Olympus - Digitalna kamera!!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Larci

#1 Olympus - Digitalna kamera!!

Post by Larci »

Imam priliku da kupim 2 mjeseca staru digitalnu kameru marke Olympus!
µ-mini DIGITAL

Image
Image

ima li neko iskustva sa ovakvim kamerama..dva mjeseca je stara i cura sto je prodaje je izgubila racun...tako da nemam garancije...
kamera je puno jeftina... pa ako ima neko neki savjet ili komentar ...neka ga napise!!

Hvala
kekec

Post by kekec »

http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/verve.html

http://www.dcviews.com/_olympus/mini.htm

Evo ti ova dva linka, pa procitaj ako zelis.
Posto istices cijenu, vidi da li odgovara. Imaj u vidu da ovaj olympus koristi xD kartice koje su malo skuplje, a da bi iskoristila mogucnosti kamere, mislim da ti treba kartica od min 128 Mb. Radije 256 ili 512.
Na osnovu onoga sto sam mogao vidjeti za ovaj aparat, mogu ti ga preporuciti, ali pod uslovom da si samo amater koji zeli da zabiljezi razne detalje, bez zelje da se dublje upusta u kvalitet fotografije. Aparat je po meni dobar zato sto:
Ima 4 Mp, napravljen je kvalitetno da izdrzi "napade" vlage, prasine, te je pogodan za losije vremenske uslove, nije tezak, dobra osjetljivost-min ISO64.
Razmislio bih zbog: cijene memorijske kartice, relativno malog dometa blica-2,8m (mozda je u stvarnosti i manji), a i malo mi je nejasno oko punjaca baterije, izgleda da se kupuje odvojeno.
Sto se tice drugih stvari, kao manuelnih instalacija i dr detalja, nadam se da ti nisu bitni.
Zelim ti samo reci da razmislis, odnosno da vidis sta ti se nudi u kompletu (baterija, ima li punjac, koja kartica) i po kojoj cijeni.
Mozda za iste pare mozes naci neki drugi aparat istih ili boljih kvaliteta. Ako je u pitanju vrijeme, a cijena prihvatljiva, kupi.
Eto, ja na brzinu ispisah ovo, nadam se da ce ti bar malo pomoci.
S r e t n o !
StanicRijeka

Post by StanicRijeka »

Vecina imaju rechargable options,ali ne svi

Olympija je ruzna kamera,i veoma nefikasna
Moj pal je imao jednu takvu
Takoder i Nikona,to je zesca zalost
Fuji donekle,Conica ili Sony

4 mp je dobro za izgled slike,ali ni 4 mp ne znaci da je super kam,iako ima prednosti na 2 mp

Dalje,najvaznije ti je kako shuter ide,i koliko opcija imas
Imas li nocno slikanje opciju,i tako te cake :D
The_Fluid

#4 Re: Olympus - Digitalna kamera!!

Post by The_Fluid »

Larci wrote:Imam priliku da kupim 2 mjeseca staru digitalnu kameru marke Olympus!
µ-mini DIGITAL

Image
Image

ima li neko iskustva sa ovakvim kamerama..dva mjeseca je stara i cura sto je prodaje je izgubila racun...tako da nemam garancije...
kamera je puno jeftina... pa ako ima neko neki savjet ili komentar ...neka ga napise!!

Hvala
ako ti treba kamera kao point and shoot, kupi, ne komplikuj previse, pretpostavljam da zelis da imas solidnu kameru koja moze stati u dzep i sa kojom mozes zabiljeziti neke momente u svom zivotu?
kekec

Post by kekec »

Larci, sta bi sa kupovinom ? :-)
Prince

Post by Prince »

Garancija nema veze s računom, jer bi trebalo da serijski broj kamere odaje datum njene proizvodnje, te samim tim određuje da li je garancija istekla. Garantni list imaš zajedno s uputstvom.
Ako je manje od 300 KM, uzimaj obavezno.
mrak

Post by mrak »

StanicRijeka wrote: Olympija je ruzna kamera,i veoma nefikasna
Moj pal je imao jednu takvu
Takoder i Nikona,to je zesca zalost
Ne blebetaj! Nikon zesca zalost? Koliko godina fotografskog iskustva stoji iza toga? Koliko si modela probao? Ja nisam neki strucnjak ali koliko znam Nikonove kamere su uvijek bile jedne od najboljih i najskupljih.

Meni je olympus oduvijek bio jako drag, tj. tacnije otkad sam prvi put vidio mikro-mju kameru (analognu). I sam sam razmisljao da uzmem ovaj model koji ti planiras da kupis jer je idealna za point-and-shoot, lagana je, lijepa, a poznajuci Olympus i kvalitet slike je zavidan.
Post Reply