Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dr Baltazar

#401 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Dr Baltazar »

radostan dan wrote:Hoce li mu ko replicirati i ukljucit u dijalog, sevap je...
Znam da su dani žalosti. Tenis ne ide, košarka ne ide. Bit će bolje, ako treba lijekova za smirenje zovi da napišemo recept koji :-D
zlajapravaraja

#402 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by zlajapravaraja »

Američki trener se zacrvenio od stida, straha, nemoći, čega li već.

Pratim ga već više od 20 godina, nikad ga nisam vidio onako izbezumljenog.
Dr Baltazar

#403 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Dr Baltazar »

zlajapravaraja wrote:
Dr Baltazar wrote:
hrasno38 wrote:Sta kazu strucnjaci...Australija...Teodosic levat....Srbija karine.......e moji levati........tek sad pocinju da igraju prekodrinci...ovo je bilo samo veceras pokazivanje misica i malo Teo-sou i zavrtanje usiju americkim bekovima. I Australija i evo veceras Srbija su pokazale da ovo nije D od Dream tima i da se ovi amerikanci mogu dobiti......ali najbolje sa njima igrati tek u finalu. Nebi me uopste zacudilo da i Spanci sad pocnu igrati kako znaju.....inace tako prave ekipe i tempiraju formu ali vidjet cemo....malo serem...tesko ce ko dobiti USA ali se moze sa njima igrati.
Ma kakvi mišići. Bar ti znaš napisati realan komentar u ovom sportu. Amerima igrala druga postava 25 minuta :lol: Ne znam da su ijedan TO pozvali za 40 minuta. Valjda to dovoljno govori.

Pa samo se sjeti finala SP-a. Oni kontaju da će u finalu biti lakše, a prošli put ih trpali ko na All Staru :lol:
Koja iskompleksirana šaka jada si ti...

Pa i Đorđević je svo vrijeme imao igrače na parketu koji dosad ni minute nisu vidjeli na igrama...rezervisti igrali više nego starteri.
Teodosić, Bogdanović, Raduljica (ko mu je kriv što se upecao na faulove) sve rezervista do rezerviste.

Nemoćni trener Amera ne znam da je ijedan TO pozvao u utakmici. Ali ništa novo. O vašem "istinitom" govoru ste sami sve kazali. Ovdje smo samo da to još, po ko zna koji put, potvrdimo. Možda ćete za 100 godina pričati kako ste pobjedili večerašnju utakmicu ? :lol:
Last edited by Dr Baltazar on 13/08/2016 02:33, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#404 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by It_is_a_Leclerc »

Američki tim je grupa sjajnih pojedinaca koji su ovdje da nas sve impresioniraju i očaraju. Njih timska igra ne interesuje. Oni, u suštini, igraju 10 različitih utakmica na terenu. Kad klikne timski duh, onda imate onaj - jedini - dream team. Ovo ostalo je na talent, nevjerovatan kvalitet i košarkašku ingenioznost. I to im je dovoljno da pobjeđuje ekipe poput Srbije, Australije, i sl., a koje jednostavno nemaju takav ** No links ** suhog kvaliteta.

Večeras - šuterski očajni - i opet - na neki način - pobijede ekipu koja sebi umišlja da je "najbolja u Evropi". Zamislite da na nagaznu minu zvanu SAD naletite kad su im šuterske sprave pravilno kalibrisane. Onda vas otprilike C. Anthony onako našamara kao one Australce, da više ne znate gdje su vam noge, a gdje glava.

Dakle, Srbija je večeras praktično bila najbolja, SAD je bila najgora i užasna, i opet - ni to nije bilo dovoljno.
zlajapravaraja

#405 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by zlajapravaraja »

Dr Baltazar wrote:
Znam da su dani žalosti. Tenis ne ide, košarka ne ide. Bit će bolje, ako treba lijekova za smirenje zovi da napišemo recept koji :-D
Vidim, tebi odlično ide...paćeniče.
zlajapravaraja

#406 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by zlajapravaraja »

It_is_a_Leclerc wrote:Američki tim je grupa sjajnih pojedinaca koji su ovdje da nas sve impresioniraju i očaraju. Njih timska igra ne interesuje. Oni, u suštini, igraju 10 različitih utakmica na terenu. Kad klikne timski duh, onda imate onaj - jedini - dream team. Ovo ostalo je na talent, nevjerovatan kvalitet i košarkašku ingenioznost. I to im je dovoljno da pobjeđuje ekipe poput Srbije, Australije, i sl., a koje jednostavno nemaju takav ** No links ** suhog kvaliteta.

Večeras - šuterski očajni - i opet - na neki način - pobijede ekipu koja sebi umišlja da je "najbolja u Evropi". Zamislite da na nagaznu minu zvanu SAD naletite kad su im šuterske sprave pravilno kalibrisane. Onda vas otprilike C. Anthony onako našamara kao one Australce, da više ne znate gdje su vam noge, a gdje glava.

Dakle, Srbija je večeras praktično bila najbolja, SAD je bila najgora i užasna, i opet - ni to nije bilo dovoljno.
Nisi ti šutnuo u životu na koš. Veze ti nemaš.
It_is_a_Leclerc

#407 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by It_is_a_Leclerc »

zlajapravaraja wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Američki tim je grupa sjajnih pojedinaca koji su ovdje da nas sve impresioniraju i očaraju. Njih timska igra ne interesuje. Oni, u suštini, igraju 10 različitih utakmica na terenu. Kad klikne timski duh, onda imate onaj - jedini - dream team. Ovo ostalo je na talent, nevjerovatan kvalitet i košarkašku ingenioznost. I to im je dovoljno da pobjeđuje ekipe poput Srbije, Australije, i sl., a koje jednostavno nemaju takav ** No links ** suhog kvaliteta.

Ljuti ste i iz nekog razloga ujedate koga stignete. Ništa vam nisam rekao, i zamolit ću vas da mi se lično ne obraćate.
Dr Baltazar

#408 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Dr Baltazar »

zlajapravaraja wrote:
Dr Baltazar wrote:
Vidim, tebi odlično ide...paćeniče.
Elhamdulillah, da nam svima ovako hoće biti :)

Ja bih volio da vi uzmete medalju, ali objektivno nemate šansi. O tome se radi i to vi ne kapirate. Niste ni među 6 ekipa trenutno. Večeras vas Ameri malo naložili i sad ste svi u fazi da mislite da ste moćna ekipa. Ujutro će to sve doći na svoje dok shvatite da su Ameri imali trening utakmicu kao i protiv Australije. Igrali su odbranu prvih 5-6 minuta i znaš koji je rezultat bio.
zlajapravaraja

#409 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by zlajapravaraja »

Dr Baltazar wrote:

Ja bih volio da vi uzmete medalju, ali objektivno nemate šansi. O tome se radi i to vi ne kapirate. Niste ni među 6 ekipa trenutno. Večeras vas Ameri malo naložili i sad ste svi u fazi da mislite da ste moćna ekipa. Ujutro će to sve doći na svoje dok shvatite da su Ameri imali trening utakmicu kao i protiv Australije. Igrali su odbranu prvih 5-6 minuta i znaš koji je rezultat bio.

Ja nisam jedan od njih. Po tvojoj definiciji sam sigurno jedan od tvojih :)

I opet ispadaš samo obična gnjida.
Saul Alvarez

#410 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Saul Alvarez »

Spanija iz 2008/2012 bi ove Amerikance nabila 20 razlike.
nema me tamo

#411 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by nema me tamo »

Ti ne znaš kad si rođen, a ne ko bi koga dobio 2008 idi spavaj..

Al' prvo pišni u krevet pa tek onda, cao!
zlajapravaraja

#412 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by zlajapravaraja »

Saul Alvarez wrote:Spanija iz 2008/2012 bi ove Amerikance nabila 20 razlike.
Može i ova barem 10 :wink:
Dr Baltazar

#413 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Dr Baltazar »

zlajapravaraja wrote:
Dr Baltazar wrote:

Kako god. Svi koji ti ovdje kažu da Srbija ne može pera odbiti Amerima su brutalno realni. Da je to tako lahko, neko bi ih valjda poslije Atine i uzeo ? Pa i ta najbolja Španija im nikad nije zaprijetila kako treba.
zlajapravaraja

#414 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by zlajapravaraja »

Dr Baltazar wrote:
zlajapravaraja wrote:
Dr Baltazar wrote:

Kako god. Svi koji ti ovdje kažu da Srbija ne može pera odbiti Amerima su brutalno realni. Da je to tako lahko, neko bi ih valjda poslije Atine i uzeo ? Pa i ta najbolja Španija im nikad nije zaprijetila kako treba.
Pa evo zaprijetio im je neko večeras...i to sa startom od -20 i rotacijama kojih neće biti u finalu.
Dr Baltazar

#415 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Dr Baltazar »

zlajapravaraja wrote:
Saul Alvarez wrote:Spanija iz 2008/2012 bi ove Amerikance nabila 20 razlike.
Može i ova barem 10 :wink:
Pusti ta naglabanja. Sa x puta boljom generacijom im ništa nisu mogli. Ovaj dt u Riu igra sa mnogo rezerve i kad tad će pustiti kočnicu i natrpati nekog ozbiljnog sa 30 razlike. Irvinga ne može niko čuvati na turniru. Teodosić i kompanija večeras bježe od njega da ih mali ne obruka il ne daj Bože nogu da izvrnu. Durant igra za sad na 20% mogućnosti. A on će proraditi, valjda je to jasno.
Dr Baltazar

#416 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Dr Baltazar »

Ko im je zaprijetio ? Uozbilji se čovječe. SAD ne može izgubiti u ovom sportu kada su imalo ozbiljni.

Je li Srbija vodila u meču ? Kad god bi se primakli, ovi igraju run & gun i ohlade ih. Eto koliko su ozbiljno shvatili Srbiju. Što je najsmješnije, oni run & gun igraju čitav turnir, večeras imali par postavljenih akcija. Samo pogledaj broj uzetih šuteva protiv Australije.

Eto bez tih rotacija igrajte. Raduljica će pogađati trice umjesto Jokića kada nema ideje u napadu. Svakako :lol: :-)
zlajapravaraja

#417 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by zlajapravaraja »

Dr Baltazar wrote:Ko im je zaprijetio ? Uozbilji se čovječe. SAD ne može izgubiti u ovom sportu kada su imalo ozbiljni.

Je li Srbija vodila u meču ? Kad god bi se primakli, ovi igraju run & gun i ohlade ih. Eto koliko su ozbiljno shvatili Srbiju. Što je najsmješnije, oni run & gun igraju čitav turnir, večeras imali par postavljenih akcija. Samo pogledaj broj uzetih šuteva protiv Australije.

Eto bez tih rotacija igrajte. Raduljica će pogađati trice umjesto Jokića kada nema ideje u napadu. Svakako :lol: :-)
Hajde ba, oladi, niti je ovo Amerika iz 2008 ili 2012, niti me se toliko lično tiče. Samo navijam za autsajdera.

Moguće ih je dovesti do 4. Četvrtine u egalu, a onda je pritisak na njima, a šta pritisak radi vidiš na Thompsonu. Niti će Melo i Durant dobijati, a ni pogađati sve otvorene šuteve, jer će svi podići odbranu u K.O. fazi.

Imaju i FIBA reprezentacije svoje adute na koje oni nemaju adekvatan odgovor, a ključ mogućeg uspjeha leži u dubokoj rotaciji, tj. 10-12 top igrača gdje nivo ne opada znatno kad ulaze zamjene, kao što je slučaj s Amerima.

Niko to nema, pa ni Španija, jer su tanki pod košem.

Australija je po meni 8-deep, Srbija 7-deep, a Hrvatska možda 4-deep. Ostale nisam previše posmatrao.
relativno84

#418 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by relativno84 »

Dr Baltazar wrote:Teodosić i kompanija večeras bježe od njega da ih mali ne obruka il ne daj Bože nogu da izvrnu
Ovo je bas bilo primjetno :lol: vrlo jadno od njih al eto bolje bjezati nego se brukati :roll:
USAblues

#419 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by USAblues »

:thumbup: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#421 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by kakavdanakneiskustvu »

dječak sa šibicama wrote:
stalaktit wrote:Pretjerano je govoriti o medalji za Hrvatsku, i to ne malo pretjerano, nego se bronca može sanjati samo u najluđum snovima. Roster je prekratak, playmaker je tko stigne, Hezonja i Šarić su nezreli, Bilan ima srce ali ne i tehniku.

Planinić, Šarić, Hezonja - na tome se može budućnost graditi, to veseli. Veseli defanzivna igra Šarića i ofanzivna Hezonje. Hezonja fali malo još iskustva, ali i puno puno rada na svojoj obrani, čovjek je još uvijek obrambeno rupa.

Budućnost postoji, košarka se vraća, ima talenta (Krušlin, Bender, Arapović, Slavica itd.), ali medalja na ovim igrama - šansa je u promilima.

P.S. Dobro se Nigerija drži protiv Španjolske, zasada.
Za sada su najvise pokazali Litvanci, izgledaju ko kaznena ekspedicija, ali nikad ne znas kad ce Spanci ili Francuzi podivljati, mozda tek ulaze u "radnu temperaturu".
Srbija je isto nepredvidljiva, mada se kod njih vidi da im bas fali Bjelica, a i Marjanovic. Mislim da mogu do medalje i ovako.

Ostali tesko. Mozda Australija, igraju odlicno ljudi, pa i Argentina, onako za kraj generacije.
Za Hrvatsku radi vrijeme, tu samo treba ispolirati roster, dodati Bendera, Zupca, Slavicu i Zizica vec naredne godine. Zubac je vec miljenik navijaca Lakersa, mali Marc Gasol kako mu tepaju. Bice to jaka ekipa, vec sad 5 NBA igraca.

Nesto ne vjerujem u price u kako Srbija namjerno gubi, ovako idu najvjerovatnije na Litvaniju, nije im bas sigurna partija.

nije da drugima ne fale bitni igraci
kakavdanakneiskustvu

#422 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

golman wrote:Vidim na prethodnim stranicama neki su već podijelili medalje...

...a Španaca nigdje 8-)
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#423 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

zlajapravaraja wrote:

po njemu je dalibor peršić k. centar,i uporan je da je to 100 % tako
KB9

#424 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by KB9 »

vidi se da je srbija pustila amerima kad se lomilo :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#425 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Tomahawk11 »

Joj bezveze paljevine na temi :-)
Isto kao sto nije realno -15 sa kengurima, nije ni -3 sa kaubojima.
Srbi su zacrtali 4. poziciju. Sve i da hoce, ne mogu biti ispod.
A onda Litva/Argentina, pa sta bude.
Locked