OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada
- zlatiborka
#1 OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada
Dobro ljudi, dokle ce ova rusevina prekrivena onim supljikavim prljavim zavjesama stajati i prljati sam centar grada?
Cija je to zgrada, zasto je srusena, zasto se ne rascisti to mjesto i napravi nova zgrada?
Koliko se sjecam, ne znam da li sam u pravu, to je vlasnistvo jednog od GASIJA, a kako je kupio kucu ostaje pitanje. Bez obzira cije je vlasnistvo, smatram da grad Sarajevo treba pod hitno da se pobrine za tu zgradu i zemlju na kojoj se nalazi!
Sramota velika, da u sred naseg grada stoji ona grozota, ko zna sta je iza zavjesa, ima li miseva, stakora i ostalih glodara koji prenose zarazne bolesti?
Zna li neko vise o ovome, svaki put kada tu prodjem hoce da mi bude muka.
Imam i jedan prijedlog:
Da na tom mjestu bude prvi Mc Donalds restoran u BiH. Ne znam ima li i jedan Mc Donalds u nekom nasem drugom gradu, nisam do sada cula. A zasto ne? Svaki evropski grad ima taj restoran. I zasto cevabdzijski i burekdzijski lobi mora vjecno da diktira stil zivota u Sarajevu? Sta fali zdravoj konkurenciji?
Ako je neka cevabdzinica, burekdzinica ili ascinica poznata po kvalitetnoj ponudi, sigurno ce stranac koji dodje u Sarajevo prije otici u takav objekat, nego sto ce svratiti u Mc Donalds, jer Mc-ova ima kod svoje kuce na svakom koraku. Dakle, lokalci se ne trebaju brinuti ako imaju dobru i kvalitetnu ponudu.
Sta i kako mogu gradjani uciniti da se ono ruglo barem ukloni?
Cija je to zgrada, zasto je srusena, zasto se ne rascisti to mjesto i napravi nova zgrada?
Koliko se sjecam, ne znam da li sam u pravu, to je vlasnistvo jednog od GASIJA, a kako je kupio kucu ostaje pitanje. Bez obzira cije je vlasnistvo, smatram da grad Sarajevo treba pod hitno da se pobrine za tu zgradu i zemlju na kojoj se nalazi!
Sramota velika, da u sred naseg grada stoji ona grozota, ko zna sta je iza zavjesa, ima li miseva, stakora i ostalih glodara koji prenose zarazne bolesti?
Zna li neko vise o ovome, svaki put kada tu prodjem hoce da mi bude muka.
Imam i jedan prijedlog:
Da na tom mjestu bude prvi Mc Donalds restoran u BiH. Ne znam ima li i jedan Mc Donalds u nekom nasem drugom gradu, nisam do sada cula. A zasto ne? Svaki evropski grad ima taj restoran. I zasto cevabdzijski i burekdzijski lobi mora vjecno da diktira stil zivota u Sarajevu? Sta fali zdravoj konkurenciji?
Ako je neka cevabdzinica, burekdzinica ili ascinica poznata po kvalitetnoj ponudi, sigurno ce stranac koji dodje u Sarajevo prije otici u takav objekat, nego sto ce svratiti u Mc Donalds, jer Mc-ova ima kod svoje kuce na svakom koraku. Dakle, lokalci se ne trebaju brinuti ako imaju dobru i kvalitetnu ponudu.
Sta i kako mogu gradjani uciniti da se ono ruglo barem ukloni?
Last edited by zlatiborka on 28/06/2008 19:01, edited 1 time in total.
-
luciferino
#2 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Za Olomanku ne znam, ali evo šta sam načula za McDonalds prije par godina. Navodno je trebao biti otvoren u SA, ali je uslov bio da se koristi meso naših životinja, a ne da se isto uvozi (valjda zbog straha od kravljeg ludila). Mislim da je priča kružila i po novinama, a sada se ništa ne spominje. E sada, da li je to pravi razlog, pojma nemam. Ne vjerujem da je u pitanju strah od konkurencije. Meni lično McDonalds nije nešto. Mislim, ako ću se već trovati junk hranom, u gradu već ima dovoljno objekata koji služe mesinu i masnoće da mogu efikasno začepiti arterije prije 30. rođendana.
Glasam za kakav art shop ili prodavnicu muzičkih instrumenata.
Glasam za kakav art shop ili prodavnicu muzičkih instrumenata.
- karanana
#4 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Ono je bas ruglo i izvor miseva i svega. zbog onog rugla me strah i u metropolisu sjediti jer se bojim i vjerovatno i jeste tako da sva zivina koja zivi u rusevinama dodje i u metropolis.
nisam siguran cije je ono vlasnistvo, mislim da nije gasijevo ali mislim da je ono pod hipotekom za neki kredit te se zato nista ne ulaze u njega. medjutim ovo ne bi trebao da bude razlog da grad ili opstina ili ko vec ne natjera vlasnika da nesto uradi sa onim. stvarno sramota.
nisam siguran cije je ono vlasnistvo, mislim da nije gasijevo ali mislim da je ono pod hipotekom za neki kredit te se zato nista ne ulaze u njega. medjutim ovo ne bi trebao da bude razlog da grad ili opstina ili ko vec ne natjera vlasnika da nesto uradi sa onim. stvarno sramota.
-
callmethebreeeze
#5 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
neka se tu otvori neka ascinica. nista iz mcdonaldsa se ne moze porediti sa jednom dobrom corbom graha.
- slavkoimamodilera
#6 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Zgrada je navodno u vlasnistvu Kabasa Krasnicija... koji je krenuo da rusi zgradu da napravi nesto novo... onda se javio prethodni vlasnik koji tvrdi da Krasnici zapravo nije vlasnik i da je u pitanju neka muljaza i od tada (ima vec 10 godina cini mi se) se spore na sudu... s obzirom na ekspeditivnost i nadasve nepotkupljivost naseg sudskog sistema, to ce se pitanje razrijesiti vec 2024. godine... 
- zlatiborka
#7 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Ascinica po carsiji ima dosta, ali u BiH nema ni jednog Mc Donaldsa. Ne razumijem zasto su raja toliko protiv Mc-a. Pa niko nikoga nece tjerati da jede tamo, svako bira sam za sebe.callmethebreeeze wrote:neka se tu otvori neka ascinica. nista iz mcdonaldsa se ne moze porediti sa jednom dobrom corbom graha.
- alica.k
#8 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
e cuj mcdonalds....
od 94792365923576982398 boljih stvari, a ono mcdonalds...
hajd dobro...
od 94792365923576982398 boljih stvari, a ono mcdonalds...
hajd dobro...
- Comrad
#9 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Pa nije raja protiv McDonaldsa. Ko da neko pita raju nesto. McDonalds je fransiza, dakle ako imas pare, ja mislim da je licenca oko 300.000 dolara, fino uzmes, potpises sve sta je potrebno, dobijes prava i obaveze i eto ti McDonaldsa. E sad je fazon sto je kod nas zemlja zaostala sto godina za ostalim i sto je veoma rizicno podrucje za investiranje, pa ti ni taj McDonalds mozda nece dati dozvolu bez obzira na novac.zlatiborka wrote:Ascinica po carsiji ima dosta, ali u BiH nema ni jednog Mc Donaldsa. Ne razumijem zasto su raja toliko protiv Mc-a. Pa niko nikoga nece tjerati da jede tamo, svako bira sam za sebe.callmethebreeeze wrote:neka se tu otvori neka ascinica. nista iz mcdonaldsa se ne moze porediti sa jednom dobrom corbom graha.
I najsmjesnije mi kad neko kaze eto McDonalds se nije otvorio nema adekvatnog mjesta u gradu. Ee, stotinu ih se otvorilo u Zg, Bg, al ne, kod nas ipak nema mjesta, a ima mjesta za kojekakve kafice po samom centru grada.
p.s. i slazem se, hebo mcd, radije bih nek ostane ona rusevina
- dark side of the moon
#10 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
eto ko ima zelju da otvori McDIt will cost you $506,000 to $1,600,100 to open a McDonald's restaurant along with a $45,000 per year franchise fee. You will be required to pay McDonald's 12.5% of all royalties along with the yearly franchise fee.
- dark side of the moon
#11 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
malo offtopic ali eto nek se zna
Over the last several years our company has focused on existing markets and has deferred the development of our brand into new markets - a strategy that has worked very well for our shareholders and employees.
McDonald's will continue with this strategy for some period but will eventually seek franchises for markets where we do not have a presence, including Bosnia-Herzegovina
If you would like to complete an application please click on the link below and submit it to us.
When we proceed with our development plans in Bosnia-Herzegovina, we will give fair consideration to all candidates and will contact those individuals who best meet the requirements we seek in a Franchisee for the first phase of the selection process.
Thank you for your expressed interest in McDonald's and patronage of our restaurants.
Click here to apply for a franchise in Bosnia-Herzegovina or select a different country in the selection box below.
- jazzer
#12 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Hajd' sto su razvalili zgradu nego sto su i staru Cinemu morali premjestiti
.
Bilo je nadavno u Danima o Olomanci. Spore se oko vlasnistva Kabash Krasnichi
i jos neki likovi. Spominju se i tri nacelnika opstine Centar koji, navodno, nikada nisu
uspjeli utvrditi vlasnistvo nad istom. Nasa posla...
Bilo je nadavno u Danima o Olomanci. Spore se oko vlasnistva Kabash Krasnichi
i jos neki likovi. Spominju se i tri nacelnika opstine Centar koji, navodno, nikada nisu
uspjeli utvrditi vlasnistvo nad istom. Nasa posla...
-
lamija_SA
#13 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Ono mjesto se stvarno treba dovesti u red!
Ali sam totalno protiv Mc, onde ili bilo gdje drugo u Sa!
Pa sta ako ga ima svaki grad u Evropi!? Sto to odmah moramo i mi!? Eto bas bih voljela da Sa bude jedina "rupa" u Europi bez Mc-a. Sigurna sam da cemo sasvim lijepo prezivjeti!
Ako bi mi bilo drago da neka od tih franchiza dodje u Sa, onda glasam za Starbucks!
Ali sam totalno protiv Mc, onde ili bilo gdje drugo u Sa!
Pa sta ako ga ima svaki grad u Evropi!? Sto to odmah moramo i mi!? Eto bas bih voljela da Sa bude jedina "rupa" u Europi bez Mc-a. Sigurna sam da cemo sasvim lijepo prezivjeti!
Ako bi mi bilo drago da neka od tih franchiza dodje u Sa, onda glasam za Starbucks!
-
cardioid
#14 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Objekat zvani "Olomanka" nalazi se u centru Sarajeva u ulici Titova 23. Objekat je građen za vrijeme Austrougarske u tadašnjem arhitektonskom stilu. Za vrijeme rata je bio izložen neposrednom granatiranju u više navrata što je uzrokovalo njegovu statičku nestabilnost i mogućnost urušavanja.
Prvobitni vlasnici objekta bili su Sarika i Elijas Kajon, a koji su ga po prestanku rata prodali Kumbarić Murisu koji je platio porez te objekat uknjižio na svoje ime sa 1/1 dijela.
Početkom 1999. Elvis Hajradinović odlučuje ulagati u Sarajevu i 12.02.1999. godine kupuje objekat "Olomanka" i kupovinu potrvđuje ugovorom potpisanim tog dana.
Nakon uplate poreza na promet nekretnina Hajradinović se knjiži u gruntovnim knjigama (ZK-izvadak UL.XXXIX/42). Prilikom kupovine nekretnine nisu bile opterećene bilo kakvim teretima ili sporovima, a što se može utvrditi uvidom u istorijat zemljišno-knjižnog izvadka.
Nakon uknjižbe objekta na svoje ime Hajradinović Elvis dana 24.10.1999. dobija i urbanističku saglasnost za rekonstrukciju i dogradnju objekta rješenjem općine Centar - Sarajevo broj 07/1-KM-AS-23-5463/99. Rješenje je potpisao općinski načelnik Igor Gaon.
Prema procjenama sudskih vještaka - statičara, da bi se objekat doveo u funkcionalno stanje bila je potrebna njegova potpuna rekonstrukcija. Planiranom rekostrukcijom objekat bi bio obnovljen u istom arhtektonskom stilu zbog čega je bila angažovana poznata austrijska firma "Rofix".
Građevinsku dozvolu Elvis Hajradinović je dobio poslije pribavljenih svih saglasnosti propisanih zakonskim propisima kantona Sarajevo vezanih za dogradnju i rekonstrukciju. Građevinska dozvola izdata je 05.04.2001. godine. Rješenje je potpisao općinski načelnik Ljubiša Marković.
Nakon kupovine i uknjižbe objekta pojavljuje se tužba Kabaša Krasnićija kojom tuži prve vlasnike porodicu Kajon, Murisa Kumbarića i trenutnog vlasnika Elvisa Hajradinovića zbog navodne prevare od strane Murisa Kumbarića. Međutim, kako je moguće da sud ospori gradnju i prihvati tužbu Kabaša Krasnićija koji nikada nije posjedovao nijedan validan kupoprodajni ugovor, a pogotovo nikada nije bio uknjižen kao vlasnik objekta. Takva tužba Kabaša Krasnićija nije viđena u sudstvu BiH, jer Kabaš Krasnići nema pravnog osnova i aktivne legitimacije da tuži Elivsa Hajradinovića što se vidi iz rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu broj GŽ 1852/02 pri razmatranju odluke o privremenoj mjeri donešenoj od strane Općinskog suda I u Sarajevu o zabrani dalje gradnje na objektu "Olomanka", ali zahvaljujući svom uticaju i vezama koje ima u pravosuđu i policiji uspjeva da ospori odobrenu gradnjui i izmisli niz prljavih optužbi o ličnostima u općini i pravosuđu, kao i Elvisu Hajradinoviću.
Sa zaživljavanjem pravne države i ova kao i ostale stvari doći će na svoje mjesto da bi se mogla nastaviti obnova i ekonomski razvoj BiH.
http://www.olomanka.com
Prvobitni vlasnici objekta bili su Sarika i Elijas Kajon, a koji su ga po prestanku rata prodali Kumbarić Murisu koji je platio porez te objekat uknjižio na svoje ime sa 1/1 dijela.
Početkom 1999. Elvis Hajradinović odlučuje ulagati u Sarajevu i 12.02.1999. godine kupuje objekat "Olomanka" i kupovinu potrvđuje ugovorom potpisanim tog dana.
Nakon uplate poreza na promet nekretnina Hajradinović se knjiži u gruntovnim knjigama (ZK-izvadak UL.XXXIX/42). Prilikom kupovine nekretnine nisu bile opterećene bilo kakvim teretima ili sporovima, a što se može utvrditi uvidom u istorijat zemljišno-knjižnog izvadka.
Nakon uknjižbe objekta na svoje ime Hajradinović Elvis dana 24.10.1999. dobija i urbanističku saglasnost za rekonstrukciju i dogradnju objekta rješenjem općine Centar - Sarajevo broj 07/1-KM-AS-23-5463/99. Rješenje je potpisao općinski načelnik Igor Gaon.
Prema procjenama sudskih vještaka - statičara, da bi se objekat doveo u funkcionalno stanje bila je potrebna njegova potpuna rekonstrukcija. Planiranom rekostrukcijom objekat bi bio obnovljen u istom arhtektonskom stilu zbog čega je bila angažovana poznata austrijska firma "Rofix".
Građevinsku dozvolu Elvis Hajradinović je dobio poslije pribavljenih svih saglasnosti propisanih zakonskim propisima kantona Sarajevo vezanih za dogradnju i rekonstrukciju. Građevinska dozvola izdata je 05.04.2001. godine. Rješenje je potpisao općinski načelnik Ljubiša Marković.
Nakon kupovine i uknjižbe objekta pojavljuje se tužba Kabaša Krasnićija kojom tuži prve vlasnike porodicu Kajon, Murisa Kumbarića i trenutnog vlasnika Elvisa Hajradinovića zbog navodne prevare od strane Murisa Kumbarića. Međutim, kako je moguće da sud ospori gradnju i prihvati tužbu Kabaša Krasnićija koji nikada nije posjedovao nijedan validan kupoprodajni ugovor, a pogotovo nikada nije bio uknjižen kao vlasnik objekta. Takva tužba Kabaša Krasnićija nije viđena u sudstvu BiH, jer Kabaš Krasnići nema pravnog osnova i aktivne legitimacije da tuži Elivsa Hajradinovića što se vidi iz rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu broj GŽ 1852/02 pri razmatranju odluke o privremenoj mjeri donešenoj od strane Općinskog suda I u Sarajevu o zabrani dalje gradnje na objektu "Olomanka", ali zahvaljujući svom uticaju i vezama koje ima u pravosuđu i policiji uspjeva da ospori odobrenu gradnjui i izmisli niz prljavih optužbi o ličnostima u općini i pravosuđu, kao i Elvisu Hajradinoviću.
Sa zaživljavanjem pravne države i ova kao i ostale stvari doći će na svoje mjesto da bi se mogla nastaviti obnova i ekonomski razvoj BiH.
- Better Man
#15 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Ja bih tu otvorio ekskluzivni cd shop kakav imate u svakom normalnom evropskom gradu, gdje bi se mogli kupiti muzički noviteti u roku od par dana od izlaženja. uzmimo samo primjer Zagreba, Ljubljane i Beograda, gdje imaju moderno cd shoovi, dok kod nas takvo nešto nema izuzev Magaze, ali i ona je slaba.zlatiborka wrote:Ascinica po carsiji ima dosta, ali u BiH nema ni jednog Mc Donaldsa. Ne razumijem zasto su raja toliko protiv Mc-a. Pa niko nikoga nece tjerati da jede tamo, svako bira sam za sebe.callmethebreeeze wrote:neka se tu otvori neka ascinica. nista iz mcdonaldsa se ne moze porediti sa jednom dobrom corbom graha.
-
Dendrlix
#16 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
lamija_SA wrote: Pa sta ako ga ima svaki grad u Evropi!? Sto to odmah moramo i mi!? Eto bas bih voljela da Sa bude jedina "rupa" u Europi bez Mc-a. Sigurna sam da cemo sasvim lijepo prezivjeti!
Za sve ljubitelje Mc-a preporucujem da pogledaju dokumentrarac "Supersized me" Zar treba djeca da nam jedu GM krompir, secera ima u SVAKOM jelu, osim pomfrita i fishburgera. Boga pitaj cime hrane krave da bi izvukli maksimum profita. Hadzibajric je iz raja izasao!
-
in33sa
#17 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Sarajevo je valjda jedini grad na svijetu gdje postoji toliko protivnika McDonaldsa.
Nije da ga ljudi obozavaju, u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu recimo (u Beogradu ga polupaju svako malo kad ih Amerikanci malo ubodu na visoj razini), onako ravnodusni su prema postojanju istog.
Ali toliki otpor nekih stanovnika Sarajeva prema benignom restoranu, nevidjeno, bar sa moje strane.
Ali dobro, nije tema. Bolje i ruglo nego McDonalds

Nije da ga ljudi obozavaju, u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu recimo (u Beogradu ga polupaju svako malo kad ih Amerikanci malo ubodu na visoj razini), onako ravnodusni su prema postojanju istog.
Ali toliki otpor nekih stanovnika Sarajeva prema benignom restoranu, nevidjeno, bar sa moje strane.
Ali dobro, nije tema. Bolje i ruglo nego McDonalds
-
in33sa
#18 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Nije losa ideja, ja se sjecam kakav je CD shop imala Ljubljana prije 16 godina jos, strava. Ko poznaje Ljubljanu, tamo blizu Maxija, jedna ulicica koja izlazi na glavnu cestu kod onog glavnog trga. Vec sljedece godine kod Name su otvorili jos bolji CD shop, koji je na drugom spratu imao odlicnu knjizaru, nesto kao Baybook ali dosta opremljenije.Better Man wrote:Ja bih tu otvorio ekskluzivni cd shop kakav imate u svakom normalnom evropskom gradu, gdje bi se mogli kupiti muzički noviteti u roku od par dana od izlaženja. uzmimo samo primjer Zagreba, Ljubljane i Beograda, gdje imaju moderno cd shoovi, dok kod nas takvo nešto nema izuzev Magaze, ali i ona je slaba.zlatiborka wrote:Ascinica po carsiji ima dosta, ali u BiH nema ni jednog Mc Donaldsa. Ne razumijem zasto su raja toliko protiv Mc-a. Pa niko nikoga nece tjerati da jede tamo, svako bira sam za sebe.callmethebreeeze wrote:neka se tu otvori neka ascinica. nista iz mcdonaldsa se ne moze porediti sa jednom dobrom corbom graha.
- zlatiborka
#19 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Ma u redu je, sta sam i ja zapela za taj Mc Donalds? Neka bude bilo sta sto je ovom gradu potrebno, samo da se rusevine sklone! Eto. A ovo za sudstvo sto pise u predhodnom postu je katastrofa, ja drzave, sudstva i q...ca!
- slavkoimamodilera
#20 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Zaboravih da se radi o Hajradinovicu kao kupcu, a Krasnici to spori... malo se pomijesalo, dugo je vremena proslo... nije ni Hajradinovicevo maslo za ramazana, da se razumijemo, ali se ovdje ocito radi o zestokoj muljazi... rezultat koje je i ono ruglo od rusevine...cardioid wrote:Objekat zvani "Olomanka" nalazi se u centru Sarajeva u ulici Titova 23. Objekat je građen za vrijeme Austrougarske u tadašnjem arhitektonskom stilu. Za vrijeme rata je bio izložen neposrednom granatiranju u više navrata što je uzrokovalo njegovu statičku nestabilnost i mogućnost urušavanja.
- dark side of the moon
#21 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
odosmo mi sa teme totalno ali jel mislis da se u ovim nasim cevapima stavalja nesto kvalitetnije meso od ovog koji koristi McD ili da taj isti pomfrit trenutno ne jedemo u drugim restoranima u Sa? Pa Brajlovic koristi neki zaledjeni krompir, mislis da je to nesto drugacije. A sta je sa Pomodorinom, zdrava piletina i majoneza ha...ili sa BosBurgerom u TZ... nesto prdite na forumu pa odete do frizidera i sebi i dijetu napravite sendvic.... onako kaloricanDendrlix wrote:lamija_SA wrote: Pa sta ako ga ima svaki grad u Evropi!? Sto to odmah moramo i mi!? Eto bas bih voljela da Sa bude jedina "rupa" u Europi bez Mc-a. Sigurna sam da cemo sasvim lijepo prezivjeti!![]()
Za sve ljubitelje Mc-a preporucujem da pogledaju dokumentrarac "Supersized me" Zar treba djeca da nam jedu GM krompir, secera ima u SVAKOM jelu, osim pomfrita i fishburgera. Boga pitaj cime hrane krave da bi izvukli maksimum profita. Hadzibajric je iz raja izasao!
- slavkoimamodilera
#22 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Velika je razlika drug... u USA je hrana genetski modificirana, kod nas nije...
Najdalje sto Brajlovic moze dobacit je vjerovatno Ledo smrznuti pomfrit (koji mozes kupit na svakom cosku, a nije vala ni los
), tako da se to zaista ne moze porediti sa hranom iz US... 
Najdalje sto Brajlovic moze dobacit je vjerovatno Ledo smrznuti pomfrit (koji mozes kupit na svakom cosku, a nije vala ni los
- chuchumbamayumbe
#23 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Ebo McD, dajte na Burger King, KFC... 
-
in33sa
#24 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Pa realno, nama i ne treba GM americka hrana, imamo mi nasu brucelozu, od nedavno (po misljenju svih relevantnih sluzbi u BiH) endemska bolest u BiH.
- karanana
#25 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
treba im i jednom i drugom uzeti to. eventualno, ako ima dokaz da je hajradinovic dao pare za tu zgradu, onda mu vratiti te pare. posto ne vidim krasnicija u slici, onda se ne bih ni brinuo o njemu nego fino neka grad opet dadne na prodaju to mjesto i nek ga neko fino kupi i sredi.