Je'l efikasno?Bloody wrote:Najiskrenije nemam nista protiv nase dijaspore.
Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
- Edin H.
#251 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
- Bloody
#252 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Edin H. wrote:Je'l efikasno?Bloody wrote:Najiskrenije nemam nista protiv nase dijaspore.
Jeste, a ako zakaze zapusis usi ili stavis slusalice
- Edin H.
#253 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Mislio sam, nista efikasnoBloody wrote:Edin H. wrote:Je'l efikasno?Bloody wrote:Najiskrenije nemam nista protiv nase dijaspore.![]()
Jeste, a ako zakaze zapusis usi ili stavis slusalice
- Bloody
#254 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Edin H. wrote:
Mislio sam, nista efikasno
Znam sta si mislio ali tesko priznajem svoju nemoc
- Njanjavi
#255 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Samo da smo nacisto, ja ne kukam, samo sa tom opisanom situacijom pokusah docarat supacki mentalitet.prog321 wrote:kosava wrote:Hrle /zvize hoces da znas sta je problem ? Samo procitaj komentare na ovoj temi, onaj kuka jer mu se tetka usudi doci kod nene sa svojom djecom a oni ga slabo zovu po kaficima nego trose pare koje su zaradili na sebe, ona kuka jer joj tetka rekla da se zaposli u butiku dok ne dobje posao u svojoj struci ko da joj je savjetovala da se prostituise, onaj kuka jer su mu neke izbjeglice poslale starke koje ako su orginal kostaju finih para a sto su to ljudi koji su zivjeli tad od socijale pa mozda nisu svojoj djeci kupili starke nego njemu nema veze jer sto nisu u svaku patiku stavili jos po jedno 500 eura.
Na drugoj strani dijaspora koja je krenula od nule, trebalo kupiti od kasike do kreveta treba izdrzavati nekoga koje ostao svoj na svom u kuci ili stanu koji je kucen 20-40 godina.
Dze ba od nule ?
Natrpali pare sa drveca, i sad uzivaju u lovorici blagostanja. Sta ti znas?>
Meni druze nit je trebala starka nit sam je trazio, sami javise da su poslali ultra mega giga patike, koje btw nisu bile ni orginal. Jbte ko da starke u zivotu nisam vidio
Druga stvar i mnogo bitnija, poslije odlaska nisu ispali ljudi druze, nit se javise, nit pisase, mislim ok zabavili se svojim zivotom, jebo nas, al brate od kraja rata naovamo ni da kazu hvala, nit hajd malo u goste, nista.
Sto uostalom meni i pashe ako cemo iskreno, daleko im kuca od moje, i bolje je tako, ali mojne da se pravis glup i pricas da kukam kao nesta, ja samo kazem da su supci
Jbga druze, da nas ne bi, truhnuli bi u kolektivnom, da mojih ne bi izganjali bi shemu za SveCku al u kurcu.
Zato kazem kako kazem, sutra da gledam da ih kolju, ne bi a zucno.
Ustvari sutra da se zapuca, prve koje bi malo obisao sa puskicom su pojedini clanovi familije
-
omar little
#256 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
sad zato sto ti imas tri rodjaka supka to automatski znaci da je svako drugi ko zivi izvan bosne supak i jado?
- Njanjavi
#257 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Ja to ne rekoh, procitaj dobro jel ja to igdje napisah. Pisem sa svog stajalista i pisem za taj olos. To sto vi shvatate to kao generalizovanje i pljuvanje po ostalima je do vasih dedukcijskih sposobnosti jbga 
-
omar little
#258 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
pa jel tema mi vs. oni? zar moze vece generaliziranje?
- Njanjavi
#259 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Hajd nek ti bude, mrzim znaci sve dijasporase, ma cim neko kroci nogom izvan granica Bosne u meni se pojavi neshvatljiva mrznja prema takvim ljudima.
Cuj izac iz Bosne, pfuuuj
Cuj izac iz Bosne, pfuuuj
-
prog321
#260 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
I ja isto.
Vec sam dao nekoliko savjeta kako se treba obhoditi sa njima na granici. Prvo potvrda da su slali pare. Ako ne, mars nazad.
Vec sam dao nekoliko savjeta kako se treba obhoditi sa njima na granici. Prvo potvrda da su slali pare. Ako ne, mars nazad.
- hrle1976
#261 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
kosava wrote:Hrle /zvize hoces da znas sta je problem ? Samo procitaj komentare na ovoj temi, onaj kuka jer mu se tetka usudi doci kod nene sa svojom djecom a oni ga slabo zovu po kaficima nego trose pare koje su zaradili na sebe, ona kuka jer joj tetka rekla da se zaposli u butiku dok ne dobje posao u svojoj struci ko da joj je savjetovala da se prostituise, onaj kuka jer su mu neke izbjeglice poslale starke koje ako su orginal kostaju finih para a sto su to ljudi koji su zivjeli tad od socijale pa mozda nisu svojoj djeci kupili starke nego njemu nema veze jer sto nisu u svaku patiku stavili jos po jedno 500 eura.
Na drugoj strani dijaspora koja je krenula od nule, trebalo kupiti od kasike do kreveta treba izdrzavati nekoga koje ostao svoj na svom u kuci ili stanu koji je kucen 20-40 godina.
Kosova / zelembac / sasavi / maldi
Znas sta je problem? Lazna slika / prica. Kako? Pa fino - MENTALITET. Dokazivanje. Ima dijaspore sa dubokim dzepovima ali te neces tek tako viditi kako pruzaju korake po Ferhadij Taki pruzaju korake po Monaku, Portofinu... pusti ove sto rade citavu godinu kako bi imali za dokazivanja po Sarajevu ili rodnim selima. Pusti nase koji zive u pasteta kvartu a tih je najvise. 90% onih koji posjete BiH jednom u tri do cetri godine imaju duboke dzepove a to sto nece rodbini nabijati na nos, kako su ove godine putovali tri puta van Europe, posjetili 38 gradova (weekend-trip) i nocili po hotelima su samo fini maniri.
-
kosava
#262 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Jaro kako da ti kazem a da te neuvrijedim? Jebiga familija ti iz Jajca, sta ces ocekivati od ljudi kojim su domet bile POP-84 i zlj marke patikeNjanjavi wrote: Samo da smo nacisto, ja ne kukam, samo sa tom opisanom situacijom pokusah docarat supacki mentalitet.
Meni druze nit je trebala starka nit sam je trazio, sami javise da su poslali ultra mega giga patike, koje btw nisu bile ni orginal. Jbte ko da starke u zivotu nisam vidio![]()
Druga stvar i mnogo bitnija, poslije odlaska nisu ispali ljudi druze, nit se javise, nit pisase, mislim ok zabavili se svojim zivotom, jebo nas, al brate od kraja rata naovamo ni da kazu hvala, nit hajd malo u goste, nista.
Sto uostalom meni i pashe ako cemo iskreno, daleko im kuca od moje, i bolje je tako, ali mojne da se pravis glup i pricas da kukam kao nesta, ja samo kazem da su supci
Jbga druze, da nas ne bi, truhnuli bi u kolektivnom, da mojih ne bi izganjali bi shemu za SveCku al u kurcu.
Zato kazem kako kazem, sutra da gledam da ih kolju, ne bi a zucno.
Ustvari sutra da se zapuca, prve koje bi malo obisao sa puskicom su pojedini clanovi familije
- insomnia78
#263 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Hajd to, nego su ovi bili sasvim regulara ekipa dok nisu ostisli u dijasporuomar little wrote:sad zato sto ti imas tri rodjaka supka to automatski znaci da je svako drugi ko zivi izvan bosne supak i jado?
DakleM...
-
kosava
#264 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Ma vecina dolazi u Bosnu da vidi familiju, roditelje i sl. cim to poumire nece njih niko vidjeti u Bosni.hrle1976 wrote:kosava wrote:Hrle /zvize hoces da znas sta je problem ? Samo procitaj komentare na ovoj temi, onaj kuka jer mu se tetka usudi doci kod nene sa svojom djecom a oni ga slabo zovu po kaficima nego trose pare koje su zaradili na sebe, ona kuka jer joj tetka rekla da se zaposli u butiku dok ne dobje posao u svojoj struci ko da joj je savjetovala da se prostituise, onaj kuka jer su mu neke izbjeglice poslale starke koje ako su orginal kostaju finih para a sto su to ljudi koji su zivjeli tad od socijale pa mozda nisu svojoj djeci kupili starke nego njemu nema veze jer sto nisu u svaku patiku stavili jos po jedno 500 eura.
Kosova / zelembac / sasavi / maldi
Znas sta je problem? Lazna slika / prica. Kako? Pa fino - MENTALITET. Dokazivanje. Ima dijaspore sa dubokim dzepovima ali te neces tek tako viditi kako pruzaju korake po Ferhadij Taki pruzaju korake po Monaku, Portofinu... pusti ove sto rade citavu godinu kako bi imali za dokazivanja po Sarajevu ili rodnim selima. Pusti nase koji zive u pasteta kvartu a tih je najvise. 90% onih koji posjete BiH jednom u tri do cetri godine imaju duboke dzepove a to sto nece rodbini nabijati na nos, kako su ove godine putovali tri puta van Europe, posjetili 38 gradova (weekend-trip) i nocili po hotelima su samo fini maniri.
Sta ce ljudi niko nezna da su zivi tamo gdje zive pa to dokazivanje po selima i rodnim gradovima je sve sto im je ostalo, kompleksi su cudo.
Oni koji su imali u Bosni ostali su isti problem su oni sto nisu imali za kifle pa sad lijece svoje kompleks a ovima sto su ostali u Bosni koji imaju njih boli cuna za ovim kompleksasima iz dijaspore ali ovim sto im nije bas sjajno u Bosni ovi kompleksasi su podsjetnik da ostanak mozda nije bio najbolji izbor.
-
kosava
#265 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Bato pa procitaj pocelo je kao dodje oni njegovoj mami par postova kasnije ispade nena zivi sa njima tako da tetka dodje neni a ne njemu i njegovoj familiji a nece kod svekra i svekrve a tetak tamo u Visegrad ode svojima normalno ne vodi svoju dijecu u Visegrad iz sigurnosnih razloga a ne ide kod punice. I sad ta tetkina djeca na silu dovucena da vise u Bosni nezovu ovog da hoda sa njima._BataZiv_0809 wrote:kosava wrote:Hrle /zvize hoces da znas sta je problem ? Samo procitaj komentare na ovoj temi, onaj kuka jer mu se tetka usudi doci kod nene sa svojom djecom a oni ga slabo zovu po kaficima nego trose pare koje su zaradili na sebe, ona kuka jer joj tetka rekla da se zaposli u butiku dok ne dobje posao u svojoj struci ko da joj je savjetovala da se prostituise, onaj kuka jer su mu neke izbjeglice poslale starke koje ako su orginal kostaju finih para a sto su to ljudi koji su zivjeli tad od socijale pa mozda nisu svojoj djeci kupili starke nego njemu nema veze jer sto nisu u svaku patiku stavili jos po jedno 500 eura.
-
HTI
#266 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
A baska sa tvog stajalista? Nekada davno 1990-e, crko sam od smijeha kad sam cuo tudjmana da kaze sa hrvatskog stajalista.... Nije da se rugam,Njanjavi wrote:Ja to ne rekoh, procitaj dobro jel ja to igdje napisah. Pisem sa svog stajalista i pisem za taj olos. To sto vi shvatate to kao generalizovanje i pljuvanje po ostalima je do vasih dedukcijskih sposobnosti jbga
- hatemondays
#267 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Meni u dijaspori odlicno, znam kako je gore,svi mi zive gore, ima dosta mrznje prema nama dijasporcima ali i mi mrzimo ove nehljebovice koji ispijaju kafu a mi deremo guzove od posla.Ali ispijanja kafa nedonosi nista dobro a od posla se nesto i zaradi.
Hajd hebo to da vidis mrznje medju dijasporom ovamo e to je pravi dernek, ovo mrznja Bosna-dijaspora je mala maca u odnosu dijaspora-dijaspora.
Fine print:netrpajte me u kos sa ovim 92, izasao iz Bosne 2003 ali ipak sam dijaspora ekonomska a ne ratna.
Hajd hebo to da vidis mrznje medju dijasporom ovamo e to je pravi dernek, ovo mrznja Bosna-dijaspora je mala maca u odnosu dijaspora-dijaspora.
Fine print:netrpajte me u kos sa ovim 92, izasao iz Bosne 2003 ali ipak sam dijaspora ekonomska a ne ratna.
-
MirtolaDas
#268 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Kako god okrenes, i ovi doli, i ovi mova, sve go papak.
- MyTao
#269 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
90% ljudi u BiH ima nesto protiv dijaspore... 90% dijasporaca ima nesto protiv ljudi u BiH... 10% ljudi u BiH se razumije sa onih 10% iz dijaspore.
Vecina ljudi su ovce i krkani koje je lahko manipulirati, bleje za tim u kojim se nalaze (oni dole vs mi vamo)... to nije slucaj samo sa nama vec je tako svuda.
Za mene licno los covjek je los, gdje god da se nalazi. Dobar je uvijek dobar.
Vecina ljudi su ovce i krkani koje je lahko manipulirati, bleje za tim u kojim se nalaze (oni dole vs mi vamo)... to nije slucaj samo sa nama vec je tako svuda.
Za mene licno los covjek je los, gdje god da se nalazi. Dobar je uvijek dobar.
-
kosava
#270 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Nemaju oni protiv dijaspore nista niti dijaspora ima ista protiv njih, nego dosa zao vakat pa komsija komsiju mrzi ako nosi pune ceker ili ima bolji namjestaj. A lakse je protiv dijaspore jer su daleko opet moze komsija zatrebat pa nije se kaciti sa njim.
A ovi iz dijaspore se malo izmakli pa imaju drukciju prespektivu i ugao gledanja pa slabo prolazi suplja prica po Bosni.
A ovi iz dijaspore se malo izmakli pa imaju drukciju prespektivu i ugao gledanja pa slabo prolazi suplja prica po Bosni.
-
DZONPI
#271 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Konstatacija na sve ovo.Mi smo velika 0 sramota bruka sta bi od nekad ponosnog Bosanca nevezano gdje bio dole gore.
- DoZeN
#272 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Da smo valjali kao narod,ne bi ni bili dijaspora, ja mislim da Bosanci treba da vise se pobrinu za drustvo u Svetskoj,Njemackoj,USA,Canadi nego za BIH,jer ne zive u BIH,neka salju novac rodbini Ok, ali neka ucestvuju u drustvu zemalja gdje su.
Najveci je problem sto ljudi u dijaspori nisu 100% sigurni sta zele? Bolje ici na odmor na Havaje,Mexico,Alpe nego u BIH,a oni opet dolaze u BIH,pravve svadbe u BIH umjesto da se vjencaju u zemljama gdje zive,glupost
Najveci je problem sto ljudi u dijaspori nisu 100% sigurni sta zele? Bolje ici na odmor na Havaje,Mexico,Alpe nego u BIH,a oni opet dolaze u BIH,pravve svadbe u BIH umjesto da se vjencaju u zemljama gdje zive,glupost
- mO k3
#273 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Mogu ti reci nesto svakome svoje , pusti ljude da žive na način koji hoće i kako umiju ....DoZeN wrote:Da smo valjali kao narod,ne bi ni bili dijaspora, ja mislim da Bosanci treba da vise se pobrinu za drustvo u Svetskoj,Njemackoj,USA,Canadi nego za BIH,jer ne zive u BIH,neka salju novac rodbini Ok, ali neka ucestvuju u drustvu zemalja gdje su.
Ako mu se slavi u bih izvoli neka slavi ne kontam zašto je to u tvojim ocima problem ???
- mO k3
#274 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Čitam te u par postova i mogu ti samo reci da valjaš podosta gluposti ...hrle1976 wrote:Ljudi ne kupuju kuce, stanove i vile po prestizim kvartovima ili na lokacijama poput Monaka! Pojedinci ovdje pisu, da neko vani kupi kucu na kredit i poslje nekoliko godina se obogatiMolim vas, nemojte pricati o necemu o cemu nemate pojma. Vecina je jedva proda i ima bijednu zaradu ili se izvuce sa pozitivnom nulom, jer su tek toliko mogli dobiti kredita da kupe kucu ili stan u ZNJ gradu / kvartu. Rijetki su slucaji da banka odobri kredit od dva miliona eura za kucu, jer vecina ljudi (dijaspore) nema bas astronomska primanja.
Dva miliona eura kredita Nece ti dobiti ni Nijemac koji barem nema 20% kapitala i primanja od 10k mjesečno ....
- stakasa
#275 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?
Ukratko - samo on ima i samo je on uspio. I gore i dole. Zbog toga se je tema i otvorilamO k3 wrote:Čitam te u par postova i mogu ti samo reci da valjaš podosta gluposti ...hrle1976 wrote:Ljudi ne kupuju kuce, stanove i vile po prestizim kvartovima ili na lokacijama poput Monaka! Pojedinci ovdje pisu, da neko vani kupi kucu na kredit i poslje nekoliko godina se obogatiMolim vas, nemojte pricati o necemu o cemu nemate pojma. Vecina je jedva proda i ima bijednu zaradu ili se izvuce sa pozitivnom nulom, jer su tek toliko mogli dobiti kredita da kupe kucu ili stan u ZNJ gradu / kvartu. Rijetki su slucaji da banka odobri kredit od dva miliona eura za kucu, jer vecina ljudi (dijaspore) nema bas astronomska primanja.
Dva miliona eura kredita Nece ti dobiti ni Nijemac koji barem nema 20% kapitala i primanja od 10k mjesečno ....