Omiljena susjedna zemlja je...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Iako nam Slovenija nije geografski susjed, uvrstio sam je radi političkih i drugih faktora. Dakle, koji Vam je omiljeni susjed od ova četiri ?

Hrvatska
79
67%
Slovenija
13
11%
Srbija
16
14%
Crna Gora
10
8%

Total votes: 118

miki22

Post by miki22 »

najbolje bi bilo da nam svaki susjed donira po jedno tre milijarde eura, pa onda da nam plati ljetovanje, pa zimovanje, pa da nas uvede u Evropu, pa da nam govore da smo sportska nacija bez premca, pa da nam tepaju kako smo fenomeni, pa da ništa ne radimo i samo se izležavamo, pa opet bi bila Bosna puna kretena koji nisu zadovoljni sa sobom a krivci zna se susjedi!
miki22

Post by miki22 »

najbolje bi bilo da nam svaki susjed donira po jedno tre milijarde eura, pa onda da nam plati ljetovanje, pa zimovanje, pa da nas uvede u Evropu, pa da nam govore da smo sportska nacija bez premca, pa da nam tepaju kako smo fenomeni, pa da ništa ne radimo i samo se izležavamo, pa opet bi bila Bosna puna kretena koji nisu zadovoljni sa sobom a krivci zna se susjedi!
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Lucy01 wrote:Kanada :D
:kiss: :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

pitt wrote:
Svemirski_Jebach wrote:Ni ja Kanadu ne mogu smisliti... :D
picke liberalne :D:D:D
psihopate republikanske :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Svemirski_Jebach wrote:
pitt wrote:
Svemirski_Jebach wrote:Ni ja Kanadu ne mogu smisliti... :D
picke liberalne :D:D:D
stvarno :D :D neko im kaze bu oni se saseru...
ti mali suti, nauci malo historije
ko vam je zapalio glavni grad?? :D
AA CA

Post by AA CA »

furlan wrote:Jebem ti komsiluk.Od cetri ponudjene, tri cerecile Bosnu cetri godine, a ova posljednja dosla poslije da ocerupa ono malo sa lesine sta je ostalo.Bolje pitanje bi bilo koja vam je od susjednih zemalja najmanje mrska. :x :x
potpisujem

Da se ukaze prilika opet bi bilo k'o '92.... :sad: :sad:
A i ovako nam pušu za vrat, vedre i oblače kad god mogu... :-? :-?
Ni jednoj ne vjerujem i ni jednu ne volim... Nije da ih mrzim, jednostavno mi navedene zemlje ne znače ništa... :( :(
Kako da volim nekoga ko je pokušao da me ubije... I ne samo mene... ponavlja se n-ti put, svakih 50-tak godina sjevnu noževi...
van Basten

Post by van Basten »

miki22 wrote:najbolje bi bilo da nam svaki susjed donira po jedno tre milijarde eura, pa onda da nam plati ljetovanje, pa zimovanje, pa da nas uvede u Evropu, pa da nam govore da smo sportska nacija bez premca, pa da nam tepaju kako smo fenomeni, pa da ništa ne radimo i samo se izležavamo, pa opet bi bila Bosna puna kretena koji nisu zadovoljni sa sobom a krivci zna se susjedi!
da bih bio zadovoljan našim komšijama meni bi bilo dovoljno samo da nas puste na miru i prestanu zveckati oružjem po našem dvorištu svakih 50ak godina...ko se jednom o mlijeko opeče i u jogurt puše... nakon agresijA '92-95, ovakav sarkazam kao u citiranom postu sasvim je bespotreban
miki22

Post by miki22 »

nije ovo dragi kolega sarkazam ovo je istina i to tužna, 15 godina poslije rata mi i sada samo tražimo teorije urota zavjera, svoju vlastitu nesposobnost i idiote od političara koje smo mi sami izabrali, uzdižemo na nivo normalnih ljudi koji gledaju na budućnost, iako svi dobro znamo da su najobičnije smeće. Ekako nam godi kad ti isti kreteni govore kriv je rat, kriv je onaj ili ovaj, niko nesmije govoriti ono šti mi svi znamo da smo totalno zaostali i lijeni ponavljam lijeni, da išta dobrog napravimo u ovoj zemlji. Lakše je druge optuživat pa će nam se desiti i idućih 20 godina da počinjemo dnevnike sa haškim tribunalom, sa nacionalistima sve je to smišljeno u glavama naših vođa da bi na miru mogli ono malo čega ima još očerupat. Pa mi Hrvati, bošnjaci, Srbi prvaci smo svijeta u samosažaljevanju i stalno čekamo nekog drugog da nama riješi probleme koji smo sami dužni riješavat. Zato nam, je lakše optuživati druge pa i susjede, zato sam to napisao i ne odustajem od tog. Pozdrav
Prince

Post by Prince »

Slažem se uglavnom s Mikijem, i meni je muka od priča o teoriji zavjere. Naravno, stoji priča o prošlosti, ali ako govorimo o budućnosti, trebali bismo se više pozabaviti nama samima.
van Basten

Post by van Basten »

slažem se i ja da se trebamo više okrenuti sami sebi i svojim nebulozama kad je riječ o budućnosti, al ovo je tema o susjednim zemljama koliko ja znam i to mi je odmah probudilo sjećanja iz prošlosti, i zato ovakav moj stav iza kojeg svakako stojim
belay_djecko

Post by belay_djecko »

Hrvatska zbog Stipe Mesića
furlan

Post by furlan »

Ovo sto rekose miki i prince mislim da nije tema ove emisije.Posebna tema bi se mogla otvoriti o nasoj bahatosti, primitivnosti, ljenosti i svim ostalim atributima koji su nabrojani.A cinjenice kao cinjenice, o dobronamjernim susjedima ili ti komsijama koji se jedan za drugim polako posipaju pepelom po glavi, za moj pojam su neoborive.Zato daleko im bila kuca od moje.Ako mi nisu zla donijele, sigurno dobra nisu.
Oceania

Post by Oceania »

van Basten wrote:slažem se i ja da se trebamo više okrenuti sami sebi i svojim nebulozama kad je riječ o budućnosti, al ovo je tema o susjednim zemljama koliko ja znam i to mi je odmah probudilo sjećanja iz prošlosti, i zato ovakav moj stav iza kojeg svakako stojim
Onaj ko je postavio ovu temu nije citav .Bosna granici sa tri zemlje koje su jucer na nju izvrsile okrutnu agresiju.Nista se nije promijenilo u nasem okruzenju.
Jedina je razlika sto u aplikaciji za EU stoji " Ne smijete vise napadati Bosnu Ne ne ne , imali ste sansu , dali smo vam 4 godine da je unistite , nema vise do daljenjeg "
MALI63

Post by MALI63 »

Zivim u Hrvatskoj, a gluposti koje se mogu procitati na hrvatskim forumima, mogu se na svim forumima svijeta, jer budale su svuda oko nas. Za neupucene u Hrvatskoj je nedavno provedeno isto takvo istazivanje i kao najbolji susjed izabrana je upravo BiH.
Pa valjda i to nesto govori.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

MALI63 wrote:Zivim u Hrvatskoj, a gluposti koje se mogu procitati na hrvatskim forumima, mogu se na svim forumima svijeta, jer budale su svuda oko nas. Za neupucene u Hrvatskoj je nedavno provedeno isto takvo istazivanje i kao najbolji susjed izabrana je upravo BiH.
Pa valjda i to nesto govori.
Govori, da valjda toliko ne mrze hercegovce kao sto se prica :D.
ins

Post by ins »

Hrvatsku ne treba suditi po onim babama koje izdaju usmrdjene rupe po Makarskoj rivijeri, kojima su svi krivi za njihovu stalnu depresiju.
Otidjite u Zg, Rijeku ili Osijek, pa cete vidjeti koliko ti ljudi imaju afirmativan stav o nama, tamo je Sarajevo doslovno brand, I koliko se, u zaista velikoj vecini, trude da nadoknade svoje ranije katastrofalno i autisticno neznanje o samoj Bosni i Hercegovini.
Kada neko iz Zg krene na put ovamo, on maltene postaje zvijezda u svojoj firmi te sedmice. :D :D :D Tamo niko, pa cak ni policija, ne tretira gradjane BiH kao strance....

Sto znaci, da je doslo vrijeme da sada mi malo cooliramo :music2:
8)
Post Reply