Onda gledaj lafcino, vidis ih....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Onda gledaj lafcino, vidis ih....

Post by mIRCerka »

Prva zvanicna zrtva agresije na BiH...

Image

Image

Image

Nek im je Slava i Hvala.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

tachno..evo 13 godina je proshlo..fino je da se neko sjetio
:)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

The_Fluid wrote:tachno..evo 13 godina je proshlo..fino je da se neko sjetio
Postovani Flu, tesko je ne sjetiti se svake godine...
tesko je zaboraviti da je u noci 5. na 6. april, uoci samog oslobadjanja Sarajeva, Valter dao svoj zivot...
tesko je ne sjetiti se Suade na Vrbanja mostu.....

Ni Valter ni Suada nisu bili Sarajlije, a dali su zivot za njega. Sramota bi bilo zaboraviti ih.

:roll:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

mIRCerka wrote:
The_Fluid wrote:tachno..evo 13 godina je proshlo..fino je da se neko sjetio
Postovani Flu, tesko je ne sjetiti se svake godine...
tesko je zaboraviti da je u noci 5. na 6. april, uoci samog oslobadjanja Sarajeva, Valter dao svoj zivot...
tesko je ne sjetiti se Suade na Vrbanja mostu.....

Ni Valter ni Suada nisu bili Sarajlije, a dali su zivot za njega. Sramota bi bilo zaboraviti ih.

:roll:
Nazhalost, mnogi su zaboravili, istorija se frizira po potrebi narudzhbi, no dobro je da ima normalnih ljudi koji se sjetjaju i pamte. :)
manijak1

Post by manijak1 »

istorija se frizira po potrebi narudzhbi
........u zavisnosti od sitovacije :oops:
......vjerovala je da se neće usuditi , Suada a Valter ...........ima više verzija ........uglavnom i on je bio blizu Marindvora , kažu da je isfurao iz šahta ali jedino mi nije jasno kako je Radovan uspio iz Holliday-a izaći :oops: ali historiju pišu živi preko leđa mrtvih.
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

Neki ljudi a na zalost i neki politicari misle da radi mira u kuci treba izvrtati cinjenice, prihvatati lazi i pisati neku zajednicku istoriju? :x
U stvari ne znaju koliko su u krivu i da tako doprinose stanju u kakvom jesmo, NI ZA STA SE NEZNA.

Al mi zivi pamtimo :roll:

Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Samo za vas...uslikano prije 20 minuta....

Sarajevo, srami se....

Image

Image

Image
winetou

Post by winetou »

Srbin Sandžaklija :shock: :lol: 8-)
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Nek' nije Mohikanac :D pa da i ti kažeš :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

winetou wrote:Srbin Sandžaklija :shock: :lol: 8-)
ne znam cemu takav komentar :? tema je (ako vec nisi mogao sam dokuciti) postavljena u znak sjecanja na dvoje ljudi koji su, svako u svoja doba, dali svoj zivot za ovaj grad...
winetou

Post by winetou »

Komentar je na mjestu :oops:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

winetou wrote:Komentar je na mjestu :oops:
Kakve veze ima sto je Valter bio Srbin, Sandzaklija????
winetou

Post by winetou »

Pa eto prvi ilegalac Sarajeva Sandžaklija :D 8-)
Stari

Post by Stari »

:D Poglavica-Provokator :D ....hoce ustvari da kaze nesto sasma drugo....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stari wrote::D Poglavica-Provokator :D ....hoce ustvari da kaze nesto sasma drugo....
komentare koji nemaju veze sa temom obicno ignorisem kao i sum krila goluba u letu...

al' sam ovo pjesnicki rekla...

ali, ako on vec trazi odgovor, evo mu ga:

Postovani winetou,
u doba Jugoslavije svi su bili Jugosloveni i borili su se za Jugoslaviju. Niko se od njih tada nije borio za vlastite "nacionalne interese"...ono sto smo imali u periodu '92-'95 je gomila obicnih vojnika koji su se borili za slicne ideje (ocuvanje Bosne i Hercegovine, a cuvaju je oni - Bosanci i Hercegovci) a u organima vlasti smo imali...ne znam im naci imena adekvatnog.... azdaje....
manijak1

Post by manijak1 »

ako ćemo se zajebavat' sa distance onda jeste :oops: međutim da smo proveli dva sata '93-e u osmom mjesecu , pa makar i u podrumu ( ti si se ubio za podruma :D ono možda bilder razvijen vako nako a srce u :D dupetu ) onda se ne bi zajebavao s nekim stvarima koje su neprikosnovene .
Usput , jel ti smatraš da si duhovit :? :? Mohikanac :?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

manijak1 wrote:
ako ćemo se zajebavat' sa distance onda jeste :oops: međutim da smo proveli dva sata '93-e u osmom mjesecu , pa makar i u podrumu ( ti si se ubio za podruma :D ono možda bilder razvijen vako nako a srce u :D dupetu ) onda se ne bi zajebavao s nekim stvarima koje su neprikosnovene .
Nekada...
Slavilo se oslobodjenje grada, uvijek smo u skolama imali razne aktivnosti povodom 6.aprila...cak je i moj likovni rad bio na skolskom panou :roll:

Sada (nakon vise od dva sata 93. u avgustu)...
pljuj prema svemu sto nije borba za nacionalni interes... uce djecu STA su i ko su NJIHOVI :(
winetou

Post by winetou »

Bilder :? Zaboga pa nisam ja violentjack :D

I tako povede Sandžo Sarajlije u revoluciju :P
mIRCerka

Post by mIRCerka »

winetou wrote:I tako povede Sandžo Sarajlije u revoluciju :P
idi prizivaj kishu....
Baghira

Post by Baghira »

Jebaji ga Mircerka, i onda smo ucili ko SMO i ko su NASI. Samo bilo NAS je tada vise. A neprijetelj je bio neprijatelj. A kako sada da obiljezavas nesto sto je znacajno za ovaj grad i najveci dio njegovog stanovnistva, kad oni drugi to ne priznaju, tj. kad samim tim osudjujes one druge, koji su isto tako konstutivan narod BiH? :? Sama cinjenica da pola Bosne eto ne slavi 01.03. kao dan nezavisnosti dovoljno ti govori....Ma zapetljano do bola, ni sam Tito ovo ne bi otpetlj'o :-?
Stari

Post by Stari »

manijak1 wrote:
Usput , jel ti smatraš da si duhovit :? :? Mohikanac :?
Kolko se sjecam veliki poglavica je porijeklom iz Banjaluke....a tamo...sezona proljece/ljeto '93 nije bila ni izbliza toliko zafukana kao kod vas ...u seher Saraj'vu. Sve da je i bio tamo tada (a vjerujem da je vec tad bio u Finskoj) ....ne vjerujem da je imao vece potrebe silaziti u podrum.....osim mozda da donese kiselog kupusa iz kace ....ili tako nesto.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

crna_pantera wrote:Jebaji ga Mircerka, i onda smo ucili ko SMO i ko su NASI. Samo bilo NAS je tada vise. A neprijetelj je bio neprijatelj. A kako sada da obiljezavas nesto sto je znacajno za ovaj grad i najveci dio njegovog stanovnistva, kad oni drugi to ne priznaju, tj. kad samim tim osudjujes one druge, koji su isto tako konstutivan narod BiH? :? Sama cinjenica da pola Bosne eto ne slavi 01.03. kao dan nezavisnosti dovoljno ti govori....Ma zapetljano do bola, ni sam Tito ovo ne bi otpetlj'o :-?
meni situacija u ovo gradu djeluje kao zesci zapetljaj crijeva..jos malo pa ce doci do explozije i bice goFana na sve strane....

Valter je branio Sarajevo, ne Bosnjake/Hrvate/Srbe jer su NAS tad ucili da smo mi prvenstveno JUGOSLOVENI ....
Suada je htjela dati svoju podrsku borbi za ocuvanje BiH, a uz nju je poginula i Olga....Ni one nisu ganjale vlastiti nacionalni interes....

to sto drugi ne priznaju i ne zele da slave, to je njihov problem...
oni imaju svoje praznike i niko od nas ih ne ometa u tome...

to sto je 1.3. neradni dan u jednom dijelu Federacije, dok u drugom dijelu Federacije i RSu to predstavlja "sasvim obican radni dan", to je nasa SVEUKUPNA sramota....

Mozda bismo trebali iskoristiti ovo vrijeme sto Paddy ostaje u BiH da nam on NAMETNE drzavni praznik... :roll:

o boze, postadoh depresivna pisuci ovo...
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Ma slavit tje, slavit tje, netje ni znati shto ni kako, uglavnom sve tje to dotji na svoje, shto bi Laza Lazarevitj rekao: "Sve tje to narod pozlatiti" :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

The_Fluid wrote:Ma slavit tje, slavit tje, netje ni znati shto ni kako, uglavnom sve tje to dotji na svoje, shto bi Laza Lazarevitj rekao: "Sve tje to narod pozlatiti" :-)
Laza je bio optimista :D
tu je izjavu dao za narod ovih prostora, pa nije ni cudo sto su neuropsihijatrijsku kliniku u Beogradu nazvali po njemu :D

Ma slavice se Flu, samo je sramotno sto ce ih se sjetiti kao i za Markale...samo na dan pogibije...i onda opet tonu u zaborav....do iduceg aprila....
Baghira

Post by Baghira »

Hoce Flu, za jedno 30 godina.....mozda :D
Valter je branio Sarajevo, ne Bosnjake/Hrvate/Srbe jer su NAS tad ucili da smo mi prvenstveno JUGOSLOVENI .... Suada je htjela dati svoju podrsku borbi za ocuvanje BiH, a uz nju je poginula i Olga....Ni one nisu ganjale vlastiti nacionalni interes....
Na ovo sam i mislila kad sam govorila o nama i nasima :wink:

Mirci, ne sekiraj se, manje o tome misliti, manje ce glava boljeti :D
Post Reply