Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bodkin

#626 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:Ja bih to ovako rekao; Bodiroga, Spanoulis (mada je on imao kratak neslavni izlet u NBA), Teodosic i da ne nabrajam dalje su primjeri igraca koji su shvatili da im je bolje igrati u Evropi. Jednostavno, shvatili su da NBA nije za njih, da im je bolje biti glavni u Evropi nego lijevo mudo u NBA. Dobro, Bodirogu mnogi kuju u zvijezde kao najboljeg igraca koji nije zaigrao u NBA (ne sporim, Bodiroga je zaista bio sjajan igrac), ali mislim da se i on vodio ovim gore.
Da li im je san bio zaigrati u NBA? Sigurno jeste. Ne treba da je pominjani Teodosic bio na draftu i da nije izabran. Sigurno je da je to shvatio kao jedan od svojih poraza. Dakle, nema tog igraca kojem nije san igrati u NBA. NBA je svetinja kosarke. Tu igra krema, tu se sreces sa majstorima kao sto su Jordan, Bryant, James, Curry....da ne nabrajam, mozes vazdan. Tu je lova. Strasni ugovori.
Dakle, prica kako nije svakom igracu NBA san je bez argumentacije. Onaj kosarkas koji to kaze - laze. Kosarka je sport fanatika, ako zelis da uspijes, u tome si 100%. Nema malo cu trenirati, malo idem hodati i tako to. Ne. Litri znoja i krvi. Dani i dani odricanja. Talent je samo temelj, sve ostalo je teski rad.
Samo cu draft komentarisati. Prvi argument: Sam Bowie. Drugi:jesi citao/gledao sta su za Curry-a rekli u draft izvjestaju?
Bodkin

#627 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Bodkin »

Ali nisam uopste upratio da je cro izgubila od nigerije :shock:
Tomahawk11
Globalni moderator

#628 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ipak, on će doći samo ukoliko bude dobio ugovor od tri miliona dolara po sezoni
A 2013. odbio ugovor od 6 miliona dolara po sezoni?! :?
Nesto ovdje smrdi. Kad i ako potpise - svaka cast. Ove novinarske spekulacije :zzzz:
To isto kao kad su Edina Dzeku ili Miralema Pjanica selili u milion klubova. Samo daj nekih senzacija, nek se klikovi nabijaju.
Hej nije ovo drugo linka sa Avaza nego sa ESPN-a :-)
A oni nisu nikad napisali spekulaciju? Nesto sto ce mozda biti, a morebit i ne bidne?!
Nesto sto ostalo na prici?
Pazi, covjek odbije ponudu od 6 mil po sezonu, sad zahtjeva 3 mil, a garantovano je sad dokazaniji igrac. Nema logike nikako.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#629 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote: Poenta prije je tvrdna pojedinih forumasa da Teo po kvalitetu ne moze da igrau NBA jer ne igra odbranu :shock: Ja sam samo postavio dokaz da su ga zvali ali da on nece ako se ne ispune njegovi uslovi i da mu uopste nije toliko stalo.
Da trazi odredjene uslove, vjerujem.
Da mu nije stalo, kad i ako to izjavi, laze ko pas. Nema tog kosarkasa koji nema san igrati u NBA.
Kreni od nasih, igra Mirza, jer je to zelio. Igra Jusuf, jer je to zelio. Sta kaze Musa? I on hoce u NBA. Svaka cast CSKA i Euroligi, NBA je puno veci nivo i puno veci izazov.
Dok i ako Teodosic ne proba igrati u NBA, nikad necemo znati je li kalibar za istu. Tu kad dodjes, dokazes se, kapa dole. Sve ostalo su spekulacije.
Fakat vam je sega ta prica ali ono skroz sega....ja licno sam imao ponudu da idem da radim u Ameriku i nisam htio iz nekih svojih razloga. Zasto sve ljude stavljate u jedan kos. Pa eto i Bodiroga eto nije mogao igrati u NBA. Nemojte se zajebavati stvarno sa stvarima za koje niste sigurni 100%. Eno onaj dr. kaze Teo nije imao ponudu i ja mu postavim link ESPN-a da je imao i sta cemo sad.....covjek nece i vozdra. Ta presaravanja i idealiziranja USA su vec postala pomalo dosadna....ima ljudi koji nece srkleta i vozdra. Teo je evo u ovoj zadnjoj utakmici protiv USA pokazao da moze da im zavrce usi kako hoce i da bude fenomenalan asistent i strijelac iako ga cuvaju do bola nabildani americki igraci.
Tomahawk11
Globalni moderator

#630 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote: Samo cu draft komentarisati. Prvi argument: Sam Bowie. Drugi:jesi citao/gledao sta su za Curry-a rekli u draft izvjestaju?
Sta sa Samom Bowiem?
Ne znam to za Curryija? Reci.
hrasno38

#631 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by hrasno38 »

Bodkin wrote:Ali nisam uopste upratio da je cro izgubila od nigerije :shock:
ali ide 100% dalje samo se jos uvijek ne zna sa koje pozicije bez obzira na rezultat zadnje utakmice.
Bodkin

#632 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote: Samo cu draft komentarisati. Prvi argument: Sam Bowie. Drugi:jesi citao/gledao sta su za Curry-a rekli u draft izvjestaju?
Sta sa Samom Bowiem?
Samo par dokaza koliko je draft imao kikseva. Nadji na youtube kad curry cita draft izvjestaj o sebi. Traje min i po i meni je vrhunska motivacija. Uglavnom sudeci po izvjestaju trebao je biti ispodprosjecan igrac jer je limitiran u svakom pogledu. Pa onda darko milicic...jebote lik je danas k1 borac a bio ispred mela ili bosha
Tomahawk11
Globalni moderator

#633 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote: Fakat vam je sega ta prica ali ono skroz sega....ja licno sam imao ponudu da idem da radim u Ameriku i nisam htio iz nekih svojih razloga. Zasto sve ljude stavljate u jedan kos. Pa eto i Bodiroga eto nije mogao igrati u NBA. Nemojte se zajebavati stvarno sa stvarima za koje niste sigurni 100%. Eno onaj dr. kaze Teo nije imao ponudu i ja mu postavim link ESPN-a da je imao i sta cemo sad.....covjek nece i vozdra. Ta presaravanja i idealiziranja USA su vec postala pomalo dosadna....ima ljudi koji nece srkleta i vozdra. Teo je evo u ovoj zadnjoj utakmici protiv USA pokazao da moze da im zavrce usi kako hoce i da bude fenomenalan asistent i strijelac iako ga cuvaju do bola nabildani americki igraci.
Sad vec zajebavas.
Raditi u Americi i igrati NBA ligu :mrgreen:
Sto Bodiroga nije mogao igrati u NBA?
Onaj ko nece srkleta, taj nije za kosarke.
Ako si vec trenirao kosarku, onda bi to trebao da znas.
Ides dokle mozes, trazis svoj limit.
Ako je Teo sebi kao limit odredio CSKA, a moze ici u NBA, to po meni nije ok.
Samo, tamo bi bio backup play, jer je Conley potpisao jedan od najvecih ugovora. Dakle, mrvice. Borba za minute.
Bodkin

#634 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Bodkin »

A i ti ugovori u nba su reservisani za top zvijezde. Puno igraca zaradjuje manje nego teo u cska. Pogotovo u cska. Plus sto su oporezovani. Plus sto placaju sebi smjestaj, hotele na putovanjima, auta i slicne gluposti
Bodkin

#635 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote: Fakat vam je sega ta prica ali ono skroz sega....ja licno sam imao ponudu da idem da radim u Ameriku i nisam htio iz nekih svojih razloga. Zasto sve ljude stavljate u jedan kos. Pa eto i Bodiroga eto nije mogao igrati u NBA. Nemojte se zajebavati stvarno sa stvarima za koje niste sigurni 100%. Eno onaj dr. kaze Teo nije imao ponudu i ja mu postavim link ESPN-a da je imao i sta cemo sad.....covjek nece i vozdra. Ta presaravanja i idealiziranja USA su vec postala pomalo dosadna....ima ljudi koji nece srkleta i vozdra. Teo je evo u ovoj zadnjoj utakmici protiv USA pokazao da moze da im zavrce usi kako hoce i da bude fenomenalan asistent i strijelac iako ga cuvaju do bola nabildani americki igraci.
Sad vec zajebavas.
Samo, tamo bi bio backup play, jer je Conley potpisao jedan od najvecih ugovora. Dakle, mrvice. Borba za minute.
Bodiroga nije htio u usa jer je bio Bog u evropi. Teo i da nece jer bi bio marginalac je za postovanja. Plus sto sumnjam da bi vise zaradio
Tomahawk11
Globalni moderator

#636 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:
Sta sa Samom Bowiem?
Samo par dokaza koliko je draft imao kikseva. Nadji na youtube kad curry cita draft izvjestaj o sebi. Traje min i po i meni je vrhunska motivacija. Uglavnom sudeci po izvjestaju trebao je biti ispodprosjecan igrac jer je limitiran u svakom pogledu. Pa onda darko milicic...jebote lik je danas k1 borac a bio ispred mela ili bosha
Naravno da nije idealno. Pa i to za Curry-ja (pogledam video), greske se desavaju.
Da, Milicic je promasaj. Anthony Benett jos veci. Ne mozes traziti savrsenstvo, nemoguce.
Nego ne kontam kakvi su to argumenti na onaj moj tekst?!
Igras, treniras, igras, treniras, zelis vise, iz malog kluba u veci, pa jos veci....kaze NBA draft. Oci se zacakle. Nisi prosao. Poraz. Boris se dalje. Mozda drugi put prodjes. Prosao, ides se dokazivati, put je malo je reci tezak. Valja se izboriti za minute, pogotovo kad dolazis iz Evrope. Ali zelja je nepobitna, ja jos nisam cuo nekog poznatog igraca da kaze da nikad nije zelio igrati u NBA.
Tomahawk11
Globalni moderator

#637 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote: Bodiroga nije htio u usa jer je bio Bog u evropi. Teo i da nece jer bi bio marginalac je za postovanja. Plus sto sumnjam da bi vise zaradio
Mislis da se nije dvoumio kad i ako je imao priliku otici? Ja mislim sigurno da jeste. Kad si takav igrac kakav je Bodiroga, onda je sigurno da ti je izazov ponuda iz NBA. Ok, on se odlucio tako i postujem. Mada je moje misljenje da ostanes nedorecen i sigurno se za 10,20, koliko god godina zapitas sta bi bilo da sam probao.
hrasno38

#638 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
Sad vec zajebavas.
Samo amo bi bio backup play, jer je Conley potpisao jedan od najvecih ugovora. Dakle, mrvice. Borba za minute.
Ama @tomahawk nisi u pravu nisi svi ljudi prokleto ambiciozni. kao sto sam napisao Teu je igranje kosarke prije svega zadovoljstvo uz primanja koja su boli glava za Evropu i covbjek je jasno rekao za koliko ce otici u NBA i glat odbio manju ponudu. Ja stvarno ne znam sta ti tu nije jasno. Ne ide svaki covjek do svojih krajnjih granica ako je nasao potpuno zadovoljstvo prije toga. I nije kosarka takva kakvu je opisujes jer kosarka daje ogromne mogucnosti improvizacija u kojima masa igraca jednostavno uziva. A da raditi u USA i radkiti u BiH je jednostavno nesto neuporedivo ako pricamo o informatickom sektoru ali eto meni ne odgovara kao sto mi nije odgovaralo u ratu da bjezim odavde nego sam ostao za razliku od mnogih.
sjedi 1

#639 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by sjedi 1 »

Tomahawk11 wrote:
CSKA wrote:Brazil dobio Nigeriju,sada Spanija mora da dobije Argentinu ako hoce da izbjegnu Ameriku.Isto Argentina mora da dobije Spaniju ako hoce da izbjegnu amere,auuu nadam se ludoj utakmici.
Nesto gledam, na Spaniju blesavo pada kvota. Da li se smatra da su Argentinci preumorni nakon onog maratona ili kojim slucajem neko ne igra, ne znam. Sve su prilike da ce ih Spanija lahko uzeti.
Uzeće ih španci bez većih problema,bolji su i sa dužom klupom
Bodkin

#640 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Naravno da nije idealno. Pa i to za Curry-ja (pogledam video), greske se desavaju.
Da, Milicic je promasaj. Anthony Benett jos veci. Ne mozes traziti savrsenstvo, nemoguce.
Igras, treniras, igras, treniras, zelis vise, iz malog kluba u veci, pa jos veci....kaze NBA draft. Oci se zacakle. Nisi prosao. Poraz. Boris se dalje. Mozda drugi put prodjes. Prosao, ides se dokazivati, put je malo je reci tezak. Valja se izboriti za minute, pogotovo kad dolazis iz Evrope. Ali zelja je nepobitna, ja jos nisam cuo nekog poznatog igraca da kaze da nikad nije zelio igrati u NBA.
Hocu da kazem da nije neki argument sto nije izabran na draftu prije 7 godina. Historija potvrdjuje koliko je bilo fula. Po me i sam bowie najveca. Hakeem na prvom i nekako jer je uzeo dva prstena. Bowie prije mj-a..
sjedi 1

#641 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by sjedi 1 »

It_is_a_Leclerc wrote:U kojoj opciji bi u četvrtfinalu igrale međusobno prijateljske države Srbije i Hrvatska ?
Da Hrvati dobiju Litvaniju a Španija Aegentinu,ako se ne varam ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#642 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Tomahawk11 »

hrasno, postavi li ti linkove za NBA ponude?
Sta ako dodje ponuda od 3 i vise miliona po sezoni nakon OI i Teo prihvati?
Sta onda? Sta ce onda biti sa tom pricom nasao zadovoljstvo?
Ja znam jedno. Ko je ikad trenirao kosarku, zna da je to sport u kojem onaj ko zeli da uspije je gladan lopte. Lopta, lopta, lopta, trening, sav si u tome.
Ako nisi, ako se zadovoljavas malim ili manjim od najveceg, onda uvijek rizikujes na kraju da se postavi pitanje kad zavrsis karijeru: da li si mogao vise?
A sve i ako ne ode, eno imas u jednom od onih tekstova sto si linkovao da kaze sto da ne, sto ne bi probao NBA. Dakle, zelju ima, sad da li ce se drzati sigurice u CSKA ili otici u NBA neizvjesnost, vidjecemo.
Bodkin

#643 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote: Bodiroga nije htio u usa jer je bio Bog u evropi. Teo i da nece jer bi bio marginalac je za postovanja. Plus sto sumnjam da bi vise zaradio
Mislis da se nije dvoumio kad i ako je imao priliku otici? Ja mislim sigurno da jeste. Kad si takav igrac kakav je Bodiroga, onda je sigurno da ti je izazov ponuda iz NBA. Ok, on se odlucio tako i postujem. Mada je moje misljenje da ostanes nedorecen i sigurno se za 10,20, koliko god godina zapitas sta bi bilo da sam probao.
Naravno da jeste. Ko kaze da nije laze. Ali postujem ljude koji se odluce na to. Realno su toliko napravili u karijeri da mi je ok ako odluce da ostanu. Nisu njih dvojica jedini
Tomahawk11
Globalni moderator

#644 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:
Hocu da kazem da nije neki argument sto nije izabran na draftu prije 7 godina. Historija potvrdjuje koliko je bilo fula. Po me i sam bowie najveca. Hakeem na prvom i nekako jer je uzeo dva prstena. Bowie prije mj-a..
Ok, to se slazem, to i ne mora da bude neki pokazatelj. Draft, lutrija, sama rijec kaze.
Valja se poslije toga dokazati. Inace ti dzaba da si ober prvi izbor drafta. Jedino sto imas nesto vise kredita, jer si zvijezda u najavi, ali i to se brzo potrosi kad je igrac kloc.
House

#645 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by House »

sretno braćo litvanci :bih: :bih:
hrasno38

#646 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:hrasno, postavi li ti linkove za NBA ponude?
Sta ako dodje ponuda od 3 i vise miliona po sezoni nakon OI i Teo prihvati?
Sta onda? Sta ce onda biti sa tom pricom nasao zadovoljstvo?
Ja znam jedno. Ko je ikad trenirao kosarku, zna da je to sport u kojem onaj ko zeli da uspije je gladan lopte. Lopta, lopta, lopta, trening, sav si u tome.
Ako nisi, ako se zadovoljavas malim ili manjim od najveceg, onda uvijek rizikujes na kraju da se postavi pitanje kad zavrsis karijeru: da li si mogao vise?
A sve i ako ne ode, eno imas u jednom od onih tekstova sto si linkovao da kaze sto da ne, sto ne bi probao NBA. Dakle, zelju ima, sad da li ce se drzati sigurice u CSKA ili otici u NBA neizvjesnost, vidjecemo.
Pa ja sam ti i postavio link u kojem Teo kaze za koje uslove ce ici u NBA ali nece ispod njih sto automatski znaci da mu to nije opsesija. Ali sad nakon onakve igre protv SAD dobit ce i vece ponude od one koju je sam zacrtao.
I da sto je u cijeloj prici najbitnije Teo ima ugovor sa CSKA jos godinu dana koji ne moze prekinuti tako da prica bar jos uvijek nema nikakvog smisla. Ovi sto bi za 1000$ otrcali po amerikama i australijama bespotrebnio je ista objasnjavati....ne mogu oni to skontati sve i da im nacrtas.
Last edited by hrasno38 on 15/08/2016 23:17, edited 1 time in total.
Melbourne_Australia

#647 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Melbourne_Australia »

Sad vec zajebavas.
Samo, tamo bi bio backup play, jer je Conley potpisao jedan od najvecih ugovora. Dakle, mrvice. Borba za minute.[/quote]

Sina mi placem :lol: :lol: ovo za Ameriku i rad i porediti to sa prof sportistima i igranju u NBA je nesto najbolje sto sam procitao na forumu :lol: Kucu sam cijelu probudio :lol: I ja sam jednom odbio da idem raditi u Njemacku zasto i Teo ne bi odbio u NBA :lol: :lol:
sjedi 1

#648 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by sjedi 1 »

Koji će mu qrac NBA kad mu je bolje u CSKA,pa CSKA ima veći budžet od jedne ili dvije NBA ekipe ;-)
Negdje sam slušao one komentatore SK kad upoređuju novac u evropi i NBA
Čini mi se da CSKA ima negdje preko 40 miliona dolara godišnje a da li Memfis ,Portland ili tako nešto 36
Tomahawk11
Globalni moderator

#649 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Tomahawk11 »

sjedi 1 wrote:Koji će mu qrac NBA kad mu je bolje u CSKA,pa CSKA ima veći budžet od jedne ili dvije NBA ekipe ;-)
Negdje sam slušao one komentatore SK kad upoređuju novac u evropi i NBA
Čini mi se da CSKA ima negdje preko 40 miliona dolara godišnje a da li Memfis ,Portland ili tako nešto 36
Nesto tu nije tacno.

http://www.espn.com/nba/team/roster/_/n ... -grizzlies
Dr Baltazar

#650 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Dr Baltazar »

Bodkin wrote:
Dr Baltazar wrote:
hrasno38 wrote:
Mozes li ti da iakko pojmis da nije svakome USA san.....zato im je neko vece ocitao lekciju pa da ponovim sta rece njihov selektor "Ovakvog beka nisam vidio zadnjih 10 godina!!!!" Pametnom dosta a vama sto svrsavate na ameriku da je Srbija dobila 30 razlike vi bi nasli svoju pricu.
Priča ti je šuplja. NBA liga nije san svakom košarkašu ? Sigurno je CSKA bolja prilika od NBA lige. Budi realan i priznaj: NIJEDAN TIM ga nije htio potpisati jer nije dovoljno dobar za tu ligu.
Opet provala. Nudili su mu nba timovi ugovor i on je odbio. Idi guglaj da saznas koji
Špekulacije medijske...

JA PRIČAM ARGUMENTOVANO. Bio je na draftu i nije izabran. E to se jedino priznaje ;-)

Teo zna da bi bio rezerva nekom momku od 20 godina koji ubija igrom i zbog toga je prekrižio NBA.

Međutim vaše izvrtanje istine je odavno poznato.
Last edited by Dr Baltazar on 15/08/2016 23:24, edited 1 time in total.
Locked