On krije od nje da ima...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Sogan
#1 On krije od nje da ima...
E ovako dragi forumashi... iako, radi mora banalnosti te laznih problema koje ljudi ovdje svakodnevno postavljaju, postoje realne mogucnosti da i ovaj apel ne shvatite ozbiljno, ili da neovisno od vase percepcije ipak sve okrenete na za*ebanciju, ja cu ipak izloziti situaciju jer se radi o mom prijatelju. Stalo mi je do njega i tesko mi je gledati kako se u posljednje vrijeme sve vise povlaci u sebe, zanemaruje posao, raju pa cak i roditelje te pokazuje sve jasnije simptome depresije.
Sve je zapravo pocelo kada je prije par mjeseci upoznao i poceo vezu sa, kako je sam opisuje, zenom njegovih snova. Znam, zvuci apsurdno da takav po svim normalnim kriterijima pozitivan zivotni preokret moze rezultirati u depresiji. Medjutim, on sebe ne dozivljava normalnom osobom, ma koliko ga svi mi koji ga dobro poznajemo uvjeravali u suprotno. Razlog: on ima socijalne zube. Bez svojih je ostao tokom rata i iako je mlad, u najboljim godinama reklo bi se, on je dakle osudjen na laznjake.
Nosio se relativno dobro sa tom cinjenicom sve dok nije upoznao ovu djevojku. Zaljubljen je do usiju, a cini mi se da su im osjecaji obostrani, medjutim na putu njihove srece poprijecili su se "njegovi" zubi.
Kao sto vec pogadjate, ona jos uvijek ne zna za taj detalj o njemu. Ljubili se jesu, naravno, medjutim njegova proteza je pravljena ovdje, po svedskom standardu, i izuzetno je dobro kamuflirana da ju je prostim okom pa cak i spletom jezika skoro nemoguce uociti.
Pretpostavljam dakle da ga je uhvatila frka kako ce ona reagovati na sve to. On ima osjecaj da su vec dovoljno dugo u vezi i da je doslo vrijeme kad ce se to skrivanje istine pretvoriti u klasicnu laz sto kasnije moze ispasti i gore. Mozda ona uopste nece negativno reagovati na to, medjutim ako bude to i dalje skrivao, kad istina vec izadje na vidjelo, vjerovatno ce biti povrijedjena. Isto tako, ima tu i prakticnih problema, sve cesce provode noci zajedno i on zube ne moze vaditi kako je navika a strah ga je da ce to mahinalno napraviti.
Kakvo je vase misljenje, imate kakav savjet? Da li uopste postoji teoretska mogucnost da nesto tako banalno razori jednu vezu, kao recimo da on nema svoje zube a ona ima?
Sve je zapravo pocelo kada je prije par mjeseci upoznao i poceo vezu sa, kako je sam opisuje, zenom njegovih snova. Znam, zvuci apsurdno da takav po svim normalnim kriterijima pozitivan zivotni preokret moze rezultirati u depresiji. Medjutim, on sebe ne dozivljava normalnom osobom, ma koliko ga svi mi koji ga dobro poznajemo uvjeravali u suprotno. Razlog: on ima socijalne zube. Bez svojih je ostao tokom rata i iako je mlad, u najboljim godinama reklo bi se, on je dakle osudjen na laznjake.
Nosio se relativno dobro sa tom cinjenicom sve dok nije upoznao ovu djevojku. Zaljubljen je do usiju, a cini mi se da su im osjecaji obostrani, medjutim na putu njihove srece poprijecili su se "njegovi" zubi.
Kao sto vec pogadjate, ona jos uvijek ne zna za taj detalj o njemu. Ljubili se jesu, naravno, medjutim njegova proteza je pravljena ovdje, po svedskom standardu, i izuzetno je dobro kamuflirana da ju je prostim okom pa cak i spletom jezika skoro nemoguce uociti.
Pretpostavljam dakle da ga je uhvatila frka kako ce ona reagovati na sve to. On ima osjecaj da su vec dovoljno dugo u vezi i da je doslo vrijeme kad ce se to skrivanje istine pretvoriti u klasicnu laz sto kasnije moze ispasti i gore. Mozda ona uopste nece negativno reagovati na to, medjutim ako bude to i dalje skrivao, kad istina vec izadje na vidjelo, vjerovatno ce biti povrijedjena. Isto tako, ima tu i prakticnih problema, sve cesce provode noci zajedno i on zube ne moze vaditi kako je navika a strah ga je da ce to mahinalno napraviti.
Kakvo je vase misljenje, imate kakav savjet? Da li uopste postoji teoretska mogucnost da nesto tako banalno razori jednu vezu, kao recimo da on nema svoje zube a ona ima?
-
Svemirski_Jebach
ako ce ona odjebati momka jer ima socijalne zube onda bolje nek se to zavrsi sad neko kasnije...jer ce se kasnije sigurno zavrsiti.
nek joj kaze i tacka. Ne vidim sta se ima kriti. Nije ratni zlocinac jebo te.
nek joj kaze i tacka. Ne vidim sta se ima kriti. Nije ratni zlocinac jebo te.
- new_jazzWa
Bolje da ima socijalne zube nego nikakve!!! Joj od kakvih kompleksa ljudi sve pate...Cuj boji se reci da ima socijalne zube...Pozdravi tog svog jarana,i reci mu da mu je Svemirsi sve dobro reko-ako treba da se zavrsi bolje nek se zavrsi sto prije...
-
mrgud@
#4 Re: On krije od nje da ima...
Eto mu povoda za mali test da li je ona "ona prava"! Uostalom to ne treba biti komleks... licno znam osobe vrlo mlade kojima gornja vilica izgleda ko klavijatura, crna dirka-bijela dirka-coktacica-prazan prostor... on se kesi u sesnaest, bez imalo kompleksa... znam i djevojke i momke koji imaju zube ko da im je 70 godina...Sogan wrote:E ovako dragi forumashi... iako, radi mora banalnosti te laznih problema koje ljudi ovdje svakodnevno postavljaju, postoje realne mogucnosti da i ovaj apel ne shvatite ozbiljno, ili da neovisno od vase percepcije ipak sve okrenete na za*ebanciju, ja cu ipak izloziti situaciju jer se radi o mom prijatelju. Stalo mi je do njega i tesko mi je gledati kako se u posljednje vrijeme sve vise povlaci u sebe, zanemaruje posao, raju pa cak i roditelje te pokazuje sve jasnije simptome depresije.
Moj savjet je da joj kaze namah i to kao neku najnormalniju stvar... jer ako se bude snebivao i predstavio joj to kao licni PROBLEM, tako ce ga i ona shvatiti... kompleksasi danas nikome nisu interesantni... to je trebao odmah reci dok je bilo prvo ljubljenje... na saljiv nacin... ona bi to prihvatila, znam sigurno... joj covjece, kakvi krezubi kreteni vodaju djevojke... Ma odmah nek joj kaze, ali na opusten nacin, kroz salu, a ne predstaviti kao problem ili kompleks
-
MystiC
ni ja, iskreno, ne vidim tu neki velik problem vezano za njegove zube.
Ok, ako je cura svedjanka, i ako su oboje jos poprilicno mladi...ne mogu garantovat da se ona nece iznenadit, ali iskreno sumnjam da ce ga bas radi toga napustit - pogotovo jos kad joj isprica zasto ustvari nema svojih zubi vise.
Kako je inace obicaj, zapadnjaci odmah kontaju, ako nemas zubi, da si asocijalan ili ne znas za higijenu, no mislim da ce ona to nakon objasnjenja shvatit i prihvatit!
Jer ipak, vec su se i ljubili i ganjali jezike drugoga u usnim dupljama istog
Mah, nece tu bit frke...
pozdrav
Ok, ako je cura svedjanka, i ako su oboje jos poprilicno mladi...ne mogu garantovat da se ona nece iznenadit, ali iskreno sumnjam da ce ga bas radi toga napustit - pogotovo jos kad joj isprica zasto ustvari nema svojih zubi vise.
Kako je inace obicaj, zapadnjaci odmah kontaju, ako nemas zubi, da si asocijalan ili ne znas za higijenu, no mislim da ce ona to nakon objasnjenja shvatit i prihvatit!
Jer ipak, vec su se i ljubili i ganjali jezike drugoga u usnim dupljama istog
pozdrav
- van Basten
Najbolje da mu jednom "slučajno" ispadnu i kad se ona iznenadi da joj na brzinu to ispriča
Ozbiljno, ako i ona njega voli koliko on nju, sigurno će shvatiti i bolje mu je da to odmah kaže i riješi se tereta i uživa u ljubavi, a ako ga en voli i zbog toga ostavi opet je bolje odmah reći i znati na čemu si nego se zavlačiti danima, mjesecima, gluho bilo godinama...
Ozbiljno, ako i ona njega voli koliko on nju, sigurno će shvatiti i bolje mu je da to odmah kaže i riješi se tereta i uživa u ljubavi, a ako ga en voli i zbog toga ostavi opet je bolje odmah reći i znati na čemu si nego se zavlačiti danima, mjesecima, gluho bilo godinama...
-
leptiric sarenic
istinu reci nego sta!ako ne bude imala razumjevanje znaci nije ga ni zasluzila.a reci istinu je bolje danas nego sutra......
-
Jolina
Hej,
Shvatam covjek ima komplex sto nema zube ALI IMA PROTEZU. Mnogi nemaju ni to. Svi mi imamo i nosimo se s nekim komplexom.
Iskreno mislim da taj tvoj prijatelj pretjeruje... jer ima ljudi koji maju teski handikap pa se ipak ti ljudi vole.
Ako ta cura bude reagovala negativno sto on ima protezu znaci da je jako povrsna cura. Nek on to njoj kaze...pa fakat nije ni ona savrsena mozda i ona ima protezu
Mvh,
Jolina
Shvatam covjek ima komplex sto nema zube ALI IMA PROTEZU. Mnogi nemaju ni to. Svi mi imamo i nosimo se s nekim komplexom.
Iskreno mislim da taj tvoj prijatelj pretjeruje... jer ima ljudi koji maju teski handikap pa se ipak ti ljudi vole.
Ako ta cura bude reagovala negativno sto on ima protezu znaci da je jako povrsna cura. Nek on to njoj kaze...pa fakat nije ni ona savrsena mozda i ona ima protezu
Mvh,
Jolina
- new_jazzWa
Nije tako felichi-kaze se u Svedskoj NEMIRI-zdraaavo! 
-
_sa_
sta ima veze ako ima protezu?
ne kontam zasto bi ga nogirala radi toga nit mi je jasno zasto on to krije??
bas je nesiguran u sebe
svakome se moze desiti da sutra zapne, razvali se i izbije sve zube iz glave a uostalom za nekih 30 godina svi cemo imati protezu u dzepu.

ne kontam zasto bi ga nogirala radi toga nit mi je jasno zasto on to krije??
bas je nesiguran u sebe
svakome se moze desiti da sutra zapne, razvali se i izbije sve zube iz glave a uostalom za nekih 30 godina svi cemo imati protezu u dzepu.
-
Ljubitelj Zabara
Cao. Problem se da lako resiti. U danasnje vreme brzog tempa zivota, nacunog i tehnoloskog napretka, sve je moguce. Neka drug ode u Indiju kod zubara i stvar je resena.

- ahmed&nedzad
Ma nije to ništa, kako će se on sjebati kad mu ona prizna, naprimjer.................
............kako je prije bila muško.
http://www.newsoftheworld.co.uk/story_p ... ews5.shtml

............kako je prije bila muško.
http://www.newsoftheworld.co.uk/story_p ... ews5.shtml
-
Eshek
Pa 'bem mu trunje, momak je izgubio zube u ratu i nema čega da se stidi. A i kako misli da ona nije skontala? Garant je skontala, ali neće da zalazi u to, nego je prepustila njemu da joj kaže ako mu se ćeifne.
Što ljudi sami sebi mogu belaja natovariti, ne mere niko...
Što ljudi sami sebi mogu belaja natovariti, ne mere niko...