St.Germain wrote:e pa izvini, ali druzenje JESTE pokazatelj realnog stanja. Ili mislis, da se svijet okrece oko zgrade predsjednistva i politike?
Bio sam u Loparama po kaficima poslije rata (za insidere, prvi kafic s lijeve strane od inine benzinske, glamurozno i kicasto do boli, ime sam mu zaboravio) par puta pa zato sam se i javio na temu
To da ti i neki drugi idete po tim kafanama gdje se secu ovakvi likovi vise govori o tebi nego o njima samima. Oni koji sjede pokraj tebe u tim kaficima su prije par godina bili na Majevici i odozgo "rokali" po svemu sto im je bilo na dometu.
Kad se setas Loparama sigurno ces vidjeti nekog muskarca koji drzi malo djete za ruku.... pomislit ces dobar otac... eh velike su sanse da je taj '95 bio u Srebrenici. A sta je tamo radio ne trebam ti objasnjavati.
U vezi Tuzle. Ne pravimo se ludi. Tuzli je bio namjenjen isti scenario kao i Bijeljini, Zvorniku itd.... samo sto je to bio malo veci zalogaj. Raspitaj se koliko je oruzja nadeno po napusetnim kucama i stanovima po Tuzli, o spiskovima za likvidaciju itd.... Da su kojom nesrecom cetnicke falange usle u Tuzlu vidio bi kako se mjenjaju oni "sa kojima si do juce sjedio u kaficima" i za koje si mislio da su samo "dobre komsije".
U vezi Brckog. Povratak je tu najveci jer je tu uradeno nesto sasvim posebno. Naime cim je proglasen "Brcko Distrikt" odmah je i promjenjena struktura policije, administracije itd... 33% policajaca su bili Bosnjaci, 33% Hrvati i 33% Srbi itd... sasvim normalno da je to dalo vise sigurnosti povratnicima.