Omiljeni književni lik?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Hierarchia

Post by Hierarchia »

urbanagerila wrote:Izvrsno !!! Je li se neko moze sjetiti imena njegovog najboljeg druga?
Vidim, islo se na Titove staze revolucije. Evo i moje pitanje: Kako mu se zvao cuko*?
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

urbanagerila wrote:Meni je ostao najupecatljiviji "debeli Jozha" sto je ukrao svinjsku glavu sa tavana i podjelio je sa ostalom djecom u selu .... na sto je majka Marija bila izuzetno ponosna iako su ostali gladni.... kako li se zvase to djelo ? Hmmmm? :D
cekaj malo. u mom sjecanju je uopste nije podijelio ni sa kim, nego je sebicno pojeo na tavanu, od cega je zabolio stomak malog jozu :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Hierarchia wrote:
water wrote:
urbanagerila wrote:Meni je ostao najupecatljiviji "debeli Jozha" sto je ukrao svinjsku glavu sa tavana i podjelio je sa ostalom djecom u selu .... na sto je majka Marija bila izuzetno ponosna iako su ostali gladni.... kako li se zvase to djelo ? Hmmmm? :D
france bevk ako koga intersira pisac :lol: :lol:
"Knjiga o Titu" se citala u cetvrtom, koliko se sjecam. :-) :-)
:D Tj. uoci petka dok nana pravi halvu da zamirise babo cita dozivljaje buduceg masino-bravara i marshalla(h).
tech10

Post by tech10 »

Ahmed Nurudin
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Hmmmmm. Ja znam za Rex sa Sutjeske .... mislim da je bio jedina zivotinja koja je promjenila tok istorije (tek kasnije dolazi Laika!)
water

Post by water »

urbanagerila wrote:
Hierarchia wrote:
water wrote: france bevk ako koga intersira pisac :lol: :lol:
"Knjiga o Titu" se citala u cetvrtom, koliko se sjecam. :-) :-)
:D Tj. uoci petka dok nana pravi halvu da zamirise babo cita dozivljaje buduceg masino-bravara i marshalla(h).
kad su tita jozek zvali
dal je i on plako majko ko svi drugi hlapci mali :lol:
sojka

Post by sojka »

i Lesi. :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

zmijaIzmaj wrote:
cekaj malo. u mom sjecanju je uopste nije podijelio ni sa kim, nego je sebicno pojeo na tavanu, od cega je zabolio stomak malog jozu :D
Mislim da si u pravu.... mora da sam ga pomjesao sa nekim dugim nesebicnim proleterom u povoju ... kako god sjecate li se Nikoletine B"r"usaca?
Hierarchia

Post by Hierarchia »

urbanagerila wrote:
zmijaIzmaj wrote:
Mislim da si u pravu.... mora da sam ga pomjesao sa nekim dugim nesebicnim proleterom u povoju ... kako god sjecate li se Nikoletine B"r"usaca?
Kako da ne. Copic je legenda. Ja sam sve njegovo procitala od korice do korice. Sjeca li se iko knjige Kurir Dragan i njegovo konjce. Nesto mi sad pade na um. :D :D :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Evo sad pregledah naslove iz "socijalistickog odjela" i ne nadjoh knjigu s tim nazivom da nije medju nekim pricama jer je nemam kao posebno djelo a i ne sjecam se lika. Meni je favorit bila "basta sljezove boje" do III razreda i neki Nidzo ....
Hierarchia

Post by Hierarchia »

urbanagerila wrote:Evo sad pregledah naslove iz "socijalistickog odjela" i ne nadjoh knjigu s tim nazivom da nije medju nekim pricama jer je nemam kao posebno djelo a i ne sjecam se lika. Meni je favorit bila "basta sljezove boje" do III razreda i neki Nidzo ....
:D :D Meni je dobar onaj djed iz price Basta sljezove boje sto je nalijepio uciteljicu zbog boje vuka. "Vuk je zelen" kaze moj djed. Sjecam se cak i recenica. :-)
Faust

Post by Faust »

Kad već spominjete Ćopića:
Izdvajam cijelu "Pionirsku trilogiju": "Orlovi rano lete", "Slavno vojevanje" i "Bitka u Zlatnoj dolini" (Svaka sličnost sa priglupim i lošim filmom nekakvog sarajevskog režisera je sasvim slučajna :D :D :D )
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Sjajno kako se samo sjecas svega :thumbup: ja sam podobro izlapio . Al bolje senilan nego sterilan... hvala za povratak u djetinjstvo.
Hierarchia

Post by Hierarchia »

urbanagerila wrote:Sjajno kako se samo sjecas svega :thumbup: ja sam podobro izlapio . Al bolje senilan nego sterilan... hvala za povratak u djetinjstvo.
Hvala i tebi. :)
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ne bi da budem off topic ali me interesuje koji je od tih nazovi heroja naseg socijalistickog djetinjastva na vas ostavio najveci utisak... lista je pozamasna od mladjahnih bombasa, Mirka i Slavka, Crnih bisera itd. U ovom "naprednom" drustvu ne mogu naci dosljedne zamjene za heroje iz djetinjstva pa se pitam jel samo ja imam taj problem...
rashomon

Post by rashomon »

urbanagerila wrote:Ne bi da budem off topic ali me interesuje koji je od tih nazovi heroja naseg socijalistickog djetinjastva na vas ostavio najveci utisak... lista je pozamasna od mladjahnih bombasa, Mirka i Slavka, Crnih bisera itd. U ovom "naprednom" drustvu ne mogu naci dosljedne zamjene za heroje iz djetinjstva pa se pitam jel samo ja imam taj problem...
Nikoletina Bursać!
water

Post by water »

urbanagerila wrote:Ne bi da budem off topic ali me interesuje koji je od tih nazovi heroja naseg socijalistickog djetinjastva na vas ostavio najveci utisak... lista je pozamasna od mladjahnih bombasa, Mirka i Slavka, Crnih bisera itd. U ovom "naprednom" drustvu ne mogu naci dosljedne zamjene za heroje iz djetinjstva pa se pitam jel samo ja imam taj problem...
jedan i jedini:

Lun Kralj Ponoci
urbanagerila

Post by urbanagerila »

water wrote:
jedan i jedini:

Lun Kralj Ponoci
Eh sad da ne uvlacimo kapetana Mikija, komadanta Marka i ostale mislio sam na bisere socijalisticke literature...
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Meni je glavni heroj bio Branko Kockica. :D i Smogovci. Tu sam bila redovna. :D
rashomon

Post by rashomon »

^^To su TV likovi, ja mislio govorimo o književnim!
water

Post by water »

dobro
onda sam ja mica ranovic
Hierarchia

Post by Hierarchia »

rashomon wrote:^^To su TV likovi, ja mislio govorimo o književnim!
E pa ne znam. Onda Bursac, mlada partizanka (bombe bacala :D ), Pero Kvržica, Budala, Đoko Potrk, Dule Dabic, Krsto Buva..... Ne sjecam se svih. :)
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Pa nisam bas mislio da sad nabrajamo likove nego da se sjetimo onih najupecatljivijih .... mozemo napraviti i listu pozitivaca i negativaca.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 10:23, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

nikoletina bursac :-)
Post Reply