Omiljena susjedna zemlja je...
- Prince
#1 Omiljena susjedna zemlja je...
Iako Slovenija nije susjedna zemlja geografski, zbog političkih i drugih razloga sam je uvrstio u ovu anketu. Dakle, koja zemlja vam je najdraža, iz bilo kojih razloga ?
Na wwww.monitor.hr je postavljena anketa, gdje Hrvati kažu da im je BiH omiljeni susjed, čak 31%, a imaju dosta više susjeda nego mi.
Čekam odgovore i komentare...
Na wwww.monitor.hr je postavljena anketa, gdje Hrvati kažu da im je BiH omiljeni susjed, čak 31%, a imaju dosta više susjeda nego mi.
Čekam odgovore i komentare...
- Prince
Dakle, pokušajte uključiti sve faktore, od političkih preko ljudskih, pa sve do subjektivnih. Znamo da svaka od ovih zemalja ima mana, neka više, neka manje, ali imaju i veoma dobrih stvari. Meni se recimo u Crnoj Gori sviđa njihova ljubaznost tokom ljeta, na moru, ali mi se opet ne sviđa prljavština i sva ta atmosfera. Sloveniju ne volim nikako, iz milion razloga, ali opet ima i tamo ok ljudi.
Last edited by Prince on 08/02/2007 21:45, edited 1 time in total.
- StLouis
ma daj molim te, crnogorci i njihova ljubaznost, u to sam se uvjerio vec, jos te ne gadjaju pepeljarama...slovenci nam nisu nikakvi susjedi(geografski) i gledaju svoj interes. za srbiju ne bih glasao jer tamo nikad nisam bio...glasam za hrvatsku, a mislim na njemackuPrince wrote:Dakle, pokušajte uključiti sve faktore, od političkih preko ljudski, pa sve do subjektivnih. Znamo da svaka od ovih zemalja ima mana, neka više, neka manje, ali imaju i veoma dobrih stvari. Meni se recimo u Crnoj Gori sviđa njihova ljubaznost tokom ljeta, na moru, ali mi se opet ne sviđa prljavština i sva ta atmosfera. Sloveniju ne volim nikako, iz milion razloga, ali opet ima i tamo ok ljudi.
-
branimir_s
Nema omiljene... Sve su to sami lesinari ...
- Prince
To je moje iskustvo, recimo stekao sam dojam da su Dalmatinci puno lijenji od Crnogoraca.StLouis wrote:ma daj molim te, crnogorci i njihova ljubaznost, u to sam se uvjerio vec, jos te ne gadjaju pepeljarama...slovenci nam nisu nikakvi susjedi(geografski) i gledaju svoj interes. za srbiju ne bih glasao jer tamo nikad nisam bio...glasam za hrvatsku, a mislim na njemackuPrince wrote:Dakle, pokušajte uključiti sve faktore, od političkih preko ljudski, pa sve do subjektivnih. Znamo da svaka od ovih zemalja ima mana, neka više, neka manje, ali imaju i veoma dobrih stvari. Meni se recimo u Crnoj Gori sviđa njihova ljubaznost tokom ljeta, na moru, ali mi se opet ne sviđa prljavština i sva ta atmosfera. Sloveniju ne volim nikako, iz milion razloga, ali opet ima i tamo ok ljudi.joj sto nam svabe nisu susjedi, da nas okruze ko juznoafricka republika lesoto i swaziland
- StLouis
isti su...psuju ko kocijasiPrince wrote:To je moje iskustvo, recimo stekao sam dojam da su Dalmatinci puno lijenji od Crnogoraca.StLouis wrote:ma daj molim te, crnogorci i njihova ljubaznost, u to sam se uvjerio vec, jos te ne gadjaju pepeljarama...slovenci nam nisu nikakvi susjedi(geografski) i gledaju svoj interes. za srbiju ne bih glasao jer tamo nikad nisam bio...glasam za hrvatsku, a mislim na njemackuPrince wrote:Dakle, pokušajte uključiti sve faktore, od političkih preko ljudski, pa sve do subjektivnih. Znamo da svaka od ovih zemalja ima mana, neka više, neka manje, ali imaju i veoma dobrih stvari. Meni se recimo u Crnoj Gori sviđa njihova ljubaznost tokom ljeta, na moru, ali mi se opet ne sviđa prljavština i sva ta atmosfera. Sloveniju ne volim nikako, iz milion razloga, ali opet ima i tamo ok ljudi.joj sto nam svabe nisu susjedi, da nas okruze ko juznoafricka republika lesoto i swaziland
- Bosanac_21
Hrvatska
Ipak su ostali humani, prije i poslije rata. Hrvatski narod je dosta kritikovao Tudjmanovu ideologiju.
p.s. vecina ih voli Bosance, malo je oni sto im smetamo na moru
Ipak su ostali humani, prije i poslije rata. Hrvatski narod je dosta kritikovao Tudjmanovu ideologiju.
p.s. vecina ih voli Bosance, malo je oni sto im smetamo na moru
-
Grom iz vedra neba
Trebao si stavit jos odgovor, ni jedna ili ne znam
Meni je od "susjeda" najdraza Austrija, ako se pika susjed na daljinu kao Slovenija...
-
freak_with_a_laptop
gukni bolan, znamo svi da plaho volis siFtareSuicidal Siberian wrote:ja cu cutati
- Neelix
Prince wrote:Meni je ubjedljivo najdraži susjed/komšija Hrvatska. Ljepota mora, većina ljudi je ok (ali ipak ne svi), u zadnje vrijeme šikaniranje ustaštva i Hercegovaca, i sve ostalo dobro što me veže za ovu državu su razlozi za ovaj moj glas.
-
Danko_Bananko
Mozda i nisam dovoljno objektivan, jer sam ipak rodjen u Hrvatskoj, ali od svih losih stvari, nekako mi se cini da ih Hrvatska ipak ima najmanje.
Za Srbiju ne bih glasao ni da je Amerika jedini izbor uz nju
, Crna Gora mi nikako nije u dobrom sjecanju, Slovenci su najprefriganiji narod na dunjaluku.. opet nekako uz sav fasizam iskazan tokom rata, a koji je nazalost i danas dijelom prisutan, hrvatska mi se cini kao zemlja sa najvise normalnih ljudi od ovih sa spiska.
Za Srbiju ne bih glasao ni da je Amerika jedini izbor uz nju