Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Josip Pavić
Damir Burić
Miho Bošković
Nikša Dobud
Maro Joković
Petar Muslim
Ivan Buljubašić
Andro Bušlje
Sandro Sukno
Samir Barač
Igor Hinić
Paulo Obradović
Frano Vićan
Josip Pavić
Damir Burić
Miho Bošković
Nikša Dobud
Maro Joković
Petar Muslim
Ivan Buljubašić
Andro Bušlje
Sandro Sukno
Samir Barač
Igor Hinić
Paulo Obradović
Frano Vićan
I zaboravio si dodati najvećeg od najvećih, legendarnog i najtrofejnijeg trenera Ratka Rudića koji je najzaslužniji za sve uspjehe Hrvatskih vaterpolista od kako je došao za njihovog selektora! Sa bivšom SFRj je kao selektor uzeo 2 zlatne olimpijske medalje, a jednu zlatnu olimpijsku medalju ima i kao selektor Italije!
Hvala na temi
Na listi medalja sam primijetio jednu zanimljivost a to je da bi SSSR bio ubjedljivo najjaci po medaljama ispred sviju. Cak i samo 'ruske zemlje zajedno : Rusija,Ukrajina,Bjelorusija,Kazahstan su ispred sviju. Jugoslavija slabije nego 1984 i 1988 ,posebno uzevsi u obzir da se je od tada pojavilo more novih disciplina. Opali smo sportski. Posebno mi iz BiH
Smail Aga wrote:Hvala na temi
Na listi medalja sam primijetio jednu zanimljivost a to je da bi SSSR bio ubjedljivo najjaci po medaljama ispred sviju. Cak i samo 'ruske zemlje zajedno : Rusija,Ukrajina,Bjelorusija,Kazahstan su ispred sviju. Jugoslavija slabije nego 1984 i 1988 ,posebno uzevsi u obzir da se je od tada pojavilo more novih disciplina. Opali smo sportski. Posebno mi iz BiH
Od 15 bivših sovjetskih republika, samo dvije nisu uzele nijednu medalju: Kirgistan i Turkmenistan...
Last edited by cyprus on 13/08/2012 04:43, edited 1 time in total.
Ex-Ju zemlje su osvojile 15 medalja, dok je u Los Angelesu Jugoslavija osvojila 18 medalja. Dakle fale medalje u odbojci, kosarci i Blanka Vlasic koja je povrijedjena. Dakle podbacili kosarkasi i odbojkasi.
A sto se tice BIH pa mogli bi dati nekoliko igraca u timskim sportovima.
Je li Ante Josipovic jedini sportista sa bh adresom koji je osvojio individualnu medalju?
Ex-Ju zemlje su osvojile 15 medalja, dok je u Los Angelesu Jugoslavija osvojila 18 medalja. Dakle fale medalje u odbojci, kosarci i Blanka Vlasic koja je povrijedjena. Dakle podbacili kosarkasi i odbojkasi.
A sto se tice BIH pa mogli bi dati nekoliko igraca u timskim sportovima.
Je li Ante Josipovic jedini sportista sa bh adresom koji je osvojio individualnu medalju?
Pa realno imali bi srebrenu u kosarci,u zenskoj isto tako,kao vjerovatno i muskoj i zenskoj odbojci.Mozda i u fudbalu.
Ne mogu se ovako sjetiti nikoga osim Ante. Treba googlati