500 dijece.
-
dobar,ti?
#554 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Odlicna tema, nek se vide svi ti silni junaci...
-
OpusDei
#555 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Ma bolestalidedo wrote: PARANOJA
-
ikota
#556 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Last edited by ikota on 12/02/2013 01:13, edited 1 time in total.
- hamza_sa
#557 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Sa kakvim pomucenim umom ja raspravljam.varijabilni wrote:šta se smiješ jadan ne bio? vrelo bosne, sve srbi živjeli, mislim čak stopostotno da je to srpsko bilo. na vracima 90 posto su bili srbi. grbavica je bila izmijesana ali opet vecinski srpska. ilidza izmijesana ali naselja koja joj gravitiraju etnicki cista poput sokolovic kolonije koja je bosnjacka do osijeka koji je srpski. rajlovac, reljevo, uglavnom srpski. ilijas, vogosca izmijesani. lukavica sto posto srpska, vojkovici, kasindo, tilava... pale srpske, trebevic sve srpska sela...isto tako hreša, bulozi, mrkovici... eto to ti je sto okruzuje sarajevo.hamza_sa wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sa ovim si sve rekao.
Kakva bolan srpska naselja?????? Koliko je tebi godina, uopce??????
Jesi li svjestan sta pises?!?!?
Iz tebe govori karadjic.
Poznajes li ti uopce Sarajevo prije agresije?!?!?!!?
-
visocicaguy
#558 Re: Oni su ubijali Sarajevo
a ti si neki moderator ovdje pa ces da nam govoris sta cemo i kako ili koja je tvoja uloga ovdje? moralno-savjetodavna?cyprus wrote:Opet, ova tema teži da se spusti na nivo pojedinaca, dakle da se govori o imenima i prezimenima... OK, nemam ništa protiv, al da se onda govori argumentovano... Tj. da ako navodiš nečije ime i prezime onda da kažeš šta je taj čovjek uradio, i kakve dokaze ili svjedočanstva da priložiš... Samo učešće nekog pojedinca u toj vojsci, nije dovoljan razlog da nekoga proglasiš za zločinca...BHCluster wrote:to nemjenja cinjenicu da je ta vojska ubila preko 11000 sarajlija od cega preko 1500 dijece.
-
someone_
#559 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Stavljamo javno dostupne slike ljudi u uniformama i sa kokardama koji su bili u vojsci koja je ubijala Sarajevo. Evo peti put pitam sta je problem?cyprus wrote:Opet, ova tema teži da se spusti na nivo pojedinaca, dakle da se govori o imenima i prezimenima... OK, nemam ništa protiv, al da se onda govori argumentovano... Tj. da ako navodiš nečije ime i prezime onda da kažeš šta je taj čovjek uradio, i kakve dokaze ili svjedočanstva da priložiš... Samo učešće nekog pojedinca u toj vojsci, nije dovoljan razlog da nekoga proglasiš za zločinca...BHCluster wrote:to nemjenja cinjenicu da je ta vojska ubila preko 11000 sarajlija od cega preko 1500 dijece.
-
varijabilni
#560 Re: Oni su ubijali Sarajevo
sarajevski srbi nisu izasli na brda oko sarajeva. to je mit. prvo grbavica i ilidza nisu brda oko sarajeva. neki jesu otisli na pale ali to je minoran broj.alidedo wrote:a zasto su ti srbi izasli na brda oko sarajeva,fakat volio bih da mi ovi prosvjetljeni odgovore,ne baratamo cinjenicamaalanskoda wrote:someone uz naslov oni su ubijali sarajevo? odkud ti znas koga je on ubio a koga nije? imas li dokaz kakav? znaci za tebe su svi srbi cetnici?
urbani sarajevski srbi su vecinom jos 1992. otisli u srbiju a mnogi i dalje širom planete zemlje a najvise u kanadu i ameriku, asutraliju...
sarajevo su u okruženju držali prigradski seljaci pojačani romanijcima i rogatičanima skupa sa starosjediocima sa grbavice, ilidže, ilijaša, vogošće.
- jalijas74
#561 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Ovo stavrno moramo razjasniti ovo nisu slike obicnih vojnika nego slike posada minobaca od 120 mm pozicioniranom negdje po mojoj procjeni na Borijam ili okoga rejona. Sa tih pozicija se danonocno granatirao dio Starog grada Hladivode, Zmajevac, Vratnik, Gazin Han, Ophodza i dole Sumbulusa, Kovaci kolko je vec mogao da dobaci. Vjesto izbjegavajuci granate (nisam ranjen hvala Bogu) na ovom podrucju svih ratnih godina uspio sam ici i u skolu, izlaziti u grad po kaficima i diskotekama, sakupljati drva, hranu, vodu i ratovati u isto vrijeme. Hiljade puta sam se upitao ko su ti ljudi sto nas granatiraju, kako izgledaju, kako se usjecaju dok ispalju granate...??? Na ovom video sam vidio sve to i to me je ponukalo da pokrenm temu.alanskoda wrote:visocicagay, kazes da ne smatras da su svi srbi ratni zlocinci, pa kako onda podrzavas postavljanje slika obicnih vojnika uz naslov oni su ubijali sarajevo? malo sam sebi u usta uskaces.
OK mi je sasvim da me granatira na liniji ali ovo sto su radili je bijedno. Pred kraj rata sam imao cast da i ja udarim malo po njima ali je to bilo vojnicki a bli smo u prilici da roknemo koju i prema Trnovu imali smo ih na dlanu ali nismo jer mi znamo zasta smo se borili za razliku od njih.
- cyprus
#562 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Moja uloga je ista ko i tvoja: da dam svoje mišljenje... S tim da ti govoriš iz strogo subjektivnog aspekta, a ja se trudim da sve sagledam objektivno...visocicaguy wrote:a ti si neki moderator ovdje pa ces da nam govoris sta cemo i kako ili koja je tvoja uloga ovdje? moralno-savjetodavna?cyprus wrote:Opet, ova tema teži da se spusti na nivo pojedinaca, dakle da se govori o imenima i prezimenima... OK, nemam ništa protiv, al da se onda govori argumentovano... Tj. da ako navodiš nečije ime i prezime onda da kažeš šta je taj čovjek uradio, i kakve dokaze ili svjedočanstva da priložiš... Samo učešće nekog pojedinca u toj vojsci, nije dovoljan razlog da nekoga proglasiš za zločinca...BHCluster wrote:to nemjenja cinjenicu da je ta vojska ubila preko 11000 sarajlija od cega preko 1500 dijece.
-
alidedo
#563 Re: Oni su ubijali Sarajevo
sarajevski srbi nisu izasli na brda oko sarajeva. to je mit. prvo grbavica i ilidza nisu brda oko sarajeva. neki jesu otisli na pale ali to je minoran broj.alidedo wrote:a zasto su ti srbi izasli na brda oko sarajeva,fakat volio bih da mi ovi prosvjetljeni odgovore,ne baratamo cinjenicamaalanskoda wrote:someone uz naslov oni su ubijali sarajevo? odkud ti znas koga je on ubio a koga nije? imas li dokaz kakav? znaci za tebe su svi srbi cetnici?
urbani sarajevski srbi su vecinom jos 1992. otisli u srbiju a mnogi i dalje širom planete zemlje a najvise u kanadu i ameriku, asutraliju...
sarajevo su u okruženju držali prigradski seljaci pojačani romanijcima i rogatičanima skupa sa starosjediocima sa grbavice, ilidže, ilijaša, vogošće.[/quote]
a zasto??mislim to okruzenje,to nam reci
-
varijabilni
#564 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Sa kakvim pomucenim umom ja raspravljam.[/quote]hamza_sa wrote:
šta se smiješ jadan ne bio? vrelo bosne, sve srbi živjeli, mislim čak stopostotno da je to srpsko bilo. na vracima 90 posto su bili srbi. grbavica je bila izmijesana ali opet vecinski srpska. ilidza izmijesana ali naselja koja joj gravitiraju etnicki cista poput sokolovic kolonije koja je bosnjacka do osijeka koji je srpski. rajlovac, reljevo, uglavnom srpski. ilijas, vogosca izmijesani. lukavica sto posto srpska, vojkovici, kasindo, tilava... pale srpske, trebevic sve srpska sela...isto tako hreša, bulozi, mrkovici... eto to ti je sto okruzuje sarajevo.
pitao si me koja su srpska naselja pa sam zato upotrebljavao tu riječ.
a na ovoj temi si pomućen um ti skupa sa par svojih istomišljenika.
- cyprus
#565 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Ja tebi ponavljam u čemu je problem: to što je neko u uniformi nije samo po sebi zločin. Eto...someone_ wrote:Stavljamo javno dostupne slike ljudi u uniformama i sa kokardama koji su bili u vojsci koja je ubijala Sarajevo. Evo peti put pitam sta je problem?cyprus wrote:Opet, ova tema teži da se spusti na nivo pojedinaca, dakle da se govori o imenima i prezimenima... OK, nemam ništa protiv, al da se onda govori argumentovano... Tj. da ako navodiš nečije ime i prezime onda da kažeš šta je taj čovjek uradio, i kakve dokaze ili svjedočanstva da priložiš... Samo učešće nekog pojedinca u toj vojsci, nije dovoljan razlog da nekoga proglasiš za zločinca...BHCluster wrote:to nemjenja cinjenicu da je ta vojska ubila preko 11000 sarajlija od cega preko 1500 dijece.
-
alanskoda
#566 Re: Oni su ubijali Sarajevo
problem je sto sama kokarda jeste cetnicki simbol, ali ne znaci da je covjek i zlocinac. na kraju krajeva svi vojnici VRS se amnestirani(osim zlocinaca) i ako znas nekog ko je cinio zlocine postavi sliku i napisi sta je taj uradio pa cemo raspravljati.
- BHCluster
#567 Re: Oni su ubijali Sarajevo
ali mozes kao saucesnika.cyprus wrote:Opet, ova tema teži da se spusti na nivo pojedinaca, dakle da se govori o imenima i prezimenima... OK, nemam ništa protiv, al da se onda govori argumentovano... Tj. da ako navodiš nečije ime i prezime onda da kažeš šta je taj čovjek uradio, i kakve dokaze ili svjedočanstva da priložiš... Samo učešće nekog pojedinca u toj vojsci, nije dovoljan razlog da nekoga proglasiš za zločinca...BHCluster wrote:to nemjenja cinjenicu da je ta vojska ubila preko 11000 sarajlija od cega preko 1500 dijece.
sto je zlocin sam po sebi.
-
cindrlimindrli
#568 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Slika nekog neandertalca na kojoj se jasno vidi kako povlaci kanap na haubici koja roka sa Trebevica jecyprus wrote:Samo učešće nekog pojedinca u toj vojsci, nije dovoljan razlog da nekoga proglasiš za zločinca...
meni sasvim dovoljan razlog da mu pozelim rak kostiju, isto kao i njegovim naredbodavcima, simpatizerima,
laznim moralistima za koje on nista nije kriv...
-
visocicaguy
#569 Re: Oni su ubijali Sarajevo
pa onda objektivno prihvati da ti se prijedlog, amandman, sugestija, kritika mozda i nece usvojiti. Boze moj. imas li koju slicicu za podijeliti raji?cyprus wrote:Moja uloga je ista ko i tvoja: da dam svoje mišljenje... S tim da ti govoriš iz strogo subjektivnog aspekta, a ja se trudim da sve sagledam objektivno...visocicaguy wrote:a ti si neki moderator ovdje pa ces da nam govoris sta cemo i kako ili koja je tvoja uloga ovdje? moralno-savjetodavna?cyprus wrote: Opet, ova tema teži da se spusti na nivo pojedinaca, dakle da se govori o imenima i prezimenima... OK, nemam ništa protiv, al da se onda govori argumentovano... Tj. da ako navodiš nečije ime i prezime onda da kažeš šta je taj čovjek uradio, i kakve dokaze ili svjedočanstva da priložiš... Samo učešće nekog pojedinca u toj vojsci, nije dovoljan razlog da nekoga proglasiš za zločinca...
-
alanskoda
#570 Re: Oni su ubijali Sarajevo
pitao si me koja su srpska naselja pa sam zato upotrebljavao tu riječ.varijabilni wrote:Sa kakvim pomucenim umom ja raspravljam.hamza_sa wrote:
a na ovoj temi si pomućen um ti skupa sa par svojih istomišljenika.[/quote]
nemoj tako hamza je imao covjeka u kabinetu milosevica. ima li ta branka mail ili fb pa da je uputim u hamzine skrabotine. pa nek malo hamza na sudu objasnjava kad je to vidio i kojeg je to covjeka imao u kabinetu.
-
ikota
#571 Re: Oni su ubijali Sarajevo
http://www.youtube.com/watch?v=aUTmk1vANkM
evo ih,nose kokarde ali nisu to četnici,to su dobri ljudi,žive pošteno od svog rada i gledaju svoja posla
evo ih,nose kokarde ali nisu to četnici,to su dobri ljudi,žive pošteno od svog rada i gledaju svoja posla
-
Ripicipi
#572 Re: Oni su ubijali Sarajevo
"Daleko" cemo tako dogurati...BHCluster wrote:ali mozes kao saucesnika.cyprus wrote:Opet, ova tema teži da se spusti na nivo pojedinaca, dakle da se govori o imenima i prezimenima... OK, nemam ništa protiv, al da se onda govori argumentovano... Tj. da ako navodiš nečije ime i prezime onda da kažeš šta je taj čovjek uradio, i kakve dokaze ili svjedočanstva da priložiš... Samo učešće nekog pojedinca u toj vojsci, nije dovoljan razlog da nekoga proglasiš za zločinca...BHCluster wrote:to nemjenja cinjenicu da je ta vojska ubila preko 11000 sarajlija od cega preko 1500 dijece.
-
alanskoda
#573 Re: Oni su ubijali Sarajevo
cindrlimindrli wrote:Slika nekog neandertalca na kojoj se jasno vidi kako povlaci kanap na haubici koja roka sa Trebevica jecyprus wrote:Samo učešće nekog pojedinca u toj vojsci, nije dovoljan razlog da nekoga proglasiš za zločinca...
meni sasvim dovoljan razlog da mu pozelim rak kostiju, isto kao i njegovim naredbodavcima, simpatizerima,
laznim moralistima za koje on nista nije kriv...
je li to isto mislis i za vojnike ABiH koji su granatirali gradove gdje su srbi zivjeli?
- BHCluster
#574 Re: Oni su ubijali Sarajevo
a u uniformi je da izgleeda cool. ili da bi nesto sa tim izgledom neku poruku poslao onako miroljubljivu.cyprus wrote:Ja tebi ponavljam u čemu je problem: to što je neko u uniformi nije samo po sebi zločin. Eto...someone_ wrote:Stavljamo javno dostupne slike ljudi u uniformama i sa kokardama koji su bili u vojsci koja je ubijala Sarajevo. Evo peti put pitam sta je problem?cyprus wrote:
Opet, ova tema teži da se spusti na nivo pojedinaca, dakle da se govori o imenima i prezimenima... OK, nemam ništa protiv, al da se onda govori argumentovano... Tj. da ako navodiš nečije ime i prezime onda da kažeš šta je taj čovjek uradio, i kakve dokaze ili svjedočanstva da priložiš... Samo učešće nekog pojedinca u toj vojsci, nije dovoljan razlog da nekoga proglasiš za zločinca...
- cyprus
#575 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Zamisli da je 1992. godina, a ti si Srbin iz Miljevića... Šta bi ti radio? Nastojo pobjeć u opkoljeno Sarajevo da se pridružiš Armiji BiH? Bi qracBHCluster wrote:ali mozes kao saucesnika.cyprus wrote:Opet, ova tema teži da se spusti na nivo pojedinaca, dakle da se govori o imenima i prezimenima... OK, nemam ništa protiv, al da se onda govori argumentovano... Tj. da ako navodiš nečije ime i prezime onda da kažeš šta je taj čovjek uradio, i kakve dokaze ili svjedočanstva da priložiš... Samo učešće nekog pojedinca u toj vojsci, nije dovoljan razlog da nekoga proglasiš za zločinca...BHCluster wrote:to nemjenja cinjenicu da je ta vojska ubila preko 11000 sarajlija od cega preko 1500 dijece.