Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kosava

#226 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by kosava »

prog321 wrote:Moje misljenje je da su Zviz i Hrle mnogo istine rekli.
Da se radi vise na Zapadu nego u BiH, dovoljno je proci srijedom oko 13 sati kroz bilo koji zapadni grad i porediti ga sa bilo kojim bosanskim gradom u isto vrijeme. :-D
sve je to relevantont zavisi kroz koji grad i gdje , guzva je u New York-u or 13 sati.
prog321

#227 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by prog321 »

Nema ni u New Yorku punih restorana, kafica ko sibice u 13h. u srijedu poslijepodne. :-D
hrle1976

#228 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by hrle1976 »

prog321 wrote:
stakasa wrote: Zadnjih pet godina je rast nekretnina u Svedskoj 50 - 70 %.

Jesi li ti zdrav ?

Pusti ga. Imam porodicne prijatelje na jugu Svedske. Ko ti god od Bosanaca valja price poput ove, gdje su oparili dzepove sa bar 50% - lazu. 10 - 20% sretnici. Vecina jedva dokusuri pozitivnu nulu. Racunaj kupovinu kuce kao svakodnevnu investiciju u koju treba redovno ulagati.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#229 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by KatarinaKosaca »

Nula ne može biti pozitivna ili negativna. Nula je nula.. ;-)
34sf4drgu67d25

#230 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by 34sf4drgu67d25 »

hrle1976 wrote:Oni dole (ljudi u Bosni i Hercegovini) - oni vani (mi vamo) tkz. dijaspora u cemu je problem? Sta stvara tu neku netrpeljivost?

https://youtu.be/AvrRVDBsWnw?t=1m56s

To nam je u genima, da se djelimo i mrzimo one druge...
hrle1976

#231 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by hrle1976 »

KatarinaKosaca wrote:Nula ne može biti pozitivna ili negativna. Nula je nula.. ;-)

-0/-∞ (znak beskonacnost) = +0
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#232 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by KatarinaKosaca »

Onda je nula u nazivniku, a ne nula ;-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#233 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by Velkoski »

Meni samo smetaju oni što Bosnu vole najviše na svijetu, al' iz ŠveCke. A moram dodati i one što znaju bolje od nas ovdje kakva je situacija, šta se dešava itd.

To je l' imaju para ili ne, je l' voze BMW-a il' Golfa me apsolutno ne tangira, samo znam da bih radije umro ovdje na betonu sa 10 feninga u džepu, nego imao milion u Baden-Badenu :mrgreen:
razonoda

#234 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by razonoda »

Velkoski wrote:Meni samo smetaju oni što Bosnu vole najviše na svijetu, al' iz ŠveCke. A moram dodati i one što znaju bolje od nas ovdje kakva je situacija, šta se dešava itd.

To je l' imaju para ili ne, je l' voze BMW-a il' Golfa me apsolutno ne tangira, samo znam da bih radije umro ovdje na betonu sa 10 feninga u džepu, nego imao milion u Baden-Badenu :mrgreen:
:-) A da pitas ''Bosnu'' ona bi radije ovoga iz Badena ..nego Tebe --na betonu---.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#235 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by Velkoski »

Ne razumiješ poentu tog dijela, jebiga.
hrle1976

#236 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by hrle1976 »

Velkoski wrote:Meni samo smetaju oni što Bosnu vole najviše na svijetu, al' iz ŠveCke. A moram dodati i one što znaju bolje od nas ovdje kakva je situacija, šta se dešava itd.

Nesto previse poznam takih koji danas bas zive u Baden-Badenu :wink: Svaki dan se vracaju svom zavicaju samo sto jos nisu mrdnuli iz trosjeda. Ipak lakse je pratiti BiH dnevnik, sportsku i vremensku iz Baden-Badena. Signal je bolji :oops: Svi moji jarani iz Stupa imali strace >>Tito i partija - za Jugoslaviju ginem<< a onda svak na svoju stranu >> za Sarajevo ginem<< sve dok nije vrag odnio salu tj. 1992! Sta mislis gdje su danas? U po Baden-Badena im bio front :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#237 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by Velkoski »

Jes' vala, ta 1992. baš maler godina...
hrle1976

#238 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by hrle1976 »

Velkoski wrote:Jes' vala, ta 1992. baš maler godina...
Jel imas uopste predstavu koliko raje sa Stupa je raspalio u Njemacku krajem 1991 odnosno oko nove godine?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#239 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by Velkoski »

Ne sjećam se nažalost.
hrle1976

#240 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by hrle1976 »

Velkoski wrote:Ne sjećam se nažalost.
41 porodica!
omar little

#241 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by omar little »

_BataZiv_0809 wrote:
ultima_palabra wrote:Ne smeta mi dijaspora uopšte, osim jednog sredovječnog Danca i jedne kanadske babe...
Ko je kanadska baba :D
mogla bih biti ja. :( :D
omar little

#242 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by omar little »

Tomahawk11 wrote:Moraces debelo sacekati na odgovor, pade covjek u borbi, u hapsu je mjesec dana.
gdje, kako, zasto? sta je bilo? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#243 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by Tomahawk11 »

omar little wrote:
Tomahawk11 wrote:Moraces debelo sacekati na odgovor, pade covjek u borbi, u hapsu je mjesec dana.
Pa vidis koja tema gori kad je politika u pitanju. Elem, naletio jedan, i ukrstise maceve. Ultima sa teskom ranom, ali prezivje, no zaglavi Banovica mjesec dana, ali ovaj drugi ne pretece, mod mu prekrati muke da se ne pati.
omar little

#244 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by omar little »

Tomahawk11 wrote:
omar little wrote:
Pa vidis koja tema gori kad je politika u pitanju. Elem, naletio jedan, i ukrstise maceve. Ultima sa teskom ranom, ali prezivje, no zaglavi Banovica mjesec dana, ali ovaj drugi ne pretece, mod mu prekrati muke da se ne pati.
zvornik znaci, aj prorovicu.

podrzala bih ga i pozeljela mu mirno more u tih mjesec dana, ali necu sad kad me zove iritantnom babom. :D
kosava

#245 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by kosava »

Hrle /zvize hoces da znas sta je problem ? Samo procitaj komentare na ovoj temi, onaj kuka jer mu se tetka usudi doci kod nene sa svojom djecom a oni ga slabo zovu po kaficima nego trose pare koje su zaradili na sebe, ona kuka jer joj tetka rekla da se zaposli u butiku dok ne dobje posao u svojoj struci ko da joj je savjetovala da se prostituise, onaj kuka jer su mu neke izbjeglice poslale starke koje ako su orginal kostaju finih para a sto su to ljudi koji su zivjeli tad od socijale pa mozda nisu svojoj djeci kupili starke nego njemu nema veze jer sto nisu u svaku patiku stavili jos po jedno 500 eura.

Na drugoj strani dijaspora koja je krenula od nule, trebalo kupiti od kasike do kreveta treba izdrzavati nekoga koje ostao svoj na svom u kuci ili stanu koji je kucen 20-40 godina.
insomnia78

#246 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by insomnia78 »

omar little wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
ultima_palabra wrote:Ne smeta mi dijaspora uopšte, osim jednog sredovječnog Danca i jedne kanadske babe...
Ko je kanadska baba :D
A jesi l'?
:lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#247 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by _BataZiv_0809 »

kosava wrote:Hrle /zvize hoces da znas sta je problem ? Samo procitaj komentare na ovoj temi, onaj kuka jer mu se tetka usudi doci kod nene sa svojom djecom a oni ga slabo zovu po kaficima nego trose pare koje su zaradili na sebe, ona kuka jer joj tetka rekla da se zaposli u butiku dok ne dobje posao u svojoj struci ko da joj je savjetovala da se prostituise, onaj kuka jer su mu neke izbjeglice poslale starke koje ako su orginal kostaju finih para a sto su to ljudi koji su zivjeli tad od socijale pa mozda nisu svojoj djeci kupili starke nego njemu nema veze jer sto nisu u svaku patiku stavili jos po jedno 500 eura.

Na drugoj strani dijaspora koja je krenula od nule, trebalo kupiti od kasike do kreveta treba izdrzavati nekoga koje ostao svoj na svom u kuci ili stanu koji je kucen 20-40 godina.
:-)
omar little

#248 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by omar little »

insomnia78 wrote:
omar little wrote:
A jesi l'?
:lol:
ja mislim da jesam, ne znam nikog drugog iz kanade da pise ovdje. :D mislim, zenu neku drugu. a, zao mi, on je meni bas drag forumas.
prog321

#249 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by prog321 »

kosava wrote:Hrle /zvize hoces da znas sta je problem ? Samo procitaj komentare na ovoj temi, onaj kuka jer mu se tetka usudi doci kod nene sa svojom djecom a oni ga slabo zovu po kaficima nego trose pare koje su zaradili na sebe, ona kuka jer joj tetka rekla da se zaposli u butiku dok ne dobje posao u svojoj struci ko da joj je savjetovala da se prostituise, onaj kuka jer su mu neke izbjeglice poslale starke koje ako su orginal kostaju finih para a sto su to ljudi koji su zivjeli tad od socijale pa mozda nisu svojoj djeci kupili starke nego njemu nema veze jer sto nisu u svaku patiku stavili jos po jedno 500 eura.

Dze ba od nule ?
Natrpali pare sa drveca, i sad uzivaju u lovorici blagostanja. Sta ti znas?> :-D
Bloody

#250 Re: Oni dole vs. mi vamo: o cemu je zapravo rijec?

Post by Bloody »

Najiskrenije nemam nista protiv nase dijaspore.Smatram da nije bilo lako ni otici skoro jednako kao i ostati ovdje, treba imati hrabrosti za oboje.Ne volim samo kad vidim koliko su ti ljudi otudjeni od svoje matice,znam i da ni njima nije bilo sjajno i bajno, ali patroniziranje i kuknjavu kako im je tesko i kako neko misli da pare rastu na drvecu i kako je nama ovdje super-na to mi propisti na usi. Prebrzo su zaboravili ko su i kako su zivjeli u nedavnoj proslosti.
Post Reply