Onako radi usporedbe

It_is_a_Leclerc

#26 Re: Onako radi usporedbe

Post by It_is_a_Leclerc »

Čovjek bi očekivao od jednog akademika da je barem informisan. Čuj - Papa se nije distancirao od Breivika. I to napisati danas, kad svi imaju internet i treba im samo par trenutaka da provjere. Nevjerovatno, odurno, grozno laganje akademika Muhića je za svaku, pa i bošnjačku osudu.

Ovdje je stvar vrlo jasna. Najveći dio terorističkih napada u zadnjih 20-ak godina počinjeno je "u ime Islama". Muslimani se, kao dio Islama, moraju ograđivati, osuđivati i izvinjavanjem žrtvama i društvima koje islamistički terorizam ugrožava, isključivati iz te grupe u čije je ime napravljen zločin. Tišina je relativiziranje, ignoriranje, pa čak i odobravanje terorizma. .. Sve ostalo su notorne gluposti i relativistička trabunjanja.

Uostalom, zar je toliko teško tražiti od pripadnika islamske religije ono što mi, Bošnjaci, tako uredno i redovno tražimo od pripadnika srpskog naroda - kolektivnu odgovornost i kolektivno izvinjenje ?
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#27 Re: Onako radi usporedbe

Post by emillio estevez »

Salu na stranu , ako nije srpski fanatik ciji je ili kakav je fanatik ?! :D
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#28 Re: Onako radi usporedbe

Post by emillio estevez »

It_is_a_Leclerc wrote:Čovjek bi očekivao od jednog akademika da je barem informisan. Čuj - Papa se nije distancirao od Breivika. I to napisati danas, kad svi imaju internet i treba im samo par trenutaka da provjere. Nevjerovatno, odurno, grozno laganje akademika Muhića je za svaku, pa i bošnjačku osudu.

Ovdje je stvar vrlo jasna. Najveći dio terorističkih napada u zadnjih 20-ak godina počinjeno je "u ime Islama". Muslimani se, kao dio Islama, moraju ograđivati, osuđivati i izvinjavanjem žrtvama i društvima koje islamistički terorizam ugrožava, isključivati iz te grupe u čije je ime napravljen zločin. Tišina je relativiziranje, ignoriranje, pa čak i odobravanje terorizma. .. Sve ostalo su notorne gluposti i relativistička trabunjanja.

Uostalom, zar je toliko teško tražiti od pripadnika islamske religije ono što mi, Bošnjaci, tako uredno i redovno tražimo od pripadnika srpskog naroda - kolektivnu odgovornost i kolektivno izvinjenje ?
Oprosti ali stvarno nije u redu ocekivati kolektivnu ispriku!
U mikrozajednici mozda Da ,odakle se je pojavio zlocinac ali sveobuhvatno nema smisla .
poostar

#29 Re: Onako radi usporedbe

Post by poostar »

It_is_a_Leclerc wrote: Uostalom, zar je toliko teško tražiti od pripadnika islamske religije ono što mi, Bošnjaci, tako uredno i redovno tražimo od pripadnika srpskog naroda - kolektivnu odgovornost i kolektivno izvinjenje ?

Uh,sad si tek najebo..gdje ces tako nesto pitati dobre Bosnjake ?! Kod nas svaki saban moze biti akademik..
Mohamad Sissoko

#30 Re: Onako radi usporedbe

Post by Mohamad Sissoko »

Bodkin wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Bodkin wrote:Njemac je ubijao u ime njemaca. Zato se njemac poklonio zrtvama i danas placa nekakve odstete. Taj u bostonu, australiji i kozojeb u sarajevu su svi ubijali u ime islama i muslimana. Tu je razlika koju takvi kao ti nikako da skontate
Kako bilo ko, ko se osjeca muslimanom moze da snosi odgovornost za radnje drugog muslimana jer je taj lik kojeg nit poznaje odlucio da radi to u ime njegove vjere?
Sad bi svi pravoslavci sirom svijeta trebali da se izvinjavaju Bosnjacima jer su vladike blagosiljale pa cak i direktno poticale izvrsioce genocida?
Ti ne vidis glupost u svom razmisljanju?
jos jedan kiks. cijeli svijet zna a su njemci napravili genocid. cijeli svijet zna da su srbi napravili genocid. kakvi bolan pravoslavci. zato ti se ivinjava natasa kandic i ceda jovanovic koji nemaju nista sa tim zlocinima. ne izvinjava ti se rus ili grk.

ali dzabavama pricati. eto ti muslimani engleske ludi sto se izvinjavaju. idi objasni njima
Izvinjenje podrazumjeva odgovornost.
Kandić se nema sta izvinjavat Bosnjacima jer nije ona podrzavala tu politiku niti je podrzava.Ona nikakve veze nema sa zlocinima izuzev da je nacionalnosti kao izvrsioci.
Sta se ima pravoslavac izvinjavat bilo kome jer je neki vladika blagosiljao ubice i ponavljam, direktno kao predstavnik jedne vjere poticao na vrsenje zlocina?
Opet pisem, ko je dobio punomoc od svih muslimana ? Al Kaida ima punomoc onih koji je podrzavaju.

Ti opet ne vidis glupost u tvojoj logici?
Za tebe vazi arguments are useless against fully embedded opinion.

It_is_a_Leclerc wrote: Uostalom, zar je toliko teško tražiti od pripadnika islamske religije ono što mi, Bošnjaci, tako uredno i redovno tražimo od pripadnika srpskog naroda - kolektivnu odgovornost i kolektivno izvinjenje ?
Kakvu bolan kolektivnu odgovornost?
Kakva je to odgovornost Srbina koji je zivio u Juznoj Americi pocetkom devedesetih i nije podrzavao tu politiku koja je dovela do zlocina?
Odgovornost i izvinjenje trazis od onih koji su nesto podrzavali ili su mogli sprijeciti a nisu a ne od svih ljudi koji pripadaju nekom kolektivu.
Bodkin

#31 Re: Onako radi usporedbe

Post by Bodkin »

Mohamad Sissoko wrote: Izvinjenje podrazumjeva odgovornost.
Kandić se nema sta izvinjavat Bosnjacima jer nije ona podrzavala tu politiku niti je podrzava.Ona nikakve veze nema sa zlocinima izuzev da je nacionalnosti kao izvrsioci.
Sta se ima pravoslavac izvinjavat bilo kome jer je neki vladika blagosiljao ubice i ponavljam, direktno kao predstavnik jedne vjere poticao na vrsenje zlocina?
Opet pisem, ko je dobio punomoc od svih muslimana ? Al Kaida ima punomoc onih koji je podrzavaju.

pravoslavac se i nema sta izvinjavati jr nije u njegovo ime pocinjen zlocin.
dalje, a kad je to mladic dobio punomoc od svih srba? u jugi je tad zivjelo oko 10 miliona srba. nadji podatke koliko ih je bilo u vojsci. pisete ovdje kako asad ne moze predstavlajti siriju jer je diktator i namjestao je izbore ali ih zato milosevic nije namjestao iako je sve poluge moci imao. tu je sve bilo korektno?

ali svejedno. kad god neki srbin dodje na forum, prvo pitanje je jel bio genocid u srebrenici pa onda sta ti mislis o tome. ako ga taj forumas nije pocinio, sta koji kurac ima da se pravda onda?

dakle nema biranja. il postoji kolektivna odgovornost ili ne postoji. po meni ne postoji. ali svako ko kaze da se srbi trebaju izvinajvati, a muslimani ne je licemjer
Mohamad Sissoko

#32 Re: Onako radi usporedbe

Post by Mohamad Sissoko »

Bodkin wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Izvinjenje podrazumjeva odgovornost.

pravoslavac se i nema sta izvinjavati jr nije u njegovo ime pocinjen zlocin.
dalje, a kad je to mladic dobio punomoc od svih srba? u jugi je tad zivjelo oko 10 miliona srba. nadji podatke koliko ih je bilo u vojsci. pisete ovdje kako asad ne moze predstavlajti siriju jer je diktator i namjestao je izbore ali ih zato milosevic nije namjestao iako je sve poluge moci imao. tu je sve bilo korektno?

ali svejedno. kad god neki srbin dodje na forum, prvo pitanje je jel bio genocid u srebrenici pa onda sta ti mislis o tome. ako ga taj forumas nije pocinio, sta koji kurac ima da se pravda onda?

dakle nema biranja. il postoji kolektivna odgovornost ili ne postoji. po meni ne postoji. ali svako ko kaze da se srbi trebaju izvinajvati, a muslimani ne je licemjer
Pola ovog sto ti sad napisa, ja sam vec gore napisao. Tako da mi nisi jasan. Plus ovo "pisete".. to stavljanje veceg broja forumasa u jedan kos kako bi nesto dokazao je nak, smijesno.Podsjeca na "kolektivnu..." :D
Drugo, kad nekog pitas da li je u Srebrenici bio genocid ti ga pitas za misljenje.Ne trazis od njega opravdanje i izvinjenje time sto ga pitas za misljenje. Dakle davanje misljenja nije jednako opravdavanje.
insomnia78

#33 Re: Onako radi usporedbe

Post by insomnia78 »

Opet o religiji mira?
:lol:
Ni jedna religija to nije, pustite suplje
GeeTnT

#34 Re: Onako radi usporedbe

Post by GeeTnT »

Reis Kavazovic kaze:
''Smatram da upravo na Srebrenici, na genocidu, Srbi mogu graditi onaj svoj pozitivni identitet. Jedna generacija je učinila to Bošnjacima, desio se genocid, desila se Srebrenica. Nova generacija Srba, pripadnika srpskog naroda, treba odrastati sa sviješću da zlo koje je učinjeno u Srebrenici ne može biti činjeno u njihovo ime i da nikada više tu granicu zla ne trebaju prijeći. Zbog toga smatram da je Srebrenica donekle važnija za Srbe nego za Bošnjake. Bošnjacima je ona opomena. A njima može biti naobrazba''.

Ovakvo razmisljanje preko Drine je prihvaceno sa odobravanjem, ali ne i u RS-u.
Rampage

#35 Re: Onako radi usporedbe

Post by Rampage »

Misliš da je prihvaćeno s "one strane Drine"?

Ja sam se nekada, dok sam bio mlađi, neposredno poslije rata, ubjeđivao da se zločinac nije mogao roditi na beogradskom asfaltu... Danas više nisam tako siguran, nažalost:(
GeeTnT

#36 Re: Onako radi usporedbe

Post by GeeTnT »

Rampage wrote:Misliš da je prihvaćeno s "one strane Drine"?

Ja sam se nekada, dok sam bio mlađi, neposredno poslije rata, ubjeđivao da se zločinac nije mogao roditi na beogradskom asfaltu... Danas više nisam tako siguran, nažalost:(
Na reisov stav komentari na srpskim portalima su bili puni hvale. Naravno postoji jedan broj koji se ne slaze, ali s druge strane rezimski mediji u RS-u nisu ni prenijeli stav reisa...
kakavdanakneiskustvu

#37 Re: Onako radi usporedbe

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li ovaj muhić u kakvoj vezi,porodicnoj,sa pokojnim fuadom muhićem?
Putnik ali stvarno

#38 Re: Onako radi usporedbe

Post by Putnik ali stvarno »

Muslimani I kolektivna krivica, ovaj Dr je povukao malo jace iz lule cini mi se. Mulj neki sta li ?

Od Indije do Maroka postoji jedna suverena drzava I to je Iran. Nijesam cuo za neke fanatike iz Irana.

Sve su ostale vlade sticenice Uncle Sam a.

U tom smislu crkva je u svim tim zemljama opzicija Rezimima koji su korumpirani do koske I kojima je narodni interes poslednja briga.

Od Sisija do Sauda, Buto ve familije & klana Talebani, name it.

To tamo traje nije od juce, narod jezivo tesko zivi sada vec I duze od veka I naravno da je zaostao I naravno da se tu neki ekstremizam primi.

Nemaju se oni sta kome izvinjavati, a I taj nacin borbe im nece pomoci.

Tuga, koce njima da se izvini ?
Haman

#39 Re: Onako radi usporedbe

Post by Haman »

Jedan komentator rece "od zlocina se treba ograditi". Tacno ali svi se od zlocina ne ogradju. To je samo prisutno kod muslimana. Neki cak ni genocid nece da priznaju, a pricaju da je njihova ruka uvijek ispruzna za pomirenje sa Bosnjacima. Ruka ispruzena za pomirenje ali im smeta bosnjacko udruzivanje. Ma sve isto kao i prije, stalno se radi na nestanku Bosnjaka a u tome im i sami Bosnjaci pomazu.

Kakva je razlika izmedju Mladiceve price nakon ulaska u Srebrenicu i price Protica svojevremenu glednog srpskog politicara.

Image
Post Reply