Omladina

Post Reply
suncokret13

#1 Omladina

Post by suncokret13 »

Tito je imao obicaj izgovarati neku frazu za svoju ( ondasnju ) omladinu.

A,sta danasnji VOZD-ovi naroda misle o ''svojoj'' omladini,ali ovo je GROZOTA.

da se odmah razumijemo,ovo danas pisu jedni,a slicno tome pisu i drugi i treci....

sve je to VARIJACIJA na temu.....

vecina njih su rodjeni na pocetku rata ( srednjoskolci )

od onih prvih izbora,pa na ovamo iz dana u dan sve vise i vise napredujemo ( uzajamno se mrzimo ).............

BRAVO NACIONALNI lideri........bravo,bravo.......uspjevate,dajte ovim narodima jos koju dozu mrznje prema drugim narodima.

Image

Svijet

Mladi Bošnjaci iz Žepča nosili plakat 'Bit će mesa, klat ćemo Hrvate'

U Žepču, u srednjoj Bosni, srednjoškolci bošnjačke nacionalnosti prosvjedovali su noseći plakat s natpisom “Bit će mesa, klat ćemo Hrvate”, prenio je danas mostarski internetski portal Pincom, no fotografiju s takvim plakatom nije objavio.

Informaciju je portal objavio pozivajući se na neimenovanog “zaprepaštenog svjedoka prosvjeda” koji je rekao da su mladi Bošnjaci uzvikivali “Žepče je turska mahala”. Srednjoškolci su prosvjedovali u ponedjeljak u znak podrške učeniku Bošnjaku koji je izbačen iz škole jer je navodno sudjelovao u premlaćivanju jednog hrvatskog učenika prošlog tjedna.

U Žepču se od 25. veljače smjenjuju prosvjedi hrvatskih i bošnjačkih učenika, kad je grupa Bošnjaka na autobusnom kolodvoru u Žepču napala grupu Hrvata, pri čemu je teške ozljede zadobio Josip J. (16). Policija je privela četiri napadača koji su bili pod utjecajem alkohola i podnijela prijave. Prema priopćenju MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, 26. veljače trojica pijanih hrvatskih mladića napala su srednjoškolca Ferida Č. Svi su privedeni i kažnjeni.
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/ar ... ,111047.jl
'Informacija o transparentima neistinita'
Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije potvrdilo je da je u ponedjeljak u Žepču prosvjedovala skupina bošnjačkih srednjoškolaca, ali je opovrgnulo napise dijela lokalnih medija da su pri tomu nosili transparente kojima se vrijeđalo Hrvate.

"Našom istragom je ustanovljeno da su u napadu na učenika Hrvata u Žepču sudjelovala četvorica drugih mladića, koji nisu učenici srednje škole i protiv njih su podnesene kaznene prijave lokalnom tužiteljstvu. Nastavničko vijeće je promijenilo svoju prvotnu odluku o isključivanju jednog učenika iz srednje škole nakon čega je taj učenik (Bošnjak) vraćen u školu pa se stanje u utorak normaliziralo", objasnio je glasnogovornik lokalne policije Senaid Hasić.

Glasnogovornik Hasić opovrgava da su nošeni transparenti s porukom: "Bit će mesa, klat ćemo Hrvate", ali dodaje da je bilo transparenata na kojima je pisalo "Ovo je Bosna, a ne Hrvatska". (H)

zalosno,jadno i grozno.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Vladari ove zemlje, sila mraka... stvorila je sebi nove generacije vojnika inspirisane mržnjom, nadahnute vjerom u njenom pogrešnom obliku.. spremne da stanu pred kamione iz kojih će se dijeliti oružije, oni ne znaju za drugačije, oni su od malena naviknuti na podjele, na samo svoje, oni od malena znaju za neke naše i neke njihove...

Gdje je izlaz... komunikacija, druženje, razbianje tabua, rušenje vještačkih granica, barijera...
Pod hitno se studenti trebaju uključiti u demonstracije u Sarajevu, moraju otvoriti oči...

Vjerujte mi na riječ... domovina Bosna i Hercegovina je u opasnosti, Bosanci i Hercegovci moraju ponovo stati u njenu odbranu , samim tim moraju braniti svoje dostojanstvo, svoju ljudskost... moramo sami sebi vratiti ljudski lik...

Ja sam lično već tri godine uključen u neke procese, nekad se pitam koliko još treba vremena da prođe, generacija da se upropasti da bi balvan, međed Bosansko - Hercegovački skontao....????
Ili šta treba da mu se desi....???
klixober

Post by klixober »

Ovo je vec dokazano da je patka novinara.Vjerovatno ce zbog toga i krivicno odgovarati.Tema moze pod kljuc.
lunci

Post by lunci »

jednom meni neki saputnik isprica dok smo bosnom putovali..
kao, poslije nekog od silnih ratova na balkanu il gdje vec nekakav svestenik umniji je ovako promisljao...
srusene kuce? nisu problem sagradice se nove...
ubijeni ljudi? rodice se novi i to ce se prevazici..
al mrznja i nepovjerenje u srcima ostaje dugo dugo..
kako se stim izboriti u bosanskom ludilu? jasno je da djeca bilo gdje na svijetu samo projektuju nebuloze roditelja..
Liska

Post by Liska »

Lunci, potpuno si u pravu. Velika je krivnja na roditeljima ali nije ni njima lako. Vecina roditelja svu energiju potrosi da zaradi dovoljno novca za opstanak i ne stignu brinuti za odgoj djece. Pare su vazne ali je odgoj jos vazniji. Kad bi moje dijete izgovorilo rijec balija, ustasa ili slicno dobilo bi takav samar da bi ga pamtilo do kraja zivota a ne da nosa neke uvredljive transparente. Srecom, pobrinuo sam se da se njegovi najbolji prijatelji zovu Tarik i Mustafa i njega nitko ne moze natjerati u ove vode i generalizaciju jednog naroda. E sad je li patka novinara u pitanju mozemo diskutirati. MUP je demantirao i spomenuo da je fotografirao skup ali fotografije nigdje ne prilozise. Imam neke prijatelje u Zepcu i taj skup bas nije bio skup dobrih namjera i gradnje dobrih odnosa. Sad se samo bojim da Hrvati ne organiziraju neki svoj protestni skup sa slicnim parolama i ode sve k vragu.
lunci

Post by lunci »

Liska wrote: Kad bi moje dijete izgovorilo rijec balija, ustasa ili slicno dobilo bi takav samar da bi ga pamtilo do kraja zivota a ne da nosa neke uvredljive transparente. Srecom, pobrinuo sam se da se njegovi najbolji prijatelji zovu Tarik i Mustafa i njega nitko ne moze natjerati u ove vode i generalizaciju jednog naroda.
tako je brate apsolutno se razumijemo :) u tu grupu jos cu dodati i cetnike,nigere,cifute i slicne gadosti koje su djeci u kucama uturena tzv odgojem u prigodnim porodicnim druzenjima,nerjetko posvecenim bozjem imenu and djelu :x
nacho_

Post by nacho_ »

.
Last edited by nacho_ on 02/09/2010 19:39, edited 1 time in total.
lunci

Post by lunci »

nacho_ wrote:"...ambicije stoje ruzno kada kompleksi ih gone,neke stvari su iz kuce druge dolaze iz skole..."

a kada imas problem u kuci i skoli onda je :-) :-) :-) :-)
hell :-)
artzy

Post by artzy »

Ko je bio "izvjestac" sa ovom "provjerenom" informacijom?

Cipka mu taremina!
krivorijek

Post by krivorijek »

Kad bi moje dijete izgovorilo rijec balija, ustasa ili slicno dobilo bi takav samar da bi ga pamtilo do kraja zivota a ne da nosa neke uvredljive transparente.
Ma ljudi moji, ne mozemo mi toliko napravit, koliko oni mogu pokvarit. To je tuzno, ali je tako.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

koliko mi je poznato, ovo je vec demantirano :)
suncokret13

Post by suncokret13 »

Image

http://www.reci.hr/forums/2/449632/ShowThread.aspx

da li je bio (transparent) ili nije bio (transparent) ???

cinjenica je da POSTOJI ''medjunacionalan ljubav'' a koji je to nivo i ko koga vise voli ili ne voli ili ko je tolerantniji prema drugim ili trecim.... nema svrhe raspravljati jer su uvjek jedni PRAVI i DOBRI dok su drugi i treci losi.

a npr. sta reci na navijanje npr. zenicana kada igraju protiv sarajeva-pitara ?
sta oni uzvikuju (????)

ako na takav nacin iskazuju ljubav SVOJIMA,sta onda tek ocekivati kakvu ce ljubav iskazivati onima koji nisu njihovi ??

a ovi u zepcu su od 15,16,17 + jedan ili dvije godina starosti ???

sta li ce biti kasnije ???
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

suncokret13 wrote:Image

http://www.reci.hr/forums/2/449632/ShowThread.aspx

da li je bio (transparent) ili nije bio (transparent) ???

cinjenica je da POSTOJI ''medjunacionalan ljubav'' a koji je to nivo i ko koga vise voli ili ne voli ili ko je tolerantniji prema drugim ili trecim.... nema svrhe raspravljati jer su uvjek jedni PRAVI i DOBRI dok su drugi i treci losi.

a npr. sta reci na navijanje npr. zenicana kada igraju protiv sarajeva-pitara ?
sta oni uzvikuju (????)

ako na takav nacin iskazuju ljubav SVOJIMA,sta onda tek ocekivati kakvu ce ljubav iskazivati onima koji nisu njihovi ??

a ovi u zepcu su od 15,16,17 + jedan ili dvije godina starosti ???

sta li ce biti kasnije ???
na ovoj slici što si stavio ili stavila
piše da je to objavila neka žepanka a tamo ispod avatra piše postova 0

pa kako to

p.s.
je li bilo toga ili nije
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Nesumljam uopste da nije bilo,. I bice takvih i slicnih transparenata jos,. BIH je trula zemlja u kojoj vladaju NACI majmuni. Svako u svom stadu kretenski bleji.
zrikavac48

#15 Re: Omladina

Post by zrikavac48 »

Svuda u svijetu mladi su buducnost zemlje/drzave. Kod nas u BiH je to...? Par puta sam skoknula do stranice BiH studenata iz znatizelje. A tamo tuga i sivilo. Stari postovi, vec se ukiselili. Covjek od studentske populacije ocekuje pokretacku snagu za progresiju a oni se mire i valjaju u kaljuzi BiH svakodnevnice bez ikakve i reakcije. Cast izuzecima, ali ih je jako malo. To su uglavnom oni koji se javljaju na ovom forumu. Mislim da je ovo jedan od pokazatelja BiH sadasnjosti i buducnosti. Postoji li nacin da se aktiviraju, da nesto kazu, da nesto pokrenu, da nesto ucine za svoju buducnost i buducnost Bosne i Hercegovine?
Post Reply