Đonerski trazim džaba pravni savjet :D

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hakazvaka

#1 Đonerski trazim džaba pravni savjet :D

Post by hakazvaka »

Dakle,

uskoro krecem sa jednim vejikim projektom (na webu), i osnova svega je prodaja necega (stvarno ne bih da spominjem cega :) )
Sada, tu ce svoje "to nesto" moci staviti ko god hoce, i odrediti cijenu, ali, ja hocu svoj dio !

hocu da uzmem, recimo, 10% od te cijene. sta mi treba sto se tice zakona :D drug mi je spomenuo da treba registrovati nekakvu agenciju (sto kosta 400 KM?)

sta je zapravo tu potrebno odraditi ?

p.s.
izvinjavam se forumasici pod nepoznatim nickom (prepoznace se) jer nisam nju kontaktirao za ovo, izgubio sam tvoj nick jer sam slucajno sa svim porukama obrisao i tvoj pp... ako procitas ovo, salji pp :D :(
Prolaznik

#2 Re: Đonerski trazim džaba pravni savjet :D

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 21:10, edited 1 time in total.
Erzsebet

#3 Re: Đonerski trazim džaba pravni savjet :D

Post by Erzsebet »

Ma šta će ti pravni savjeti, raspitaj se sam sve šta treba i registruj firmu / agenciju / kućnu radinost, whatever... Gledaj da što manje platiš državi, i ako ti kažu da može kućna radinost, odmah to prihvati, uštedjećeš na platama parlamentarcima.

Mislim da ti to niko ovdje neće reći, a nije neka velika pamet, pa da ne možeš sam. Ja sam registrovao i firmu, i NVO i kućnu radinost i ni za šta mi nije trebao advokat, samo raspituj sve redom i skontaćeš.
atko

#4 Re: Đonerski trazim džaba pravni savjet :D

Post by atko »

Haka, u stanju si osmisliti neki web projekat , realizovati itd itd ... i onda neznas pravne zackoljice riesiti ... pljuni u sake i pretabiri tregulativu, nedaj pravnim ublehasima ni marke ... oni su ta pravila i zakomplikovali da bi ko krpleji sisali :x
hakazvaka

#5 Re: Đonerski trazim džaba pravni savjet :D

Post by hakazvaka »

atko wrote:Haka, u stanju si osmisliti neki web projekat , realizovati itd itd ... i onda neznas pravne zackoljice riesiti ... pljuni u sake i pretabiri tregulativu, nedaj pravnim ublehasima ni marke ... oni su ta pravila i zakomplikovali da bi ko krpleji sisali :x
:D :D dobro si Bogam' !
dje da nadjem te zakone ba ? citacu ja to pred spavanje :dance:
Prolaznik

#6 Re: Đonerski trazim džaba pravni savjet :D

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 21:04, edited 1 time in total.
KadSeMrtviProbudimo

#7 Re: Đonerski trazim džaba pravni savjet :D

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Prolaznik wrote:I za to ima savjet ali košta 10% od tvojih 10%. :lol:

Ti si prvi koji na ovom forumu traži proviziju za uslugu :(

Pomalo jadno i bijedno :(
Prolaznik

#8 Re: Đonerski trazim džaba pravni savjet :D

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 21:04, edited 1 time in total.
Sunrise00

#9 Re: Đonerski trazim džaba pravni savjet :D

Post by Sunrise00 »

pa ti ne znas iskoristit to sto si dobar sa sestrom mi u mene :oops: :D

imas pp :P
(ne)forumas

#10 Re: Đonerski trazim džaba pravni savjet :D

Post by (ne)forumas »

Erzsebet wrote: Mislim da ti to niko ovdje neće reći, a nije neka velika pamet, pa da ne možeš sam. Ja sam registrovao i firmu, i NVO i kućnu radinost i ni za šta mi nije trebao advokat, samo raspituj sve redom i skontaćeš.
Ovaj internet je od sviju napravio kvazi naucnike, od advokata preko ginekologa amatera, do atomskih fizicara... naravno advokat ti nece biti potreban dok ne dodje zort guzici. Ovo o cemu on prica je to da se radi o posredovanju u trgovini na kod nas skakljivom terenu (internetu) i covjek hoce da bude siguran da ce dobiti tih 10% a da ne mora 'zvat raju' da ih naplati ;)
Erzsebet

#11 Re: Đonerski trazim džaba pravni savjet :D

Post by Erzsebet »

(ne)forumas wrote:
Erzsebet wrote: Mislim da ti to niko ovdje neće reći, a nije neka velika pamet, pa da ne možeš sam. Ja sam registrovao i firmu, i NVO i kućnu radinost i ni za šta mi nije trebao advokat, samo raspituj sve redom i skontaćeš.
Ovaj internet je od sviju napravio kvazi naucnike, od advokata preko ginekologa amatera, do atomskih fizicara... naravno advokat ti nece biti potreban dok ne dodje zort guzici. Ovo o cemu on prica je to da se radi o posredovanju u trgovini na kod nas skakljivom terenu (internetu) i covjek hoce da bude siguran da ce dobiti tih 10% a da ne mora 'zvat raju' da ih naplati ;)
Ne kontam o čemu čovoriš uopšte, ali nije ni važno.

Haka, sam to sve riješi.
Post Reply