Oni su ubijali Sarajevo

Post Reply
duh_sa_sjekirom

#51 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by duh_sa_sjekirom »

slucajni prolaznik wrote:
Ne treba sutiti, ne smijemo zaboraviti, ali ne trebamo ni huskati, a ova tema je huskacka, kao i postovi u njoj. A ovaj jedan zaostali jos i imenima proziva ljude koji legalno rade... Nevjerovatno :-)

Umjesto da idemo zajedno u obnovu i razvoj, mi huskamo i poticemo emocije na nove sukobe. Huskace i oni, i sta slijedi onda?

Da su nase politicke vodje htjele i znale pregovarati, rata ne bi ni bilo. Ni mrtvih ni ranjenih, ni invalida, ni smrzavanja bez struje i grijanja, ni ove provokativne teme :oops:
Da su tvoju djecu silovali pred tvojim očima, roditelje pobili a tebe odveli u logor, drugu bi ti pjesmu pjevao...
varijabilni

#52 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni »

duh_sa_sjekirom wrote: Čuj to!?
Zar nije završila među lavovima u Pionirskoj!?
Aaaaa...
jok ba, tata joj otjerao srbe iz sarajeva a onda seoskim manevrom šćer uvalio u titovu. kao najveća propalica u razredu kad nagovori komplet razred da luftaju a onda se on sam pojavi na času i tako zasluži pohvalu od učiteljice.

mada, kad bolje razmislim imao je tata momčilo pravo, kad vidim ovu temu mogu misliti šta bi bilo da su srbi ostali u sarajevu. i onda kažu trebali su ostati ne bi im niko ništa. :lol: :lol: :lol:
Last edited by varijabilni on 11/02/2013 13:01, edited 1 time in total.
PM72

#53 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by PM72 »

Varijabilni,

Ti si,po svemu sudeći,friško registrovani POčetnik pa nam držiš predavanje o "lijepom" ponašanju.A to "lijepo" ponašanje trebalo bi se manifestovati totalnom amnezijom pa da zaboravimo šta su nam dušmani radili.Ovdje niko ne poziva na linč i nasilje nego da se ZNA ko je gdje bio tokom agresije na BiH.Ako ti se to ne sviđa,presavij tabak,podnesi tužbu pa je sebi gurni u ...

Ovdje niko nije anoniman,nas pola diskutanata se zna lično a ovaj sajt je prilika da prokomentarišemo i napišemo šta nas tišti.Ako ti smeta-razguli.
felsh

#54 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by felsh »

Tako nekako varijabilni samo dodaj i ovi hrabri sto izginuse ispadose najvece budale,jel ti to kompletira tvoju duboku misao!?
Zlocinac bio balija cetnik ili ustasa je ZLOCINAC i treba ga i prozvati i prikazati.
Zeni su silovali pred muzem i kcerkom batko i jos cetvorica,zatim muza zaklali pred njom! govno je u zatvoru gdje su ostala cetvorica ,to je jedan primjer?
visocicaguy

#55 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

merhametli bosnjo - naivna budala.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#56 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Woody »

Evo, i ja znam jednog:

Image

Jeb'o on mater svoju, trebalo bi mu zabraniti sve filmove. Još mu dali i Oskara, a htio nam ubiti Valtera na Neretvi :lol:
ikota

#57 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

Ma Bošnje nikad tobe neće doć,mi i naš merhmet...
Prije jedno godinu,vozim kroz Titovu kad Dragan Božanić,lagano šeta,kulira.(Ko ga ne zna,ratni voditelj,huškač,sa srne)
varijabilni

#58 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni »

felsh wrote:Tako nekako varijabilni samo dodaj i ovi hrabri sto izginuse ispadose najvece budale,jel ti to kompletira tvoju duboku misao!?
Zlocinac bio balija cetnik ili ustasa je ZLOCINAC i treba ga i prozvati i prikazati.
Zeni su silovali pred muzem i kcerkom batko i jos cetvorica,zatim muza zaklali pred njom! govno je u zatvoru gdje su ostala cetvorica ,to je jedan primjer?
ima sud za to, batko je uhapšen, baričanin je osuđen, krompir je uhapšen... još samo brankicu rudan da uhapse. :-) :lol:
visocicaguy

#59 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

varijabilni wrote:
felsh wrote:Tako nekako varijabilni samo dodaj i ovi hrabri sto izginuse ispadose najvece budale,jel ti to kompletira tvoju duboku misao!?
ima sud za to, batko je uhapšen, baričanin je osuđen, krompir je uhapšen... još samo brankicu rudan da uhapse. :-) :lol:
ovo uopce nije za smijeha. prikladno bi - ako vec zelis izraziti negodovanje - cinizam i smiley-e ne stavljati u kontekst sa batkom. da se kulturno izrazim.
sumirprimus

#60 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by sumirprimus »

Istina je jedino da je pamet razvučena,a problem je što se i dalje razvlači...
karanana

#61 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by karanana »

ne znam sto se lista za odstrijel stavlja na forum. ako vidite ubicu vase djece, silovatelja vase majke, zene, sestre.....vaseg cuvara u logoru....fino roknete ga i to je to. sta je poenta ove teme?

da imate muda i da to zelite ne bi ga ni cekali da dodje u federalno sarajevo. fino put hrese i pala pa rokajte.
varijabilni

#62 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni »

visocicaguy wrote:
ovo uopce nije za smijeha. prikladno bi - ako vec zelis izraziti negodovanje - cinizam i smiley-e ne stavljati u kontekst sa batkom. da se kulturno izrazim.
u pravu si, nije smiješno.

ali mi je još uvijek smiješno ono da je dotična pila šampanjac sa slobom. :-) i zato smajli.
zateznistub

#63 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by zateznistub »

Jeble vas vise ratne teme!
ikota

#64 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

gf
Last edited by ikota on 11/02/2013 13:15, edited 1 time in total.
visocicaguy

#65 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

karanana wrote:ne znam sto se lista za odstrijel stavlja na forum. ako vidite ubicu vase djece, silovatelja vase majke, zene, sestre.....vaseg cuvara u logoru....fino roknete ga i to je to. sta je poenta ove teme?

da imate muda i da to zelite ne bi ga ni cekali da dodje u federalno sarajevo. fino put hrese i pala pa rokajte.
a nek ima. ne jede hljeba!?
ikota

#66 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

karanana wrote:ne znam sto se lista za odstrijel stavlja na forum. ako vidite ubicu vase djece, silovatelja vase majke, zene, sestre.....vaseg cuvara u logoru....fino roknete ga i to je to. sta je poenta ove teme?

da znamo
varijabilni

#67 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni »

e hoće malo sutra. na palama, jahorini i lukavici je priča kako mir nema alternativu. :D vidiš šta ovaj kaže da sjede sa kostom plakalovićem. :-) a u sarajevu opleti po brankici.
Last edited by varijabilni on 11/02/2013 13:16, edited 1 time in total.
Adriatic

#68 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Adriatic »

I mene jako zanima ko me je gađao 4 godine (mislim poimenično)
Ko god ih zna, samo nek navodi imena, jer bar smo mi koji smo hvatali njihove granate, zaslužili da im znamo imena.
karanana

#69 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by karanana »

i ja sam cuo neke stvari ranije ovdje na ovom forumu o brankici. ne znam je li to tacno ili nije, ali ja to okrecem na pozitivnu stranu. ok haj cugala sampanjac sa slobom i viski sa kustom i onda imala sex u troje sa njima. ok.

i sad cura dosla u sarajevo, skontala sta se desavalo, postala lojalan gradjanin ove zemlje i super. sta je problem?
visocicaguy

#70 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

karanana wrote:i ja sam cuo neke stvari ranije ovdje na ovom forumu o brankici. ne znam je li to tacno ili nije, ali ja to okrecem na pozitivnu stranu. ok haj cugala sampanjac sa slobom i viski sa kustom i onda imala sex u troje sa njima. ok.

i sad cura dosla u sarajevo, skontala sta se desavalo, postala lojalan gradjanin ove zemlje i super. sta je problem?
nista. sta je problem da se prica? je li treba cenzurisati?
PM72

#71 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by PM72 »

Došla tobe,što bi rekli stari ljudi.Ovi drugi još trebaju vremena da se pripitome.
duh_sa_sjekirom

#72 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by duh_sa_sjekirom »

varijabilni wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Čuj to!?
Zar nije završila među lavovima u Pionirskoj!?
Aaaaa...
jok ba, tata joj otjerao srbe iz sarajeva a onda seoskim manevrom šćer uvalio u titovu. kao najveća propalica u razredu kad nagovori komplet razred da luftaju a onda se on sam pojavi na času i tako zasluži pohvalu od učiteljice.

mada, kad bolje razmislim imao je tata momčilo pravo, kad vidim ovu temu mogu misliti šta bi bilo da su srbi ostali u sarajevu. i onda kažu trebali su ostati ne bi im niko ništa. :lol: :lol: :lol:
Da su Srbi ostali u Sarajevu završili bi u jednom od 300-tinjak logora za mučenje Srba (i silovanje Srpkinja) na području Sarajeva. Eto, da znaš i da nemaš dileme... :D
ljevoruki

#73 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ljevoruki »

Moja skolska drugarica je bila, po pricama nekih ljudi, snajperista na Grbavici. Brat joj je OSUDJEN na Sudu BiH za ratne zlocine. Ona danas zivi u Visegradu ali dodje i u Sarajevo, ponekad.
Nadjemo se nas nekoliko na kafi prosle godine i podje prica gdje je ko, rekose mi za nju i neko se trznu za telefon da je zovu i da se ja, ko biva, cujem sa njom. Ja sam sa gnusanjem to odbio ali sam ispao u njihovim ocima primitivac , papak i nacionalista. Samo sto me ne prozvase vehabijom.
Rat je gotov, idemo dalje, rekose mi.
Ja jednostavno protiv sebe ne mogu, godine patnje, strahai ponizenja necu, ne mogu i ne smijem zaboraviti.
:bih:
Last edited by ljevoruki on 11/02/2013 13:22, edited 1 time in total.
jazzer

#74 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by jazzer »

Sve i da hocemo mi ne mozemo ni suditi, ni presudjivati, ni optuzivati...

Ali mozemo spomenuti sve one za koje znamo da su bili na onoj strani, koji su nam, konkretno nama
iz Sarajeva, radili o glavi. Jer ko je prezivo one 4 godine nikako ne moze biti ravnodusan spram njih.
varijabilni

#75 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni »

karanana wrote:i ja sam cuo neke stvari ranije ovdje na ovom forumu o brankici. ne znam je li to tacno ili nije, ali ja to okrecem na pozitivnu stranu. ok haj cugala sampanjac sa slobom i viski sa kustom i onda imala sex u troje sa njima. ok.

problem je što, ako se takve stvari pišu za neku žensku osobu koja je u vrijeme rata bila maloljetna, šta se onda može pisati o bilo kom srbinu koji je u vrijeme rata bio punoljetan? ne mora čak ni o srbinu nego o bilo kome ko nije bio u sarajevu od 1992.-1995. fino ti neko zasmeta na poslu, konkurencija ti je u bilo čemu a ti na forum i opleti po njemu pa neka se on kasnije pravda i vadi kako zna i umije.

e u tome je problem. svaka budala može napisati bilo šta o bilo kome i da to prođe tek tako ili da neka druga budala dobije inspiraciju u tom pisanju pa danas-sutra napadne tog taksistu ili tu voditeljicu a ljudi možda ni krivi ni dužni.
Post Reply