Ne nego ti nisi procitala sve postove i uopste je glupost pricati o tome.Bambi_na_kofeinu wrote:Zapravo polazite od pretpostavke da ako se neko do 30-te nije odselio od staraca (zamislimo da to finansijski sebi može priuštiti...ako možemo i zamisliti) to podrazumijeva da ne zna samostalno funkcionisati?
Ja konkretno, a i dosta drugih forumasa je vec reklo, da oni koji ne mogu, onda je logicno da nece iseliti.
Ali ako nista ne rade na tome da se osamostale, ili mogu to uraditi, onda tu je problem.
Ja sam naveo primjer iz svoje dalje porodice, a znam x takvih slucajeva i sa strane, gdje SINCINA zivi sa roditeljima ( a braca ili sestre vec otisli) i onda kada roditelji umru ne zna nista sam.
Pogledaj zivotinjski svijet. Sta vucica nauci svoje mlade? Kada dovoljno stasaju je da love! To je zato da bi mogli sami loviti.
Znas onu poslovicu, ako zelis covjeku pomoci ne daj mu ribu, jer ces ga nahraniti taj dan. Nauci ga pecati, i tako ces ga prehraniti cijeli njegov zivot.
Tako je i sa osamostaljenjem. Niko ne kaze da trebas da na silu izadjes iz kuce po cijenu finansijskog kolapsa. Ali ako si u mogucnosti, put pod noge, jer kada roditelji vse nisu u stanju da privredjuju, bit ces od vece pomoci nego da zajedno zalite jedno drugo pod istim krovom.