Oneplus 2

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

IcedFlame

#51 Re: Oneplus 2

Post by IcedFlame »

Vidis, ako se i 801 zagrijavao kao sto kazes, mozes zamisliti kakav je onda 810 :P

Sto se dual sim-a tice, nisam nikad razmisljao o 1+1 upravo iz tog razloga, iako mi je taj telefon super. Nisam od onih Apple/Samsung fanboy-a, kojima je bitno sta ce izvaditi na sto, ili od onih koji svakih sat vremena rade Antutu benchmark i bitno im je da tu 'dominiraju' :)

Ne bih da idem u offtopic, ali su meni recimo najbitniji dual sim, baterija, ram, solidna kamera i da je sistem stabilan. To sve dobijem sa odredjenim 'kinezima' sa MTK SoC-om. Nekih 6-7 godina pratim Mediatek, i uvijek nadjem sebi neki model koji mi odgovara. Iako sam stvarno bio odusevljen sa 1+1, nedostatak druge sim kartice i cijena su me tada urazumili. Vremenom se i navike i prioriteti promijene, pa mi danas 1+2 uopste nema onaj 'wow' efekat, pogotovo kad znam da za duplo manje love (pa cak i nize od toga) mogu kupiti Meizu, Lenovo, Xiaomi, Elephone i sl. sa specifikacijama koje mi savrseno odgovaraju (procesor koji vrti sve dostupno, dovoljna community podrska i customizacija, 5.5" ekran, kvalitetna izrada, 2-3 GB rama i Sony/Samsung kamera).

1+1 je bio spektakularan, jer je za mene bio flagship killer sa cijenom upola manjom od razvikanih brendova, a bio je kvalitetno uradjen, imao podrsku isl. i ako u nekim stvarima nije bio bolji, nije ni po cemu zaostajao za preskupim brendovima.

I ja otprilike jednom godisnje mijenjam mobitel, ali ti prelasci su se itekako osjetili sa MT6577 na 6589 i 6592, sa 512 na 1 i 2 GB rama, sa 960x540 na 720p i fullHD rezoluciju, sa 3,5" na 4" i 5" display, te sa ocajnih kamera na stvarno dobre i odlicne. Svaki ovaj skok je bio ogroman u odnosu na cijenu koju sam trebao doplatiti za sljedecu generaciju, a to mi jednostavno ne izgleda tako sa 1+2 modelom.
Sada mi ne bi palo na pamet da dajem istu toliku doplatu za model (ovdje ne govorim konkretno za 1+2) koji je na testu 10-tak % brzi, ima 2MP bolju kameru i snimanje 4k videa, fingerprint scanner i jos poneku (meni nebitnu) sitnicu, a u sustini ostajem na istoj velicini moba/display-a i rezoluciji, procesoru koji ionako vrti sve, istoj kolicini rama, istoj ili losijoj bateriji.
febo_acm

#52 Re: Oneplus 2

Post by febo_acm »

Ne idu svi na omjer uloženo/dobijeno... Meni naprimjer nije žao dati 100-200 KM za nešto što mi izgleda ljepše i što mi se sviđa jer ipak ću to koristiti konstantno. Ne treba ni bacati pare okolo, treba biti razuman.

Evo ja ovih dana ponovo pratim Pik i cijene jer kontam uzeti novi mobitel, generalno cijene su otišle u pm... Note 4 milja maraka, S6 milja maraka... Imam pare, ali mi baš nešto žao dati 1000 KM za mobitel. LG G4 se može naći za 850 KM, ali sve ostalo preko milju. Prije je najskuplji flagship bio oko 700-800 KM, a sada idu do 1200-1300 KM.
shalla

#53 Re: Oneplus 2

Post by shalla »

febo_acm wrote:Ne idu svi na omjer uloženo/dobijeno... Meni naprimjer nije žao dati 100-200 KM za nešto što mi izgleda ljepše i što mi se sviđa jer ipak ću to koristiti konstantno. Ne treba ni bacati pare okolo, treba biti razuman.

Evo ja ovih dana ponovo pratim Pik i cijene jer kontam uzeti novi mobitel, generalno cijene su otišle u pm... Note 4 milja maraka, S6 milja maraka... Imam pare, ali mi baš nešto žao dati 1000 KM za mobitel. LG G4 se može naći za 850 KM, ali sve ostalo preko milju. Prije je najskuplji flagship bio oko 700-800 KM, a sada idu do 1200-1300 KM.
Oba bolda, upravo tako.
Koliko god i ja volim promijeniti mobitel, tačno me u podsvijesti strah od Boga dati 1000-1200 KM za novi kad već imam sasvim sasvim zadovoljavajući mobitel. I kada budem mijenjao 1+1 vjeruj mi da ću gledati varijantu poput Meizu MX4 Pro ili MX5 ili Lenovo Vibe Z2 Pro. Mobiteli koji koštaju oko 600-650 KM a ne znam baš da su S6 ili Note4 duplo kvalitetniji koliko bi cijena sugerisala...
probook

#54 Re: Oneplus 2

Post by probook »

febo_acm wrote:Ne idu svi na omjer uloženo/dobijeno... Meni naprimjer nije žao dati 100-200 KM za nešto što mi izgleda ljepše i što mi se sviđa jer ipak ću to koristiti konstantno. Ne treba ni bacati pare okolo, treba biti razuman.

Sve preko 400-500 KM je kurcenje. Evo npr imas G2 i kupis G4, instaliras iste aplikacije, isto podesis tel itd. i sve ce ti apsolutno isto raditi. Mozda ce G4 biti milisekundu brzi. I sta si napravio - uzeo si tel zbog qrcenja. Kinezi su zakon, ja imam Lenovo radi posao savrseno ;)
Drvosjeca iz Dejcica

#55 Re: Oneplus 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

probook wrote:

Sve preko 400-500 KM je kurcenje. Evo npr imas G2 i kupis G4, instaliras iste aplikacije, isto podesis tel itd. i sve ce ti apsolutno isto raditi. Mozda ce G4 biti milisekundu brzi. I sta si napravio - uzeo si tel zbog qrcenja. Kinezi su zakon, ja imam Lenovo radi posao savrseno ;)
Lenovo je brand među brandovima, nije tamo neki no name. :wink:
febo_acm

#56 Re: Oneplus 2

Post by febo_acm »

shalla wrote:

Oba bolda, upravo tako.
Koliko god i ja volim promijeniti mobitel, tačno me u podsvijesti strah od Boga dati 1000-1200 KM za novi kad već imam sasvim sasvim zadovoljavajući mobitel. I kada budem mijenjao 1+1 vjeruj mi da ću gledati varijantu poput Meizu MX4 Pro ili MX5 ili Lenovo Vibe Z2 Pro. Mobiteli koji koštaju oko 600-650 KM a ne znam baš da su S6 ili Note4 duplo kvalitetniji koliko bi cijena sugerisala...
Ja naručio dva K3 Note i jedan prodam neki dan. Za tih 380 KM mobitel je perverzija čista, jedino malo kamera ponekad zeza jer nema stabiliziaciju. I eto kažem prodam ga za 400 KM nakon dva mjeseca. Žena i dalje koristi K3 Note i kaže da joj je nakon S4 baš upgrade, a njen je prošao bez carine za 280 KM. Sad ne znam šta da radim više... Uzeo bih MI4 jer imam želju da ga imam odavno ili ovaj Huawei P8. Mada trenutno cijena P8 nije na adekvatnom nivou. Imam dileme... :D
shalla

#57 Re: Oneplus 2

Post by shalla »

febo_acm wrote:
shalla wrote:

Oba bolda, upravo tako.
Ja naručio dva K3 Note i jedan prodam neki dan. Za tih 380 KM mobitel je perverzija čista, jedino malo kamera ponekad zeza jer nema stabiliziaciju. I eto kažem prodam ga za 400 KM nakon dva mjeseca. Žena i dalje koristi K3 Note i kaže da joj je nakon S4 baš upgrade, a njen je prošao bez carine za 280 KM. Sad ne znam šta da radim više... Uzeo bih MI4 jer imam želju da ga imam odavno ili ovaj Huawei P8. Mada trenutno cijena P8 nije na adekvatnom nivou. Imam dileme... :D
Sestra je uzela P8 nedavno, baš mi se čini extra mobitel, izgleda perverzija, slike također, nema lagova...
Ja sam se naložio na Meizu MX4 PRO, mogu ga uzeti direktno u Hong Kongu (prijatelj ide par puta godišnje) za 300-ak EUR-a, pogledaj na gsmarena, haos mobitel...
febo_acm

#58 Re: Oneplus 2

Post by febo_acm »

Ma sve ja njih pratim i gledam :D

Samo je belaj što ne mogu da se odlučim. P8 mi se nenormalno fizički sviđa, ali kažem po meni mu cijena nije OK. Realno 500-550 KM vrijedi, sve preko je bezveze nabijanje cijene. Tako da ću izgleda još malo da gledam i da pratim situaciju :D
shalla

#59 Re: Oneplus 2

Post by shalla »

Jbt kralj dobih maloprije pozivnicu za 1+2, ne znam sta da radim :)
mayab

#60 Re: Oneplus 2

Post by mayab »

Maharadza

#61 Re: Oneplus 2

Post by Maharadza »

Ovoliko je i u EU, ali u Eurima...i to 16GB verzija! :mrgreen:
SONY_91

#62 Re: Oneplus 2

Post by SONY_91 »

shalla wrote:Jbt kralj dobih maloprije pozivnicu za 1+2, ne znam sta da radim :)
I ja sam dobio pozivnicu, ali, ne uspijevam prodati svoj OnePlus One. Ukoliko netko kupuje One neka se javi, planiram kupiti dvojku :D
mufa1

#63 Re: Oneplus 2

Post by mufa1 »

A jeste nafakali s,tim pozivnicama. Ja im glavu probio da mi posalju, plus po tim njihovim redoslijedu, trebo bi dobit medju prvima, jer je naruceno 5 jedinica s mog profila, i rani sam clan na forumu, i opet nista. Al zato je tu moj drug shalla koji mi je proslijedio svoju pozivnicu, tak da sam sinoc narucio OPT. Pa cemo da vidimo na sta to lici.
mufa1

#64 Re: Oneplus 2

Post by mufa1 »

Stroj je stigao :D
shalla

#65 Re: Oneplus 2

Post by shalla »

mufa1 wrote:Stroj je stigao :D
Slijedi dvodnevno zapostavljanje žene, djeteta, foruma, posla... :mrgreen:
SONY_91

#66 Re: Oneplus 2

Post by SONY_91 »

Javi prve utiske :D . Ali, nemoj ga previše nahvaliti da se ne pokajem što sam uzeo MX5 :wink:
forest gump

#67 Re: Oneplus 2

Post by forest gump »

Oneplus ima tako lošu i provokativnu marketinšku kampanju da je to katastrofa.

Ja sam ih totalno prekrižio.
mufa1

#68 Re: Oneplus 2

Post by mufa1 »

SONY_91 wrote:
Javi prve utiske :D . Ali, nemoj ga previše nahvaliti da se ne pokajem što sam uzeo MX5 :wink:

Za sad dvije stvari koje mi s ne sviđaju su tezina i zvuk. Iako je glasan, nekako ko iz bureta. Probo sam malo stalovat, al opet nijanse... Ostalo perverzija.. Otisak prsta bolesno brzo otkljuca iz sleep moda.
Post Reply