Omer Pobrić (1945-2010.), knjiga zalosti
Moderator: Chloe
- al_akhisari
#26 Re: Omer Pobrić (1945-2010.), knjiga zalosti
Otisao je veliki covjek...entuzijasta i patriota...rahmet mu dusi...
-
tesnjak
#27 Re: Omer Pobrić (1945-2010.), knjiga zalosti
Kratko cu da kazem,
Bila mi je ogromna cast da sam poznavao ovu ljudsku gromadu i da smo bili prijatelji.. Toliko puta mi je izasao u susret, toliko puta smo razmijenili misljenja, iskustva, kao i mnoge pjesme.. Cetiri veoma bitna umjetnika unazad dvije godine napustise ovaj svijet.. Sa tugom, ali i ponosom sjecamo se naseg rahmetli Saje, Mehe, Huse, a evo sada i Omera..
Dragi nas Omo, hvala Ti za sve pjesme kojima si nas cinio iznimno sretnim.. Hvala Ti za pregrst dobrih dijela koja si ucinio.. Neka ti je vjecni rahmet i lahka ti zemlja bosanska koju si volio vise nego iko na svijetu, i za koju si se borio na svoj poznati nacin, pjesmom.
Tvoj Tesnjak i prijatelj,
Damir Galijasevic sa porodicom
Bila mi je ogromna cast da sam poznavao ovu ljudsku gromadu i da smo bili prijatelji.. Toliko puta mi je izasao u susret, toliko puta smo razmijenili misljenja, iskustva, kao i mnoge pjesme.. Cetiri veoma bitna umjetnika unazad dvije godine napustise ovaj svijet.. Sa tugom, ali i ponosom sjecamo se naseg rahmetli Saje, Mehe, Huse, a evo sada i Omera..
Dragi nas Omo, hvala Ti za sve pjesme kojima si nas cinio iznimno sretnim.. Hvala Ti za pregrst dobrih dijela koja si ucinio.. Neka ti je vjecni rahmet i lahka ti zemlja bosanska koju si volio vise nego iko na svijetu, i za koju si se borio na svoj poznati nacin, pjesmom.
Tvoj Tesnjak i prijatelj,
Damir Galijasevic sa porodicom
- JBT
#28 Re: Omer Pobrić (1945-2010.), knjiga zalosti
Rahmet mu dusi.
-
marysherhart
#29 Re: Omer Pobrić (1945-2010.), knjiga zalosti
Thank you, Omer, for all the music and joy you gave the world. Thank you for opening the door of sevdah to me and so many. Thank you for your generosity, creativity and the legacy of sevdah you left with us. You were a great man who lived a great life. On behalf of the board and advisory council of Sevdah North America, we offer our deepest condolences to the Pobric family.
May God rest his soul. Rahmet mu dusi. Mary Sherhart
May God rest his soul. Rahmet mu dusi. Mary Sherhart
-
Meyra
#30 Re: Omer Pobrić (1945-2010.), knjiga zalosti
Hvala Ti Omere za sve što si za nas a to znači za Bosnu i Hercegovinu učinio.
Neka Ti je vječni rahmet.
Neka Ti je vječni rahmet.
-
TVRDOGLAVI BUGOJANAC
#31 Re: Omer Pobrić (1945-2010.), knjiga zalosti
Poštovanje svim korisnicima!
Sunce zalazi, ali i izlazi! Veliki rahmet majstoru i insanu!
Sunce zalazi, ali i izlazi! Veliki rahmet majstoru i insanu!
-
katamaran101
#32 Re: Omer Pobrić (1945-2010.), knjiga zalosti
Veliki rahmet majstoru, duši od čovjeka, umjetniku sevdalinke.
Bosno, ne zaboravi svoju djecu i rodi nam još takvih sinova!
Bosno, ne zaboravi svoju djecu i rodi nam još takvih sinova!