Oni su ubijali Sarajevo

Post Reply
FreakyStyley

#26 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by FreakyStyley »

Sad kad dodje raja sa istocnosarajevo-x :D "To vise nije isti grad ", pa onda malo o Neletu i Kusti. Sve ove urbane face s ovih fotografija.

Sto se tice zlocinaca na sarajevskim ulicama, ima ih. Ko onaj sto prosi po tramvajima, satro bolestan, raja mu pare nemilice daje, a on bio mucitelj, dzelat u logoru.
alchak.ba

#27 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alchak.ba »

sto bi bilo dobro imati imena i prezimena doticnih :)
felsh

#28 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by felsh »

Mislim da stvarno cetnik ,agresor je isti i u prvom i u desetom prstenu okruzenja.Sta sad treba da se vaga ili moramo da vagamo.Pa dosta je sto je postala sramota rat spomenuti,agresiju i jos da kontam da je kuhar vrs-a manji cetnik od linijasa sa trebevica.Mozda to nekom nije isto e meni vala jeste.
PM skonto sam tog sto u zutom radi i to davno,kaze mi njegov kolega njih zuti zaposljava jer rade ko sat i ne zale se,rade po 24h.
I samo da pitam jel to mi komotnije hodamo tamo ili oni vamo?
FreakyStyley

#29 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by FreakyStyley »

Oni vamo, mada to vise govori o nama nego o njima.
hamza_sa

#30 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by hamza_sa »

PM72 wrote:Bravo Hamza,samo u sridu...baš ću pitati jednog taksistu što vozi za Žutog je li istina u vezi ovog ćetalja.

Mene zanima postoji li spisak pripadnika četničkih brigada koje su držale Sarajevu u okruženju.Spisak poginulih sam vidio (šteta samo što nije bar pet puta širi) ali me zanimaju imena i prezimena ostalih koji su preživjeli.

Zanima me par njih koji mi lažu kako su bili u Srbiji a predpostavljam da su bili na brdima pa mi treba i zvanična potvrda,da im u facu kažem da lažu.
Meni je pocetkom prosle godine za ovog Maksica rekao jedan prijatelj kojeg je ovaj vozio u taksiju. U prvi momenat sam dozivio mali sok, ali ne vjerujuci i ja sam provjerio i to kod jednog od glavnih faca u Zutom taksiju, koji mi je mrtav-hladan to potvrdio i sto je najgore bilo kao cudio se sto mi to smeta?!?!?

Krajem ljeta i licno sam ga vidio u taksiju kraj Merkatora na Ilidzi.
TheWatcher

#31 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by TheWatcher »

"Ševe" su se, nakon zločina u Velikom parku, povukle u svoj mrak. Prema svjedočenju pripadnika AID-a, "Ševe" su, u međuvremenu, vršile snajperska djelovanja po četničkim naseljima, ubijajući, prema Herendinom priznanju, babe i žene u crnini na Grbavici, ali su "Ševe" snajperisale i po onim predjelima koje je kontrolirala ARBiH; ubice su sarajevskih Romea i Julije - mladog para koji je krenuo preko Vrbanja mosta, gdje su brutalno likvidirani, dok je za likvidaciju, radi medijske senzacije na CNN-u, optužena četnička strana; ubice su i francuskog pripadnika UN-a, isto radi optuživanja četničke strane...

ubijale su bosnje svoj narod pa sta te onda cudi da su to drugi radili :skoljka:
alchak.ba

#32 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alchak.ba »

"Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno"
someone_

#33 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by someone_ »

slucajni prolaznik wrote: Mozda pokretacu teme nije bio cilj huskanje, ali primitivcima jako dobro dodje tema da istresu svoje licne frustracije i obnove niske strasti, uz to jos i javno optuze ljude.

@Hamza, ako je drzava amnestirala ucesce pojedinaca u ratu, u njihovim paravojnim i paradrzavnim aktivnostima, ko si ti, ko smo mi, da im sudimo? Da ih postavljamo na javni stub srama i optuzujemo za nesto sto, na kraju, nije ni prekrsaj, a ne krivicno djelo ili ratni zlocin. Tvoj post je zlo za Sarajlije, tvoja namjera nije izmirenje vec suprotno.

Nevjerovatno je kako moderatori odobravaju ovakva pisanja, a jos im krvolocni pojedinci i klikaju.
- E, jesi ti onaj sto je roko tenkom po Dobrinji?

- Aha.

- Ma haj dobro, svi smo pucali. Uredu je. De mozes li me sad do grada odbacit.
slucajni prolaznik

#34 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by slucajni prolaznik »

someone_ wrote:
slucajni prolaznik wrote: Mozda pokretacu teme nije bio cilj huskanje, ali primitivcima jako dobro dodje tema da istresu svoje licne frustracije i obnove niske strasti, uz to jos i javno optuze ljude.

@Hamza, ako je drzava amnestirala ucesce pojedinaca u ratu, u njihovim paravojnim i paradrzavnim aktivnostima, ko si ti, ko smo mi, da im sudimo? Da ih postavljamo na javni stub srama i optuzujemo za nesto sto, na kraju, nije ni prekrsaj, a ne krivicno djelo ili ratni zlocin. Tvoj post je zlo za Sarajlije, tvoja namjera nije izmirenje vec suprotno.

Nevjerovatno je kako moderatori odobravaju ovakva pisanja, a jos im krvolocni pojedinci i klikaju.
- E, jesi ti onaj sto je roko tenkom po Dobrinji?

- Aha.

- Ma haj dobro, svi smo pucali. Uredu je. De mozes li me sad do grada odbacit.
Nisam. Ja sam 2. maja '92. u tunelu za Pivaru, ispred komande Garnizona ostao bez dva prsta lijeve ruke, ostecenog lijevog uha i sluha, i nekoliko manjih gelera u lijevoj nozi.
hamza_sa

#35 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by hamza_sa »

Kao prvo nemoj me nazivati primitivcem.

Drugo ja uopce ne istresam svoje licne frustracije, niti obnavljam niske strasti, kao sto si napisao, a ponajmanje optuzujem nekoga javno. Bili su to sto su bili.

To sto kazes da je moj post zlo za Sarajlijei da ne vodi pomirenju, da mozda ne mislis da je najbolje da poslije svega kazemo: "Suti, ne govori nista. Nemoj da te covjek cuje da je bio cetnik!".

Drzava mozda jeste amnestirala njihovo ucesce i doprinos agresiji, ali zar treba da ja sebe zbog toga amneziram?!?!?!

Poslusaj ti moj savjet i slucajno me se prodji.
visocicaguy

#36 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

ja podrzavam ovu temu.
slucajni prolaznik

#37 Re: Oni su ubijali Sarajevo

jazzer wrote:Pa oni bi i htjeli da mi zazmirimo, ne na jedno vec na oba oka. Da se zagrlimo, poljubimo (tri puta ako je moguce) i upitamo: ko nas to zavadi komsija? E pa nece da moze, sto bi neko rekao.
I Musan je ubijao Sarajlije.

Image
Ras Al Ghul

#38 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Ras Al Ghul »

Najjača tema!Svaka čast pokretaču!
jazzer

#39 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by jazzer »

slucajni prolaznik wrote:
jazzer wrote:Pa oni bi i htjeli da mi zazmirimo, ne na jedno vec na oba oka. Da se zagrlimo, poljubimo (tri puta ako je moguce) i upitamo: ko nas to zavadi komsija? E pa nece da moze, sto bi neko rekao.
I Musan je ubijao Sarajlije.

Image
I zbog toga je zavrsio tako kako je zavrsio. U pola rata, ubijen od nasih. Takvih slucajeva se bas nismo nagledali
kod onih tamo. Ajde dalje, cekam tvoj slijedeci argument.
alanskoda

#40 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

Ja stvarno ne znam koja je svrha ove teme? Znaci i one koji su silom prilika morali obuci uniformu treba prozivati, slike stavljati na internet. I stvarno ne znam sta rade moderatori.
felsh

#41 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by felsh »

Pa dobro slucajni niko nije rekao da sudimo aj jel se to sutiti mora jebem mu majku!
Pa sta sam umirao, gladovo, oplakivao najmilije,plakao, smrzavao se 4 godine u ovom gradu da moram sutiti !?
Sta sam fasista ,nacionalista sto kazem da nase koji su okrvarili ruke nad neduznim i sve njihove od kuhara do mladica mrzim,jel i to zabranjeno!!??
DoradO

#42 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by DoradO »

pratim
krater

#43 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by krater »

visocicaguy wrote:ja podrzavam ovu temu.
:thumbup:
felsh

#44 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by felsh »

Dodje vrijeme da se stidimo sto smo bili ovdje u ratu i doci ce ako Bog da i da odgovaramo za isto,neka,neka!
varijabilni

#45 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni »

felsh wrote:Dodje vrijeme da se stidimo sto smo bili ovdje u ratu i doci ce ako Bog da i da odgovaramo za isto,neka,neka!
Dođe tako vrijeme kad hrabri izginu, pametni se ispale a miševi huškaju skriveni iza tastature.

Ivo Selimović 2013. p.n.e. :D
slucajni prolaznik

#46 Re: Oni su ubijali Sarajevo

felsh wrote:Pa dobro slucajni niko nije rekao da sudimo aj jel se to sutiti mora jebem mu majku!
Pa sta sam umirao, gladovo, oplakivao najmilije,plakao, smrzavao se 4 godine u ovom gradu da moram sutiti !?
Sta sam fasista ,nacionalista sto kazem da nase koji su okrvarili ruke nad neduznim i sve njihove od kuhara do mladica mrzim,jel i to zabranjeno!!??
Ne treba sutiti, ne smijemo zaboraviti, ali ne trebamo ni huskati, a ova tema je huskacka, kao i postovi u njoj. A ovaj jedan zaostali jos i imenima proziva ljude koji legalno rade... Nevjerovatno :-)

Umjesto da idemo zajedno u obnovu i razvoj, mi huskamo i poticemo emocije na nove sukobe. Huskace i oni, i sta slijedi onda?

Da su nase politicke vodje htjele i znale pregovarati, rata ne bi ni bilo. Ni mrtvih ni ranjenih, ni invalida, ni smrzavanja bez struje i grijanja, ni ove provokativne teme :oops:
duh_sa_sjekirom

#47 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by duh_sa_sjekirom »

varijabilni wrote: Ne bih da je branim, lično mi je antipatična ali mislim da ona u to vrijeme nije bila ni punoljetna. :D
Druga stvar, jesu li problem samo Srbi koji su bili u Srbiji ili su problem i Bošnje koji su bili u Srbiji? Medju ovim drugima je veliki broj današnjih sarajevskih političara.
Treća stvar, Hršum je radio na televiziji CPHA i lično sam gledao emisiju gdje se nimalo blagonaklono odnosi prema gledaocu iz federacije a sad je neki džet-set u Sarajevu. :lol:
Krajišnikova kćerka radi u Centralnoj banci u sred Titove i nikad joj niko nije "a" rekao, (štaviše prema takvima ste servilni do krajnjih granica), a našli ste na osnovu glasina "rekla-kazala" da prozivate neke jadnike koji rade danonoćno da bi zaradili koru hljeba.

Nego, da su ovi navedeni pametni pa da presaviju tabak i tuže i vas i ovaj portal zbog klevete, govora mržnje i pozivanja na linč pa da se jednom konačno opametite. I bilo bi lijepo da se predstaviš pa da javno staneš iza svojih riječi a ne anonimno da huškaš i podstrekuješ na nasilje.
Čuj to!?
Zar nije završila među lavovima u Pionirskoj!?
Aaaaa...
insomnia78

#48 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by insomnia78 »

slucajni prolaznik wrote:
felsh wrote:Pa dobro slucajni niko nije rekao da sudimo aj jel se to sutiti mora jebem mu majku!
Ne treba sutiti, ne smijemo zaboraviti, ali ne trebamo ni huskati, a ova tema je huskacka, kao i postovi u njoj. A ovaj jedan zaostali jos i imenima proziva ljude koji legalno rade... Nevjerovatno :-)

Umjesto da idemo zajedno u obnovu i razvoj, mi huskamo i poticemo emocije na nove sukobe. Huskace i oni, i sta slijedi onda?

Da su nase politicke vodje htjele i znale pregovarati, rata ne bi ni bilo. Ni mrtvih ni ranjenih, ni invalida, ni smrzavanja bez struje i grijanja, ni ove provokativne teme :oops:
Veze ti nemas.
Cetnici bi uradili ono sto je godinama spremano bez obzira na sve

s' moje sokocalo
nookey

#49 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by nookey »

Svaka čast pokretaču ove teme!
Treba podsjećati ove starije što su zaboravili šta nam se desilo, a mlade šta nam se može desiti od anamo onih!
fixer

#50 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by fixer »

Sarajmen wrote:Mržnjom samo sebe razdireš iznutra, a rat stao....koga su god inficirali sa njom, oni su uspjeli u svojem naumu. I tako, jedni druge održavaju u životu...ali i ''zapišane'' teritorije.

One koji jesu ubijali stanovnike Sarajeva prozvati imenom i prezimenom, kao i konkretno njihovim počinjenim nedjelima, to je obaveza živih. Ali u isti koš stavljati sa takvim i sve one koji su bili na toj strani...može i tako iako je pogrešno. Ali definitivno je pogrešno ''presuditi im'' objavom nekog materijala izvađenom iz konteksta na temi koja naslovom sugerira da je riječ o ubici.
:thumbup:
Post Reply