On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
detroit-mercy

#476 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by detroit-mercy »

Alfons Kauders wrote:
ladyblue18 wrote:
Alfons Kauders wrote:
i manite se price "nema posla"... ima vani brate mili, a ima vala i kod nas... jos kad neko u sarajevu kuka kako nema posla, priceless... najveca stopa zaposlenosti u drzavi, milja prosjecna plata... spram ostatka drzave jebena kalifornija
Reci ovo mojoj drugarici, zlatnom studentu, koja 3 godine nakon zavrsetka faxa sjedi kuci jer ne moze naci posao ni u butiku.
Ili isto ovo reci 3-4 mojih poznanika sa zavrsenim fakultetima prije par godina, sa prosjecima iznad 9, sa jakim fakultetima, a nigdje nisu "podobni" da se zaposle.
Reci ovo ljudima na temi o nezaposlenim na ekonomiji.
Reci ovo onih 40% i nesto nezaposlenih u drzavi, reci ovo birou za zaposljavanje koji ustvari ne zaposljava.

Vec sam par puta napisala i opet cu, od toliko zaposlenih oko mene, ja ne znam nikoga da posao nije dobio na stelu, vezu, kovertu.
Ima posla alfonse, ali zna se kako, gdje, i na koji nacin.
Za nju npr http://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je- ... /140226107 ima posla.
reci to mom prijatelju, koji ni srednju nije zavrsio kako treba, a sad ima stan, kucu, dvoje djece i sasvim ok zivot, iznad prosjeka, hladno... ili to mozes reci mom drugom prijatelju, koji takodjer ima kucu, zenu, jak fakultet, jos bolji posao (cak i od mene)... a obojica su odrasla bez oca, bez ikakvih stela i para sa strane... ili mozda mojoj kolegici, koja nije imala telefon u jebenoj kuci, a sad predaje na fakultetu

to sto je neko bio dobar na faksu nije nikakva garancija uspjeha u zivotu niti mogucnosti pronalaska zaposlenja... nikakva, vjeruj mi... ni blizu...
Alfonse, preskocimo ove pojedine slucajeve. Pricajmo o generalnoj populaciji gdje je prosjecna zarada 800km a troskovi zivota veci nego u npr USA ili kvadrat stana isti kao u USA i kako se osamostaliti. To je poenta, vracam se na Goranov tekst i smatram da je dobro promasio sa onim textom.
Kod nas je osamostaljenje prvo ekonomska kategorija, onda dolazi i tradicija i kultura.
sema911s

#477 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by sema911s »

WildRedRose wrote:koliko pricate o zivotu vani, tacno mi dodje da se udam za papire. odma' sad :mrgreen:

ironija, dakako, da ko ne shvati pogresno, neuzubilahi :mrgreen:
ako nadjes kakog/kaku javi mi ja cu napustit i stan i avto i sve za papire i nije ironijaa
Googlerica

#478 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Googlerica »

UnscarD wrote:
sema911s wrote:
Googlerica wrote:Dzaba samostalnost kad musko igra igrice i ide u kladionicu :D Jel tako Bad Copy :D

Vi,koji ste postali samostalni,kako ste uspjeli ?

kako smo uspjeli,.,pa postenim radom, pozvali nas sa biroa da radimo u telecomu,.,
Nije bas svaka prica takva. Ja sam sa 16 godina istovarao kamione ne za pare nego da mi daju paket hrane koji sam nosio kuci. Sa 19 sam se zaposlio u privatnoj firmi i radio jedno godinu dana svaki dan barem 12 sati. Uz to je islo sve ono sto je najcesce svakodnevnica u BiH privatnom sektoru ....kasne plate, maltretiranja, manjak postovanja radnika itd itd ...ali bilo mi je bitno da ne trazim od mamine i tatine penzije da mi daju za kafe. Promjenio dva-tri posla (sve privatne firme) i danas sam zadovoljan a sve sto imam sam zaradio sa svoje dvije ruke a u poslijeratnoj BiH. Nemam ne znam ti sta ali nije ni lose. Ne oskudjevam ni u cemu. Najvaznije mi je da ne patim sto neko ima kule i gradove a ja nemam. Takva trka nema kraja i ne vodi nigdje.
Ne kazem, ja sam mozda imao srecu. Evo mi ga stariji brat prvi primjer koji je bio sve kontra od mene a kada je otisao vani , totalna promjena ... radi slomi se ali i ima...kao da je drugi covjek. U Sarajevu mu ja rednovno kupovao cigare :)
Ima i do sistema ... nije htio da radi za 300-400-500 KM za nekog seljacinu ...pokusavao je ali nije islo. Cim je dosao u zemlju u kojoj se radi radnik cijeni, za dvije godine je kupio stan , pa onda kucu ...krediti ali se gura jbg.
stela :D
Alfons Kauders

#479 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

detroit-mercy wrote:
madner wrote:Da li zelis ziviti na spratu ili imati kredit od 100 000?

Moze li neko postaviti ovu anketu? :D
A kreda za auto od 25k :D .
ah to baska... :lol: poceo sam izbjegavati ljude koji kupe auta - kad tad pocnu kukat kako ih satra kredit, kako im je tesko, jedva kraj s krajem...

"pa sto nisi uzeo polovnjak ka kes ko ja"

"ma znas... ovaj... radi djece... ovaj... prostora malo vise, za kolica"

"pa ima i velikih polovnjaka"

"ma znam, al et... ma ne kontas... ovaj djeca, znas..."
Googlerica

#480 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Googlerica »

WildRedRose wrote:koliko pricate o zivotu vani, tacno mi dodje da se udam za papire. odma' sad :mrgreen:

pa zivim vani :-D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#481 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ladyblue18 »

Alfons Kauders wrote:
reci to mom prijatelju, koji ni srednju nije zavrsio kako treba, a sad ima stan, kucu, dvoje djece i sasvim ok zivot, iznad prosjeka, hladno... ili to mozes reci mom drugom prijatelju, koji takodjer ima kucu, zenu, jak fakultet, jos bolji posao (cak i od mene)... a obojica su odrasla bez oca, bez ikakvih stela i para sa strane... ili mozda mojoj kolegici, koja nije imala telefon u jebenoj kuci, a sad predaje na fakultetu

to sto je neko bio dobar na faksu nije nikakva garancija uspjeha u zivotu niti mogucnosti pronalaska zaposlenja... nikakva, vjeruj mi... ni blizu...
Nisam ni mislila da se trebaju zaposliti zbog svog prosjeka nego sam njih uzela kao najbolje primjere, da ostale ne navodim, a znam ih toliko da bi forum sad hladno postao bogatiji za 20ak novih clanova kad bi se registrovali.

Fino je to kad se neko snadje i uspije u zivotu ali ne mozes pricati da posla ima, kad je stvarnost drugacija.
Danas je stanje takvo da kada se neko snadje svojim zaslugama to je debeli izuzetak a nikakvo pravilo.
Ne sjedi niko kuci i nije na birou od ljepote i jer nece da radi. Ti ako nisi dozivio da te odbijaju jer nisi podoban, jer nemas odgovarajuce ime, prezime, kovertu onda si sretan, ali drugi nisu takve srece.

Ja ti stvarno ozbiljno kazem, ti tvrdis da posla ima, pa eno ti tema odmah ispod, pomozi kojem nezaposlenom.
Samo nemoj price "sto cu im ja pomagat".
LieToMe

#482 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by LieToMe »

Pasiflora wrote:
LieToMe wrote:
dust in the wind wrote:eto, posto ja ne zivim sa starcima vec 7, 8 godina, bit ce da ih ne volim... sto je naravno nonsenes.

stavise, volimo se i postujemo vise ovako, nego kada smo zivjeli skupa i kada je bilo tipicnih generacijskih trzavica...
po ovim logikama sa foruma (i logici pojedinih forumasa) ja ne znam kako ista bi od mene ko zene i od mog muza ko coEka :D Da skratim pricu citave 2,5 godine muz i ja zivjeli kod njegovih u stanu :D mos misliti :D kod sveKRIVE a jos i u stanu :izet:

Volim li i ih postujem, naravno. Volim li ih vise zato sto sad zivimo u svom stanu NE. Volim ih i postujem jer su to roditelji mog muza, jer su baka i deda moje kcerke i jer su dobri ljudi i sto cijenim sve one "generacijske trzavice" kako ti kazes, sto su narusili svoj komoditet kako bi nama pomogli. Ima nas jos sto cijenimo one male, obicne stvari... Eto toliko do mene
Stvarno mi nije jasno sto ste se odselili?
Logicno je da se odselis kad steknes uslove, logicno je da i lijepo da imas svoje, svoj hastal (kao sto neko rece) da mozes guzicom vrata zatvoriti...ali sta kad nemas. Kad nemas te uslove a zivot ide, ne ceka te... trebali smo svaki mjesec davati citavu moju platu na kiriju da bi nam mahala aplaudirala i rekal AFERIm nek ste otisli i da bi mi drugarice rekle e nek nisi kod svekrve pa makar... ma dajte ba... (ovo ja sad onako generalno 8) ) :lol:
Ljakan

#483 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

Googlerica wrote:

vrati se nazad ba sta ces vani,naci ce ti ovaj biznismen poso cim dođes samo mu se obrati ako si radna :lol: :lol:
Googlerica

#484 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Googlerica »

ladyblue18 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nisam ni mislila da se trebaju zaposliti zbog svog prosjeka nego sam njih uzela kao najbolje primjere, da ostale ne navodim, a znam ih toliko da bi forum sad hladno postao bogatiji sa 20ak novih clanova kad bi se registrovali.

Fino je to kad se neko snadje i uspije u zivotu ali ne mozes pricati da posla ima, kad je stvarnost drugacija.
Danas je stanje takvo da kada se neko snadje svojim zaslugama to je debeli izuzetak a nikakvo pravilo.
Ne sjedi niko kuci i nije na birou od ljepote i jer nece da radi. Ti ako nisi dozivio da te odbijaju jer nisi podoban, jer nemas odgovarajuce ime, prezime, kovertu onda si sretan, ali drugi nisu takve srece.

Ja ti stvarno ozbiljno kazem, ti tvrdis da posla ima, pa eno ti tema odmah ispod, pomozi kojem nezaposlenom.
:thumbup:
Alfons Kauders

#485 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

detroit-mercy wrote:
Alfons Kauders wrote:
ladyblue18 wrote: Reci ovo mojoj drugarici, zlatnom studentu, koja 3 godine nakon zavrsetka faxa sjedi kuci jer ne moze naci posao ni u butiku.
Ili isto ovo reci 3-4 mojih poznanika sa zavrsenim fakultetima prije par godina, sa prosjecima iznad 9, sa jakim fakultetima, a nigdje nisu "podobni" da se zaposle.
Reci ovo onih 40% i nesto nezaposlenih u drzavi, reci ovo birou za zaposljavanje koji ustvari ne zaposljava.

Vec sam par puta napisala i opet cu, od toliko zaposlenih oko mene, ja ne znam nikoga da posao nije dobio na stelu, vezu, kovertu.

Alfonse, preskocimo ove pojedine slucajeve. Pricajmo o generalnoj populaciji gdje je prosjecna zarada 800km a troskovi zivota veci nego u npr USA ili kvadrat stana isti kao u USA i kako se osamostaliti. To je poenta, vracam se na Goranov tekst i smatram da je dobro promasio sa onim textom.
Kod nas je osamostaljenje prvo ekonomska kategorija, onda dolazi i tradicija i kultura.
generalno nije dobro, to niko ne spori... ali sad tvrditi da bas niko ne moze napustiti gnijezdo radi love nije tacno, ni blizu... reci da to neko radi zato jer ne voli roditelje je jos blesavije...

a ako cemo o ekonomiji... mi imamo prilicno visoku stopu vlasnistva, vrlo malo ljudi renta... i vrlo malo ljudi ima "viska" nekretnine, pa opet ostaje kuci... da se ne seremo, svi znamo za takve primjere, narocito u vecim gradovima

nije lako, ali guess what - teze je poceti sa 30 ili 35 nego sa 20... kurac bi ja danas mogao raditi koliko sam radio sa 20, sad mi pegla i 8 sati otkucat u cugu... juce radio skoro 11 sati, hocu da crknem... a prije bi odradio i spicio u grad da pijem do zore, i onda opet na posao
detroit-mercy

#486 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by detroit-mercy »

JohnnyS wrote:
LieToMe wrote:
dust in the wind wrote:eto, posto ja ne zivim sa starcima vec 7, 8 godina, bit ce da ih ne volim... sto je naravno nonsenes.

stavise, volimo se i postujemo vise ovako, nego kada smo zivjeli skupa i kada je bilo tipicnih generacijskih trzavica...
po ovim logikama sa foruma (i logici pojedinih forumasa) ja ne znam kako ista bi od mene ko zene i od mog muza ko coEka :D Da skratim pricu citave 2,5 godine muz i ja zivjeli kod njegovih u stanu :D mos misliti :D kod sveKRIVE a jos i u stanu :izet:

Volim li i ih postujem, naravno. Volim li ih vise zato sto sad zivimo u svom stanu NE. Volim ih i postujem jer su to roditelji mog muza, jer su baka i deda moje kcerke i jer su dobri ljudi i sto cijenim sve one "generacijske trzavice" kako ti kazes, sto su narusili svoj komoditet kako bi nama pomogli. Ima nas jos sto cijenimo one male, obicne stvari... Eto toliko do mene

Mora da ih voliš manje jer ste otišli od njih. Muž pogotovo, mater i ćaću ostavio. Sljedeći logiku pojedinih forumaša...
Iskreno, ako zivis u dvosobnom stanu, jedno vrijeme se mogu pretrpiti i zivjeti svi zajedno ali podizati porodicu na tako malo prostora je vec nesto drugo. Jednostavno nema veze sa ljubavlju i postovanje vec sa normalnim uslovima za zivot. Ja se opet vracam na one nase kuce od sprat ili dva, tu ne vidim razlog da neko ide da se osamostaljuje kad ti je to fakat isto kao da ti starci zive u stanu ispod tebe :mrgreen: . U ovakim ekonomskim uslovima, pored vec gotovog stana trazisti samostalnos moze samo luda osoba.
Alfons Kauders

#487 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

Googlerica wrote:
Alfons Kauders wrote:
ladyblue18 wrote: Reci ovo mojoj drugarici, zlatnom studentu, koja 3 godine nakon zavrsetka faxa sjedi kuci jer ne moze naci posao ni u butiku.

ladyblue :thumbup:

alfnos,pa daj napisis kako sti ti uspio,i da li mozes nekome pomoci naci posao

u BiH ili si privatnik koji dobro zaradjue ,ili si dobio posao sa stelom,trece opcije nema,pardon ima,nemanje posla :roll:

raja mi fino kaze,gura se u drzavni posao,stela i da se sto prije rijesi do ovog oktorba dok je SDP na vlasti,jer ko zna ko ce biti psolije njih,jer treba traziti stelu kasnije iz nedaj Boze,druge partije ;-)
ono kad te neko uzme analizirat i fula svaku jebenu rijec :lol: cestitam :lol:
Googlerica

#488 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Googlerica »

Ljakan wrote:
Googlerica wrote:

vrati se nazad ba sta ces vani,naci ce ti ovaj biznismen poso cim dođes samo mu se obrati ako si radna :lol: :lol:
na ovoj ih temi ima masalaH :lol: neka pomognu drugim bez posla,a sve nesto imam utisak da rade vecinu poslova u mutnom :skoljka:
madner

#489 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by madner »

Sta sad, ako zivim na spratu i vozim auto od 50 000 nisam sposoban? :evil: :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#490 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by UnscarD »

Alfons Kauders wrote:
UnscarD wrote:
sema911s wrote:

kako smo uspjeli,.,pa postenim radom, pozvali nas sa biroa da radimo u telecomu,.,
Nije bas svaka prica takva. Ja sam sa 16 godina istovarao kamione ne za pare nego da mi daju paket hrane koji sam nosio kuci. Sa 19 sam se zaposlio u privatnoj firmi i radio jedno godinu dana svaki dan barem 12 sati. Uz to je islo sve ono sto je najcesce svakodnevnica u BiH privatnom sektoru ....kasne plate, maltretiranja, manjak postovanja radnika itd itd ...ali bilo mi je bitno da ne trazim od mamine i tatine penzije da mi daju za kafe. Promjenio dva-tri posla (sve privatne firme) i danas sam zadovoljan a sve sto imam sam zaradio sa svoje dvije ruke a u poslijeratnoj BiH. Nemam ne znam ti sta ali nije ni lose. Ne oskudjevam ni u cemu. Najvaznije mi je da ne patim sto neko ima kule i gradove a ja nemam. Takva trka nema kraja i ne vodi nigdje.
Ne kazem, ja sam mozda imao srecu. Evo mi ga stariji brat prvi primjer koji je bio sve kontra od mene a kada je otisao vani , totalna promjena ... radi slomi se ali i ima...kao da je drugi covjek. U Sarajevu mu ja rednovno kupovao cigare :)
Ima i do sistema ... nije htio da radi za 300-400-500 KM za nekog seljacinu ...pokusavao je ali nije islo. Cim je dosao u zemlju u kojoj se radi radnik cijeni, za dvije godine je kupio stan , pa onda kucu ...krediti ali se gura jbg.
:thumbup:

uglavnom nema posla i tako to... :D a sigurno si i taj posao dobio na stelu, jer se inace satrase ljudi da rade 12 sati dnevno za privatnika :D

i ja sam jedno vrijeme istovarao kamione, ali to se ne pika... :D jer 1/4 robe u njima bila moja :D
hahaha to se ne racuna fakat :-D ma ne kontaju ljudi ovde sta imamo....nedavno sam se vratio iz jedne juzno americke zemlje treceg svijeta, mi smo ovde ipak Evropa ... sad to sto mi gledamo u Svedsku i Njemacku i njihov standard jbg ... ne kazem da treba da se ugledamo na Lesoto ali da nam nije lose ovde bas toliko koliko se predstavlja nije ... vamo ljudi bukvalno umiru od gladi. Pricam sa jednom djevojkom, fakultetski obrazovanom koja radi za 50 USD mjesecno i ima bebu ...pitam je kako pregura mjesec. Kaze, glavno joj je da obezbjedi proteine u vidu mesa za bebu za 30 dana ...da moze mozak da se razvija pravilno ...sve ostalo joj nije bitno. Kod nas sa transparentima "GLADNI SMO" jajima gadjaju predsjednistvo ... bjaaazi ba....
Ljakan

#491 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

madner wrote:Sta sad, ako zivim na spratu i vozim auto od 50 000 nisam sposoban? :evil: :D
trebo si prodat sprat :lol: :lol:
pa onda uzet velik stan za sve pare i fiću
Googlerica

#492 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Googlerica »

madner wrote:Sta sad, ako zivim na spratu i vozim auto od 50 000 nisam sposoban? :evil: :D
vozis skuplji auto od mog :D
LieToMe

#493 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by LieToMe »

Ljakan wrote:
trebo si prodat sprat :lol: :lol:
pa onda uzet velik stan za sve pare i fiću
:lol: :lol: :lol: imas sprat, imas auto, imas posao...vrati sprat :lol: :lol: :lol:
WildRedRose

#494 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by WildRedRose »

jaraaane, kume, odakle ti ? :mrgreen:
McMoy

#495 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by McMoy »

Image

:mrgreen: :skoljka:
jahh

#496 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by jahh »

Ljakan wrote:A posla ima jasta ljudi kuci sjede sa diplomama mrsko im radit :lol: :lol:
kakve gluposti ovde sve pisu boze sacuvaj.... :D
Ja odgovorno tvrdim da ima posla ko god hoce da nauci radit ono sto treba. I moze da bira jedno 50-100 razlicitih oblasti. Doduse sve je vezano za kompjuter.
Pasiflora

#497 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Pasiflora »

LieToMe wrote:Logicno je da se odselis kad steknes uslove, logicno je da i lijepo da imas svoje, svoj hastal (kao sto neko rece) da mozes guzicom vrata zatvoriti...ali sta kad nemas. Kad nemas te uslove a zivot ide, ne ceka te... trebali smo svaki mjesec davati citavu moju platu na kiriju da bi nam mahala aplaudirala i rekal AFERIm nek ste otisli i da bi mi drugarice rekle e nek nisi kod svekrve pa makar... ma dajte ba... (ovo ja sad onako generalno 8) ) :lol:
Ma iskreno da ti hazem: hebe mi se za mahalu. Sa svojih 28 godina braka, mislim da dosta znam. Muz i ja imamo divne roditelje (od kojih smo poprilicno udaljeni) i nikada nije bilo potrebe da zivimo zajedno. Nemamo sprat za djecu, ali imamo dovoljno veliki stan da bi jedan mogao ostati sa nama, ni slucajno to ne zelimo.
Iako mi je grozna pomisao da odu od nas (ja sam majka i mogu sebi priustiti da patim sto mi djete odlazi) ja ih hrabrim da treba da odu pa cak i u postanarski stan sto ce se vrlo brzo vjerovatno i desiti. Mislim da je to zdravije za njih, zbog svega onoga o cemu je @Alfonso pricao – naprosto mladi covjek mora imati svoj kutak. Kod nas su uvijek dobrodosli (kao i mi kod svojih roditelja), bilo sami, bilo sa svojim porodicama kada ih, abd, budu imali.
madner

#498 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by madner »

Kljuc uspjeha je da vam roditelji obezbjede stan i sprat. Onda fino zivite na spratu i rentate stan. Lovu ulazete mudro, skromno zivite u svojih 150 kvadrata i cekate da kupite auto.

Onda zivot pocinje, imate auto, imate pare od kirije. :D
Alfons Kauders

#499 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

ladyblue18 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nisam ni mislila da se trebaju zaposliti zbog svog prosjeka nego sam njih uzela kao najbolje primjere, da ostale ne navodim, a znam ih toliko da bi forum sad hladno postao bogatiji za 20ak novih clanova kad bi se registrovali.

a mozda da promijenis drustvo?

evo da pogledam malo svoju raju u sarajevu... i sorry, ne pada mi niko na pamet ko bi odgovarao tvom opisu i generalno tvojim idejama o zaposljavanju, stelama, podobnim i slicnim floskulama...

skoro svi ljudi koje poznajem rade u privatnom sektoru, preko 90%, hladno... a i oni koji ne rade nisu dobili posao jer su lijepi ili jer su necija djeca, vec zato jer su jebeno dobri u svom poslu, sto mogu potvrditi svojim rezultatima na domacem i stranom terenu... znam pracnih parova koji mjesecno jedva dobace do milje, ali znam i onih koji imaju peticu, mozda cak i vise... i tu govorim iskljucivo o ljudima u privatnom sektoru, skoro sve rodjene sarajlije, ljudi koji nemaju veze s politikom i nemaju utjecajne roditelje... al zato ako ti treba neko da projektuje zgradu, vodi firmu s par miliona prometa, programira, dizajnira... imam brate u raji svega - al nisu bas jeftini

tako da... zao mi je, ali nesto ne stima... debeeeelo ne stima... ili je to onaj "generation gap" sto bi rekli ameri? jer vi omladinci ste nekako apaticni i sjebani, pa et, more bit i to...
Ljakan

#500 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

jahh wrote:
Ljakan wrote:A posla ima jasta ljudi kuci sjede sa diplomama mrsko im radit :lol: :lol:
kakve gluposti ovde sve pisu boze sacuvaj.... :D
Ja odgovorno tvrdim da ima posla ko god hoce da nauci radit ono sto treba. I moze da bira jedno 50-100 razlicitih oblasti. Doduse sve je vezano za kompjuter.
Super samo se nadam da se obuka ne placa 5 milja :lol:
Postavi oglas kad vec ima,toliko ljudi na birou....ima da ode ko halva.
Post Reply