e onda je i ljubavi malo....jer da je ima više nebi nedostajalo ni tolerancije,ni volje,ni željemiki4 wrote:koliko kod balkanskog čovjeka ima želje i volje...mislim malomišica wrote:nije to stvar evropske inteligncije....to je samo stvar volje i želje za tolerancijom,............
Ona prica, on ne razumije....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zelenashica
#51 Re: Ona prica, on ne razumije....
-
PalaSa Marsa
#52 Re: Ona prica, on ne razumije....
Mozda Balkanski covjek ima i volje i zelje i alli nema tolerancije ili sanse da nauci nesto vise...I ja ne bih, odma isla da se ogranicavam na Balkan, kao jednu zatucanu sredinu ili sta ja znam...Prosto ne mislim da su Ljudi/zene Balkana u nekoj okvirnoj zaostalosti ili ne znanju, mislim cak da smo u prednosti u odnosu na ostale koji ma je zivot bio laksi, pa su bili da kazem, uskraceni da upoznaju ruzniju stranu sazrijevanja, (odnosno tezu) i cak mislim, da bi malo ko od tih nazovimo ih "Svjetskih", Evropskih ljudi, mogao se borit' za svoje porodice ili djecu, na nacin kako je to ucinio i jos i dalje cini NAS COVJEK..mišica wrote:e onda je i ljubavi malo....jer da je ima više nebi nedostajalo ni tolerancije,ni volje,ni željemiki4 wrote:koliko kod balkanskog čovjeka ima želje i volje...mislim malomišica wrote:nije to stvar evropske inteligncije....to je samo stvar volje i želje za tolerancijom,............
-
zelenashica
#53 Re: Ona prica, on ne razumije....
PalaSa Marsa wrote:Mozda Balkanski covjek ima i volje i zelje i alli nema tolerancije ili sanse da nauci nesto vise...I ja ne bih, odma isla da se ogranicavam na Balkan, kao jednu zatucanu sredinu ili sta ja znam...Prosto ne mislim da su Ljudi/zene Balkana u nekoj okvirnoj zaostalosti ili ne znanju, mislim cak da smo u prednosti u odnosu na ostale koji ma je zivot bio laksi, pa su bili da kazem, uskraceni da upoznaju ruzniju stranu sazrijevanja, (odnosno tezu) i cak mislim, da bi malo ko od tih nazovimo ih "Svjetskih", Evropskih ljudi, mogao se borit' za svoje porodice ili djecu, na nacin kako je to ucinio i jos i dalje cini NAS COVJEK..mišica wrote:e onda je i ljubavi malo....jer da je ima više nebi nedostajalo ni tolerancije,ni volje,ni željemiki4 wrote: koliko kod balkanskog čovjeka ima želje i volje...mislim malo
ja se nađoh uvrijeđita
-
PalaSa Marsa
#54 Re: Ona prica, on ne razumije....
Mozda Balkanski covjek ima i volje i zelje i alli nema tolerancije ili sanse da nauci nesto vise...I ja ne bih, odma isla da se ogranicavam na Balkan, kao jednu zatucanu sredinu ili sta ja znam...Prosto ne mislim da su Ljudi/zene Balkana u nekoj okvirnoj zaostalosti ili ne znanju, mislim cak da smo u prednosti u odnosu na ostale koji ma je zivot bio laksi, pa su bili da kazem, uskraceni da upoznaju ruzniju stranu sazrijevanja, (odnosno tezu) i cak mislim, da bi malo ko od tih nazovimo ih "Svjetskih", Evropskih ljudi, mogao se borit' za svoje porodice ili djecu, na nacin kako je to ucinio i jos i dalje cini NAS COVJEK..[/quote]
@misica
ti mene fkt zbuni...što citiraš moje postove bona....đe ti vidje da ja rekoh balkanski čovjek.....
ja samo tvrdim da kad se voli i tolerancija i volja postoji ne bitno da l' na marsu il' zemlji
ja se nađoh uvrijeđita
[/quote]
@PalaSa Marsa
Heheheeh nemoj se nalazit' uvrijedjena, jer mi to nije bio cilj..A kopirala sam Tebe i miki4, nisam dala kontra komentar, naprotiv samo sam se nadovezala (ako ne smeta)..
PS: Kad dam komentar na neku temu, ne znaci da zelim nekog uvrijedit ili povrijedit'...PRosto nisam za to ovdje
Ja Ti se izvinjavam, ako sam rekla nesto pogresno vezano za Tebe
@misica
ja se nađoh uvrijeđita
@PalaSa Marsa
Heheheeh nemoj se nalazit' uvrijedjena, jer mi to nije bio cilj..A kopirala sam Tebe i miki4, nisam dala kontra komentar, naprotiv samo sam se nadovezala (ako ne smeta)..
PS: Kad dam komentar na neku temu, ne znaci da zelim nekog uvrijedit ili povrijedit'...PRosto nisam za to ovdje
-
zelenashica
#55 Re: Ona prica, on ne razumije....
@misicaPalaSa Marsa wrote:Mozda Balkanski covjek ima i volje i zelje i alli nema tolerancije ili sanse da nauci nesto vise...I ja ne bih, odma isla da se ogranicavam na Balkan, kao jednu zatucanu sredinu ili sta ja znam...Prosto ne mislim da su Ljudi/zene Balkana u nekoj okvirnoj zaostalosti ili ne znanju, mislim cak da smo u prednosti u odnosu na ostale koji ma je zivot bio laksi, pa su bili da kazem, uskraceni da upoznaju ruzniju stranu sazrijevanja, (odnosno tezu) i cak mislim, da bi malo ko od tih nazovimo ih "Svjetskih", Evropskih ljudi, mogao se borit' za svoje porodice ili djecu, na nacin kako je to ucinio i jos i dalje cini NAS COVJEK..
ja se nađoh uvrijeđita
@PalaSa Marsa
- miki4
#56 Re: Ona prica, on ne razumije....
Eeeee... i to je jedan vid tolerancije, gledajući iz ugla ljubavi druge vrste! Čestitam impresioniran sam, ....zaista!
-
zelenashica
#57 Re: Ona prica, on ne razumije....
miki4 wrote:Eeeee... i to je jedan vid tolerancije, gledajući iz ugla ljubavi druge vrste! Čestitam impresioniran sam, ....zaista!
- sheilak
#58 Re: Ona prica, on ne razumije....
Naslov ove teme me podsjeca na stihove one novokomponovane narodne mjuzike :" ... ona place, on je nezno ljubi ..."

- burek_in_space
#59 Re: Ona prica, on ne razumije....
Otkad je Toma novokomponovani?!sheilak wrote:Naslov ove teme me podsjeca na stihove one novokomponovane narodne mjuzike :" ... ona place, on je nezno ljubi ..."
![]()
- RIZVA
#60 Re: Ona prica, on ne razumije....
Evo da kazem nesto na ovu temu
Želiš iskrenost u odnosu? A znaš li ti biti iskrena? Znaš li ti održavati svoj dio iskrenog odnosa s iskrenim čovjekom?
Nemoj očekivati da ti čita misli. Da će po suptilnim znakovima shvatiti što ti treba. Da je dovoljno da mrdneš očima, a on ti već nudi na pladnju točno ono što si zamislila.
Ako ti nešto treba, reci. On će vjerojatno biti sretan što ti to može dati, ali od iskrenog ćeš čovjeka dobiti točno to što si tražila, samo će ti ponekad odlučiti pokloniti i nešto više, a to je onda to... poklon kojem se ne gleda u zube. Ako ti treba još nešto, traži na jasnom Bosanskom . Ako ti ne može ili nije spreman dati, nemoj se duriti, jer to ne znači da te ne voli. To znači samo da ima neki dobar razlog zašto ti točno to ne daje. I to je njegovo pravo.
Ako tražiš njegovo mišljenje, dobit ćeš ga. Nemoj očekivati da će ti odgovoriti ono što misli da bi ti htjela čuti, odgovorit će ti točno ono što misli. Neće te zavaravati da se nisi udebljala, da ti haljina baš dobro stoji... ako ne misli tako.
U iskrenom odnosu gubiš mogućnost da se (osim u igri) osjećaš slabašno žensko i princezica, jer nisi ni jedno ni drugo, koliko god ti ponekad takva uloga paše. Ali ono što dobivaš daleko je dragocjenije.
Kada ti kaže da si lijepa večeras, znat ćeš sigurno da je opčinjen tobom. Kada ti sa smješkom, umornoj, skine cipele i izmasira stopala, znat ćeš da to nije zato što osjeća da mora, već zato što je njegova najdublja želja da ti bude ugodno.
Želiš iskrenost u odnosu? A znaš li ti biti iskrena? Znaš li ti održavati svoj dio iskrenog odnosa s iskrenim čovjekom?
Nemoj očekivati da ti čita misli. Da će po suptilnim znakovima shvatiti što ti treba. Da je dovoljno da mrdneš očima, a on ti već nudi na pladnju točno ono što si zamislila.
Ako ti nešto treba, reci. On će vjerojatno biti sretan što ti to može dati, ali od iskrenog ćeš čovjeka dobiti točno to što si tražila, samo će ti ponekad odlučiti pokloniti i nešto više, a to je onda to... poklon kojem se ne gleda u zube. Ako ti treba još nešto, traži na jasnom Bosanskom . Ako ti ne može ili nije spreman dati, nemoj se duriti, jer to ne znači da te ne voli. To znači samo da ima neki dobar razlog zašto ti točno to ne daje. I to je njegovo pravo.
Ako tražiš njegovo mišljenje, dobit ćeš ga. Nemoj očekivati da će ti odgovoriti ono što misli da bi ti htjela čuti, odgovorit će ti točno ono što misli. Neće te zavaravati da se nisi udebljala, da ti haljina baš dobro stoji... ako ne misli tako.
U iskrenom odnosu gubiš mogućnost da se (osim u igri) osjećaš slabašno žensko i princezica, jer nisi ni jedno ni drugo, koliko god ti ponekad takva uloga paše. Ali ono što dobivaš daleko je dragocjenije.
Kada ti kaže da si lijepa večeras, znat ćeš sigurno da je opčinjen tobom. Kada ti sa smješkom, umornoj, skine cipele i izmasira stopala, znat ćeš da to nije zato što osjeća da mora, već zato što je njegova najdublja želja da ti bude ugodno.
- sheilak
#61 Re: Ona prica, on ne razumije....
burek_in_space wrote:Otkad je Toma novokomponovani?!sheilak wrote:Naslov ove teme me podsjeca na stihove one novokomponovane narodne mjuzike :" ... ona place, on je nezno ljubi ..."
![]()
![]()
-
PalaSa Marsa
#62 Re: Ona prica, on ne razumije....
Heheehehehehe misice ma nisi pukla, u redu je Tvoja reakcija, mozda ja nisam trebala kopirati Vase textove, ali sta je tu je...

- miki4
#63 Re: Ona prica, on ne razumije....
ma ti si uvjek tolerantna divim ti semišica wrote:miki4 wrote:Eeeee... i to je jedan vid tolerancije, gledajući iz ugla ljubavi druge vrste! Čestitam impresioniran sam, ....zaista!i to ja ko sad ispadoh tolerantna ili ne tolerantna
samo reci ....tolerantno ću da podnesem odgovor
-
zelenashica
#64 Re: Ona prica, on ne razumije....
ma jok ba kakvo divljenje.......miki4 wrote:ma ti si uvjek tolerantna divim ti semišica wrote:miki4 wrote:Eeeee... i to je jedan vid tolerancije, gledajući iz ugla ljubavi druge vrste! Čestitam impresioniran sam, ....zaista!i to ja ko sad ispadoh tolerantna ili ne tolerantna
samo reci ....tolerantno ću da podnesem odgovor
- miki4
#65 Re: Ona prica, on ne razumije....
bitno je da se malo furamo......mišica wrote: ma jok ba kakvo divljenje.............ja sam ba samo luda od tolerancije......ma hebeš toleranciju to mi ko fol izleda ono ti meni sve po sisku a ja šutim
....đe ba tu tolerancija...to je vala začepljenje ušiju........
....nego valja se na nešto furati .....haman tolerancija danas IN....pratmo evropske trendove
-
zelenashica
#66 Re: Ona prica, on ne razumije....
ma ja.....navikli smo mi na te njihove modne trendove....-....miki4 wrote:bitno je da se malo furamo......mišica wrote: ma jok ba kakvo divljenje.............ja sam ba samo luda od tolerancije......ma hebeš toleranciju to mi ko fol izleda ono ti meni sve po sisku a ja šutim
....nego valja se na nešto furati .....haman tolerancija danas IN....pratmo evropske trendove
- miki4
#67 Re: Ona prica, on ne razumije....
To ti je evropski se oblačiti, u raji malo glumiti, a kod kuće nedati nikom za pravo, jer smo u raji ko fol morali biti tolerantni...mišica wrote:ma ja.....navikli smo mi na te njihove modne trendove....-....miki4 wrote:bitno je da se malo furamo......mišica wrote: ma jok ba kakvo divljenje.............ja sam ba samo luda od tolerancije......ma hebeš toleranciju to mi ko fol izleda ono ti meni sve po sisku a ja šutim
-
zelenashica
#68 Re: Ona prica, on ne razumije....
miki4 wrote:To ti je evropski se oblačiti, u raji malo glumiti, a kod kuće nedati nikom za pravo, jer smo u raji ko fol morali biti tolerantni...mišica wrote:ma ja.....navikli smo mi na te njihove modne trendove....-....miki4 wrote:
bitno je da se malo furamo......ebeš ti ovu toleranciju
- miki4
#69 Re: Ona prica, on ne razumije....
Mislio sam da baš neznam, ali ako je tako onda je danas dan kad imamo iste mišljenje na ovu temu...baš sam sretan što nisam jedinimišica wrote:vidiš kako znaš šta hoću reći.....
-
zelenashica
#70 Re: Ona prica, on ne razumije....
ma moje mišljenje je tolerantnomiki4 wrote:Mislio sam da baš neznam, ali ako je tako onda je danas dan kad imamo iste mišljenje na ovu temu...baš sam sretan što nisam jedinimišica wrote:vidiš kako znaš šta hoću reći.....
- miki4
#71 Re: Ona prica, on ne razumije....
Ma nije bitno šta pomisli, bitno je da se uhvatim za tu Evropsku toleranciju, makar da to "RAja" primjeti.mišica wrote:ma moje mišljenje je tolerantnomiki4 wrote:Mislio sam da baš neznam, ali ako je tako onda je danas dan kad imamo iste mišljenje na ovu temu...baš sam sretan što nisam jedinimišica wrote:vidiš kako znaš šta hoću reći.....
bez brige.......e sad šta ti pomisli vala ne znam....al reko hajd da se malo za toleranciju uFatim
-
zelenashica
#72 Re: Ona prica, on ne razumije....
drži ne PušćaJmiki4 wrote:Ma nije bitno šta pomisli, bitno je da se uhvatim za tu Evropsku toleranciju, makar da to "RAja" primjeti.mišica wrote:ma moje mišljenje je tolerantnomiki4 wrote:
Mislio sam da baš neznam, ali ako je tako onda je danas dan kad imamo iste mišljenje na ovu temu...baš sam sretan što nisam jedinibez brige.......e sad šta ti pomisli vala ne znam....al reko hajd da se malo za toleranciju uFatim
- miki4
#73 Re: Ona prica, on ne razumije....
hahahahaha....mišica wrote:drži ne PušćaJ
-
zelenashica
#74 Re: Ona prica, on ne razumije....
miki4 wrote:hahahahaha....mišica wrote:drži ne PušćaJ
- miki4
#75 Re: Ona prica, on ne razumije....
ma ne ništa već se malo nasmija na ono drži i ne pušćaj...koliko čovjeku trba snage da bi u svakom momentu držao i NEpušćaomišica wrote:miki4 wrote:hahahahaha....mišica wrote:drži ne PušćaJ![]()
šta sam to sad PrOvalila
![]()