OMV Autopraona Bare - Ogrebotine na autu !!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
eze

#1 OMV Autopraona Bare - Ogrebotine na autu !!!

Post by eze »

Nedavno sam u žurbi svratio u Automatsku autopraonu na benzinskoj pumpi OMV bare .
!!!!!! Neugodno sam se iznenadio kada sam primjetio da je navedena autopraona nanijela prilicno vidljive , sitne ogrebotine kruzno po cijelom autu , ukljucujuci i prozore , koje naravno nisu tu bile ranije !!!!!!!!!.

Auto jer crne boje tako da se prilicno primjeti nastala šteta. Na pokušaj reklamiranja odgovorna osoba (koja je usput nosila nekakvu djeciju majicu i sasvim neozbiljno izgledala) me je uputila na policiju , sto je naravno troškovno gledano apsurdno.

Na ovaj nacin zelim da skrenem paznju svim potencijalnim korisnicima OMV autoparone Bare šta ih ceka ukoliko budu prali auto na istoj .
Simply_Red

Post by Simply_Red »

Poliras li kad auto? Mozda ti je boja premekana? Inace ja svoj perem kantom i spuzvom
tbaharis

Post by tbaharis »

Simply_Red wrote:Poliras li kad auto? Mozda ti je boja premekana? Inace ja svoj perem kantom i spuzvom
ja svoje brusnim papirom :lol: ...
dr.iver

Post by dr.iver »

Nista, probaj ispolirati masinski auto.
A kod te praonice cetke istrosene, ne mozes im nista....
nokia6170

Post by nokia6170 »

naravno da mozes svasta da uradis po tom pitanju, samo ako ti se da, ako ti nije mrsko ganjati i izganjati na kraju. vremenski gledano, razvlacenje pameti, ali ako je tako kao sto kazes, onda ces dobiti na sudu.

nacin je sljedeci...prvo da se pisanim putem obratis jednim pismom (obavezno preporuceno pismo sa potpisanom dostavnicom i datumom) OMV-u (upravnom organu, nadzornom odboru, direktoru ili pravnom odjeljenju) sa svojom pricom i zatrazis sporazumno rjesavanje tvoga problema (pusti ti usmene price sa obicnim radnicima koji peru auta). Pismo neka sadrzi rok za njihov odgovor i tvoje upozorenje da ces zastitu traziti pred nadleznim sudom ukoliko ne odgovore. Ako ne dobijes nikakav odgovor od OMV-a ili ti odgovore negativno, bez pokusaja da vansudski rijesite nastalu situaciju, onda trebas da pokrenes parnicni postupak tuzbom radi naknade stete pred opcinskim sudom u sarajevu protiv vlasnika te masine, pretpostavljam da je to OMV kao pravno lice. pravno gledajuci za sada mi to lici na stetu nastalu po osnovu kupoprodajnog ugovora (placanja usluge) ili odgovornost imaoca opasne stvari i opasne djelatnosti prilikom obavljanja usluge.

takodje, prije svega ovoga gore navedenog potrebno je da svratis opet na tu pumpu-praonicu i procitas upozorenje koje mislim da stoji negdje postavljeno..za sta oni odgovaraju, a za sta ne. da to popises, pa vidis da li je do tebe ili stvarno do njih. imaj na umu da vrlo cesta neka od upozorenja koja se postavljaju i nemaju pravni efekat u pogledu oslobadjanja njihove odgovornosti za naknadu stete. nemoj da te obeshrabi nesto napisano na njihovom upozorenju.

bilo bi dobro da odes u zvanicni servis svoga automobila i zamolis (zatrazis) i platis da ti urade napismeno spisak ostecenja i troskovnik stete za koju mislis i smatras da je nastala prilikom pranja tvoga automobila. bilo bi super ako bi oni mogli da napisu i svoje strucno misljenje u pogledu ostecenja na limariji i staklima.

eto za pocetak, da ne mislis da je sve tako crno...uvijek postoji rjesenje, samo je pitanje sada realizacije i tvoje dobre volje.

pozdrav
Last edited by nokia6170 on 07/05/2007 14:36, edited 1 time in total.
tataratira

Post by tataratira »

pa ne moze od one masine ostati kruzni trag ili ogrebotina !?
moze samo linija ili linije, nema kruznih pokreta masine koliko ja znam
a perem tamo auto godinama..mozda nisam u pravu ali razsmisli kako se cetke krecu, moguce da je to od rucnog pranja
Juiceman

Post by Juiceman »

Svu sreću želim,
poznavajući malo bolje stanje u OMV, nema ništa od toga-mislim naknade za štetu. Većina zaposlenih u managementu kompanije nema više od SSS, doškolavaju se po raznim seminarima koje plaća kompanija, a sa nekom profesionalnošću nemaju blage veze. Samo čitaju upute koje im šalju austrijanci i nacistički sprovode među "niže" zaposlenim. Iz tog razloga glavni adut prilikom zapošljavanja je znanje njemačkog jezika, a ne stručnost!!! Također, od zaposlenih malo je ko iz Sarajeva, pa računajte sa elementom "seljakluka"u pristupu sa strankama.
dr.iver

Post by dr.iver »

nije problem ni u seljakluku, ni u policiji, ni u zakonu

nemas dokaza da auto prije nije imalo te ogrebotine
Ilija_Cvorovic

Post by Ilija_Cvorovic »

Mozda je doticni prvo prao gume pa onda limariju :)
quantum

Post by quantum »

Juiceman wrote:Svu sreću želim,
poznavajući malo bolje stanje u OMV, nema ništa od toga-mislim naknade za štetu. Većina zaposlenih u managementu kompanije nema više od SSS, doškolavaju se po raznim seminarima koje plaća kompanija, a sa nekom profesionalnošću nemaju blage veze. Samo čitaju upute koje im šalju austrijanci i nacistički sprovode među "niže" zaposlenim. Iz tog razloga glavni adut prilikom zapošljavanja je znanje njemačkog jezika, a ne stručnost!!! Također, od zaposlenih malo je ko iz Sarajeva, pa računajte sa elementom "seljakluka"u pristupu sa strankama.
Zar neprofesionlanost i neobrazovanost treba da budu prepreka da se naplati odsteta? Trebalo bi da bude upravo suprotno zar ne??
Mislim da je nokia6170 dao/la odlican prijedlog. Posalji im preporuceno pismo, trazi odstetu i priprijeti sudom i antireklamom u novinama. Ako su razumni trebalo bi da shvate koju stetu im moze nanijeti losa reklama i trazice nagodbu. Ako nisu .... moraces biti uporan.
Juiceman

Post by Juiceman »

Naravno da je to prepreka. Tamo gdje je zaposlen primjeren kadar ti će i da reaguju kako treba. Ako se utvrdi da je šteta nastala u njihovoj autopraonici, istu će i da nadoknade. Ali već po prvoj izjavi radnice sa BP možda možete dobiti sliku o kakvoj firmi se radi. Rekao bih da im ne pada na pamet da priznaju odštetu i da će sve uraditi da se "izvuku" iz toga. Pa pobogu, govorimo o firmi koja je bez dozvola podigla tri pumpe u Bihaću, upravo su ih uhvatili kako krivotvore papire za uvoz goriva, kao gorivo iz Libije kad ono gorivo iz Turske itd....
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Juiceman wrote:Naravno da je to prepreka. Tamo gdje je zaposlen primjeren kadar ti će i da reaguju kako treba. Ako se utvrdi da je šteta nastala u njihovoj autopraonici, istu će i da nadoknade. Ali već po prvoj izjavi radnice sa BP možda možete dobiti sliku o kakvoj firmi se radi. Rekao bih da im ne pada na pamet da priznaju odštetu i da će sve uraditi da se "izvuku" iz toga. Pa pobogu, govorimo o firmi koja je bez dozvola podigla tri pumpe u Bihaću, upravo su ih uhvatili kako krivotvore papire za uvoz goriva, kao gorivo iz Libije kad ono gorivo iz Turske itd....
Jel to govoris o Brkić Petrolu, ima ovdje na Alipasinom jedna pumpa...?
tataratira

Post by tataratira »

Image
mjesto "zlocina"

odakle ti kruzni pokreti ?
četka, gore-dole, naprijed-nazad
eze

Post by eze »

Uzeo sam autic prije mjesec-dva , gledam ga i tetosim na svaki ulaz i izlaz iz njega.
Te ogrebotine prije pranja tu nisu bile pa kakvi god pokreti masine bili : kruzni , konusni , kvadratni , elipsasti ,lijevi, desni, gornji , donji ... nebitno

! Nevjerne tome nek peru na toj cuvenoj OMV praoni Bare!

Prenosim svoje iskustvo da se ne ponovi vise nikome !
stardust3003

Post by stardust3003 »

Za informaciju.. kupili su nove masine i četke tj. novu autopraonicu prije nekih 2-3 mjeseca znam to jer često perem auto tamo...vjerujem da se tebi to desilo ali nemoj kriviti ljude koji rade tamo pogotovo je nebitno to koliko ko škole ima u ovom slučaju jer to je čista automatika...platiš pritisneš dugme i vozdra...ja bih ti preporučio da kontaktiraš glavni management OMW-a u Sarajevu a ako te i oni budu ignorisali onda im zapali benzinsku :D ...
skojotovski

Post by skojotovski »

tataratira wrote:Image
mjesto "zlocina"

odakle ti kruzni pokreti ?
četka, gore-dole, naprijed-nazad
cetke rade kruzne pokrete samo kod pranja guma, tj. felgi/ratkapa.
ostale, nema sanse. only naprijed-nazad. redovno perem. nikad nista slicno mi se nije desilo. ali...
a, kao sto rece stradus, masina je nova. haman postavljena. dobro pere, ali slabo susi :D
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Spuzva i kanta vode s "Carlijem" je zakon :D
tataratira

Post by tataratira »

na kraju četke ili da bude jasnije jedne "dlake", četka se račva na mnogo malih, kao kada se rascvjeta kosa
kada se taj račvasti dio "dlake" potrosi ona postaje opasna po farbu
tako da to moze biti jednini uzrok steti, potrosene cetke
a one izdrze par mejseci intenzivnog pranja

ovo mi je objasnjavao momak koji radi na OMVu
tataratira

Post by tataratira »

eze wrote:Uzeo sam autic prije mjesec-dva , gledam ga i tetosim na svaki ulaz i izlaz iz njega.
Te ogrebotine prije pranja tu nisu bile pa kakvi god pokreti masine bili : kruzni , konusni , kvadratni , elipsasti ,lijevi, desni, gornji , donji ... nebitno

! Nevjerne tome nek peru na toj cuvenoj OMV praoni Bare!

Prenosim svoje iskustvo da se ne ponovi vise nikome !
pa tesko ces dokazati stetu ako ne dokazes odakle ti kruzni pokreti
na masini koja nema kruzne pokrete koji bi mogli napraviti takvu stetu

"kruzni , konusni , kvadratni , elipsasti ,lijevi, desni, gornji , donji ... nebitno "

nebitno !? pa ako ikada stignes do suda to je veoma bitno
ako trazis krivca da ti bude lakse, onda je nebitno
niggy

Post by niggy »

Ljudi pricamo o steti koja ne moze biti veca od 1 000KM, jer toliko kosta spricanje cijelog automobila!

Naravno vrijedi se obratiti managementu firme, i moguce je da oni nesto poduzmu, ali sama cijena angazovanja advokata, kosta vise!
Da i ne govorim koliko su pretrpani sudovi u BIH, i koliko bi to trajalo!

Stoga, obratiti se managementu, i nadati se kakvoj sreci! I naravno ne prati vise automobil na OMV!

A samo jos da se osvrnem na komentar: VECINA UPOSLENIH NISU IZ SARAJEVA; PA SE MOZETE NADATI SELJAKLUKU!

hm....
bas me zanima, gdje zivi ovaj stari, fino obrazovani, kulturni starosjedioc Sarajeva!
LeKo

Post by LeKo »

niggy wrote:Ljudi pricamo o steti koja ne moze biti veca od 1 000KM, jer toliko kosta spricanje cijelog automobila!

Naravno vrijedi se obratiti managementu firme, i moguce je da oni nesto poduzmu, ali sama cijena angazovanja advokata, kosta vise!
Da i ne govorim koliko su pretrpani sudovi u BIH, i koliko bi to trajalo!

Stoga, obratiti se managementu, i nadati se kakvoj sreci! I naravno ne prati vise automobil na OMV!

A samo jos da se osvrnem na komentar: VECINA UPOSLENIH NISU IZ SARAJEVA; PA SE MOZETE NADATI SELJAKLUKU!

hm....
bas me zanima, gdje zivi ovaj stari, fino obrazovani, kulturni starosjedioc Sarajeva!
Sve troškove nastale sudskim sporom snosi ona strana koja izgubi parnicu, prema tome nije ga briga za advokate i ostale troškove proizišle iz spora, a za pretrpanost sudova stoji, stim da onaj ko čeka i dočeka, na presudu se čeka cca 3mj, a na naplatu putem suda i do 2g.
niggy

Post by niggy »

HEHEH
skontaj pokrene spor, i izgubi i onda mora platitii OMV advokate
:lol: :lol: :lol:
LeKo

Post by LeKo »

niggy wrote:HEHEH
skontaj pokrene spor, i izgubi i onda mora platitii OMV advokate
:lol: :lol: :lol:
E .ebiga, kad se sa vatrom igra cesto se i opekne ili ona druga - ko ne riskira taj ne profitira ;)
Post Reply