Vidim, islo se na Titove staze revolucije. Evo i moje pitanje: Kako mu se zvao cuko*?urbanagerila wrote:Izvrsno !!! Je li se neko moze sjetiti imena njegovog najboljeg druga?
Omiljeni književni lik?
Moderator: Chloe
-
Hierarchia
-
zmijaIzmaj
cekaj malo. u mom sjecanju je uopste nije podijelio ni sa kim, nego je sebicno pojeo na tavanu, od cega je zabolio stomak malog jozuurbanagerila wrote:Meni je ostao najupecatljiviji "debeli Jozha" sto je ukrao svinjsku glavu sa tavana i podjelio je sa ostalom djecom u selu .... na sto je majka Marija bila izuzetno ponosna iako su ostali gladni.... kako li se zvase to djelo ? Hmmmm?
-
urbanagerila
Hierarchia wrote:"Knjiga o Titu" se citala u cetvrtom, koliko se sjecam.water wrote:france bevk ako koga intersira pisacurbanagerila wrote:Meni je ostao najupecatljiviji "debeli Jozha" sto je ukrao svinjsku glavu sa tavana i podjelio je sa ostalom djecom u selu .... na sto je majka Marija bila izuzetno ponosna iako su ostali gladni.... kako li se zvase to djelo ? Hmmmm?![]()
![]()
-
urbanagerila
Hmmmmm. Ja znam za Rex sa Sutjeske .... mislim da je bio jedina zivotinja koja je promjenila tok istorije (tek kasnije dolazi Laika!)
-
water
kad su tita jozek zvaliurbanagerila wrote:Hierarchia wrote:"Knjiga o Titu" se citala u cetvrtom, koliko se sjecam.water wrote: france bevk ako koga intersira pisac![]()
![]()
Tj. uoci petka dok nana pravi halvu da zamirise babo cita dozivljaje buduceg masino-bravara i marshalla(h).
dal je i on plako majko ko svi drugi hlapci mali
-
urbanagerila
Mislim da si u pravu.... mora da sam ga pomjesao sa nekim dugim nesebicnim proleterom u povoju ... kako god sjecate li se Nikoletine B"r"usaca?zmijaIzmaj wrote:cekaj malo. u mom sjecanju je uopste nije podijelio ni sa kim, nego je sebicno pojeo na tavanu, od cega je zabolio stomak malog jozuurbanagerila wrote:Meni je ostao najupecatljiviji "debeli Jozha" sto je ukrao svinjsku glavu sa tavana i podjelio je sa ostalom djecom u selu .... na sto je majka Marija bila izuzetno ponosna iako su ostali gladni.... kako li se zvase to djelo ? Hmmmm?
-
Hierarchia
Kako da ne. Copic je legenda. Ja sam sve njegovo procitala od korice do korice. Sjeca li se iko knjige Kurir Dragan i njegovo konjce. Nesto mi sad pade na um.urbanagerila wrote:Mislim da si u pravu.... mora da sam ga pomjesao sa nekim dugim nesebicnim proleterom u povoju ... kako god sjecate li se Nikoletine B"r"usaca?zmijaIzmaj wrote:cekaj malo. u mom sjecanju je uopste nije podijelio ni sa kim, nego je sebicno pojeo na tavanu, od cega je zabolio stomak malog jozuurbanagerila wrote:Meni je ostao najupecatljiviji "debeli Jozha" sto je ukrao svinjsku glavu sa tavana i podjelio je sa ostalom djecom u selu .... na sto je majka Marija bila izuzetno ponosna iako su ostali gladni.... kako li se zvase to djelo ? Hmmmm?
-
urbanagerila
Evo sad pregledah naslove iz "socijalistickog odjela" i ne nadjoh knjigu s tim nazivom da nije medju nekim pricama jer je nemam kao posebno djelo a i ne sjecam se lika. Meni je favorit bila "basta sljezove boje" do III razreda i neki Nidzo ....
-
Hierarchia
urbanagerila wrote:Evo sad pregledah naslove iz "socijalistickog odjela" i ne nadjoh knjigu s tim nazivom da nije medju nekim pricama jer je nemam kao posebno djelo a i ne sjecam se lika. Meni je favorit bila "basta sljezove boje" do III razreda i neki Nidzo ....
- Faust
Kad već spominjete Ćopića:
Izdvajam cijelu "Pionirsku trilogiju": "Orlovi rano lete", "Slavno vojevanje" i "Bitka u Zlatnoj dolini" (Svaka sličnost sa priglupim i lošim filmom nekakvog sarajevskog režisera je sasvim slučajna
)
Izdvajam cijelu "Pionirsku trilogiju": "Orlovi rano lete", "Slavno vojevanje" i "Bitka u Zlatnoj dolini" (Svaka sličnost sa priglupim i lošim filmom nekakvog sarajevskog režisera je sasvim slučajna
-
urbanagerila
Sjajno kako se samo sjecas svega
ja sam podobro izlapio . Al bolje senilan nego sterilan... hvala za povratak u djetinjstvo.
-
Hierarchia
Hvala i tebi.urbanagerila wrote:Sjajno kako se samo sjecas svegaja sam podobro izlapio . Al bolje senilan nego sterilan... hvala za povratak u djetinjstvo.
-
urbanagerila
Ne bi da budem off topic ali me interesuje koji je od tih nazovi heroja naseg socijalistickog djetinjastva na vas ostavio najveci utisak... lista je pozamasna od mladjahnih bombasa, Mirka i Slavka, Crnih bisera itd. U ovom "naprednom" drustvu ne mogu naci dosljedne zamjene za heroje iz djetinjstva pa se pitam jel samo ja imam taj problem...
-
rashomon
Nikoletina Bursać!urbanagerila wrote:Ne bi da budem off topic ali me interesuje koji je od tih nazovi heroja naseg socijalistickog djetinjastva na vas ostavio najveci utisak... lista je pozamasna od mladjahnih bombasa, Mirka i Slavka, Crnih bisera itd. U ovom "naprednom" drustvu ne mogu naci dosljedne zamjene za heroje iz djetinjstva pa se pitam jel samo ja imam taj problem...
-
water
jedan i jedini:urbanagerila wrote:Ne bi da budem off topic ali me interesuje koji je od tih nazovi heroja naseg socijalistickog djetinjastva na vas ostavio najveci utisak... lista je pozamasna od mladjahnih bombasa, Mirka i Slavka, Crnih bisera itd. U ovom "naprednom" drustvu ne mogu naci dosljedne zamjene za heroje iz djetinjstva pa se pitam jel samo ja imam taj problem...
Lun Kralj Ponoci
-
urbanagerila
Eh sad da ne uvlacimo kapetana Mikija, komadanta Marka i ostale mislio sam na bisere socijalisticke literature...water wrote:jedan i jedini:urbanagerila wrote:Ne bi da budem off topic ali me interesuje koji je od tih nazovi heroja naseg socijalistickog djetinjastva na vas ostavio najveci utisak... lista je pozamasna od mladjahnih bombasa, Mirka i Slavka, Crnih bisera itd. U ovom "naprednom" drustvu ne mogu naci dosljedne zamjene za heroje iz djetinjstva pa se pitam jel samo ja imam taj problem...
Lun Kralj Ponoci
-
Hierarchia
Meni je glavni heroj bio Branko Kockica.urbanagerila wrote:Ne bi da budem off topic ali me interesuje koji je od tih nazovi heroja naseg socijalistickog djetinjastva na vas ostavio najveci utisak... lista je pozamasna od mladjahnih bombasa, Mirka i Slavka, Crnih bisera itd. U ovom "naprednom" drustvu ne mogu naci dosljedne zamjene za heroje iz djetinjstva pa se pitam jel samo ja imam taj problem...
-
Hierarchia
E pa ne znam. Onda Bursac, mlada partizanka (bombe bacalarashomon wrote:^^To su TV likovi, ja mislio govorimo o književnim!
-
urbanagerila
Pa nisam bas mislio da sad nabrajamo likove nego da se sjetimo onih najupecatljivijih .... mozemo napraviti i listu pozitivaca i negativaca.
-
Nancy Drew