Pa naravno da kad si žrtva nepravde i bulinga da se trebaš aktivirati, a ne biti pasivni posmatrač. A to što si u tom pojmu odmah vidio zveckanje oružja i međunarodne sudove je tvoj problem. Slobodno nastavi izvlačiti iz konteksta....dunkemm3 wrote:Već sam naveo da i uz fašizam idu i laži, mržnja itd., u vezi ove "lažne multikulturalnosti" koju pominješ. Pa samo vi naprijed, od fašističkih teorija koju nesvjesno zastupate, pa do međunarodnih sudova je linija uvijek bila tanka.Rizvan wrote:Borba protiv fašizma se ne može voditi ni sa lažnom multikulturalnošću, koju danas provode dvije najveće stranke u Sarajevu SDA i SDP (a ni SBB nije bolji), a koja je uvijek na uštrub jednog naroda to jest Bošnjaka. Niti pasivnim mirovanjem dok izvlače dušu iz tebe, jer takvom samodestrukcijom samo hraniš fašiste. Mislim da niko od nas koji smo u Fatmirovom tekstu pronašli istine, ne podržava fažizam, ali vrijeme je da se jasno progovori o pogubnoj politici koja vodi ovaj narod, te o potlačenosti i kvazi merhametluku koji ide najviše na njegovu štetu. Žalosno je što se samo Fatmir usuđuje da o tome govori.dunkemm3 wrote:
Borba protiv fašizma se ne može voditi istom mjerom, fašizmom, lažima, mržnjom itd., nego ostati ustrajan, častan i neukaljanog obraza, to je borba.
Onepostojeni narod
-
Rizvan
#126 Re: Onepostojeni narod
- JThomas
#127 Re: Onepostojeni narod
i ja mislim da bi mandatar za novu vladu trebao biti neko obrazovan iz dijaspore, po mogućnosti da misli da se u opšte piše odvojeno.
Last edited by JThomas on 20/04/2014 16:56, edited 1 time in total.
-
baxul
#128 Re: Onepostojeni narod
kako nije zar nije riješenje svih problema u bošnjaka da se bošnjaci isključivo imenuju na javne funkcije gdje je zamišljeni bošnjački životni prostor? imenovanjem isključivo bošnjaka na javne funkcije će donijeti blagostanje (jer je jedino logičnoAlfons Kauders wrote:nisi bas... samo si kukao i pricao kako smo eto slabasni i pogubljeni, kako ne "ucimo" djecu nekim stvarima itd...anthraxQ wrote: elaborirao. vec.
dakle identificirao si problem, sta dalje?