Inače najviše se gleda u stražnji dio telefona a ne u ekran!Quaresma wrote:kod mufne je retail verzija, pa ce ti on demantovati, samo pricekaj da vidi ovu porukuvaljuga wrote:Aaa jes ružan...
Sve čekam da neko demantuje ovu sliku,mufna1 možda??
i ne znam sta je tu ruzno, uredjaj je gotovo isti kao i njegov prethodnik, samo sto ovaj ima fizicku tipku za otisak prsta i kamera je vise ka sredini
Oneplus 2
Moderator: Benq
- Maharadza
#26 Re: Oneplus 2
- Quaresma
#27 Re: Oneplus 2
nego šta si ti mislio, vidiš da ljudi odustaju od kupovine od 1+2 upravo iz tog razlogaMaharadza wrote: Inače najviše se gleda u stražnji dio telefona a ne u ekran!
- valjuga
#28 Re: Oneplus 2
Eh,pogledao prezentaciju i nije mi se svidjelo.Ovaj telefon definitivno neću nabavljat.
- avaks
#29 Re: Oneplus 2
Nije loš 1+2 mada opet ispod mojih očekivanja što se izgleda tiče. Neki miks Samsunga i LG ovako na prvu. Recenzije će nam reći više mada je i cijena otišla na 399€ za EU što znači da će kod nas biti barem 900KM jbg.
Ipak ću čekati Nexus 2015.
- Maharadza
#30 Re: Oneplus 2
5,5inča ekran, 3300mAh, Snapdragon810, 4GB DDR4, USB type C, metalno kućište, fingerprint sensor, još da ima microSD slot bio bi perfektan uređaj, mada ako će 64GB verzija koštati 400 EUR onda je udure (imam opciju da ga iz EU nabavim

- shalla
#31 Re: Oneplus 2
Jebo ih vala invite...
Mogli su bar pogurati postojeće vlasnike 1+1 da dobijemo invite preko štele
Mogli su bar pogurati postojeće vlasnike 1+1 da dobijemo invite preko štele
- mufa1
#32 Re: Oneplus 2
Sto, jes to zainteresovan i za dvojku 
- shalla
#33 Re: Oneplus 2
Moglo bi se rećimufa1 wrote:Sto, jes to zainteresovan i za dvojku
- mufa1
#34 Re: Oneplus 2
Ja prodo vec jedinicu, pripremio teren za dvojku
samo cekam pozivnicu.. jos i ovi back coveri dobri do jaja, ovo tamno drvo pod obavezno, karbon isto nije los...ta dva cu sigurno uzet... pun pogodak su napravili s tim, nadam se samo da nece bit skupi, mada nebi trebali, komadic plastike... jedino me buni ovo za bateriju, jaca od prethodnika, isti display, a losije rezultate pokazuje, bar tako kaze MKBHD, mada vjerovatn ce to leci na svoje sa update-om...
- shalla
#36 Re: Oneplus 2
Da li je Huawei P8 bolji od 1+1?mufa1 wrote:Ja prodo vec jedinicu, pripremio teren za dvojkusamo cekam pozivnicu.. jos i ovi back coveri dobri do jaja, ovo tamno drvo pod obavezno, karbon isto nije los...ta dva cu sigurno uzet... pun pogodak su napravili s tim, nadam se samo da nece bit skupi, mada nebi trebali, komadic plastike... jedino me buni ovo za bateriju, jaca od prethodnika, isti display, a losije rezultate pokazuje, bar tako kaze MKBHD, mada vjerovatn ce to leci na svoje sa update-om...
Imam opciju da uzmem od stare p8 kupljen danas a da njoj dadnem 1+1
- mufa1
#37 Re: Oneplus 2
Neam pojma da li je bolji nisam uporedjivao, samo znam da mi se UI ni ja jednom huewaiju nije svidio...nekako mi ne lezi..
Plus mislim da je opo preveliki za staru.. mada novo je novo
Plus mislim da je opo preveliki za staru.. mada novo je novo
- SONY_91
#38 Re: Oneplus 2
Možda je mana u tome što nije prisutan maksimalno optimizirani CM OSmufa1 wrote:Ja prodo vec jedinicu, pripremio teren za dvojkusamo cekam pozivnicu.. jos i ovi back coveri dobri do jaja, ovo tamno drvo pod obavezno, karbon isto nije los...ta dva cu sigurno uzet... pun pogodak su napravili s tim, nadam se samo da nece bit skupi, mada nebi trebali, komadic plastike... jedino me buni ovo za bateriju, jaca od prethodnika, isti display, a losije rezultate pokazuje, bar tako kaze MKBHD, mada vjerovatn ce to leci na svoje sa update-om...
- Maharadza
#39 Re: Oneplus 2
I onaj procesor je na lošem glasu...SONY_91 wrote:Možda je mana u tome što nije prisutan maksimalno optimizirani CM OSmufa1 wrote:Ja prodo vec jedinicu, pripremio teren za dvojkusamo cekam pozivnicu.. jos i ovi back coveri dobri do jaja, ovo tamno drvo pod obavezno, karbon isto nije los...ta dva cu sigurno uzet... pun pogodak su napravili s tim, nadam se samo da nece bit skupi, mada nebi trebali, komadic plastike... jedino me buni ovo za bateriju, jaca od prethodnika, isti display, a losije rezultate pokazuje, bar tako kaze MKBHD, mada vjerovatn ce to leci na svoje sa update-om...
http://www.extremetech.com/mobile/20850 ... on-810-soc
Navodno su to ispravili sa novom verzijom istoga ali moguće da zato sada više crpi bateriju, ko će ga znati?!
- Quaresma
#41 Re: Oneplus 2
nopeforest gump wrote:NFC?
inače, moguce su jos dodatne promjene/poboljsanja do kad vec krene prodaja samo uredjaja
mada sto se tice do baterije, mislim da je tu sd810 jako los, ni m9, g flex 2 nemaju dobar battery life, a koliko sam cuo ni z3+
- forest gump
#42 Re: Oneplus 2
Veliki drawback i deal breaker.
Ali i bez toga oneplus telefoni imaju jedan ogroman nedostatak. A to je da se ne mogu nigdje kupiti osim online preko invite sistema.
Kad ga budem mogao kupiti u prodavnici za oko 400 ojra onda ćemo pričati.
Ali i bez toga oneplus telefoni imaju jedan ogroman nedostatak. A to je da se ne mogu nigdje kupiti osim online preko invite sistema.
Kad ga budem mogao kupiti u prodavnici za oko 400 ojra onda ćemo pričati.
- mufa1
#43 Re: Oneplus 2
Vozdra ljudovi, kakvo je stanje...jel dobio ko pozivnicu za OPT.. ja bio u nekoj trci frci ovih dana, pa evo sad kreno u potragu za pozivnicom...
- Maharadza
#44 Re: Oneplus 2
Ne zalijeći se bruda, nije ni OPT opravdao hype;mufa1 wrote:Vozdra ljudovi, kakvo je stanje...jel dobio ko pozivnicu za OPT.. ja bio u nekoj trci frci ovih dana, pa evo sad kreno u potragu za pozivnicom...
https://www.androidpit.com/oneplus-2-review
A još manje nadimak "flagship killer"!
- mufa1
#45 Re: Oneplus 2
Za mene je ispunio ocekivanja.. doduse ima nekih sitnica koje bi volio da ima, kao npr brzo punjenje, ostalo mi je sve potamam. znam da ces reci nfc, ali ja ga majke mi na opo, a ni na jednom drugom telefonu nisam koristio... bezicno punjenje, sve dk posebno moras kupit punjac, smatram nepotrebnim, a ako ga daju uz telefon, nebi imao nista protiv.. Ostalo mi je sve 5, pogotov sa sofverske strane, ko je koristio OPO, zna o cemu pricam 
-
IcedFlame
#46 Re: Oneplus 2
Po meni je Snapdragon 810 poprilican promasaj. Za nekog ko vec ima OnePlus One, dvojku ne bi trebao uopste trebao gledati kao neki upgrade.
- mufa1
#47 Re: Oneplus 2
Iz razloga na primjer?IcedFlame wrote:Po meni je Snapdragon 810 poprilican promasaj.
- Maharadza
#48 Re: Oneplus 2
Ma nije meni NFC uopšte bitan ako ću iskreno, mislim kao da je problem one 3 sekunde više da ga priključim na "klasični" punjač a quick charge je svakako tu!
Snapdragon 810 u OPT se ne pregrijava jer je downlock-ana verzija mada u gotovo svakome review-u napominju kako se poprilično zagrije uređaj (mada je i to samo primjetno ako ga držiš u landscape orijentaciji)!
Najveći problem po meni jeste support tj. ako šta bude nemaš ga gdje nositi nego moraš sve sa njega brisati i slati ga nazad i čekati onda da ti pošalju servisiran/novi uređaj a što daleko duže traje nego da to odradiš u lokalnom servisu (unutar države)!
Snapdragon 810 u OPT se ne pregrijava jer je downlock-ana verzija mada u gotovo svakome review-u napominju kako se poprilično zagrije uređaj (mada je i to samo primjetno ako ga držiš u landscape orijentaciji)!
Najveći problem po meni jeste support tj. ako šta bude nemaš ga gdje nositi nego moraš sve sa njega brisati i slati ga nazad i čekati onda da ti pošalju servisiran/novi uređaj a što daleko duže traje nego da to odradiš u lokalnom servisu (unutar države)!
-
IcedFlame
#49 Re: Oneplus 2
Odnos ulozeno/dobijeno (posebno za one koji vec imaju 801), pregrijavanje (iako je znatno smanjeno sa 2.1 verzijom) a samim tim i cpu throttling, koji je kod ovog procesora najizrazeniji sa povecanjem temperature, potrosnja baterije u odnosu na 801/1+1...mufa1 wrote:Iz razloga na primjer?IcedFlame wrote:Po meni je Snapdragon 810 poprilican promasaj.
Generalno sam mislio, kao sto se moze vidjeti iz primjera i prethodnog posta, na one koji vec imaju Oneplus One. Nista spektakularno nece dobiti ovim upgrade-om. Cak moze biti i korak nazad u nekim stvarima.
- mufa1
#50 Re: Oneplus 2
Mislio sam da konkretno navedes primjer zbog cega je 810 promasaj, jer si tako naglasio.. To famozno pregrijavanje, na ovom telefonu NIKAD nije bilo zastupljeno, tako da je nonsens uopste ga spominjati... Vise relevantnih youtubera je ga testiralo, i ama bas niko nije primijetio neko vece zagrijavanje nego na bilo kojem drugom telefonu... Pa meni se i na tom "hladnom" 801 na OPO znao fino zagrijat kad raspalis neku zahtjevniju igricu...
dalje, bas bi volio da cujem odn procitam, koji je to telefon donio nesto spektakularno u odnosu na prethodnika, pa da je po tebi bio vrijedan upgrade-a.. onako, bas me interesuje...
Ja imam obicaj da telefon promijenim jednom godisnje, i sa oneplus one sam bio vise nego prezadovoljan. Prodo ga za 250 eura, i sad cu (ako uspijem nafatat pozivnicu
) za nekih 150-160 eura vise dobit potpuno nov uredjaj sa top specifikacijama, metalni ram, skener otiska, mogucnost kostumizacije izgleda, dual sim (sto mi je trenutno jaaaaaako potrebno, ko da su mene pitali koji feature da ubace). Po meni itekako vrijedno upgrade-a. Ili ipak trebam dodat jos jedno 400 eura pa uzet samsung s6 i imat 16 gb, odnosno 10-11 gb i plakat kad se napuni...al zato jarane kad ga izvadis na sto
Mislim, slazem se s tobom, svako za svoje pare odlucuje sta ce i jel nekom vrijedno prelask na novi model ili ne. Tebi nije, meni jest, ti ga neces uzet, ja hocu i svi vuci siti, a sve ovce na broju
pozzz
dalje, bas bi volio da cujem odn procitam, koji je to telefon donio nesto spektakularno u odnosu na prethodnika, pa da je po tebi bio vrijedan upgrade-a.. onako, bas me interesuje...
Ja imam obicaj da telefon promijenim jednom godisnje, i sa oneplus one sam bio vise nego prezadovoljan. Prodo ga za 250 eura, i sad cu (ako uspijem nafatat pozivnicu
Mislim, slazem se s tobom, svako za svoje pare odlucuje sta ce i jel nekom vrijedno prelask na novi model ili ne. Tebi nije, meni jest, ti ga neces uzet, ja hocu i svi vuci siti, a sve ovce na broju