On me voli na svoj nacin tj. Mr. Neshvaceni...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

anais_nin

#1 On me voli na svoj nacin tj. Mr. Neshvaceni...

Post by anais_nin »

Evo mamice u tvoje ime i inspirisano tvojom pjesmicom da pomaknem ovu diskusiju u zaseban kutak... :D a malo i zbog toga sto je ovo jedna od onih stvari koje me intrigiraju (citaj: izuzetno nerviraju :lol:)

Stara pjesmica Gabi Novak nas gurnu u prostor rasprave o vezama u kojima se on ponasa bezze ali ona je i dalje slijepa od ljubavi i leti na krilima vjetra jer Boze moj "on nju voli na svoj nacin" (koji uvijek samo ona vidi :oops:)...spomenuh u jednom postu da postoji i muska verzija ovog sindroma, muski koji lete za curama koje treba "spasiti", ali ova zenska mi se cini nekako cesca...."kad smo sami drugacije je.....vi ne vidite sto ja vidim....ON JE SAMO NESHVACEN (ovaj mi je najdrazi :oops:)....ali on ima traumu iz proslosti, svasta je prezivio jadnicak (tako da mu se oprasta i kad je bezze tretira, jer proslost ipak nosi "toliku tezinu" :oops:)" itd itd itd sigurno i vi imate slicna iskustva iz okoline....ili mozda cak i svoja iz mladjih dana (ili starijih :D)

evo i odakle je krenula tema
anais_nin wrote:
lady midnight wrote:
mamica 31 wrote: ja mislim da su se haman sve zene palile na ovu pjesmu. :D
A sad, ocima zrele zene, kad tumacim ovaj tekst vidim da se radi o tipu kretenu :lol:
evo shto je on kreten, ali shto je ONA glupa ko tochak...
ma nek on nju "gleda" pa to ti je :oops: :-)
uvijek su me nervirale osobe koje pokusavaju da na silu vide nesto u osobi navodno negdje duboko, duboko :oops: ispod silnih slojeva kretenluka i djubretarstva :D najmilije mi je kad cujem ono "ali on je samo NESHVACEN" :-) nek ide kuci mami da ga ona shvaca :D sto rece bora corba ako si djubre, onda ostani djubre do kraja :D a lady slazem se s tobom, kad pametno zensko postane tako "glupo" zbog nekog tipa koji je "voza" radi sporta, onda ga i zasluzuje :D

uh okrutna sam veceras :D
MadamPiaNo

Post by MadamPiaNo »

Nisam od onih sto ce da precute
a da se nedeljama ljute
placu i nista ne govore
za inat ja nocas spavacu
sa tvojim najboljim drugom iz detinjstva
i cekacemo te do zore

Da te prizor onesvesti
ja ljubicu ga do besvesti
i jos reci cu da sam ja
samo njemu sudjena

I da je bolji u krevetu
i da je dobro kad nisi tu
i sto mozes mi kad sam ja
takva, namerno za inat rodjena

Nisam od onih sto ce da te ceka
a s tobom tamo druga neka
sto nepristojno ti se udvara
za inat ja nocas spavacu
sa tvojim najboljim drugom iz detinjstva
to nece biti cak ni prevara

Da te prizor onesvesti
ja ljubicu ga do besvesti
i jos reci cu da sam ja
samo njemu sudjena

I da je bolji u krevetu
i da je dobro kad nisi tu
i sto mozes mi kad sam ja
takva, namerno za inat rodjena, (drugacija)

:-)
anais_nin

Post by anais_nin »

joj Madam saberi se :-) :D i probaj prvo skontat temu pa se onda javljat na nju :D

gdje su mi sada lady, danas, lucy, dawn da polemishemo :lol: :D vidim tona ucitavanja, a nigdje komentara....je l se ljudi prepoznaju ili toliko zaziru od ovog? :D :D :D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

anais_nin wrote:joj Madam saberi se :-) :D i probaj prvo skontat temu pa se onda javljat na nju :D

gdje su mi sada lady, danas, lucy, dawn da polemishemo :lol: :D vidim tona ucitavanja, a nigdje komentara....je l se ljudi prepoznaju ili toliko zaziru od ovog? :D :D :D
u evropi iftar, samo sto nije, niko ne moze da razmislja :D
anais_nin

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:
anais_nin wrote:joj Madam saberi se :-) :D i probaj prvo skontat temu pa se onda javljat na nju :D

u evropi iftar, samo sto nije, niko ne moze da razmislja :D
aaaaaa, ok :D shvaceni ste :D :lol: :D
Tesssa

Post by Tesssa »

Sreca, nikada se nisam nasla u toj situaciji, mozda zbog toga sto cim primijetim da je neko bezveze prema meni, to me automatski ohladi. Ali imam mnogo prijateljica koje kazu "Sta cu, meni je lijepo kad me handri" :? :? :? Ne kontam fakat. A puno je takvih mazohistickih dusa oko mene :-)
A kad ih pokusavaju opravdati to mi je najsmjesnije... Ili kad neki njegov postupak opravdavaju svojim postupcima.
Al sve je ok dok ne dodje do zlostavljanja...Prozivila sam i to s nekoliko prijateljica. Ne razumijem kakva je to slijepoca kad oprostis udarac ili odvratno ruzne rijeci :? :? :?
Zhaba

Post by Zhaba »

cekaj de vi meni recite pricamo li sad samo o ljudima koji nisu cici mici bubavi itd. ili o kretenima koji udaraju?
Ne zamjerite mi sto sam glupa veceras ali glava mi puca :roll: :(
Tesssa

Post by Tesssa »

Ja sam pricala i o jednom i o drugom tipu :)
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Jooj anais i ti nadjes teme za vikend kad se narod opusta :lol:

Ma sta da ti kazem....vecina zena, ako to zaista zele sebi priznati, su u mladjim i neiskusnim danima :D privucene muskarcima koje treba "isparaviti i na pravi put izvesti". Ne znam zasto je to tako :roll: ....mozda zato sto u sebi vucemo te praiskonske gene da se brinemo o nekome, pomazemo mu, "izvodimo" na pravi put :lol:

Nakon sto "porastes" i skontas da ti je svaki dan tvog zivota dragocjen i da je za "djecaka u kozi muskarca" drugo ime luzer 8-) :lol:, pocnes da kontas da ako ga mama rodjena nije skontala i "izvela na pravi put"...sto bih se ja s njim zayebavala, right 8-)

Pa iako su svi nasi dragi muskarci u dubini duse ostali mali djecacici :D koji, jel' vide sisu pocnu ustima da prave one pokrete :lol:, mi im oprastamo jer neko u vezi mora da bude odrastao :D :D
Zasto neke zene i kad "omudraju" ostaju sa luzerima koji su "neshvaceni, pa u toj neshvacenosti pocnu da marisu slabijeg od sebe" ne znam :roll: o tome su napisane knjige i knjige....ali mislim da neke od nas nikada ne izrastu iz uloge "Jovanke Orleanke"...spasiteljice muskog roda svekolikog.
Tesssa

Post by Tesssa »

Lucy01 wrote: Ma sta da ti kazem....vecina zena, ako to zaista zele sebi priznati, su u mladjim i neiskusnim danima :D privucene muskarcima koje treba "isparaviti i na pravi put izvesti". Ne znam zasto je to tako :roll: ....mozda zato sto u sebi vucemo te praiskonske gene da se brinemo o nekome, pomazemo mu, "izvodimo" na pravi put :lol:
Najveca zenska zabluda: "Ja ga mogu promijeniti!"
anais_nin

Post by anais_nin »

Lucy01 wrote: Nakon sto "porastes" i skontas da ti je svaki dan tvog zivota dragocjen i da je za "djecaka u kozi muskarca" drugo ime luzer 8-) :lol:, pocnes da kontas da ako ga mama rodjena nije skontala i "izvela na pravi put"...sto bih se ja s njim zayebavala, right 8-)
joj sto te volim citati :D mudro zboris kao i obicno....

ma sta ima veze sto je vikend, opusteno pricamo o "neshvacenim" :D ako jos poneko nauci ponesto na ovoj temi, tim bolje :oops: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Zhaba wrote:cekaj de vi meni recite pricamo li sad samo o ljudima koji nisu cici mici bubavi itd. ili o kretenima koji udaraju?
Ne zamjerite mi sto sam glupa veceras ali glava mi puca :roll: :(
ja ne bih o fizickom zlostavljanju i nasilju, imamo temu za to, i to su vec neke kompleksnije stvari.... :roll: otici ce prica u totalno nekom drugom pravcu....

pogledajte pjesmu i skontajte na koji tip muskarca vas asocira....vjerovatno ce se svakoj upaliti lampica na nekog koji je neka verzija toga, iz svog ili necijeg tudjeg iskustva :D okruzene smo "neshvacenim" tipovima :D za koje se uvijek nadje neka "pametnica" koja ce se satrati pokusavajuci da ih shvati :-)
Last edited by anais_nin on 16/12/2007 17:14, edited 1 time in total.
mali Ninja

Post by mali Ninja »

ja lično nikad nisam htio praktikovati to kopanje ispod površine, u dubine, da bi našao nešto lijepo :), neki ce me shvatiti mozda kao da nemam čime ali sad necu ici u off ... :D

htio sam reci da me ljudi shvacaju i ne shvacaju (manje pametniji ili mozda slijepi) ali ja se trudim da shvatim i da budem shvacen :D kasnije bude puno lakse za sve ;)
maccarona

Post by maccarona »

a da nemaju oboje mozda traume iz proslosti?
zasto neko postane takav kakav je?
lady midnight

Post by lady midnight »

a ko kazhe da je vikend tu za opushtanje :oops: :D:D

drage dame :D ja mislim da se ovdje radi o chistoj sujeti... nije nimalo sluchajno da se takve stvari deshavaju zhenama koje inache nimalo ne slove kao glupache; onim, je li, "pametnicama" :D je posebno teshko priznati da su se zahebale, a racionalizacija odnosno pravdanje vlastite greshke se onda odvijaju sofisticirano (ili se barem umishlja da je tako :D), po principu "samo ja znam shta je na stvari jer sam ja neshto posebno"...
a radi se i o mushkoj sujeti - mushkarcu tipa "neshvacen", a koji dobro zna shta radi, ovakve i jesu veci izazov od onih glupavih - satisfakcija je veca kad izradish ovakvu...:roll:

hvala Bogu pa nikad nije kasno doci pameti :oops: :D:D no, vjerovatno bi ipak malo ko od nas sa sigurnoshcu mogao reci da mu se ovakvo shto nece (mozhda cak i opet) desiti; jer naravno da to lakshe uochavamo kod drugih nego kod nas samih.

ali ipak, tu ima josh jedna dilema: gdje povuci granice povjerenja? mislim, ipak je normalno da zhena shvaca i poznaje mushkarca sa kojim je skupa bolje od ostalih, i da ga zna drugachijim nego shto se prezentira u javnosti, da zna kako se ponasha i reaguje u trenucima slabosti i kad ga niko ne vidi, jer svi smo mi prisiljeni, htjeli ili ne htjeli, da u odredjenoj mjeri igramo svoje uloge u zhivotu i da nosimo svoje maske, a odbacujemo ih kod osoba kojima u potpunosti vjerujemo, ako imamo srecu da nadjemo takve osobe. kako povuci granicu izmedju ovakvog "razumijevanja" i onoga shto umishljamo da "shvacamo" kod ovakvih tipova iz pjesme...?
anais_nin

Post by anais_nin »

maccarona wrote:a da nemaju oboje mozda traume iz proslosti?
pa svi mi imamo neku traumu :D ne poznajem (barem ja) ni jednu osobu kojoj je zivot bio samo med i mlijeko....svako kad ga malo bolje upoznas ima neki tuzan dogadjaj iz proslosti, nesto tesko, nesto sto mjenja, sto je povrijedilo, preusmjerilo tok njegovog/njenog zivota....i naravno da covjek nosi tragove toga....ali koristiti to kao izgovor (ili jos bolje kao oruzje) za to kako u sadasnjem vremenu tretiras ljude je, barem meni, nigdje veze :oops: :D ako te trauma vec toliko progoni, a onda fino brate mili na terapiju kod profesionalnca pa nek te on lijeci :D
patrius

Post by patrius »

"Pjesnik s Durmitora" je profesionalac za traume :D Samo sto je on nesto pobrk'o,pa umjesto da ih lijeci,poceo da ih siri :( Vidite kako je tanka "linija" od-do :?
maccarona

Post by maccarona »

anais_nin wrote:
maccarona wrote:a da nemaju oboje mozda traume iz proslosti?
pa svi mi imamo neku traumu :D ne poznajem (barem ja) ni jednu osobu kojoj je zivot bio samo med i mlijeko....svako kad ga malo bolje upoznas ima neki tuzan dogadjaj iz proslosti, nesto tesko, nesto sto mjenja, sto je povrijedilo, preusmjerilo tok njegovog/njenog zivota....i naravno da covjek nosi tragove toga....ali koristiti to kao izgovor (ili jos bolje kao oruzje) za to kako u sadasnjem vremenu tretiras ljude je, barem meni, nigdje veze :oops: :D ako te trauma vec toliko progoni, a onda fino brate mili na terapiju kod profesionalnca pa nek te on lijeci :D
jel normalno da neko nekom nanosi bol svjesno?
ako nije normalno, onda je nenormalno .....u sta svrstavamo nenormalno? :D:D

meni licno su caknuti oboje i oboje trebaju specijalistu :D:D i nek tamo razmatraju temu :" nasli se lonac i poklopac, mazohista i sadista" :D:D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

a da Gabici posaljemo mail da nam objasni :D
lady midnight

Post by lady midnight »

mamica 31 wrote:a da Gabici posaljemo mail da nam objasni :D
ma yock mamice, ovako je interesantnije :D:D
kao da ona zna bolje od nas :oops: :oops: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

lady midnight wrote: ali ipak, tu ima josh jedna dilema: gdje povuci granice povjerenja? mislim, ipak je normalno da zhena shvaca i poznaje mushkarca sa kojim je skupa bolje od ostalih, i da ga zna drugachijim nego shto se prezentira u javnosti, da zna kako se ponasha i reaguje u trenucima slabosti i kad ga niko ne vidi, jer svi smo mi prisiljeni, htjeli ili ne htjeli, da u odredjenoj mjeri igramo svoje uloge u zhivotu i da nosimo svoje maske, a odbacujemo ih kod osoba kojima u potpunosti vjerujemo, ako imamo srecu da nadjemo takve osobe. kako povuci granicu izmedju ovakvog "razumijevanja" i onoga shto umishljamo da "shvacamo" kod ovakvih tipova iz pjesme...?
vrlo interesantna analiza "pametnica" kao i motiva "zlocinca" :D svidja mi se kako razmisljas :D

eh sad ode tema u interesantnom pravcu....dobro pitanje....ja u ovakvim situacijama, tankim linijama razdvajanja i za sebe i za druge koristim jednostavno pravilo....za sebe licno "jesam li ja stvarno sretna u ovom odnosu?"......jer taj dio ne mozes sakriti pred sobom, ako mozes pred drugima...jer fora je da svi mozemo tolerisati razlicite stvari, i kad se dvoje ljudi nadju i ona njemu trpi stvari koje ja definitivno ne bih mogla ali ona djeluje zadovoljno, ili zvuci zadovoljno, ili ako smo bas bliske pa znam da je zadovoljna meni je to skroz ok, ne bih komentarisala takve situacije....ali kad imas jaranicu koja ovako u javnosti prica, a onda sjednete i svako malo vidis nezadovoljstvo, tugu, pa ono pravdanje njega, pa pravdanje sebe, ono jadno tuzno i zalosno, e to mi tlak dize.....

ili jos bolje na samom pocetku kad se ovakve situacije zakuhavaju, kad njusis da dobivas pacijenta a ne partnera, ono ako su na samom pocetku tenzije, drame, odlazenja, dolazenja, pepanja sa mojim emocijama, prelazi i prenosi, ko ne zna on sta bi, kod mene je to ili "hajmo ga strpati u platonski kutak" ili "noga brato" :D
Saian

Post by Saian »

ja se odlichno znam objasnit, svi me shvate :oops:
maccarona

Post by maccarona »

pardon :D ja sam se javila neprozvana :D:D i sad odlazim neshvacena :D
Saian

Post by Saian »

maccarona wrote:pardon :D ja sam se javila neprozvana :D:D i sad odlazim neshvacena :D
ti s' i dosla neshvacena :D :D :D
maccarona

Post by maccarona »

psssssssst :oops: :D
Post Reply