Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
exampLe. wrote:Zasto te OS odbija, nema dovoljno featuresa?
Ne znam kakve stvari ima, ali mi je izgled bezveze, puno mi lici na stock android, to jest izgled nekakav siromasan i zastario. Ikone kada vidim iste one na stock KitKat androidu.
Znam da ces napisati imaju teme i ikone da se mijenjaju, ali nije ni to rijesenje jer su pretezno te teme i pakovanja ikona jos bezveznije.
Ma pusti ba, vidis da trolla.. Cuj OS ga odbija, definitivno pored baterije najveća prednost op telefona. Da je ikad bar na 5 sekundi izeo bilo koji op telefon, vidio bi da je to sve samo ne cisti android, kojeg mnogi predstavljaju kao dosadnog, nego naprotiv pun korisnih dodataka i features koje ces svakodnevno koristit.. A i pored toga svega, radi bolje i od samog cistog androida, hint video od MKBHD o Pixel štekari...
mufa1 wrote:Ma pusti ba, vidis da trolla.. Cuj OS ga odbija, definitivno pored baterije najveća prednost op telefona. Da je ikad bar na 5 sekundi izeo bilo koji op telefon, vidio bi da je to sve samo ne cisti android, kojeg mnogi predstavljaju kao dosadnog, nego naprotiv pun korisnih dodataka i features koje ces svakodnevno koristit.. A i pored toga svega, radi bolje i od samog cistog androida, hint video od MKBHD o Pixel štekari...
A zasto ako neko nema isto misljenje kao ti odmah trola? Jesi li svjestan da se tu radi o subjektivnim stvarima? Meni izgled telefona kao i operativnog sistema znace mnogo i tako sam i ranije napisao da mi se to kod oneplus ne svidja.
Stock Android jeste dosadan, ali OxygenOS je mnogo "sareniji" stock Android od Pixelovog.
Samsung nabaca nekakvih gluposti koje u 95% slucajeva ja licno nisam koristio, a zbog tih gluposti gubis na brzini, fluidnosti i updateima sa kojima Samsung opasno kasni.
Zato OP6/6T korisnici imaju odavno Android 9.0, a Samsungov je tek u beti.
exampLe. wrote:Stock Android jeste dosadan, ali OxygenOS je mnogo "sareniji" stock Android od Pixelovog.
Samsung nabaca nekakvih gluposti koje u 95% slucajeva ja licno nisam koristio, a zbog tih gluposti gubis na brzini, fluidnosti i updateima sa kojima Samsung opasno kasni.
Opet kazem, nekome je bitnije da je par milisekundi brzi tel (pa cak i da su u pitanju 1-2 sekunde), a nekome je bitnije da lijepse izgleda i mozda ima koju stvar vise, ako ih ti ne koristis ne znaci da niko drugi ne koristi i da su bas gluposti (opet subjektivno). Nista mi ne znaci taman i da je android 7.0 ako ima sve funkcije koje mi trebaju, a pretezno to bude tako.
I ja nisam pisao post kako bih se takmicio i branio svoje a kudio tudje, tema je oneplus i napisao sam sta mi se ne svidja a da to nije tako mozda bih ga i probao.
exampLe. wrote:Stock Android jeste dosadan, ali OxygenOS je mnogo "sareniji" stock Android od Pixelovog.
Opet kazem, nekome je bitnije da je par milisekundi brzi tel (pa cak i da su u pitanju 1-2 sekunde), a nekome je bitnije da lijepse izgleda i mozda ima koju stvar vise. Nista mi ne znaci taman i da je android 7.0 ako ima sve funkcije koje mi trebaju, a pretezno to bude tako.
I ja nisam pisao post kako bih se takmicio i branio svoje a kudio tudje, tema je oneplus i napisao sam sta mi se ne svidja a da to nije tako mozda bih ga i probao.
Meni vise odgovara OnePlus, tebi Samsung i tu nema rasprave.
Opet ponavljam, nismo svi isti i nemamo svi iste zahtjeve i potrebe. Necu ja sad pljuvati tebe ili bilo koga drugog zato sto ti Samsung vise odgovara, nidje veze.
mufa1 wrote:Ma pusti ba, vidis da trolla.. Cuj OS ga odbija, definitivno pored baterije najveća prednost op telefona. Da je ikad bar na 5 sekundi izeo bilo koji op telefon, vidio bi da je to sve samo ne cisti android, kojeg mnogi predstavljaju kao dosadnog, nego naprotiv pun korisnih dodataka i features koje ces svakodnevno koristit.. A i pored toga svega, radi bolje i od samog cistog androida, hint video od MKBHD o Pixel štekari...
A zasto ako neko nema isto misljenje kao ti odmah trola? Jesi li svjestan da se tu radi o subjektivnim stvarima? Meni izgled telefona kao i operativnog sistema znace mnogo i tako sam i ranije napisao da mi se to kod oneplus ne svidja.
Jarane da bi imao mišljenje trebas to nesto malo i koristit, drzat u rukama, a ne vidio na youtube pa kao imas mišljenje..
Ja da kazem npr, sranje mi je iOS, bilo bi cisto trollanje, jer nikad nisam koristio iphona..
Jarane da bi imao mišljenje trebas to nesto malo i koristit, drzat u rukama, a ne vidio na youtube pa kao imas mišljenje..
Ja da kazem npr, sranje mi je iOS, bilo bi cisto trollanje, jer nikad nisam koristio iphona..
Da bih imao misljenje o dizajnu i izgledu necega trebam koristiti i nije dovoljno samo vidjeti? To na slikama i videima ne mogu procjeniti da li taj dizajn i izgled meni pase ili ne?
Hajd OK.
Sta se osjecas odmah napadnut ako sam napisao da mi se neka stvar tu ne svidja.
Ako je iko ikad koristio iOS moze mu se objasniti sta je OxygenOS, a ovako vrlo tesko.
Pa mene skoro jaran uvjerava da njegov Iphone 5s leti, da je brz i fluidan.
Zasto? Pa nikada nije probao bolje, tako isto sam i ja mislio da S9 leti dok nisam probao OP6.
exampLe. wrote:Ako je iko ikad koristio iOS moze mu se objasniti sta je OxygenOS, a ovako vrlo tesko.
Zasto? Pa nikada nije probao bolje, tako isto sam i ja mislio da S9 leti dok nisam probao OP6.
Pa ja nigdje nisam napisao da je s9 brzi jer nisam relevantan da tako nesto Kazem. Kazem da mi te milisekunde ili 1-2 sekunde ne igraju vecu ulogu od dizajna i funkcija.
Hahaha i haj reci da ne trollas.. Ko je spomenuo dizajn? Prvo si napisao da te odbija dizajn i OS, a sad se hvatas samo za dizajn.. Kad se prica o OS-u, onda se misli na njegove funkcije, dodatke, features.. A odgovorno ti tvrdim, i tu je samsung jedna obicna nula naspram oneplus.. Reci koliko hoces stvari (praktičnih) da ti nabrojim koje mogu na oneplus a koje nema na samsung...
mufa1 wrote:Hahaha i haj reci da ne trollas.. Ko je spomenuo dizajn? Prvo si napisao da te odbija dizajn i OS, a sad se hvatas samo za dizajn.. Kad se prica o OS-u, onda se misli na njegove funkcije, dodatke, features.. A odgovorno ti tvrdim, i tu je samsung jedna obicna nula naspram oneplus.. Reci koliko hoces stvari (praktičnih) da ti nabrojim koje mogu na oneplus a koje nema na samsung...
Procitaj moje postove, napisao sam dizajn i OS me odbijaju, i kolega example me upitao odmah nakon toga sta me na OS-u odbija i napisao sam izgled.
Ne znas sta ces zato sto nemamo isto misljenje pa si poceo moje misljenje iskrivljavati a majko mila
A jesi ti lik Malo se preispitaj koliko ti znaci mobitel u zivotu pa onda odgovorno tvrdi nesto Spomenuo kako mi se nesto licno ne svidja, i to jedna stavka a ti se ponasas kao da sam ti na familiju napao.
Odoh sa teme, ovdje nema razmjene misljenja nego opet kompleksi.
exampLe. wrote:Ako je iko ikad koristio iOS moze mu se objasniti sta je OxygenOS, a ovako vrlo tesko.
Pa ja nigdje nisam napisao da je s9 brzi jer nisam relevantan da tako nesto Kazem. Kazem da mi te milisekunde ili 1-2 sekunde ne igraju vecu ulogu od dizajna i funkcija.
Nisu nam svima prioriteti isti.
S9 je dizajnom ljepsi, ali sto se funkcija tice OnePlus ne kaska puno jer je Samsung dodao milion gluposti koje vecina ljudi ne koristi.
Kad neko odgovorno tvrdi nesto, onda to znaci da stoji iza toga i moze to da podkrijepi dokazima.. A kad neko nesto trolla onda se vadi, reko sam to, al sam mislio nesto drugo, nije cuko nego se pas posro.. I naravno tu dolazi zadnji i najjaci argument, sve kompleksasi samo ja upravu..
Ne znam stvarno, da se nekome ne svidja oxygenOS to mi nikako nije jasno Ti rece ikone, sta? Pa mozes promijeniti pack u svoje ljubljene samsung ikone ako zelis. Sta mu fali od "features" ?
Eh sad dizajn mobitela, to je subjektivno. Je li ti fali debilni edge ili sta?
mufa1 wrote:Kad neko odgovorno tvrdi nesto, onda to znaci da stoji iza toga i moze to da podkrijepi dokazima.. A kad neko nesto trolla onda se vadi, reko sam to, al sam mislio nesto drugo, nije cuko nego se pas posro.. I naravno tu dolazi zadnji i najjaci argument, sve kompleksasi samo ja upravu..
Covjece, ti odgovorno meni hoces argumentima dokazati da to sto se meni dizajn samog mobitela i njegovog OS-a ne svidjaju? Da mi je znati kako je to moguce. Ne okrecem i ne vadim se ja, ja od pocetka isto tvrdim ali ti se nesto osjecas napadnut.
A bas si ti taj koji tvrdi da si ti u pravu cak i ovako subjektivnoj stvari, al hajd.
Procitaj ponovo moje postove, nisam ovdje dosao s namjerom uporedjivanja, nego sam iznjeo svoje misljenje.
diablobih wrote:Ne znam stvarno, da se nekome ne svidja oxygenOS to mi nikako nije jasno Ti rece ikone, sta? Pa mozes promijeniti pack u svoje ljubljene samsung ikone ako zelis. Sta mu fali od "features" ?
Nisu samo ikone, nego kompletan UI, a za dizajn uredjaja, jeste edge mi je super stvar i odlicno izgleda. Zasto je toliko tesko shvatit da ne vidimo svi isto i da imamo razlicite ukuse?
Odmah to neki napadi i odbrane kao da sam vas licno izvrijedjao sve
arnes_king wrote:
Ja Samsung i volim bas radi mnostva funkcija, dizajna i njihovog OS-a, ali svi imamo drugacije zelje i ocekivanja.
Kad vec toneš, da te poguramo jos dublje.. Prvo pricas o samsungovih mnostvo funkcija, pa se posle vadis na dizajn os-a. Ja kad ti ponudim da ti nabrojim kolko hoces tih funkcija koje ja mogu na op-u a koje ti ne mozes na samsungu, bez da ista dodatno instaliram, ti se pravis englez i izmisljas kao da te neko pokusava ubijediti da ti se ne svidja nesto sto je individualno, sto mi nikad ni na kraju pameti nije bilo..
diablobih wrote:Ne znam stvarno, da se nekome ne svidja oxygenOS to mi nikako nije jasno Ti rece ikone, sta? Pa mozes promijeniti pack u svoje ljubljene samsung ikone ako zelis. Sta mu fali od "features" ?
Nisu samo ikone, nego kompletan UI, a za dizajn uredjaja, jeste edge mi je super stvar i odlicno izgleda. Zasto je toliko tesko shvatit da ne vidimo svi isto i da imamo razlicite ukuse?
Odmah to neki napadi i odbrane kao da sam vas licno izvrijedjao sve
Aham, kompletan UI, cudno, ali hajde.
Edge je nesto najgore sto se pojavilo odavno, ali lijepo izgleda, steta sto ima vise stete nego koristi (je li bude super ona zelena ili ljubicasta linija na ekranu k'o na s7 edge i na s8 ?)
arnes_king wrote:
Ja Samsung i volim bas radi mnostva funkcija, dizajna i njihovog OS-a, ali svi imamo drugacije zelje i ocekivanja.
Kad vec toneš, da te poguramo jos dublje.. Prvo pricas o samsungovih mnostvo funkcija, pa se posle vadis na dizajn os-a. Ja kad ti ponudim da ti nabrojim kolko hoces tih funkcija koje ja mogu na op-u a koje ti ne mozes na samsungu, bez da ista dodatno instaliram, ti se pravis englez i izmisljas kao da te neko pokusava ubijediti da ti se ne svidja nesto sto je individualno, sto mi nikad ni na kraju pameti nije bilo..
Ti si toliko tezak lik. Ja sam dosao s namjerom da pisem u vezi teme a ne da se prepirem kao ti "moj je veci". Ako cemo o funkcionalnosti, kada si zapeo, ima Samsung mnogo toga sto je meni licno korisno i potrebno a oneplus nema. Ali trebas da shvatis da nije u tome poenta mog postanja bilo, da je Samsung ili neko drugi bolji od Oneplus ili kontra.
Srz mog pisanja jeste da mi se ne svidja dizajn samog uredjaja niti OS-a tebi to bilo tesko prihvatiti ili ne nemam namjere da se tebi ovdje pravdam niti bilo kome drugom.
@diablobih mislim da ides off-topic, ovo je oneplue tema ne s9. I ne, nemam tih problema.
Jest mi vas zao, napisem da mi se ne svidja nesto u vezi marke mobitela koji koristite i vi od muke pocnete pisati o mom mobitelu kako ne valja, to odmah sve govori.
Smaraš ljudino, doso si na temu da trollas, ubjeđujes ljude i nesto o cemu pojma nemas i sto nisi nikad drzo u rukama.. Kad ti se pokuša objasnit, pretvaras to kao da te neko napada, sto je apsolutna glupost i neistina..
Kao najbolji dokaz tome da trollas, eto sam si napiso da samsung ima mnogo toga sto svakodnevno koristis, a sto oneplus plus nema.. Eto nabroj samo jednu stvar!
mufa1 wrote:Smaraš ljudino, doso si na temu da trollas, ubjeđujes ljude i nesto o cemu pojma nemas i sto nisi nikad drzo u rukama.. Kad ti se pokuša objasnit, pretvaras to kao da te neko napada, sto je apsolutna glupost i neistina..
Kao najbolji dokaz tome da trollas, eto sam si napiso da samsung ima mnogo toga sto svakodnevno koristis, a sto oneplus plus nema.. Eto nabroj samo jednu stvar!
Da, smaram i trolam jer pisem da mi se ne svidja ono sto vidim svojim ocima
Opusti se, mobitel je u pitanju, ne moras svakome za vrat kome se ne svidja. Hoces mi reci jos i koji auto vozis pa da i ja takav nabavim jer se tebi taj svidja?
A bas da se upustim u raspravu i ovdje pocnem pisati o samsungu to bi bio znak da trolam. Ako te bas zanima poslat cu ti na pp odgovor.
Last edited by arnes_king on 14/12/2018 13:55, edited 1 time in total.
Pa ne mogu ti nista napisati, kada si rekao ne svidja ti se kompletan UI OSa, ne svidja ti se dizajn mobitela, i ne svidjaju ti se ikone. Sta ti ja mogu reci tu?
Mozes promijeniti ikone, to smo zakljucili.
UI je takav, i stvarno ne vidim sta je lose uradjeno pa da ti se ne svidja.
Dizajn je subjektivan, ali opet nisam ni za to cuo da se neko zali. Zadnji put sam cuo kada je petica izlazila da lici previse na iPhone, ali od tada nisam cuo nikakve zamjerke.
Mislim, lahko je reci ne svidja mi se nesto, ali barem objasni ili ako ne mozes objasniti, onda nema potrebe ni za pisanjem. Uopste ne vidim logiku iza tvojih postova.