Pouzdano znam za IB i SA. Za ostalo nemam atestHierarchia wrote:Pa to ti je i bila namjera, priznaj.Jimmy_The_Saint wrote:Izvorno, tzv. kahva "puca" nastala je kao posljedica neimaštine u brdima BiH. Eventualno, poneko to tako pije iz zdravstvenih motiva, da herc odmori. A ti? Imaš nešto protiv gostiju?Hierarchia wrote:Isto koliko i "razvodnjavanje" teme "najknjizevnilik" pricom o Stefici.
![]()
Btw. ja redovno razvodnjavam kafu gostima. Imam svoje razloge.
PS. Evo razvodnismo skroz, mea culpa.Ako cemo o kafi, to ce zahtijevati pokretanje nove teme. Za "moje razloge" treba malo vise prostora. Ne, nemam nista protiv gostiju. U stanu mi je uvijek promet.
Gdje se kaze to "puca"? U kojim dijelovima Bosne?
Omiljeni književni lik?
Moderator: Chloe
- Jimmy_The_Saint
-
Hierarchia
Meni vise zvuci kao neki lokalizam za seks.Jimmy_The_Saint wrote:Pouzdano znam za IB i SA. Za ostalo nemam atestHierarchia wrote:Pa to ti je i bila namjera, priznaj.Jimmy_The_Saint wrote: Izvorno, tzv. kahva "puca" nastala je kao posljedica neimaštine u brdima BiH. Eventualno, poneko to tako pije iz zdravstvenih motiva, da herc odmori. A ti? Imaš nešto protiv gostiju?
PS. Evo razvodnismo skroz, mea culpa.Ako cemo o kafi, to ce zahtijevati pokretanje nove teme. Za "moje razloge" treba malo vise prostora. Ne, nemam nista protiv gostiju. U stanu mi je uvijek promet.
Gdje se kaze to "puca"? U kojim dijelovima Bosne?Malo odužiš ono U.
- Jimmy_The_Saint
Hmmm... Veze između kahve i seksa jesu mnogostruke, ako je insan dovoljno kvarne mašte, al' to nije u srži ove etimologije... Više se radi o ponašanju džezve na plati šporeta na drva
A seks se u pomenutim lokalitetima može reći i "parmak", glagol: "(s)parmačiti".

A seks se u pomenutim lokalitetima može reći i "parmak", glagol: "(s)parmačiti".
-
Hierarchia
Jimmy_The_Saint wrote:Hmmm... Veze između kahve i seksa jesu mnogostruke, ako je insan dovoljno kvarne mašte, al' to nije u srži ove etimologije... Više se radi o ponašanju džezve na plati šporeta na drva![]()
A seks se u pomenutim lokalitetima može reći i "parmak", glagol: "(s)parmačiti".![]()
![]()
- Jimmy_The_Saint
Nije baš da puca, prije se desi da, katkad, PLATA pukne od studene vode po užarenom željezu... U svakom slučaju, to katkad štekće i klepeće k'o omanji mitraljez.
-
Hierarchia
Daj, budimo realni. Da je plata PUCALA svako malo tim gorstacima u planini , trebala bi im privatna fabrika sporeta. S druge strane, voda na dzezvi u dodiru sa vrelom platom pucketa uvijek, kad pravis gustu ili kad razvodnjavas. Ne vidim i dalje etimolosko opravdanje rijeci...Jimmy_The_Saint wrote:Nije baš da puca, prije se desi da, katkad, PLATA pukne od studene vode po užarenom željezu... U svakom slučaju, to katkad štekće i klepeće k'o omanji mitraljez.
- Jimmy_The_Saint
Pa kako ne vidiš?
Prva kahva pravi se, jel', ha neko uđe. Onda u neka doba nestane, đal' prave, đal' doljevuše: e tad domaćin, obrazli al' tanke japije, napravi nemoralnu ponudu. "Hoćemo'l da pukne?", svi naravno kažu "hoćemo" da ga ne uvrijede jer ni sami nisu neki plantažeri sa okusom kafe....
A što se tiče pucanja plate, plata kad pukne može još dosta dugo služiti. Vidi se da nisi nikad živ'la sa šporetom
Prva kahva pravi se, jel', ha neko uđe. Onda u neka doba nestane, đal' prave, đal' doljevuše: e tad domaćin, obrazli al' tanke japije, napravi nemoralnu ponudu. "Hoćemo'l da pukne?", svi naravno kažu "hoćemo" da ga ne uvrijede jer ni sami nisu neki plantažeri sa okusom kafe....
A što se tiče pucanja plate, plata kad pukne može još dosta dugo služiti. Vidi se da nisi nikad živ'la sa šporetom
-
Hierarchia
Da pukne sta? Kahva, plata ili bruka?Jimmy_The_Saint wrote:Pa kako ne vidiš?
- Jimmy_The_Saint
D) All of the above?
Nisam siguran, i ja sam u tom miljeu ipak bio samo vanjski promatrač
-
Hierarchia
Eh, nista, dzimi. naci cu nekog insajdera da me opskrbi svim potrebnim informacijama o toj "puci"...Jimmy_The_Saint wrote:D) All of the above?
- Jimmy_The_Saint
Xaxaxaxaxa.
Pazi samo da bude bećar. I nemoj ako nije završio srednju s makar vrlo dobrim uspjehom - džaba će ti bit' sva etnologija
Pazi samo da bude bećar. I nemoj ako nije završio srednju s makar vrlo dobrim uspjehom - džaba će ti bit' sva etnologija
-
Hierarchia
Jimmy_The_Saint wrote:Xaxaxaxaxa.
Toliko o kafi. Popismo je mi bome. I to razvodnjenu, a da nisi ni primijetio.
- Jimmy_The_Saint
Ja sam samo dimio cigar.
"I posljednji kit, kao i posljednji čovjek, mora ispušiti svoju posljednju lulu, i nestati u njenom posljednjem dimu."
Melvil, Mobi Dik.
"I posljednji kit, kao i posljednji čovjek, mora ispušiti svoju posljednju lulu, i nestati u njenom posljednjem dimu."
Melvil, Mobi Dik.
-
Hierarchia
Gdje ima dima, ima i vatre.Jimmy_The_Saint wrote:Ja sam samo dimio cigar.
Melvil, Mobi Dik.
- Jimmy_The_Saint
Kako vi kažeš 
- Orhanowski
Hierarchia i Jimmy_The_Saint, jooj sta uradiste od teme 
-
Hierarchia
To je bila samo jedna digresivna rasprava o razvodnjavanju. Izvinjavam se svima.Orhanowski wrote:Hierarchia i Jimmy_The_Saint, jooj sta uradiste od teme
-
reformator
#93 tvoj omiljeni
hierarchia,ogledaj bolan sebi u findzan...vidjeces stope...one govore da trebas otici...
- Jimmy_The_Saint
Orhanowski, nema ljutiš. Nakon kamare mikroeseja valjda sam zaslužio raspravu o doljevušiOrhanowski wrote:Hierarchia i Jimmy_The_Saint, jooj sta uradiste od teme
Što ti ne bi lijepo vratio temu na pravi kolosijek, i mirna Bosna. Siguran sam da imaš nešto reći
-
Hierarchia
#95 Re: tvoj omiljeni
Ja nisam "bolan", jedino bih mogla biti "bona", ali te moram razocarati... nisam bo(l)na.reformator wrote:hierarchia,ogledaj bolan sebi u findzan...vidjeces stope...one govore da trebas otici...
- Orhanowski
Umjesto o zanimljivim knjizevnim likovima nacitah se o kahvi puci, doljevusi, razljevusi, zeljanici...
Salim se, ba, samo vi doljevajte
Salim se, ba, samo vi doljevajte
-
patrius
#97 KNJIZEVNI LIK
Mislim da se vecina nas mozemo identificirati sa Remarquevim Paulom Baumerom i Kafkinim Jozefom K.
-
three sisters
a sve nešto muški likovi
a šta je s margaritom iz majstora i margarite i Nastasjom Filopovnom iz Idiota, nije da se identificiram, nego su baš interesantne
a šta je s margaritom iz majstora i margarite i Nastasjom Filopovnom iz Idiota, nije da se identificiram, nego su baš interesantne