Oni su ubijali Sarajevo

Post Reply
alidedo

#501 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alidedo »

varijabilni wrote:
It_is_a_Leclerc wrote::lol: :lol:

Dobri Cyprus tvrdi da su Sarajevo napadale otuđene Sarajlije ?! :lol: I time naravno podilazi staroj četničkoj floskuli o tome kako su Srbi samo branili svoju otadžbinu, ognjište, groblje, mošti, crkve, gusle i svetosavlje, i ostatak mitološke aparature.
To je dakako netačno. Na moj je grad, koji je dakako od Sarajeva udaljen 350 km, padali su projektili aviona kojim je upravljao pilot iz Kraljeva. Dakle, radi se o sveobuhvatnoj operaciji, sa do tančina dotjeranom zločinačkom infrastrukturom, a nikako o samoinicijativnom povlačenju naroda u borbi za svoj, kako je to Politika voljela nazivati, etnički prostor.
eto ti iz neke selendre 350 km udaljene od sarajeva znas bolje od covjeka iz sarajeva. :roll: pa cijela naselja su bila srpska, vrelo bosne i danas-dan vecinsko srpsko, ilidza sa okolnim naseljima, reljevo, vraca, lukavica... da nisu pali s marsa ti ljudi?
nisu al ko da jesu
and

#502 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by and »

varijabilni wrote:

Dobri Cyprus tvrdi da su Sarajevo napadale otuđene Sarajlije ?! :lol: I time naravno podilazi staroj četničkoj floskuli o tome kako su Srbi samo branili svoju otadžbinu, ognjište, groblje, mošti, crkve, gusle i svetosavlje, i ostatak mitološke aparature.
To je dakako netačno. Na moj je grad, koji je dakako od Sarajeva udaljen 350 km, padali su projektili aviona kojim je upravljao pilot iz Kraljeva. Dakle, radi se o sveobuhvatnoj operaciji, sa do tančina dotjeranom zločinačkom infrastrukturom, a nikako o samoinicijativnom povlačenju naroda u borbi za svoj, kako je to Politika voljela nazivati, etnički prostor.
eto ti iz neke selendre 350 km udaljene od sarajeva znas bolje od covjeka iz sarajeva. :roll: pa cijela naselja su bila srpska, vrelo bosne i danas-dan vecinsko srpsko, ilidza sa okolnim naseljima, reljevo, vraca, lukavica... da nisu pali s marsa ti ljudi?
i koliko je to ljudi držalo grad od pola miliona u opsadi?
alanskoda

#503 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

visocicagay, kazes da ne smatras da su svi srbi ratni zlocinci, pa kako onda podrzavas postavljanje slika obicnih vojnika uz naslov oni su ubijali sarajevo? malo sam sebi u usta uskaces.
someone_

#504 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by someone_ »

alanskoda wrote:
someone_ wrote:
cyprus wrote: Dobro, i kako ti zamišljaš budućnost ove države?
Pravilo broj jedan ne spominji rat jer se srbi mogu naljutit (ko sto katarina rece).
U slucaju spominjanja rata niposto ne glumi zrtvu nego se slozi da su svi bili zrtve i pucali.
Ako neko kaze da su cetnici zlocinci upozori ga da se srbi mogu naljutit i prestat volit Bosnu.

nista, napravi ti drzavu bez srba i mirna Bosna a i Hercegovina ? a da i ceric je o tome pricao.
Trudim se da pravi drzavu sa Srbima ali bez cetnika.
cyprus

#505 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:
Da preformulišem: da li smatraš da su svi bivši pripadnici VRS ratni zločinci?
Bili teroristi!
Dobro, kako se onda osjećaš što u Sarajevu jedna ulica nosi naziv po teroristi?
someone_

#506 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by someone_ »

alanskoda wrote:visocicagay, kazes da ne smatras da su svi srbi ratni zlocinci, pa kako onda podrzavas postavljanje slika obicnih vojnika uz naslov oni su ubijali sarajevo? malo sam sebi u usta uskaces.
A Sarajlije su pobili neobicni vojnici?
Last edited by someone_ on 12/02/2013 00:54, edited 1 time in total.
alidedo

#507 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alidedo »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:
cyprus wrote:
Da preformulišem: da li smatraš da su svi bivši pripadnici VRS ratni zločinci?
Bili teroristi!
kojem??
alanskoda

#508 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

someone i sam znas da je to nemoguce.
varijabilni

#509 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni »

and wrote: i koliko je to ljudi držalo grad od pola miliona u opsadi?
sarajevsko-romanijski korpus nije imao vise od 20.000 vojnika.
someone_

#510 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by someone_ »

alanskoda wrote:someone i sam znas da je to nemoguce.
Polako. Ja imam vremena. Sve se moze kad se hoce.
Last edited by someone_ on 12/02/2013 00:56, edited 1 time in total.
visocicaguy

#511 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

alanskoda wrote:visocicagay, kazes da ne smatras da su svi srbi ratni zlocinci, pa kako onda podrzavas postavljanje slika obicnih vojnika uz naslov oni su ubijali sarajevo? malo sam sebi u usta uskaces.
koga boli q za agresorskim spodobama, pocrkali dabogda.
alanskoda

#512 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

someone_ wrote:
Za ubijanje sarajlija su ljudi ofgovarali pred sudom. ako imas sta reci o likovima sa slika onda kazi a ne ovdje gluposti valjati. ja podrzavam temu sa slikom, imenom i prezimenom i opisom sta je taj covjek uradio. a ovo je van svake pameti.
ikota

#513 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

ljudi šta vam je,šta im se pravdate,šta im objašnjavate,zna se sve,mogu pjevat borbene,i kidisat po forumima,sa nekih brda i planina,ipak,vi srbi,volite pećine i šume,još jedna historijska činjenica
cyprus

#514 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:
Nisam siguran za šta je tačno osuđen, ali kažem da bi bilo diskutabilno zato što pojam terorizma nije baš jasno definisan...
The Trial Chamber found that during the Indictment period the SRK troops under Miloc’s command were responsible for continuously sniping and shelling the area of Sarajevo, resulting in the killing and serious injury of many civilians. Case No.: IT-98-29/1-A 12 November 2009 It noted that throughout the siege, the civilian population was subjected to conditions of extreme fear and insecurity, which, combined with the inability to leave the city, resulted in “deep and irremovable mental scars on that population as a whole”. The Trial Chamber concluded that in these circumstances, every incident of sniping and shelling for which the SRK was found responsible was deliberately conducted with the intent to terrorise the civilian population of Sarajevo. It found that these acts also qualified as unlawful attacks against civilians and civilian population under Article 3 of the Tribunal’s Statute (“Statute”). Further, the Trial Chamber found that the SRK’s military campaign in Sarajevo was a “classical illustration of a large-scale and organised attack, that is, a widespread and systematic attack” constitutive of crimes against humanity.

5. The Trial Chamber also concluded that Milošević’s orders to target civilians in Sarajevo formed part of the continuous strategy of sniping and shelling of civilians commenced under Galić’s command. It was satisfied that he planned and ordered those attacks with the intent to spread terror among the population. It thus found Milošević guilty pursuant to Article 7(1) of the Statute of the crimes of terror (count 1), murder (counts 2 and 5), and inhumane acts (counts 3 and 6). As a consequence of the conviction entered under count 1, the Trial Chamber dismissed the charges of unlawful attacks against civilians under counts 4 and 7, as impermissibly cumulative on the ground that the elements of the crime of unlawful attack against civilians are fully encompassed by the crime of terror. The Trial Chamber imposed a single sentence of 33 years of imprisonment.

Znaci pravno presudeno za terorizam, sa objasnjenjem!
Nisam pravnik pa ne znam da li je crime of terror isto što i terrorism, ali eto nek je i tako... Da li je zločinac ujedno i terorista mislim da nije toliko ni bitno... Stvar lingvistike... Bio/ne bio tako okvalifikovan, njegovi zločini nisu ništa teži ili lakše zbog toga...
hamza_sa

#515 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by hamza_sa »

varijabilni wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sa ovim si sve rekao.

Kakva bolan srpska naselja?????? Koliko je tebi godina, uopce??????

Jesi li svjestan sta pises?!?!?

Iz tebe govori karadjic.

Poznajes li ti uopce Sarajevo prije agresije?!?!?!!?
alanskoda

#516 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

visocicaguy wrote:

koji si ti glupan, znas li ti sta pises u jednom posti a sta u drugom?
and

#517 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by and »

varijabilni wrote:
and wrote: i koliko je to ljudi držalo grad od pola miliona u opsadi?
sarajevsko-romanijski korpus nije imao vise od 20.000 vojnika.
nije romanija sarajevo
someone_

#518 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by someone_ »

alanskoda wrote:
someone_ wrote:
Za ubijanje sarajlija su ljudi ofgovarali pred sudom. ako imas sta reci o likovima sa slika onda kazi a ne ovdje gluposti valjati. ja podrzavam temu sa slikom, imenom i prezimenom i opisom sta je taj covjek uradio. a ovo je van svake pameti.
Sta je van svake pameti? Ja fakat i dalje ne kontam sta je problem stavit sliku cetnika kojom se on ponosi na forum.
alanskoda

#519 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

hamza koga si ti imao u milosevicevom kabinetu?
ikota

#520 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

http://www.youtube.com/watch?v=hylRNbmKw2Y
e ovakve četnike naviše volim :bih:
mnogo lepo pevaju
čovjek im održo predavanje,moralni preodgoj i izgradio nacionalnu svijest
Last edited by ikota on 12/02/2013 01:01, edited 2 times in total.
alanskoda

#521 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

someone uz naslov oni su ubijali sarajevo? odkud ti znas koga je on ubio a koga nije? imas li dokaz kakav? znaci za tebe su svi srbi cetnici?
visocicaguy

#522 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

alanskoda wrote:
visocicaguy wrote:

koji si ti glupan, znas li ti sta pises u jednom posti a sta u drugom?
znam majmune, dosadan si, izmedju redova si trebao procitati da me zaboli neka stvar za time sta ti mislis i sta su ti argumenti, idi guslaj.... nazalost ni to nisi mogao da shvatis. ne interesuje me sta mislis, zdra'o
alanskoda

#523 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

ikota wrote:http://www.youtube.com/watch?v=hylRNbmKw2Y
e ovakve četnike naviše volim :bih:
mnogo lepo pevaju

ikota misu , hoce li ta opklada?
cyprus

#524 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by cyprus »

alidedo wrote:
cyprus wrote:
BHCluster wrote:Bili teroristi!
kojem??
Ona u kojoj je remiza za tramvaje :oops:
It_is_a_Leclerc

#525 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by It_is_a_Leclerc »

varijabilni wrote:

Vidim, kolega, briljirate u argumentaciji. Kao i uvijek.

Da pojasnim vašu logiku - oko Sarajeva su bili raspoređeni uglavnom Srbi iz Sarajeva. Briljantna je to teorija. Još ako dodamo činjenicu da je u Sarajevu bio raspoređeno, prije svega, dovoljno Srba da popuni jedan korpus, sa sve rukovodnim kadrom (koji je obrazovati, komandovati akcijama, potpunih laika ), da se naoruža do zuba, i da pune četiri godine, da ne pretvaram u dane, drži u opsadi polamilionski grad.. Od broja sarajevskih Srba prije rata oduzmimo broj civilizovanih kojima bježanje u brda nije nacionalni interes, dezertere, žene, djecu, one koje su lavovi pojeli...

Pa to je načisto zabavna teorija, moram da priznam.
Post Reply